Foto’s High Tea

De vrijwilligers high-tea’s

High Tea 2019 – 

Portugese stijl

de foto’s 

..


High Tea 2018  – Zonder vrijwilligers zou onze geloofsgemeenschap niet kunnen functioneren!

Er zijn maar liefst twee verslagen gemaakt van deze high tea. Lees ze hieronder:

Zondag 24 juni 2018, het is 15.00 uur en de versierde parochiezaal en kerktuin lopen langzaam vol met vrijwilligers van onze gemeenschap. Het is hun jaarlijkse middag; een middag die hun wordt aangeboden door de locatieraad voor hun belangeloze inzet voor onze parochie. De MVR locatie Bennekom mag zich gelukkig prijzen met een groot legioen vrijwilligers zonder wie al die activiteiten in onze levendige gemeenschap niet mogelijk zouden zijn. Goed dat zij eens per jaar figuurlijk in het zonnetje worden gezet want de echte zon liet zich vanmiddag niet of nauwelijks zien. Het was er echter niet minder gezellig om.

Na het buitenlandstalig openingswoordje van onze voorzitter, dat helaas niet kon worden ondertiteld, begreep toch iedereen dat deze middag een Spaans tintje had. De tafels waren rijkelijk voorzien van Spaanse tapas, sangria en andere lekkernijen en drankjes. Dat zorgde voor voldoende temperament, verhitte discussies en hartverwarmende onderlinge communicatie.

Dan was er natuurlijk ook de uitreiking van de zeer gewilde oorkonde voor de ‘vrijwilliger van het jaar’. Peter leidde dat sfeervol in…. Het blijft moeilijk kiezen uit zo’n grote groep vrijwilligers…., de spanning wordt langzaam opgevoerd…., dan blijkt dat dit jaar de keuze op een man is gevallen, (ik hoor een aantal dames teleurgesteld zuchten), een man met goede communicatieve vaardigheden…. die ons altijd voorziet van alle belangrijke informatie. Dat kan dus niemand anders zijn dan Jos Jansen. Jos van harte gefeliciteerd. Jij bent met recht gedecoreerd tot Dé vrijwilliger van het jaar! Muchas gracias Jos.
Daarna is het gezellig samenzijn onder het genot van de vele lekkere hapjes en drankjes nog een hele tijd doorgegaan.
Gerard Bolscher

Foto’s 

Tijdens de vrijwilligersmiddag op zondag 24 juni maakte de voorzitter van de locatieraad, Peter Wijngaard, bekend dat Jos Jansen vrijwilliger van het jaar 2018 is geworden. Grote waardering werd uitgesproken voor al het werk dat Jos verricht, met name op het vlak van communicatie binnen onze geloofsgemeenschap. Voor Jos was dit een complete verrassing. ‘ Ik had dit totaal niet verwacht’, zei hij na afloop.

De vrijwilligersmiddag werd door een 50-tal vrijwilligers bezocht. Het was droog, rond de 18 graden en licht bewolkt. Was er in voorgaande jaren een High Tea, dit jaar was het thema ‘Spaanse Tapas’. Er was een zeer uitgebreide tafel met veel lekkers, zoals kleine pittige pizzaatjes, gamba’s, Spaanse worst en kazen en stokbrood. De aanwezigen zaten gezellig in de parochiezaal of in de tuin. De sfeer was ontspannen, er werd lekker gegeten en de wijnen en het bier waren opperbest.

De vrijwilligersmiddag wordt elk jaar georganiseerd door de locatieraad MVR Bennekom om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Zonder vrijwilligers zou onze geloofsgemeenschap niet kunnen functioneren!

 


High Tea 2017 – dank aan alle vrijwilligers!

Zondag de 25e juni vond de high tea voor alle vrijwilligers weer plaats in de tuin van onze kerk. Ondanks de frisse bries hebben we toch optimaal gebruik kunnen maken van de tuin. Het was weer een gezellige middag, waarbij naast een dankwoord van Peter namens de locatieraad aan alle vrijwilligers, Nardie Breteler als vrijwilligster van het jaar werd verkozen.

Klik op de foto hieronder om enkele foto’s te bekijken.


High Tea 2016 – Hartelijk dank!

Op zondag 12 juni hebben we onze jaarlijkse vrijwilligersdag gehad. Een beetje vochtige dag, maar desondanks zeer geslaagd. We hebben dit keer de zitjes voor de voordeur van de kerk gezet (onder de galerij), met mooi uitzicht op Bennekom (het kerkplein dus). Veel mensen kwamen langs, er was erg lekker eten en de vrijwilliger van het jaar werd verkozen. Dit jaar is unaniem verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2016: Nico Kamstra.
Allen die aan het succes van deze vrijwilligersdag hebben meegeholpen, heel hartelijk bedankt!

Klik op onderstaande compilatiefoto om alle foto’s van de High Tea 2016 te zien.
(Er opent een nieuw venster naar de foto-website via ‘Dropbox’ van de RK Kerk Bennekom.)

2016-high tea


High Tea 2015 – Vrijwilligers bedankt!

Op zondag 14 juni werd er door de locatieraad weer een high tea georganiseerd voor alle vrijwilligers in onze geloofsgemeenschap. Voor het vele werk dat door deze vrijwilligers in onze kerk wordt gedaan zijn zij zeer blij en daar werd zondagmiddag aandacht aan gegeven. Er werd met z’n allen weer een gezellige middag van gemaakt met heerlijke zoete en hartige hapjes, vele smaken thee en het eren van de vrijwilliger van het jaar. Voor 2015 ging de eer naar Riet van der Linden.

Klik op de foto hieronder om enkele foto’s te bekijken.

hightea2015-2


High Tea 2014 – Vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Op zondag 22 juni zijn de vrijwilligers letterlijk in het zonnetje gezet in de tuin bij de kerk.
Tegen drieën kwamen de eerste mensen al binnen en weldra zat de tuin vol met thee of koffie drinkende vrijwilligers. De vrijwilligers High Tea -inmiddels een traditie- is nog steeds een topper. Iedereen liet het zich goed smaken. De muntthee was zelfs niet aan te slepen. Na een welkom en waarderende woorden door Truus Appelman (plaatsvervangend spreekster wegens afwezigheid van Peter Wijngaard, de locatieraadvoorzitter) voor al het werk dat door de vrijwilligers wordt gedaan, werd aangegeven dat er in onze lokale parochie 189 vrijwilligers zijn, de leden van de koren niet meegerekend. Totaal zal het aantal dus zeker op 250 personen komen!
En wie werd er nu VRIJWILLIGER VAN HET JAAR?
Altijd is dit een moeilijke keus voor de locatieraad, maar men was het unaniem met elkaar eens dat de oud-voorzitter HANS WILMINK het dit jaar moest zijn. Dus Hans werd gedecoreerd met een medaille en ontving natuurlijk een mooie bos bloemen. Een applaus ging op. De High Tea was reuze gezellig en aan het einde waren er veel helpende handen voor het opruimen. Om half zes was alles weer schoon en opgeruimd.

Hieronder de foto’s van de High Tea van 2014.

Klik op onderstaande compilatiefoto om alle foto’s van de High Tea te zien.
(Er opent een nieuw venster naar de foto-website via ‘Dropbox’ van de RK Kerk Bennekom.)

High Tea 2014


High Tea 2013

Hieronder de foto’s van de High Tea van 2013.

Klik op onderstaande compilatiefoto om alle foto’s van de High Tea te zien.
(Er opent een nieuw venster naar de foto-website via ‘Dropbox’ van de RK Kerk Bennekom.)

2013 high tea 640


High-tea 2012

Hieronder foto’s van al het lekkers van de High Tea van 10 juni 2012.
(opent in Dropbox).
hightea2012totaalMet dank aan Rita voor de foto’s.

Hieronder de foto’s van de High Tea middag gemaakt door Henny.
(opent in Dropbox). 


High-tea 19 juni 2011

Hieronder foto’s van al het lekkers van de High Tea van  2011.
(opent in Dropbox).

 


Recept van de  ‘lemoncurd’, waar veel mensen om hebben gevraagd:

benodigdheden voor 1 pot lemoncurd:
2 citroenen
100 gr zachte boter
250 gr witte basterdsuiker
2 eieren

Boter een suiker onder af en toe roeren ‘au bain marie’ zachtjes smelten.
Ondertussen de citroenen wassen, de schil eraf raspen (zonder wit mee te nemen) en vervolgens uitpersen.
Geraspte schil en citroensap langzaam aan de gesmolten boter en suiker toevoegen.
Eieren kloppen en er langzaam bij roeren. Onder af en toe roeren blijven verwarmen tot het een dik, glad en romig mengsel is. Dit kan enige tijd duren.
Heerlijk op scones of geroosterd brood.

Meer recepten van de High Tea om hier te vermelden? mail naar de webmaster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.