Moment van gedenken dit jaar online

Het traditionele moment van gedenken in Bennekom vindt dit jaar online plaats. Op vrijdagavond 13 november om 19.30 uur start een uitzending via de website memori.nl/moment-van-gedenken voor iedereen die een geliefde wil gedenken.

Het moment van gedenken is een initiatief van de Raad van Kerken in Bennekom, ondersteund door het Bennekomse uitvaartbedrijf Monuta Hofrust. Het is inmiddels een traditie geworden om in november samen te komen in de Oude Kerk en daarna gezamenlijk naar een sfeervol verlichte begraafplaats te lopen. Mensen wandelen vervolgens met een brandend kaarsje naar het graf van hun geliefde.

Vanwege corona is een fysieke bijeenkomst dit jaar niet mogelijk, maar de Raad van Kerken wil graag een online alternatief bieden. Woorden van troost en bemoediging worden afgewisseld met muziek. 

Daarna zijn er beelden vanaf de fraai verlichte Gemeentelijke Begraafplaats te zien en is er de mogelijkheid om via de site een digitaal kaarsje aan te steken voor een geliefde. Met dit bijzondere initiatief maakt de Raad van Kerken in Bennekom het toch mogelijk om in deze tijd een geliefde te gedenken.

De uitzending start vrijdagavond 13 november om 19.30 uur en blijft ook daarna te bekijken via : memori.nl/moment-van-gedenken.