Schola Catharina zoekt nieuwe zangeressen

De Schola Catharina is een vrouwenschola die in 1992 opgericht werd om, ongeveer eens per maand, een Gregoriaanse mis te verzorgen in de Utrechtse Catharinakathedraal.

De activiteiten breidden zich echter al snel uit. Niet alleen zingt de Schola nu ook elders de Gregoriaanse zondagsmis, zij verleent inmiddels ook haar medewerking aan concerten, bezinningsdagen, huwelijksvieringen, zingt de requiem-gezangen, de Gregoriaanse vespers en maakte radio en TV-opnames.
De schola werkt volgens de huidige semiologische opvattingen, dat wil zeggen: in de interpretatie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de oudste 10e eeuwse handschriften (zoals die genoteerd staan in het Graduale Triplex, en in de stijl zoals die gehanteerd wordt door de Benedictijner monniken in Vaals (Limburg) ). Hoorbaar is dat vooral in de grotere verschillen in notenwaarden. Verder worden zoveel mogelijk de oorspronkelijke solopassages ook door solisten ingevuld (introïtus-psalmodie, graduale-vers, alleluia-vers, communio-psalmodie).
De Schola staat vanaf het begin onder leiding van Heleen Keller, die zich specialiseerde in de semiologie bij zr. Marie Louise Egbers.
Sinds september 2010 heeft de schola twee afdelingen, een afdeling Amsterdam en een afdeling Arnhem, en er wordt op beide plaatsen gerepeteerd.
De Schola is vernoemd naar de H. Catharina van Alexandrë, patrones van de kathedraal van Utrecht; 25 november wordt haar naamdag gevierd.

Wij repeteren 1 x per 14 dagen op de zaterdagmorgen, van 10.00 tot 12.00 uur in de RK kerk aan de Heelsumseweg 1 te Bennekom.

Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Janneke Postma,  0318-415813 of per e-mail: janneke59postma[at]gmail.com