Terugblik 10-jarig jubileum seniorenpastoraat op 9 oktober 2018

Ruim 50 senioren hadden zich aangemeld om het 10-jarig jubileum van het Seniorenpastoraat te vieren. In de heerlijk verwarmde kerk van onze geloofsgemeenschap MVR werden de senioren ontvangen met koffie en bonbons. Marian Bolscher heette allen hartelijk welkom en in het bijzonder de genodigden pastoor Henri ten Have, namens het bestuur van de parochie z. Titus Brandsma en mevr. Riet Kroes, namens de Locatieraad en de Pastoraatsgroep van de MVR.
Tijdens de inleiding memoreerde Marian dat in de afgelopen 10 jaar het aantal senioren gegroeid is van 28 naar 50. Vervolgens herdacht Marian de inmiddels overleden senioren door het aansteken van een kaars.
Hierna feliciteerde pastoor Henri Ten Have het Seniorenpastoraat met het jubileum.
Twee senioren, de heer Joop van Eijk en mevr. Mien Verkerk en de oud-voorzitter dhr Aad van Wijk waren gevraagd te vertellen over hun eerste kennismaking met de toenmalige parochie.
Joop van Eijk vertelde dat hij als student nog gekerkt had in een zaaltje van café Bolthof.
Mien Verkerk heeft nog mooie herinneringen aan de tijd dat er nog geen katholieke school was in Bennekom. Haar kinderen gingen onder begeleiding van de jongens Teunissen met de bus naar Ede. Aad van Wijk vertelde dat hij al kort nadat hij kennismaakte met de pastoor gevraagd werd voor de Caritas. Tevens zette hij zich in om de werkgroepen beter te laten samenwerken en het efficiënter inzetten van de vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers hoe lichter de taak is voor ieder.
Na de koffiepauze met een gebakje was er gelegenheid om te reageren. Uit de reacties kwam tot uiting hoe men zich bij kennismaking met onze parochiegemeenschap het als een warm bad ervaarden en zich al gauw thuisvoelden.
De ochtend werd door Marian afgesloten met het bedanken van de sprekers en de uitnodiging voor de lunch in de parochiezaal waar weer een heerlijke lunch klaarstond, bestaande uit een groente soep met “balletjes”, koffie, thee en speciale “jubileumbroodjes”, klaargemaakt door de lunchgroep Guus Mosch, Agnes Gielink, Marianne van Oostrum en Joke Boers.

Werkgroep seniorenpastoraat,
Marian Bolscher, Leny Schlepers, Marianne Thie en Brigitte Kaptein

FOTO’S KIJKEN? klik hier voor het openen van het foto album op dropbox.