Agenda

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2022 2021 2020
 • vr
  25
  nov
  2022
  za
  10
  dec
  2022
 • zo
  25
  dec
  2022

  Kerstinloop - Raad van Kerken

  11:00 uur

  Kerststal MVR kerk en 't Kerkheem (bij Oude of St. Alexanderkerk)

  meer info volgt nog

 • zo
  15
  jan
  2023

  Eenheidszondag

  Van 15 t/m 22 januari 2023 wordt wereldwijd de jaarlijkse Week van Gebed voor Eenheid gevierd.
  In Bennekom bestaat de traditie om op de eerste zondag van deze week, dit jaar dus op 15 januari, Eenheidszondag in de Brinkstraatkerk te vieren. De Raad van Kerken Bennekom heeft pastores van de geloofsgemeenschappen die deel uit maken van de Raad gevraagd om deze viering met elkaar voor te bereiden. De dienst is ook online te volgen of terug te zien via https://kerkdienstgemist.nl/stations/251; de aanvang is om 10.00 uur.

  Er zullen vier pastores in de Brinkstraatkerk aanwezig zijn: Roos van Doorn (Vrijzinnigen Bennekom) Loeki van der Laan (Gereformeerde Kerk), Antoinette van Schaik (RK geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina) en Anne Verbaan (Hervormde Gemeente wijk Oost) hebben samen een dienst voorbereid, waarin we de oecumene kunnen ervaren. Ook de Quakers maken deel uit van de Raad van Kerken maar zij hebben geen pastor beschikbaar om aan deze dienst mee te werken.
  Tijdens de voorbereidingen hebben de pastores zich laten inspireren door het thema van 2023 van de Raad van Kerken Nederland ‘Doe goed, zoek recht’ (Jesaja 1 vers 17). Dit thema werd gekozen door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota en heeft alles te maken met de gruwelijke dood van George Floyd die in Minnesota in 2020 om het leven kwam als gevolg van de handelwijze van een politieagent. De dood van Floyd bracht wereldwijd een beweging op gang waarin (de gevolgen van) racisme en etnocentrisme werden en worden besproken.
  De bestemming van de eerste collecte is nog niet bekend. De opbrengst van de tweede collecte zal worden gebruikt als tegemoetkoming in de onkosten van deze dienst.
  De Raad van Kerken Bennekom hoopt op een mooie beleving van de Eenheid, vooral omdat we in deze tijd zo vaak ervaren dat de verdeeldheid in de wereld (te) groot is

  Namens de Raad van Kerken Bennekom,
  Clasien Lever – de Vries

 • zo
  15
  jan
  2023

  Eenheidszondag

  15:00 - 16:15 uur

  Brinkstraatkerk

  Op Eenheidszondag (15 januari 2023) organiseert de Jeugdraad een middagprogramma (15.00 – 16.15 uur) voor jong en oud in samenwerking met Kindertheater Knettergek met als thema ‘Samen sterk’. Met toffe goocheltrucs, verhalen, filmpjes, liedjes en een wedstrijd tussen de jongens en de meiden. De toegang is gratis. Neem gerust een vriend/vriendin mee! Na de voorstelling is er limo voor de kinderen en een drankje voor de ouders.

  Meer info via dit pdf bestand.

 • za
  25
  mrt
  2023

  Mini-conferentie Missionaire Parochie

  In evenementenlocatie De Basiliek in Veenendaal wordt op 25 maart 2023 de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema ‘Hier ben ik’. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting.

  Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. De aanmelding is geopend!

  voor meer info: website Aartsbisdom/mini-conferentie Missionaire Parochie 
  en hier: https://missionaireparochie.nl/