Bolivia project: Stelt u zich eens voor…

Stelt u zich eens voor…

In het huis waar je je veilig zou moeten voelen, wordt je misbruikt of verkracht door familie of bekenden. Er is veel ruzie en ook lichamelijk geweld. Alcohol- en drugsverslaving zie je overal om je heen.

Hoe moeilijk is het voor een tiener om hier NEE tegen te zeggen. Ze zijn nog afhankelijk van de ouders, voelen zichzelf misschien schuldig aan de agressie die ze ontvangen, voelen zichzelf niets waard, hun sociale isolement leidt hen tot wanhoop.

Waar kun je dan naartoe?
Casa Fraternidad van ENDA El Alto biedt een veilig onderdak voor deze meisjes. De eerste drie maanden zijn volledig intern om rust en structuur in hun leven te brengen. Tegelijkertijd is er aandacht voor hun familie om ook daar de situatie te verbeteren. In de casa nemen de meisjes deel aan groepstherapie; een zeer effectieve psychologische techniek. Ze beseffen dat ze niet alleen staan in hun problemen, ze leren te praten maar ook te luisteren, ze begrijpen elkaar en komen samen tot oplossingen. Er ontstaat een sterke onderlinge band. Dit alles onder professionele begeleiding van ENDA.
In de laatste fase van het therapeutische proces ligt de nadruk op pre-professionele training in een van de ‘werkplaatsen’. Ze leren technische vaardigheden en arbeidsethos om de arbeidsmarkt te betreden, hun eigen onderneming te starten of als voorbereiding op een vervolgopleiding. In dit laatste stukje hebben wij als Bennekomse werkgroep een aandeel. Zo hebben we o.a. al bijgedragen aan de bakkerij, het naai- en breiatelier en in 2018 aan de chocolade-, de kappers- en cosmeticaworkshops. Het geeft ons een fijn gevoel dat we hen kunnen ondersteunen in het verbeteren van de kwaliteit van leven en hen de kans kunnen geven op een betere toekomst voor hen en hun kinderen.
ENDA gelooft in de persoon als motor van verandering
én in haar mogelijkheid om haar moeilijkheden te overwinnen!

Wageningen, 8 november 2018

Met hartelijke groet, namens de groep voor Missie, Ontwikkeling en Vrede,
Nelly Beerepoot-Commandeur

Wilt u meer weten over het project?
Wij zijn altijd bereid u meer informatie te geven.

Uw giften zijn welkom op rek.nr.  NL11 RABO 0307 0604 38,
RK Parochie zTB, inzake Bolivia