Kinderkerk 1 oktober – verslag

KINDERKERK WEER EEN BELEVENIS
Zondag 1 oktober was het weer een gezellige drukte in de kinderkerk: kinderen met vrolijke gezichtjes die hun ouders hebben meegenomen naar hun “eigen” kerk, waar het verhaal verteld werd over David en Goliath.
Het eerste deel van de middag werd natuurlijk gebruikt voor het maken van de “proefjes” en dat heeft allemaal betrekking op het verhaal van David en Goliath. Er werd gewerkt aan de “stenen van David”, er werden “katapults” gemaakt, die David heeft gebruikt om Goliath te verslaan. Er was een reusachtige tekening van Goliath, en ook van David, die ingekleurd konden worden, en waar gretig gebruik van werd gemaakt. Ook werden er enorme reuzenvoeten gemaakt, die je dan kon passen. Er waren flessen met luchtballonnen waar “wonderlijke” proefjes mee werden gedaan. En……..in het midden van de kerk stond een heel grote Goliath van wel 3 meter hoog. Daarnaast was een meetlint, zodat een ieder kon zien hoe groot je bent. Als je dat vergeleek met Goliath zag je het enorme verschil.

Pastoor Mauricio was deze keer graag bij ons op bezoek om het verhaal van David en Goliath te vertellen. Om te laten zien wat het werk van David was en dat het gevaarlijk kon zijn, had pastoor Mauricio een schaap en een leeuw meegenomen. En dan natuurlijk het gevecht van David tegen die grote Goliath: door een steen te werpen met een katapult met de hulp van God, heeft David gewonnen……God is altijd groter. Pastoor Mauricio heeft dat spannende verhaal heel mooi aan ons kunnen vertellen en aan het eind daarvan hebben we met elkaar uitbundig het lied over de kleine David en de grote Goliath gezongen.

Daarna zijn we met z’n allen lekker gaan eten. Eerst heerlijke erwtensoep, toen grote ( Goliath) pannenkoeken en kleine ( David) poffertjes en een heerlijke vanille/yoghurt met versiering toe.

Het was een super fijne middag!

Houd de publicaties in de gaten, want vlak voor de Kerst is er weer jullie Kinderkerk.

Groetjes van de werkgroep “Kinderkerk”,
Brigitte, Conny, Sarah en Pieter.

PS. Een speciaal dank-je-wel voor iedereen, die ons hebben geholpen om dit alles mogelijk te maken. We hopen jullie bij de volgende Kinderkerk op 17 december weer te mogen zien.