Kledinginzameling ”Mensen in Nood”

kledinginzamelingDe stichting Cordaid ”Mensen in Nood” houdt zaterdagmorgen 11 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.
logo-cordaidMet de opbrengst van de kleding wordt door Mensen in Nood speciaal hulp geboden op die plaatsen in de wereld waar hulp het hardst nodig is. Speciale aandacht is er dit jaar voor een ontwikkelingsproject van Mensen in Nood in Bangladesh.
Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld; het Patuakhalï district. Het land kampt met het regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8000 mensen. Het Mensen in Nood project richt zich vooral op het creëren van evacuatiecentra, waar de mensen in ieder geval een veilig heenkomen kunnen vinden.
Door uw overtollige, nog bruikbare kleding te brengen, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan deze projecten. De ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven. Met het geld dat het opbrengt wordt het project als hiervoor genoemd, gefinancierd.
Draagt u ook een steentje bij?
Wel graag alles brengen in gesloten plastic zakken.
Informatie bij Willemien de Groot, tel: 0318-417355