Bolivia project: Wat als… Corona toeslaat?

Wat als je leeft van wat je die dag op straat verkoopt, maar je mag de straat niet meer op?
Wat als je doodziek bent, maar de ziekenhuizen zijn overvol? Wat als je door spanningen en huiselijk geweld je in je eigen huis niet meer veilig voelt?
De impact van de coronapandemie is erg groot in Bolivia en El Alto, waar de regering een rigide quarantaine afdwingt: Slechts één keer per week de straat op om voedsel te kopen, kinderen en 60-plussers mochten helemaal de deur niet uit. En dat in een land waar 70% van de bevolking geen vaste baan heeft.

Patricia en haar team zagen zich genoodzaakt meer meisjes op te vangen, die door de quarantainemaatregelen slachtoffer werden van huiselijk geweld. Ze hebben voor hen noodslaapkamers gemaakt. Ook werden enkele gezinnen van meisjes die bezig zijn met gezinsreïntegratie geholpen met het hoognodige voedsel. De therapie- en trainingsworkshops moesten tijdelijk sluiten. Maar sinds juni zijn meisjes die hun naaiopleiding hebben afgerond mondkapjes aan het maken op bestelling.
Wat waren ze blij met onze vraag of we hen ergens mee konden helpen. Er waren veel behoeften, maar het belangrijkste was bedden, matrassen en kussens voor de noodslaapkamers en enkele kinderbedjes. Ook de keukenapparatuur was dringend aan vervanging toe. We hebben hiervoor $12.500 kunnen overmaken, waarmee ze bijna alles hebben kunnen realiseren. En nu is onze pot leeg!

Het geeft ons een goed gevoel dat we hen kunnen helpen en Patricia en haar team zijn heel dankbaar voor de zorgen die we om hen hebben. Patricia eindigt haar laatste e-mail met:
‘We sturen jullie en alle lieve vrienden van de parochie een warme en liefdevolle groet en vragen God om jullie te beschermen.’
Zo’n voorspraak motiveert ons extra om solidair te zijn met onze Bolivianen!

Bennekom, 8 oktober 2020
Met hartelijke groet,
namens de groep voor Missie, Ontwikkeling en Vrede,
Nelly Beerepoot-Commandeur

Wilt u meer weten over het project?
Wij zijn altijd bereid u meer informatie te geven.
Stuur een e-mail naar: nelly.beerepoot-commandeur@chello.nl

Uw giften zijn welkom op rek.nr. NL11 RABO 0307 0604 38,
RK Parochie zTB, inzake Bolivia