Inspiratie opdoen tijdens de parochiedag op 25 september

Op zondag 25 september zijn jong en oud van harte welkom tijdens de jaarlijkse feestelijke parochiedag in Bennekom van de Maria Virgo Regina-geloofsgemeenschap. De dag wordt geopend met een gezinsviering waar alle koren samen zingen. Daarna is er een veelheid aan gezellige en inspirerende activiteiten waarbij gezorgd wordt voor tal van lekkere hapjes en dranken.

Dit jaar staat parochiedag in het teken van Laudato Si, de jongste encycliek van paus Franciscus. Hierin roept de paus alle mensen van goede wil op om op hun eigen manier en in verbondenheid zorg te dragen voor de schepping. Laudato Si is wereldwijd zeer goed ontvangen, ook buiten de katholieke gemeenschap. Een goede aanleiding en gelegenheid om tijdens parochiedag hier bij stil te staan en inspiratie op te doen.

Wat kunt u allemaal verwachten en doen tijdens parochiedag? Wat dacht u van het maken van een groot gezamenlijk bijenhotel in de tuin, het zingen van het zonnelied van Franciscus van Assisi, of ideeën opdoen voor de vergroening van de eigen straat? Mooi weer of niet (we hopen op mooi weer uiteraard), er is in de tuin een ludiek waterspel voor kinderen.

De viering begint om 10 uur en u kunt na de viering zo lang blijven als u wilt. De meeste activiteiten vinden plaats direct voor of na de lunch. Uiteraard zal de lunch niet alleen smakelijk en voedzaam zijn, maar ook duurzaam bereide ingrediënten bevatten.

Laat u inspireren door medeparochianen en enkele gasten die deze parochiedag tot een unieke ervaring zullen maken. U bent van harte welkom.

Namens de Werkgroep organisatie parochiedag
Riet Kroes, Brigitte Kaptein, Ineke Ammerlaan, Gilles Ampt, Klaas van der Meulen, Truus en Wim Appelman, Alex Grashof en Arend-Jan Nell