Licht van Pasen

Op de vroege Paasochtend fietste ik naar de kerk, met ‘gaven’ in mijn fietstas. Niet om te zingen met ARSIS, zoals gewoonlijk op Paaszondag, maar om er te zijn als parochiewacht en om de bloembak bij de kerk op z’n paasbest te maken.
Het ochtendlicht scheen prachtig over het ontluikende groen aan de bomen. Eerder die ochtend was ik gewekt door vogelgeluiden tijdens ‘Vroege Vogels’ op de radio en nu hoorde ik ze overal om mij heen.
In de kerk was het nog heel stil, maar het kruis met de bloemenhulde én de nieuwe Paaskaars stonden al te wachten.
Samen met John Veraa en Gerard Bolscher maakten we de kerk klaar om bezoekers te ontvangen. Het grote houten kruis met witte doek en bloemen buiten, de brandende Paaskaars binnen, de grote deuren open: een hartelijk welkom voor ieder die even een paaskaarsje wilde aansteken aan de grote Paaskaars, even stil wilde zijn of een intentie op wilde schrijven.
Het Licht van Pasen was tastbaar aanwezig. Vooral ook in alle mensen die binnen kwamen en duidelijk maakten dat we sámen kerk zijn, ook al kunnen we nu niet samenkomen. Zalig Pasen gewenst!
Rita van Doesum-Karsten

p.s. Ook morgenvroeg is de kerk nog geopend, van 10.30 tot 11.30 uur.

3 antwoorden op “Licht van Pasen”

  1. Prachtig dat dit allemaal gebeurt in deze tijd ! Het geeft verbondenheid en troost.
    Hartelijk dank aan alle initiatief nemers.! We blijven volhouden.

  2. Erg mooi dat zo veel mensen betrokken zijn bij deze kleine activiteiten die toch veelzeggend zijn, omdat ze het leven van de gemeenschap laten zien. Zalig Pasen!

    1. Ik put kracht uit alle mooie dingen die gebeuren. Vooral ook de goede activiteiten die door de mensen gedaan worden in onze parochie. Dat geeft mij een gevoel van verbondenheid. Dank jullie wel. Fijne 2e paasdag.

Reacties zijn gesloten.