Verslag Parochiedag 2015

Op zondag 27 september was het weer zover, onze eigen parochiedag. Het weer was prachtig, dus iedereen was in goede stemming en de kerk vol !! Dit jaar werd de dag georganiseerd door de kosters en lectoren. Natuurlijk werd begonnen met een feestelijke viering waaraan twee parochiële voorgangers en drie dirigenten met hun koren meewerkten, daar mogen we best trots op zijn !! Daarna was er koffie, thee of limonade achter in de kerk. Het t.v. programma “Heel Holland Bakt” wordt waarschijnlijk goed bekeken in Bennekom, want er is veel lekkers door onze parochianen gebakken en daar werd bij de koffie heerlijk van gesmuld. Voor de kinderen werden leuke dingen georganiseerd en zij konden ook heerlijke pannenkoeken eten die vers gebakken werden. Er vond in de kerk een concert plaats van het zangkwartet “Ensemble Semplicita“ onder leiding van Gertie Savelkoul. Dit werd enorm gewaardeerd, men hield zich muisstil en het ensemble werd aan het einde met luid applaus beloond.
Er werd vervolgens een oude legende verteld, waaraan een raadsel was gekoppeld. Ook waren in de sacristie eucharistische voorwerpen uitgestald, waarvan men de namen kon raden. Beide raadsels waren in de vorm van een quiz gegoten, waarvan de goede oplosser een prijsje kon winnen.
Ondertussen werd de “aangeklede borrel“ klaar gezet. Velen hadden heerlijke gerechten gemaakt, er was volop keuze en dat viel in de smaak: alles ging op.
Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig naar de trekking van het lot voor de Paaskaars en uitslag van de quiz. De Paaskaars werd gewonnen door Ria Kester en de VVV-bon ging naar Martine van Egdom, van harte gefeliciteerd!
Zo gingen we langzaam naar het einde van de parochiedag toe. Het was reuze gezellig en fijn om elkaar op deze manier te ontmoeten en weer eens lekker bij te praten.
De kosters en lectoren hebben met veel inzet en plezier aan deze dag gewerkt en namens hen dank ik U voor de grote opkomst en het ongedwongen samenzijn,
met vriendelijke groet en tot een volgende feestelijke parochiedag,
Pieter Boers.