Op weg naar Pasen: bijzondere activiteiten voor jong en oud

Geïnspireerd door de bijeenkomsten van Kind en Kerk in december en januari, worden er een aantal activiteiten/vieringen in onze kerk georganiseerd die erg geschikt zijn voor kinderen, maar ook voor ouderen. Hieronder vindt u een opsomming. We gaan samen ‘Op weg naar Pasen’!

Palmzondag 24 maart: Palmpasenstokken versieren én gezinsviering
Vanaf 9.00 uur kan iedereen, jong én oud, in de Hummezaal van de kerk Palmpasenstokken versieren, onder het genot van kopje koffie of limonade én een broodje. Van te voren ontbijten hoeft dus niet. Er is een beperkt aantal Palmpasenstokken in de kerk aanwezig. Heb je er thuis nog één, wil je die dan meebrengen? Voor versieringen en een broodhaantje wordt gezorgd.
Als je wilt meezingen in het gelegenheidskoortje, kan dat ook. Er wordt vanaf 10.00 uur geoefend in de kerk, met Conny van den Broek en Xander Postma.
Om 10.30 uur gaan we met de Palmpasenstokken naar de gezinsviering in de kerk. Pastor Ben Piepers en een voorbereidingsgroep hebben een mooie, voor iedereen toegankelijke viering voorbereid. Daar hoort natuurlijk ook een wandeling (processie) rond de kerk bij. Misschien is er zelfs een pony!

Goede Vrijdag 29 maart, gezinsviering
Op Goede Vrijdag is er om 15.00 uur een bijzondere gezinsviering, ook bedoeld voor jong en oud. We horen en zien het verhaal van de kruisweg van Jezus en leggen bloemen bij het kruis. Je mag zelf een bloem meebrengen. Maar je mag ook helpen met het dragen van het kruis, als je dat wilt. Meezingen in het gelegenheidskoortje met Conny en Xander kan ook weer. We verlaten de kerk na de viering in stilte, maar met hoop in ons hart. Op weg naar Pasen.

Witte Donderdag 28 maart en Goede Vrijdag 29 maart
Op Witte Donderdag om 19.00 uur en op Goede Vrijdag om 19.30 uur zijn er ook bijzondere vieringen in onze kerk. Er is daarin geen speciale aandacht voor kinderen, maar ook deze vieringen kunnen voor hen van waarde zijn.

Eerste Paasdag 31 maart
Op Eerste Paasdag is er om 10.00 uur een feestelijke eucharistieviering met Roderick Vonhögen als voorganger. Tijdens de viering is er kinderopvang. Bij de kinderopvang is ook aandacht voor het verhaal van Pasen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Na afloop van de viering kunnen de kinderen eieren zoeken in de tuin van de kerk!

Kom je ook? Van harte welkom!