Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2024 2023 2022 2021 2020
 • za
  20
  apr
  2024

  Musical Koemi 'wie is mijn naaste'

  09:30 - 16:30 uur

  Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 in Wageningen

  Op zaterdag 20 april komen de spelers van het musicalgezelschap Koemi naar de Johannes de Doperkerk in Wageningen. Zij spelen dan de musical “Wie is mijn naaste?”. Alle kinderen die wonen binnen het gebied van de parochie Heilige Titus Brandsma (Wageningen, Ede, Lunteren, Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Oosterbeek, Doorwerth, Renkum, Heelsum), zijn uitgenodigd om zelf in deze musical mee te spelen.

  Stel je eens voor; je wordt zomaar op straat overvallen en daarbij zo hard geslagen dat het de vraag is of het nog wel goed met je komt. Wie komt je dan helpen? Vrienden? Toevallige voorbijgangers? Soms komt er hulp uit een onverwachte hoek …. .
  Deze musical laat kinderen en volwassenen nadenken over de vraag hoe je een ander kunt helpen.

  Kinderen die in deze musical mee willen spelen zijn welkom op zaterdag 20 april om 9.30 uur om samen met de spelers van Koemi hun rol in te studeren. De opvoering van de musical is van 15.30-16.30 uur voor familieleden en andere geïnteresseerden.

  Wil je meedoen? Geef je dan op via wageningen@pztb.nl . Bellen naar het secretariaat van de RK kerk Wageningen kan ook: (0317) 747111 (dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur). We vragen de kinderen om een eigen lunch mee te nemen. Voor drinken en tussendoortjes wordt gezorgd.

  De deelname voor kinderen, en het bijwonen van de voorstelling door familieleden, vrienden en overige geïnteresseerden, is gratis. Om de kosten te drukken, is een vrijwillige bijdrage altijd welkom. Die kun je doen in de collectebus die daarvoor klaarstaat, of digitaal via een QR-code.

  Heb je nog vragen of wil je meehelpen als vrijwilliger? Neem dan contact op met wageningen@pztb.nl of kijk op www.titusb.nl / titusb/koemi

 • za
  20
  apr
  2024

  Titus Leerhuis - innerlijke verstilling met Kick Bras

  13:00-15:30

  Katholieke kerk Maria Virgo Regina

  Zaterdag 20 april 2024: Themadag: Innerlijke verstilling door de eeuwen heen met Kick Bras

  Plaats: Katholieke kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1, Bennekom
  Tijd: 13:00-15:30

  Op 20 april zal de theoloog Kick Bras spreken over het thema Innerlijke verstilling door de eeuwen heen. Hij heeft hierover onlangs het boek Christelijke Meditatie gepubliceerd (uitgeverij Adveniat).

  Kick Bras is emeritus predikant van de PKN, als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma instituut en auteur van meer dan 30 boeken op het gebied van spiritualiteit, meditatie en mystiek.

  Over het boek: Meditatie is buitengewoon populair. Maar weinig bekend is dat Europa al een eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt.

  Dit boek wil deze rijke traditie van christelijke meditatie ontsluiten voor hedendaagse mensen. Uit de rijke geschiedenis hiervan heeft de auteur de grootste parels opgediept en de meest sprankelende inzichten beschreven. Hij beschrijft de ontwikkeling van meditatie via de woestijnvaders en de kloosters en latere vernieuwingsbewegingen tot in onze tijd toe. Hij behandelt de betekenis van meditatie door de tijd heen. Het boek geeft ook inzicht in hedendaagse bewegingen op het gebied van christelijke meditatie.

  Het boek en de lezing nodigen uit tot studie, reflectie, bezinning en meer om zo te ontdekken wat ze betekenen voor je eigen religieuze en spirituele ontwikkeling.

  Dit wordt een heel interessante bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom!

  Graag aanmelden bij Joost IJsselmuiden / joostijss@gmail.com 

 • di
  23
  apr
  2024

  ALV Vereniging MVR

  avond

  Hummezaal

  Vooraankondiging jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Vereniging MVR.

  Meer info volgt nog.

 • za
  04
  mei
  2024

  Theatervoorstelling Titus Brandsma, held of heilige

  15:00 - 17:00 uur

  Ontmoetingshuis Veenendaal Oost, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

  Wat bezielde Titus Brandsma om niet te buigen voor de naziterreur? Een houding die uiteindelijk leidde tot zijn dood. Dat is te horen en te zien in de theatrale en poëtische voorstelling over het leven van Titus Brandsma. Gespeeld door Peter Vermaat op een bijzondere datum: 4 mei.

  Over de voorstelling
  In zijn theatervoorstelling met levensgrote poppen vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. In 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward), werd hij in 1942 te Dachau met een injectie om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag. In een voorstelling van een kleine twee uur (met pauze) vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en objecten.

  Over Titus Brandsma
  Titus werd in 1881 als Anno Sjoerd geboren. Als elfjarige jongen ging hij naar het kleinseminarie van de franciscanen om zich vervolgens aan te sluiten bij de karmelieten. Daar nam hij de kloosternaam Titus aan. Na zijn priesterwijding studeerde hij in Rome, promoveerde in de wijsbegeerte en werd uiteindelijk hoogleraar in Nijmegen. Toen Nederland werd bezet door de Duitsers, kwam Titus Brandsma met hen in conflict. De directe aanleiding tot zijn arrestatie was zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de N.S.B. op te nemen. Acht weken zat hij in een cel in Scheveningen om na wat omzwervingen uiteindelijk in 1942 te sterven in Dachau.

  Over Peter Vermaat
  Peter Vermaat is theatermaker, spokenwordartiest, dichter en verteller met poppen en maskers. Hij vertelt poëtische verhalen met een biografisch of sprookjesachtig karakter voor volwassenen. In zijn theatrale vertellingen visualiseert hij zijn verhalen met karakteristieke (vaak levensgrote) poppen en objecten. Hij wordt gefascineerd door de grote vragen en de kleine verhalen in het menselijk bestaan. Op zijn manier geeft hij daar vorm aan in zijn theater.

  Zaterdag 4 mei 2024 – aanvang 15.00 uur, zaal open: 14.30 uur.
  Info en kaarten à € 10,00 incl. consumptie: www.ontmoetingshuis.nl/activiteiten
  Locatie: Ontmoetingshuis Veenendaal Oost, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

  zie ook: https://ontmoetingshuis.nl/events/event/4-mei-voorstelling-titus-brandsma-held-of-heilige-door-peter-vermaat/

 • za
  18
  mei
  2024

  Studiedag Gregoriaans

  10:00 - 12:30 uur

  Hummezaal, MVR kerk

  Sinds februari van dit jaar is er in de Parochiekerk te Bennekom weer een Gregoriaans koor actief. Met negen leden en een gedreven dirigent Arnoud Heerings, docent aan het Utrechts Conservatorium. Ter vermeerdering van de kennis over het Gregoriaans binnen onze Parochie breed wordt een studieochtend gehouden, geleid door Arnoud Heerings. De studiedag wordt gefaciliteerd door de Vereniging MVR te Bennekom.

  Het programma ziet er als volgt uit: 

  • 10.00 uur: inloop
  • 10.30 uur: begin lezing
  • 11.30: korte pauze met koffie/thee
  • 11.45 uur: vervolg
  • 12.30 uur: afsluiting

  De studiedag is toegankelijk voor elke parochiaan vanuit de Titus Breed Parochie en andere geïnteresseerden.

  Inhoud studiedag: historische achtergrond Gregoriaans, liturgie, kerkgeschiedenis, theologie, etc. Doel is het Gregoriaans meer bekend en geliefd te maken bij de parochianen.. Wellicht dat zich ook nieuwe koorleden voor de Schola aanmelden. Voor de dekking van de kosten staat er na afloop van de studiedag een mandje voor uw vrijwillige bijdrage.

  Voor nadere informatie: Frans Kleipool, 06 55 79 88 94

 • zo
  23
  jun
  2024

  Kinderkerk

  middag

  Kinderkerk in onze kerk.
  Voor alle leeftijden, in het bijzonder voor gezinnen met kids in de basisschoolleeftijd.
  Thema volgt nog.

  Kinderkerk doen we samen, samen ONTDEKKEN, samen VIEREN, samen ETEN.

  Dus neem gerust vriendje, vriendinnetje, vader, moeder, opa en of oma mee.
  Graag vooraf aanmelden via kinderkerk@rkkerkbennekom.nl.

 • zo
  30
  jun
  2024

  Heilig Boontje

  Hummezaal

  Nieuwe data van het Heilig Boontje zijn bekend:

  • 30 juni
  • 29 september
  • december volgt
 • wo
  28
  aug
  2024

  Vlegeldag

  hele dag

  op het kerkplein

  standjes, terras, koffie, thee, lekkers, kledingbeurs, boekenbeurs, prullaria etc.

   

 • zo
  29
  sep
  2024

  Heilig Boontje

  Hummezaal

  Nieuwe data van het Heilig Boontje zijn bekend:

  • 29 september
  • december volgt
 • zo
  13
  okt
  2024

  Kinderkerk

  middag

  Kinderkerk in onze kerk.
  Voor alle leeftijden, in het bijzonder voor gezinnen met kids in de basisschoolleeftijd.
  Thema volgt nog.

  Kinderkerk doen we samen, samen ONTDEKKEN, samen VIEREN, samen ETEN.

  Dus neem gerust vriendje, vriendinnetje, vader, moeder, opa en of oma mee.
  Graag vooraf aanmelden via kinderkerk@rkkerkbennekom.nl.

 • zo
  15
  dec
  2024

  Kinderkerk

  middag

  Kinderkerk in onze kerk.
  Voor alle leeftijden, in het bijzonder voor gezinnen met kids in de basisschoolleeftijd.
  Thema volgt nog.

  Kinderkerk doen we samen, samen ONTDEKKEN, samen VIEREN, samen ETEN.

  Dus neem gerust vriendje, vriendinnetje, vader, moeder, opa en of oma mee.
  Graag vooraf aanmelden via kinderkerk@rkkerkbennekom.nl.