Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2023 2022 2021 2020
 • vr
  10
  feb
  2023

  Raad van kerken: Keltische viering

  19:30 uur

  de Ontmoeting Emmalaan 1 in Bennekom

  Op vrijdag 10 februari 2023 vindt er onder verantwoording van de Raad van Kerken Bennekom vanaf 19u30 een Keltische Viering plaats in de Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.
  Het thema is: Een nieuw begin! De inhoud van deze viering is gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit en ‘voert’ naar oude Ierse tradities. Elementen daarvan zijn behalve de Ierse muziek, die gespeeld wordt door The Coincidences, ook teksten van de Ierse dichter/priester/filosoof John O’Donohue.
  ‘Imbolc’ is een van oorsprong Keltisch feest waarbij het begin van de lente wordt gevierd; de Kelten vieren dat de natuur op het punt staat langzaam weer te ontwaken uit haar winterslaap. Dit jaar valt ‘Imbolc’ op 1 februari. Het is dan ook een goed moment om een grote schoonmaak te gaan houden. Door alles wat je niet meer nodig hebt op te ruimen, maak je (ook in je hoofd) ruimte voor nieuwe dingen. Het biedt de mogelijkheid om na te denken over wat je dit jaar voor jezelf of de ander wilt laten ‘groeien’. Voor iedereen is er daarom na afloop van de bijeenkomst een bloembolletje beschikbaar. Door het bolletje te planten kan symbolisch een nieuw begin worden gecreëerd: voor eenieder zelf, voor de omgeving en voor de rest van de wereld.
  Na de viering wordt een doedelzak bespeeld (bij goed weer buiten) en laten The Coincidences nog wat jigs & reels horen. Binnen staat een een kopje koffie/thee klaar en voor de liefhebbers is er Guinness bier. Daarbij wordt natuurlijk ook een heerlijk stukje Sodabread met boter en jam gepresenteerd!

 • zo
  12
  feb
  2023

  Gezinsviering 'wees echt in de liefde'

  10:30 uur

  MVR kerk

  Op zondag 12 februari a.s. zal er een Eucharistie gezinsviering zijn in de MVR kerk te Bennekom.
  Voorganger is Erik Rozeman. Hij zal in deze viering in gesprek gaan met kinderen aan de hand van de lezing uit het evangelie.

  Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom.

  De viering zal muzikaal opgeluisterd worden door MVR Kleinkoor met als organist/pianist Matty Huls.
  Wil jij samen met je ouders meezingen? (Kinder-)Koor EigenWijs oefent elke donderdagmiddag om 16.00 uur in de MVR te Bennekom.
  Laat je even weten dat je komt? 06-34967603

 • vr
  03
  mrt
  2023

  Wereldgebedsdag 2023

  19:30 uur

  Alexanderzaal van het Kerkheem

  Op vrijdag 3 maart wordt er wereldwijd gebeden voor de noden en zorgen van een uitgekozen land; dit jaar is dat Taiwan.
  Het thema van de vieringen is ‘zichtbaar geloven’. Een interkerkelijk team uit Taiwan heeft de liturgie grotendeels voorbereid (meer informatie zie: www.wereldgebedsdag.nl).
  De locatie van de viering in Bennekom is de Alexanderzaal van het Kerkheem en de aanvangstijd is 19.30u.
  Voorgangers zijn Anne Verbaan en Gilles Ampt.
  Muzikale medewerking wordt verleend door het Christelijk Gemengd Koor Con Amore.
  Na afloop van deze avonddienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken (deze informatie is ook te vinden op www.rvkbennekom.com).

 • vr
  10
  mrt
  2023

  Raad van Kerken: Taizé viering

  19:30 uur

  MVR kerk

  Op vrijdag 10 maart 2023 om 19.30 uur wordt in nze kerk weer een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken.
  U bent van harte welkom om deze viering bij te wonen.

  Een Taizé-viering bestaat uit het samen zingen van eenvoudige meditatieve liederen, momenten van stilte, lezingen en gebed. In deze viering hopen we u/jullie hiervan iets te laten beleven.
  Koor en muzikanten komen uit verschillende kerkgenootschappen, in lijn met de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé (Frankrijk) waar men ernaar streeft wereldwijd mensen uit verschillende christelijke tradities met elkaar te verbinden. Het koor en muziekensemble repeteren altijd een aantal keren van tevoren. Wie hieraan wil deelnemen als koorlid/ ensemble-lid, kan mailen naar annevanrheede@hotmail.com; daarna worden de muziek en de oefendata per email toegestuurd.
  Voor actuele informatie kunt u de website van de Raad van Kerken raadplegen: https://rvkbennekom.com.

 • za
  25
  mrt
  2023

  Mini-conferentie Missionaire Parochie

  In evenementenlocatie De Basiliek in Veenendaal wordt op 25 maart 2023 de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema ‘Hier ben ik’. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting.

  Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. De aanmelding is geopend!

  voor meer info: website Aartsbisdom/mini-conferentie Missionaire Parochie 
  en hier: https://missionaireparochie.nl/