Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
 • di
  19
  mrt
  2019

  Senioren Pastoraat Nieuws

  Op dinsdag 19 maart a.s. zal er weer een Senioren Pastoraatochtend MVR zijn. Parochianen van 80 jaar en ouder zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.
  Pastor Hans Lucassen komt dan het ochtend-programma verzorgen en zal ons meenemen op zijn reis naar Griekenland, welke hij maakte in 1973 tijdens zijn studie. Hij gaat ons vertellen over de Grieks-orthodoxe liturgie, iconologie, de bijzondere betekenis van Maria in de Grieks-orthodoxe kerk, en de muziek en de architectuur die daar kenmerkend voor zijn.
  Het belooft weer een zeer boeiende ochtend te worden! Houd uw brievenbus dus in de gaten en zet het alvast in de agenda.

 • ma
  25
  mrt
  2019

  Geloven Nu

  19:30 uur

  div. locaties, zie activiteit-informatie

  Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

  De "Geloven Nu" bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
  De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
  Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

  Data:

  • maandag 24 september, Renkum: 'De aanhouder wint', Matteus 15, 21-28
  • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
  • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
  • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
  • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
  • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
  • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
  • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
 • vr
  29
  mrt
  2019

  Jaarthema: Filmprogramma maart

  19:30 uur

  Ede

  In februari en maart 2019 is het filmprogramma in het kader van het jaarthema "Speuren naar God – Sporen van God".
  Vanaf 19.15 uur inloop en koffie/thee; 19.30 tot plm. 22.00 uur film en nagesprek.

  Meer info: https://www.ztitusbrandsmaparochie.nl/jaarthema/685-jaarthema-filmprogramma-in-februari-maart

 • za
  30
  mrt
  2019

  Hart dat luistert - door Carmina Ludens

  20:00 uur

  MVR kerk - € 15,00 entree

  Een voorstelling over compassie door Muziektheater Carmina Ludens:

  Een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als 'vrouwelijk'. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart.

  Maria als toonbeeld van luisterend leven
  Als symbool voor deze compassievolle levenshouding zet Carmina Ludens een persoon centraal die al eeuwen tot de verbeelding spreekt: Maria. Zij is het toonbeeld van een krachtige vrouw die luistert naar de roep van haar bestemming en haar weg gaat, door obstakels en groot lijden heen. Ze laat zich bovendien raken door de wereld waarin zij leeft en hunkert naar de omkering van onrecht in maatschappelijke verhoudingen. In haar vlammende Magnificat klinkt revolutie: machthebbers worden van hun troon gestoten, zogenaamd ‘waardelozen’ boven alles uitgetild. 

  Klankkleur van compassie
  Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listenluister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzen-loos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

  Krachtige aanzet tot liefde
  The hope of loving  van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de  kern van de voorstelling. Maar vergis je niet: ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek, en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf Maria te zijn.  

  Muziek van o.a. Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis, Runestad.
  Teksten van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri, Bertolt Brecht.
  m.m.v. Corda Strijkkwartet o.l.v. Fons Plasschaert

  30 maart 2019 | 20:00 uur
  Maria Virgo Regina kerk
  Entree €15,- (jongeren t/m 16 jr gratis)


  Op de dag van de voorstelling kunt u aan de kassa kaartjes kopen. Aan de kassa kunt u ook pinnen. U kunt ook online kaarten kopen bij carminaludens

  • Neem de bevestiging van uw aanschaf mee naar de voorstelling! U kunt de bevestigingsmail uitprinten of deze laten zien op uw smartphone.
  • U dient uiterlijk een kwartier voor aanvang een gereserveerde plaats in te nemen. Vanaf een kwartier voor aanvang worden de gereserveerde rijen ook opengesteld voor andere bezoekers.

  U kunt ook een plaats reserveren door een e-mail te sturen naar info@carminaludens.nl. Vermeld dan uw naam en het aantal personen. U betaald dan aan de kassa vóór de voorstelling.

 • za
  30
  mrt
  2019

  Inspiratiedag “Bezield bezielen" voor onze vrijwilligers

  13:00 - 16:30 uur

  Ede

  Voor vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen, jongeren en jonge gezinnen in onze parochie is er op zaterdag 30 maart, in de kerk in Ede, een inspiratiedag, met als titel “Bezield bezielen”.
  Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan, om na te denken en van elkaar te horen waarom we het geloof overdragen, om zo zelf bezield de volgende generaties te kunnen bezielen.

  Meer info op de website van TitusB: https://titusb.nl/algemeen-nieuws/713-inspiratiedag-voor-vrijwilligers-bezield-bezielen

  of te lezen in de Titusbreed op pagina 11.

  Aanmelden kan via redactiejongtitus@outlook.com

 • zo
  31
  mrt
  2019

  Heilig Boontje

  Heilig Boontje Agenda 

  • Zondag 31 maart 2019
  • Zondag 30 juni 2019

  Wij zien u graag aan onze tafel!

   

  Op zondag 31 maart is er weer een 'echte' 5e zondag, waarop Kookgroep Het Heilige Boontje graag voor u een heerlijke maaltijd bereidt. Deze maaltijd valt midden in de Vastentijd en het menu dat we voor ogen hebben, is daarom zonder vlees maar zal er niet minder smakelijk om zijn! Opgave en eventuele dieetwensen graag uiterlijk 27 maart bij Hermine. Mocht u niet zo mobiel zijn – laat het ons weten, dan proberen wij vervoer te regelen. We zien u graag bij ons aan tafel!

 • wo
  03
  apr
  2019

  infoavond SchuldHulp verlening

  19:30 uur

  de Bibliotheek Wageningen

  De informatieavond wordt georganiseerd door ISOFA – SchuldHulpMaatje, waarvoor regelmatig gecollecteerd wordt in de MVR kerk.

  Op deze avond maak je, op soms indringende wijze, kennis met wat het betekent als je leven gekleurd wordt door (de angst voor) schulden.
  Dat kan iedereen overkomen, de mensen om je heen maar ook jijzelf. Misschien besluit je daarom deze mensen te helpen en vrijwilliger te worden.

  In de bijlage staat het volledige programma voor die avond die 3 april gehouden wordt in de Bibliotheek in Wageningen.

  info op site van bibliotheek: https://bblthk.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven.300.html

   

 • za
  13
  apr
  2019

  Doe-dag

  Zaterdag 13 april is er weer onze gezellige “DOE-DAG”

  Wat is dat ook al weer?
  Zoals U weet worden onze zaaltjes, etc., door een groep vrijwilligers het gehele jaar door schoongemaakt. De kerkruimte is een hele klus en daarvoor vragen wij dus extra hulpkrachten. Dat is alle jaren prima gelukt, we maken er dan ook een speciale dag van. We beginnen om 9.30 uur met een kop koffie of thee en daar is natuurlijk ook wat lekkers bij. Dan verdelen we de aanwezigen in werkgroepjes die met elkaar de kerk intrekken om het karwei te klaren. Natuurlijk wordt voor gezellige muziek gezorgd en de “catering” zorgt voor wat te drinken onder het werk. Rond 12.00 uur wordt gezorgd voor een heerlijke lunch van soep en broodjes. Rond 14.00 uur is dan alles weer gebeurd, ziet de kerk er weer tiptop uit en gaat iedereen weer tevreden naar huis. Het is dan een super fijne dag geweest waar “jong en oud” met elkaar samengewerkt hebben. Intekenlijsten zijn er niet, we verwachten U allen net als voorgaande jaren spontaan met een goed humeur en een gezonde werklust.
  Riet, Truus en ik hopen en rekenen weer op een grote opkomst van jong en oud om deze bijzondere en vertrouwde “DOE-DAG” weer een succes te laten zijn.
  Tot zaterdag 13 april op onze “DOE-DAG”.
  Met vriendelijke groet, ook namens Riet en Truus,
  Pieter Boers.

 • za
  13
  apr
  2019

  Kledinginzameling ”Mensen in Nood"

  9.00 tot 11.00 uur

  MVR kerkplein

  De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 13 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaan naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami met aardverschuivingen. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 2011.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

  Welke kleding kunt u inleveren:
  – Oude kleding ( broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
  – Oud ondergoed of lingerie
  – Oude schoenen
  – Tassen en accessoires

  Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat.
  Geen speelgoed, knuffels of beddengoed.
  Brengt u alles in gesloten plastic zakken.

  Draagt u ook een steentje bij?

  Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

 • zo
  16
  jun
  2019

  Eerste Communie

  Er zijn voldoende aanmeldingen om in januari 2019 van start te kunnen gaan met het voorbereidingstraject voor de Eerste Communie op zondag 16 juni 2019.
  Mocht u uw zoon of dochter nog aan willen melden, dan kan dat bij Christianne Marcelis – van Acker (gegevens staan HIER)

 • zo
  30
  jun
  2019

  Heilig Boontje

  Heilig Boontje Agenda 

  • Zondag 30 juni 2019

  Wij zien u graag aan onze tafel!