Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016
 • zo
  09
  okt
  2022

  Kerkproeverij

  10:00 uur

  MVR kerk

  Kerkproeverij is een initiatief van de protestantse en katholieke kerken in Nederland.
  Het is een zondag waarop parochianen hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen. Maar misschien is het ook een mooie gelegenheid voor mensen uit de parochie om kennis te maken met de Maria Virgo Regina geloofsgemeenschap.
  Of je regelmatig in de kerk komt of er nog nooit bent geweest, je bent welkom!

  De geloofsgemeenschap MVR organiseert de Kerkproeverij op zondag 9 oktober om 10:00 uur in de MVR kerk in Bennekom. Pastor Hans Lucassen en het koor Arsis gaan er een mooie viering van maken. Na afloop kan er met een kop koffie of thee nagepraat worden.
  Het is ook mogelijk om na de viering een rondleiding door de kerk te volgen. Pastoraatsgroep-leden, herkenbaar aan een badge, staan voor u klaar!
  Wie neemt u mee?

  Meer informatie, ook over eventuele coronamaatregelen, vindt u t.z.t. hier op de website en in onze digitale nieuwsbrief.

 • vr
  18
  nov
  2022

  Taizé-vesper

  19:30 uur

  RK MVR kerk

   

   

   

   

  Op vrijdag 18 november 2022 om 19.30 uur wordt in onze weer een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken. U/je bent van harte welkom deze viering bij te wonen.

  Een Taizé-viering bestaat uit het samen zingen van eenvoudige meditatieve liederen, momenten van stilte, lezingen en gebed. In deze viering hopen we u/jullie hiervan iets te laten beleven.
  Koor en muzikanten komen uit verschillende kerkgenootschappen, in lijn met de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé (Frankrijk) waar men ernaar streeft wereldwijd mensen uit verschillende christelijke tradities met elkaar te verbinden.

  Het koor en muziekensemble repeteren altijd enkele keren. Wil je hieraan deelnemen als koorlid/bij het ensemble, mail naar annevanrheede@hotmail.com, dan ontvang je de muziek en de data per email.
  Voor actuele informatie kun je de website van de Raad van Kerken raadplegen: https://rvkbennekom.com.

 • ma
  28
  nov
  2022

  Bezinningsavond - Titus Leerhuis - Eugène de Groot - in MVR kerk

  20:00 uur

  MVR kerk

  Op maandag 28 november willen wij een Titus Leerhuis avond houden in Bennekom. Eugène de Groot zal een lezing geven over de overeenkomsten tussen de grote religies, van Taoïsme, Boeddhisme tot het Christendom, Islam. Hij is afgestudeerd filosoof, politicoloog en jurist aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eugène de Groot is een aantal jaren monnik geweest in het trappistenklooster de Achelse Kluis. Recent is een boek van hem verschenen met de titel: ‘De vleugelslag van een koninginnepage’, en met als ondertitel: ‘Naar het spiritueel humanisme.’

  Noteer maandag 28 november in uw agenda. De lezing zal om 20:00 uur beginnen.

  De werkgroep bezinningsavond