Terugblik Kinderkerk –
op weg naar de Kerst (17 december)

Zondag 17 december was het weer zover en vond er een viering van de Kinderkerk plaats. Hieronder het verslag:

Het is een drukte van belang op het kerkplein met de vele kinderen ( 32 ) en hun opa’s, oma’s, papa’s en/of mama’s. Blije gezichtjes die er weer enorm veel zin in hadden.
Achter in de kerk wordt iedereen eerst ontvangen met een kop koffie of thee en limonade voor de kinderen met natuurlijk nog wat lekkers erbij.
De kerk is mooi in kerstsfeer, met een heel grote kerstboom en daarnaast een dorpje waar de kerststal in staat, maar natuurlijk nog niet met het kindje Jezus, want die wordt pas geboren met Kerst.
De tijd voor Kerst noemen wij Advent: de aanloopperiode naar de geboorte van het kindje Jezus. Jozef en Maria gaan op weg naar Bethlehem. En juist die weg zijn we met elkaar gelopen op zoek naar de kribbe waar het kindje Jezus zal komen te liggen.
Aan het begin van onze weg krijgen de kinderen een mooi plankje Bij iedere activiteit is er een figuur uit het kerstverhaal, die op een plankje geplakt kan worden.

Het kerstverhaal begint natuurlijk met het bezoek van de engel Gabriel aan Maria, die haar vertelt dat ze een baby zal krijgen. Hier knutselen we zelf een engeltje.
Jozef en Maria reizen met een ezel. Wat nemen ze mee? Er zijn verschillende dingen die in de buiktas van de ezel meegenomen kunnen worden. Onderweg kijken ze naar de sterren. Later in het verhaal zal er een bijzondere ster zijn. De kinderen vouwen hun eigen ster.
Er was nergens plaats voor Maria en Jozef! De kinderen maken een “stalletje”, waarin een kribje kan staan. Daarna wordt er een geboortekaartje gemaakt, want dat hoort er natuurlijk ook bij. Aan het einde van de weg is er een lichtje wat ook op het plankje geplakt wordt. Voor diegenen die het eerst klaar zijn met alle opdrachtjes is er nog een mooi kerstspel om te spelen.

Bij de Kerststal aangekomen staan juf Marieke en Jan Kees met de gitaar ons al op te wachten en wordt het mooie verhaal nog eens verteld. Er wordt uitbundig meegezongen.

Marieke eindigt met een mooi gebed waarna we naar de Hummezaal gaan, waar fantastisch en lekker is gekookt (Herdersmaal) door Liqaa. De maaltijd wordt afgesloten met heerlijk ijs. Moe, maar zeer voldaan keert iedereen weer huiswaarts.

De opkomst was goed: in totaal 60 personen!
De “werkgroep” Kinderkerk wil ALLE vrijwilligers(sters) van harte bedanken voor al hun hulp die zij gegeven hebben om dit allemaal mogelijk te maken.
Werk je graag mee met kinderactiviteiten, meld je bij ons gezellig clubje aan, een aanrader!

Let op: ZONDAG 10 MAART 2024 is er de volgende Kinderkerk, van harte welkom !!!
Hartelijke groet, Conny, Brigitte, Sarah en Pieter.