Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
 • zo
  22
  mei
  2022

  Nationale dankviering heiligverklaring Titus Brandsma

  's middags

  Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch

  Op zondag 22 mei wordt er in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch een nationale dankviering georganiseerd om de heiligverklaring van Titus Brandsma te vieren. Daar zijn behalve Nederlandse bisschoppen ook vertegenwoordigers van de Karmel Orde, de Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) en andere genodigden bij aanwezig.
  U bent van harte uitgenodigd deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

 • ma
  23
  mei
  2022

  Lezing over Titus Brandsma door Peter Nissen

  19:45 uur

  Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, 6701AB Wageningen.

  Op maandagavond 23 mei komt de briljante spreker Peter Nissen, vijfvoudig hoogleraar, in Wageningen vertellen over Titus Brandsma.
  U bent van harte welkom. Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee, om 20.00 uur begint de lezing in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, 6701AB Wageningen.

  Peter Nissen is hoogleraar Cultuurgeschiedenis van de religiositeit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is regelmatig te zien op televisie als commentator op zaken die met de Katholieke Kerk te maken hebben. Hij is de eerste spreker in het Titus Leerhuis Wageningen.

  meer uitleg:

  TITUS BRANDSMA: DE MOED VAN EEN BESCHEIDEN MENS

  Op 15 mei wordt de Nijmeegse hoogleraar en pater karmeliet Titus Brandsma door paus Franciscus heilig verklaard. Hij werd op 26 juli 1942 door een injectie in het concentratiekamp Dachau om het leven gebracht. In januari van dat jaar was hij door de Duitse bezetter opgepakt omdat hij de redacties van katholieke kranten had aangemoedigd niet mee te werken aan NSB-propaganda. Via de strafgevangenis in Scheveningen, het kamp Amersfoort en de strafgevangenis in Kleef kwam hij in Dachau terecht, waar hij zwaar werd mishandeld.
  Als iemand heilig wordt verklaard, kan al snel het idee ontstaan dat die persoon in alle opzichten volmaakt is. Maar Titus Brandsma had ook zijn beperkingen. Wie was deze man, die vanaf de oprichting in 1923 bijna twintig jaar hoogleraar was van de Nijmeegse universiteit? Waar stond hij voor?

  Peter Nissen zal in zijn lezing het levensverhaal van Titus Brandsma volgen: zijn jeugd en opleiding, zijn studie bij de karmelieten en in Rome, zijn werkzaamheid in Oss en Nijmegen, en de vele terreinen in wetenschap, kerk en samenleving waarop hij van betekenis was.
  Peter Nissen is hoogleraar kerkgeschiedenis, spiritualiteitsstudie en oecumenica geweest aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

  Het is voor de organisatie van belang om te weten hoeveel mensen er komen. Als u van plan bent om te komen, wilt u dit dan laten weten aan Joost IJsselmuiden: joostijss@gmail.com of 0630.784 209.

  Het Titus Leerhuis Wageningen vervolg: 
  De tweede spreker in het Leerhuis is (prof.) Erik Borgman. Hij komt op maandagavond 27 juni vertellen over paus Franciscus. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen.

 • di
  31
  mei
  2022

  Alpha Experience in Renkum

  18:00 uur

  Dorpsstraat 1 Renkum

  Wil je Alpha een keer van dichtbij meemaken? Dan ben je van harte welkom op deze Alpha Experience in Renkum!

  Tijdens een Alpha Experience maak je een van de Alpha-bijeenkomsten mee. Je schuift aan het begin van de bijeenkomst aan bij een maaltijd. In dit geval gaan we (bij mooi weer) genieten van een heerlijke barbecue! Vervolgens kijk je een aflevering van de Alpha Film Series. Daarna ga je in een kleine groep uit elkaar om over het onderwerp door te praten. De perfecte kans om te ontdekken wat Alpha is.

  Wanneer: 31 mei, 18.00 uur
  Waar: Dorpsstraat 1 6871 AA  Renkum.

  Er zijn wereldwijd en in Nederland al veel ervaringen met Alpha opgedaan. Zo wordt Alpha in Nederland elk jaar door honderden kerken gegeven. Inmiddels hebben ruim 325.000 deelnemers een Alpha gevolgd. Wereldwijd zijn dat er miljoenen!
  Wil jij meer weten over Alpha? Of ben je al van plan om een Alpha te geven? Meld je dan aan via het formulier op de website van Alpha Nederland via deze link. Daarna ontvangt je binnenkort een e-mail van ons met meer informatie over de Alpha Experience.

  meer info ook hier: https://alphanederland.org/agenda/alpha-experience-renkum-bisdom-utrecht/