Foto’s Vlegeldag

2018:

Geslaagde Vlegeldag op het MVR kerkplein.
Onder een stralende zon vond woensdag 22 augustus de jaarlijkse Vlegeldag plaats in Bennekom. Op het kerkplein van de MVR kerk was het al vroeg een drukte van belang. Er was koffie te koop, zelfgebakken taart en cake, soep, kleding, leuke spulletjes, boeken en openhaardhout. Nieuw dit jaar was de verkoop van de “Bennekom-kalender”, vakkundig aan de man gebracht door Pieter Boers. Veel mensen maakte gebruik van de mogelijkheid om de kerk te bezoeken; een oase van rust. Al met al een zeer geslaagde dag, groot compliment aan de MVR organisatie!

En nog een verslaglegging ! :

Een mooie dag in augustus…  en dat was het, die woensdag 22 augustus, “vlegeldag” in ons eigen Bennekom. En wat ook een traditie lijkt te worden is toch steeds weer dat die dag de zon volop aanwezig is. Natuurlijk doet ook onze MVR uitbundig mee aan deze bijzondere dag en de “VLEGELS “ ( nieuwe werkgroep ) heeft z’n uiterste best gedaan om er weer een spektakel van te maken op ons kerkplein.
Janneke had weer een heel assortiment kleding en sieraden verzameld voor de verkoop. Het was weer een gezellige drukte met veel kooplust, er werd door sommigen al gesproken over de “Maria Boetiek “. De verrassing was groot toen Janneke het geld ging tellen en de opbrengst uitkwam op 835 Euro !!! Toppie !!!
Er waren ook dit jaar weer 2 kramen neergezet voor andere activiteiten, zoals verkoop van koffie met wat lekkers of thee en sappen, boeken (hadden we nog een restant van) en diverse andere artikelen.
Ook was nieuw dit jaar verkoop van een kalender van Bennekom, met mooie foto’s van en rondom onze kerk, deze kalender wordt ook nog te koop aangeboden o.a. met onze Parochiedag, een aanrader.
Er was nu ook “haardhout” in de aanbieding. Toen wij aan het einde van de dag van deze kramen het geld gingen tellen kwamen we uit op een bedrag van 654 Euro! Ook toppie! Bij alle hectiek van de dag, konden de mensen ook onze mooie kerk bekijken, waar boekjes lagen met uitleg over alles wat met de kerk te maken had. In alle drukte een “oase” van rust en bezinning. U begrijpt, het is een fantastische dag geweest. Graag willen wij, als Vlegels, benadrukken dat dit alles organisatorisch niet mogelijk was geweest zonder Uw hulp. Het was weer onvoorstelbaar hoe velen zich gevraagd of ongevraagd aanmelden om ons spontaan te helpen. En dan nog al dat lekkers wat men gebakken had; taarten in alle soorten en maten, onvoorstelbaar! Met dit alles komend tot een prachtig resultaat. We hebben met z’n allen de kas voor verbouwing van de parochiezaal weer goed aangevuld.
Lieve mensen (durf geen namen te noemen, bang om iemand te vergeten) dank, heel veel dank en tot een volgende “Vlegeldag”.
Groetjes van alle Vlegels.

De foto’s geven een gezellige impressie.


vlegeldag-20152015: Op 26 augustus was het weer erg gezellig tijdens de Vlegeldag op het kerkplein. Veel bezoekers, gezelligheid, een heerlijk zonnetje en goede koffie met gebak. Veel mensen en bekenden die wij mochten ontmoeten.
Dank aan alle vrijwilligers (25 p.) en aan alle kopers.

Klik op de foto om wat sfeerfoto’s te zien.
Fotograaf: Timo Harmsen

 

vlegeldag-2013-kl

2013:
Op de traditionele Vlegeldag in Bennekom op 28 augustus jl. was ook onze kerk present met activiteiten op het voorplein en in de kerk zelf.
Veel bezoekers kwamen een kijkje nemen en genoten van het heerlijke weer en de koffie en de thee en van de ter plekke bereide poffertjes en pizza’s. Ook de kleding beurs had veel aftrek.
Bijzondere vermelding verdient het concert dat ‘s middags werd gegeven door Marijke Harmsen en Janneke Postma (zang), Wil Lyklema (piano) en Diny Assink (fluit).

De vele vrijwilligers die aan het festijn hun medewerking hebben gegeven verdienen onze grote dank.

De foto’s geven u een indruk van dit feestelijk gebeuren.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.