Kerstgroet van ENDA uit El Alto – Bolivia

Op Eerste Kerstdag ontving MOV-Bennekom een e-mail van Patricia Beltran, Directora General van ENDA Bolivia. Het is een kerstgroet en “dankjulliewel” aan onze hele geloofsgemeenschap. 

** Felices fiestas !!!!!
Apreciados amigos de la parroquia MOV Bennekom….. **

Gewaardeerde vrienden van de parochie Bennekom,

Zoals altijd is het ons een genoegen, jullie namens het equipe van ENDA El Alto en de (tiener-)meisjes uit onze beide centra te kunnen schrijven.

Dit tijdstip leent zich enerzijds tot het inventariseren van de gerealiseerde werkzaamheden en het met plezier bekijken van de behaalde successen, maar anderzijds ook tot het beschouwen van de moeilijkheden en problemen, die zich in 2020 hebben voorgedaan. Het was een heel moeilijk en lastig jaar, met een gezondheidscrisis en met economische en sociale problemen. Echter door de solidariteit en de constante hulp, die we van jullie hebben ontvangen, van onze vrienden van de geloofsgemeenschap Bennekom, hebben we hoop gekregen om verder te gaan. Het is juist de hoop op een betere toekomst voor deze meisjes en tienermeisjes, overlevenden van geweld, die ons tot onze werkstandaard heeft aangezet.

Er bestaat geen enkele twijfel over, dat we bevoorrecht zijn van jullie allen hulp te mogen ontvangen, ook van Nelly en Margot, onze gesprekspartners. Dit stimuleert ons tot groeien, het aangaan van nieuwe uitdagingen, evenals tot het ontwikkelen van een nieuwe blik en nieuwe arbeidsvooruitzichten. Hoewel dit moeilijk lijkt, weten we, dat we kunnen slagen.

Het is het goede moment om jullie onze grote dankbaarheid te tonen voor jullie vertrouwen in ons werk. Als organisatie zijn we veel standvastiger geworden en meer gemotiveerd geraakt, om door te gaan met het vervullen van onze missie.

Gewaardeerde vrienden en vriendinnen van de geloofsgemeenschap, wij wensen jullie uit ons hart een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar, gelukkig in de hele zin van het leven.

Een omarming,
Het equipe van ENDA El Alto