Tree of Life for refugees

In het nieuwsblad staat dat er 1 november voor Stichting Hulpkaravaan wordt gecollecteerd; dat moet zijn Stichting Tree of Life, die sinds 10 december 2019 een eigen stichtingsbestuur heeft en sindsdien onafhankelijk is van de Stichting Hulpkaravaan, die haar bij de start van het project ondersteunde.
Er is al vaker voor dit project gecollecteerd. Sinds mei dit jaar zijn 2 gezinnen met 3 kinderen (2 kinderen op komst) opgevangen, waarvan de twee zwangere vrouwen binnenkort zullen bevallen. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer en 2 slaapkamers. Er is een ommuurde tuin waarin de kinderen veilig kunnen spelen. Een vrijwilligster begeleidt de gezinnen en helpt de kinderen met traumaverwerking. Een vrijwillige verzorgster komt regelmatig langs om de zwangere vrouwen te begeleiden. De kosten voor het huis zijn maandelijks € 400. De kosten voor eten en de verzorging van de bewoners bedraagt rond de € 200. Dit project is krachtig in zijn kleinschaligheid. Op dit moment leven duizenden vluchtelingen in Athene op straat en zijn afhankelijk van particuliere hulporganisaties. Tree of Life gaat voor deze twee gezinnen een veilig onderkomen garanderen totdat zij een eigen woning krijgen aangeboden. Daarna kunnen weer andere gezinnen of zwangere vluchtelingenvrouwen in het huis worden opgenomen. De organisatie is voor 100 % afhankelijk van giften. De ontwikkelingen van Tree of life kunt u volgen via hun facebookpagina.
U kunt uw bijdrage overmaken op NL15 BUNQ 2040 9416 81, t.n.v. Stichting Tree of Life for refugees, of heel eenvoudig online. De stichting heeft de ANBI status. Giften zijn daardoor aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Het RSIN nummer is 860706618.