Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2023 2022 2021 2020
 • zo
  24
  sep
  2023

  Parochiedag 2023

  10:00 uur

  kerk, zaaltjes, tuin, kerkplein

  Op 24 september is er weer de jaarlijkse parochiedag. Staat die al in je agenda?

  De voorbereidingen voor de viering zijn gestart. Het wordt een viering waar jong en oud van harte welkom zijn. We zorgen ervoor dat ernaast liederen en verhalen ook een actieve doe-activiteit onderdeel is van de viering zelf. Dit vanuit de rode draad die wij uit de bijbel-lezingen hebben gehaald: “ieder is nodig, ieder is welkom, ons eigen oordeel kan in de weg zitten, neem de ruimte voor oordeel/gedrag te herzien.”

  Een vertrouwd element zal zeker niet ontbreken: een gelegenheidskoor met leden van alle koren uit onze geloofsgemeenschap.

  Graag tot ziens op 24 september.
  Mede namens Conny, Matty, Rineke, Gilles,
  Willem van Wingerden

 • di
  26
  sep
  2023

  Lezing: Maria, icoon van genade

  20:00 uur

  MVR kerk 

  Op 26 september a.s. is in onze MVR kerk een lezing door professor Arnold Huijgen over zijn boek: Maria, icoon van genade.
  Het schrijven van een boek over Maria is voor een theoloog van protestantse huize heel bijzonder. Het is een overzicht van het denken over Maria door de eeuwen heen.
  Zij wordt vanuit verschillende perspectief beschouwd als voorbeeld van geloof en vertrouwen, als joods meisje en als moeder van Jezus en van alle gelovigen.
  In een interview naar aanleiding van het boek zegt Huijgen dat “hij hoopt dat zijn boek niet alleen protestanten helpt om Maria te ontdekken, maar ook katholieken er toe brengt om Mariadevotie meer bijbels te ‘ijken’”.

 • zo
  01
  okt
  2023

  Kinderkerk

  middag

  Kinderkerk 1 oktober 2023
  De vakantietijd ligt (helaas) voor de meesten van ons alweer achter ons en dat betekent dat we ons gaan voorbereiden op een nieuw seizoen met vele activiteiten: ook de Kinderkerk gaat weer opstarten.
  De werkgroep is al bij elkaar geweest en we zijn druk bezig om er 1 oktober een mooie kinderkerkviering van te maken.
  Het verhaal gaat deze keer over David en Goliath.
  Schrijf deze belangrijke datum in jullie agenda op, zodat jullie het niet missen.
  Houd de publicaties over de Kinderkerk op school en/of kerkbladen in de gaten.

  Tot zondagmiddag 1 oktober bij de Kinderkerk.
  Groetjes van Conny, Brigitte, Sarah en Pieter

 • zo
  08
  okt
  2023

  Kerkproeverij

  10:00 uur

  MVR kerk

  Ook dit jaar is er weer een Kerkproeverij-viering in de MVR kerk in Bennekom. Dit jaar op zondag 8 oktober om 10:00 uur met Pastor Diny Booyink en het koor Arsis. Zij gaan er een mooie viering van maken. Na afloop kan er met een kopje koffie of thee nagepraat worden. Ook een rondleiding door de kerk behoort tot de mogelijkheden.


  Kerkproeverij
  is een initiatief van de protestantse en katholieke kerken in Nederland. Het is een zondag waarop parochianen hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen.

 • vr
  20
  okt
  2023

  Musical in 1 dag - Esther

  Vanuit de jeugdraad PGB (Brinkstraatkerk en Hervormde kerk wijk Oost) zijn ze bezig met de organisatie van een leuke activiteit voor de laatste vrijdag in de herfstvakantie. De Vliegende speeldoos komt naar Bennekom.
  Klik hier voor de eerste flyer

  en klik hier voor de aanmeldflyer