Bolivia project: Met goede handen geholpen

Het is niet altijd makkelijk te werken in een land als Bolivia. Maar ondanks een niet erg meewerkende overheid gaan Patricia en haar medewerkers van ENDA zeer gemotiveerd en met kracht door om het leven en de toekomst van meisjes en adolescenten in El Alto te verbeteren. Om na het proces van resocialisatie een grotere kans op de arbeidsmarkt te hebben wilde ENDA het aanbod van opleidingsmogelijkheden uitbreiden. Na vele maanden onderhandelen kreeg ENDA eindelijk toestemming van het Ministerie van Onderwijs. Omdat ENDA geen opleidingscentrum is, zijn het technische workshops gaan heten.
De kwetsbare (tiener)meisjes hebben nu keuze uit 13 workshops. Naast de bakkerij-, naai- en breiworkshops hebben ze nu ook de mogelijkheid om zich te bekwamen in chocolade, manicure, cosmetica, kapper, gebruik van industriële fornuizen, haken en poppen maken. Veel van de inventaris en materiaal voor de nieuwe workshops hebben ze met geld uit Bennekom kunnen aanschaffen. De meisjes volgen enthousiast de verschillende workshops, zijn verbaasd over hun kunnen en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. Als hun interesse is gewekt in een bepaalde workshop kunnen ze hun kennis verdiepen met aanvullende lessen.
Behalve voor opleiding is er ook veel aandacht voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid, hygiëne en voeding van de meisjes. Wij hebben in 2018 kunnen bijdragen aan de inrichting van een polikliniek. Hier hebben een dokter, psychiater, voedingsdeskundige en assistent verpleegkundige sinds juli 2018 al veel meisjes geholpen: meisjes met drugs- en alcohol problemen en slachtoffers van geweld en prostitutie zijn verzorgd door de dokter en veel meisjes kwamen bij de psychiater i.v.m. depressie, angst, seksueel geweld en verslaving.
Patricia en haar collega’s zijn heel dankbaar voor onze trouwe hulp en interesse in hun werk. Wij willen hen blijven steunen om de meisjes de kans te geven op een betere toekomst voor hen en hun kinderen.

Bennekom, 20 september 2019
Met hartelijke groet,
namens de groep voor Missie, Ontwikkeling en Vrede,
Nelly Beerepoot-Commandeur

Wilt u meer weten over het project of foto’s bekijken van de laatste twee gesponsorde projecten?
Stuur een e-mail naar: nelly.beerepoot-commandeur@chello.nl

Uw giften zijn welkom op rek.nr. NL11 RABO 0307 0604 38,
RK Parochie zTB, inzake Bolivia