Activiteitenkalender

2016

 • vr
  15
  jan
  2016

  Nieuwjaarsreceptie zTitus Brandsma

  19:00 uur

  kerk en parochiecentrum Wageningen, Bergstraat 17.  

  Nieuwjaarsreceptie 2016Nieuwjaarsreceptie Parochie zTitus Brandsma

  voor alle parochianen!

  datum: 15 januari

  tijd: 19:00 uur

  Plaats: kerk en parochiecentrum Wageningen, Bergstraat 17.  

 • ma
  18
  jan
  2016

  Melania Bridge Drive

  19:00 uur

  Zaaltjes RK kerk Bennekom

  melania2016

 • wo
  20
  jan
  2016

  jaarthema: bezinning Stilte in moderne kunst

  09:30 - 12:00 uur

  Wageningen, Bergstraat 17

  Begeleiding: Ben Piepers
  Over stilte kun je lang praten en mooie gedachten uiten.
  Stilte ervaren in van een andere orde.
  Het is ruimte maken voor de monnik in jezelf.
  Moderne kunstenaars hebben stilte én beleving van geluid en tijd soms zo vorm gegeven dat ze je verrassen en anders laten luisteren en doen verstillen.

  We luisteren naar een kunstwerk om stilte en tijd anders dan gewoon te ondergaan.
  We kijken naar een kunstwerk en ondergaan de stilte in het zien. De ervaring van stilte is belangrijker dan woorden in deze bijeenkomst.Daarom is er slechts kort gelegenheid om je beleving uit te wisselen. De begeleider zal na afloop beide kunstwerken beknopt toelichten en enige informatie op schrift meegeven.

  Informatie? Deelnemen?
  Opgeven bij ettema.konijn@hetnet.nl / 0318 645831

 • vr
  22
  jan
  2016

  Jaarthema: film The weeping camel

  19:30 uur

  Veenendaal, Salvatorkerk

  The weeping camel (2003) regie: Byambasuren Davaa, Luigi Falo,  duur: 90 minuten. In de Gobi woestijn van Zuid-Mongolië: Een van de kamelenmoeders baart  een zeldzaam wit kalf.Ze verstoot haar jong en weigert het te voeden. De nomaden proberen moeder en baby met elkaar te verenigen, maar niets lijkt te helpen. Ten einde raad gaan ze op zoek naar een muzikant, een traditionele vioolspeler. Een verstilde en verstillende film die je meeneemt in een ongekende wereld, die verwondering wekt.

  locatie: Veenendaal, Salvatorkerk, Adriaen van Ostadelaan 56

   Nb.   Voor de filmavonden hoeft u zich niet op te geven…!!

 • wo
  27
  jan
  2016

  Jaarthema: kloosterbeleving

  14:00 - 18:00 uur

  Oosterbeek, Koningsoord

  (Noon-Vesper), ‘een kloosterbeleving ‘ bij de zusters Trappistinnen in Koningsoord in Oosterbeek.
  Tussen de vieringen tijd voor een gesprek met een van de zusters en/ of een wandeling.

  Informatie? Deelnemen?
  Opgeven bij ettema.konijn@hetnet.nl / 0318 645831

 • vr
  29
  jan
  2016

  Jaarthema: film 'De Chinese Muur' & 'Morgen'

  19:30 uur

  Wageningen, Bergstraat 17

  1. De Chinese Muur (2002) regie: Sytske Kok, duur: 10 minuten. Film over een vrouw, die in het verleden de nodige klappen heeft opgelopen. Ze is vaste klant bij ene Chinees restaurant waar ze geen woord wisselt met de andere gasten. Ze observeert: Je hoort haar onuitgesproken gedachten. De film verrast wanneer ze aan het eind haar mond open doet.
  2. b. Morgen (2001) regie: Jaqueline van Vugt, duur: 10 minuten
   Morgen zullen ze dansen, net als vandaag, of was het gisteren. De korte speelfilm ‘Morgen’ verbeeldt de laatste dag thuis van een oud echtpaar. Hij is dementerend en gaat naar een tehuis. Zij zal hem brengen. Deze avond wordt interactief gewerkt met de films. Wat roepen deze films op?

  Nb.   Voor de filmavonden hoeft u zich niet op te geven…!!

 • zo
  31
  jan
  2016

  Gevlucht tot in Ede… maar dan?

  13:00 uur

  RK kerk Bennekom

  Bent u ook nieuwsgierig wat er in de omgeving van Bennekom en Ede gedaan wordt voor de vluchtelingen die opgevangen worden in de Maurits kazerne in Ede?

  Kom dan op zondagmiddag 31 januari om 13.00 uur naar de Katholieke Kerk. Daar is een ontmoeting met vrijwilligers die direct betrokken zijn bij dit werk en ons kunnen informeren over de opvang, de procedure en ook vooral over de activiteiten die aangeboden worden door de burgers van Bennekom en Ede. U kunt ook informatie vinden op www.cvvede.nl. Als u vragen heeft over deze bijeenkomst kunt u mailen naar pastoraatsgroep@rkkerkbennekom.nl of bellen 0318 610 078. Om 12.30 uur staat er koffie en thee klaar. Iedereen is van harte welkom.

  Inzameling.
  Op deze middag zal er ook een inzameling zijn van de volgende spullen:
  Schriften en pennen (voor taallessen)
  Pritt stiften
  Kleurstiften
  Puntenslijpers
  Voetballen
  Verf voor kinderen, plakkaatverf of vingerverf
  Handwerkmateriaal
  A5 Notitieblokjes met harde kaft

 • ma
  01
  feb
  2016

  KVG-Creatieve middag

  14:00 uur

  RK Kerk Bennekom

  Creatieve middag invulling voor de KVG-dames

 • zo
  07
  feb
  2016

  Presentatieviering Eerste Communie

  RK Kerk Bennekom

  Op 17 april 2016 zullen 14 kinderen hun Eerste Communie gaan doen.
  De kinderen zijn onlangs, onder begeleiding van de werkgroep, gestart met de voorbereiding op de Eerste Communie. Tijdens de presentatieviering op zondag 7 februari a.s. zullen de nieuwe communicantjes zich voorstellen aan iedereen in de kerk.
  Tevens worden voor deze viering de kinderen die in 2014 hun Eerste Communie hebben gedaan, uitgenodigd om hun eigen symbooltje van hout, dat afgelopen 2 jaar in de kerk heeft gehangen, in ontvangst te komen nemen.

  De werkgroep voorbereiding Eerste Communie

 • vr
  12
  feb
  2016

  Raad van Kerken: Keltische viering

  19:30 uur

  Vrijzinnige Ontmoetingskerk, Bennekom

  Keltische viering met medewerking van Muziekgroep Turas

  De Rakeltischeviering2016-02-12-640pxad van Kerken Bennekom organiseert op vrijdag 12 februari een Keltische viering die in het teken staat van Ierse muziek. Het thema is: op reis. Samen gaan we als pelgrims op reis. In deze viering smelten naar goed Keltisch gebruik muziek, teksten, verhalen, gedichten, filmbeelden en foto’s samen tot een vrolijk, leerzaam en inspirerend geheel.
  Ierse muziek is niet alleen in Ierland een belangrijk onderdeel van de cultuur; maar is wereldwijd een inspiratiebron geweest voor veel muzikanten en Keltische kunstuitingen zoals het Keltische kruis. De Keltische christelijke spiritualiteit, het vroege Ierse christendom, heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van het christendom in West Europa en is nog steeds een bron van inspiratie. Respect voor de schepping, gastvrijheid, mildheid en naastenliefde zijn hier van de kenmerken.
  Muziekgroep Turas uit Ede bestaat uit vijf muzikanten. Het instrumentarium bestaat uit keyboard, gitaren, banjo, bodhran, fluit, viool en accordeon. De zang neemt een belangrijke plaats in en wordt afwisselend solo en meerstemmig uitgevoerd.

  Na afloop wordt een kopje koffie of thee aangeboden met Iers soda bread. Het soda bread wordt gegeten met wat boter en jam en is een voorbeeld van de Ierse gastvrijheid.

  Datum: vrijdag 12 februari 2016
  Tijd : 19.30 uur
  Plaats : Vrijzinnige Ontmoetingskerk, Emmalaan1, Bennekom

 • vr
  12
  feb
  2016

  Jaarthema: film After Life

  18:00 uur

  RK Kerk Bennekom

   After Life (1998) Japanse film onder regie van Kore-eda Hirokuza, duur 118 minuten.

  Ergens tussen hemel en aarde, bevindt zich een groot huis. Het is een tussenstop. Een plek waar mens nog een week kan terugkijken op het aardse verleden. De opdracht voor ieder is de herinnering te kiezen die meegaat naar het ‘persoonlijk’ paradijs. Wie geen keuze maakt, rest een verblijf in de overgangszone.

  Vanwege o.a.de lengte van de film beginnen we deze avond om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd en eindigen inclusief het nagesprek ca. 22.00 uur.

  Voor soep wordt gezorgd, wilt u zelf brood meebrengen?

 • vr
  04
  mrt
  2016

  KVG-Wereldgebedsdag

  19:30 uur

  RK Kerk Bennekom

  Vrijdag 4 maart: Wereldgebedsdag: De viering is in onze kerk en begint om 19.30 uur. Na afloop is er koffie en thee en laat Willemien Brouwer ons dia’s zien over Cuba. Dit land staat nu ook in de belangstelling omdat Amerika weer een verzoenend gebaar naar Cuba heeft gemaakt. En dit jaar hebben mensen uit Cuba het boekje voor deze viering samengesteld. Het is een oecumenische dienst en over de hele wereld worden deze vieringen gehouden op deze avond. Een cirkel van gebed rond de wereld.

 • zo
  06
  mrt
  2016

  Jaarthema: midvastenwandeling

  10:30 uur

  Lunteren

  In het kader van het jaarthema is op zondag 6 maart 2016 de traditionele Midvastenwandeling in de prachtige omgeving van Lunteren.

  De wandeling (8 km) wordt vooraf gegaan door een meditatie en een gezamenlijke (zelf meegebrachte) lunch. De wandeling gaat van Lunteren  naar Wekerom en we kunnen met de bus terug (om 14:15 u).
  De meditatie start 10.30 uur in de kerk St.Antonius Abt, Kerkhoflaan 17, 6741 BN Lunteren.
  De wandeling start om  12:15 uur precies.

 • ma
  07
  mrt
  2016

  KVG-avond Lezing Wereldreligies

  19:30 uur

  RK kerk Bennekom

  kvg-bennekom-klEen KVG-avond met een lezing door de heer Van Eck over Wereldreligies. 

  Koffie in de parochiezaal vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

 • do
  10
  mrt
  2016
  vr
  11
  mrt
  2016

  Toneelvereniging MARE speelt ‘Schaduwrijk’

  Toneelvereniging MARE speelt op donderdag 10- en vrijdag 11 maart ‘Schaduwrijk’ van Michael Cristofer.  Machteld Vos de Wael – tevens regisseur –  heeft dit stuk speciaal voor MARE bewerkt.

  Over het stuk
  Schaduwrijk is een magistraal stuk waarin het thema ‘sterven’ op een heel integere wijze wordt behandeld. Er is humor, veel humor, maar nooit wrang. Het is speels, en licht, en gaat meer over het leven, dan over de dood. “Juist een stuk als dit moet dichtbij kunnen komen”, vindt Machteld. De mens die eeuwig denkt te leven wordt vroeg of laat geconfronteerd met het moment dat alle hoop vervliegt, en moet daarmee in het reine zien te komen. Het is, zoals één van de personages zegt: “Zolang je dood gáát, leef je nog. Het is alleen die laatste fractie van een seconde dat je nog leeft, wetend dat je er de volgende fractie van een seconde niet meer zal zijn.“

  Over de auteur
  Michael Cristofer (22 januari 1945) is een Amerikaanse toneelschrijver, acteur en regisseur. In 1977 ontving hij zowel de Pulitzer Prize voor Drama als de Tony Award voor dit toneelstuk.

  Het verhaal
  Een vakantiepark in Spanje is ingericht als hospice voor terminale patiënten. Een van de patiënten is Erik, een oudere man wiens vrouw Maggie en dochter Stella overkomen.
  Maggie is zo bang voor het sterven van haar man dat ze het vakantiehuisje niet durft binnen te gaan. Dochter Stella weet nog van niks…
  Een andere patiënt is Flora. Ze is dementerend, maar heeft soms heldere momenten en kan af en toe grof worden. De bedeesde en onopvallende dochter Agnes verzorgt haar. Haar andere dochter Claire is al jaren terug overleden, maar dat is ze helemaal kwijt. Agnes heeft zo haar manier gevonden om daar mee om te gaan.
  Dan is er Bram. Hij is een excentrieke academicus, een beetje een nerd. Hij heeft een relatie met Marloes, veel jonger dan Bram. Die relatie krijgt een deuk als de vroegere flamboyante vrouw van Bram, Berte, arriveert. Er ontstaat rivaliteit. Marloes moet aanvankelijk niets van de vrolijke en directe Berte hebben.
  De verhalen van drie verschillende families – die onderling geen contact hebben –  spelen door elkaar heen, in één vakantiebungalow.

  MARE is opgericht naar aanleiding van de viering van het 20-jarig bestaan van de R.K. Maria Regina Parochie. Met veel enthousiasme en succes werd (in april 1979) in de Reehorst het toneelstuk “Majoor Barbara” van Bernhard Shaw gebracht. De toenmalige spelgroep (R.K. Spelgroep Bennekom) besloot toen om een officiële vereniging op te richten en gaf in een oprichtingsvergadering op 10 november 1981, de vereniging de naam “MARE” mee (MARE een afkorting van Maria Regina).

  De aanvang is 20.15 uur. Een entreebewijs kost €12.50 (inclusief garderobe en drankje). Reserveren kan via Cultura: tel. 0318 672800.

  Meer informatie is te vinden op de website van Mare: www.mare-toneel.nl

  Wordt vrienden met MARE op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 • zo
  13
  mrt
  2016

  viering met JKA

  10:30 uur

  RKkerkBennekom

  Komende zondag, 13 maart, zal het Jongeren Koor Antonius zingen tijdens de viering van de 5de zondag van de vastentijd.

  Dus jongeren uit onze geloofsgemeenschap: Kom eens luisteren en kijken!

  Het thema van de viering is “Vergeven en opnieuw beginnen”.
  Voorganger is mevrouw Marianne Thie.

  Iedereen is van harte welkom!

 • wo
  16
  mrt
  2016

  Klimaatakkoord Parijs en (n)u?

  20:00 uur

  't Kerkheem, Bennekom

  Joris Wijnhoven, campagneleider Klimaat en Energie van Greenpeace, komt op 16 maart 2016 naar Bennekom op uitnodiging van de interkerkelijke Taakgroep Kerk en Milieu/Samenleving te Bennekom.

  De avond heeft als thema: “Klimaatakkoord Parijs, en ( n)u?

  We zijn nu drie maanden na het historische Klimaatakkoord van Parijs. Wat is er sinds 12 december 2015 gebeurd?
  En wat kunnen wij zelf betekenen als rentmeesters van de Schepping?
  Joris Wijnhoven is namens Greenpeace nauw betrokken bij het Energieakkoord.
  U wordt van harte uitgenodigd om er samen een inspirerende avond van te maken.

  Datum: 16 maart 2016
  Plaats: ’t Kerkheem, Alexanderzaal, Kerkhoflaan 34, 6721 EZ Bennekom
  Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur
  Toegang: vrij

 • zo
  20
  mrt
  2016

  Raad van Kerken: Stabat Mater van Joseph Rheinberger

  18:30 uur

  Oude of Sint Alexanderkerk

  Palmzondag, 20 maart: 

  Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa (“De moeder stond bedroefd”). De auteur van het Stabat Mater was waarschijnlijk een franciscaner monnik uit Frankrijk of Italië. Het gedicht wordt ook gebruikt als onderdeel van de “Veertien statiën van de Kruisgang” tijdens de lijdensweek voor Pasen.

  Twee weken voor Pasen in 2015 organiseerde de Raad van Kerken een meezingconcert/scratch van de Stabat Mater van Rheinberger. Dit was een groot succes en dezelfde groep enthousiaste mensen werken mee aan de dienst van Palmzondag waar de Stabat Mater centraal staat.
  Voorganger is Ds. Jaap Meijer, dirigente Rineke Hoens en organist Nico van Reenen.

 • wo
  23
  mrt
  2016

  KVG-koffieochtend

  10:00 uur

  RK kerk Bennekom

  kvg-bennekom-klKVG koffieochtend 

 • do
  24
  mrt
  2016

  Witte Donderdag maaltijd

  17:00 uur

  RKkerkBennekom

  Op donderdag 24 maart is er in de parochiezaal een witte donderdag maaltijd.
  U bent welkom om 17.00 uur.
  Na de maaltijd gaan we naar de kerk en zal het altaar in alle rust worden ontruimd. U dient zich voor de maaltijd wel aan te melden bij n.oegema@online.nl of truusapp@xs4all.nl. U bent allen van harte welkom.

  De avondviering is om 19.00 uur in de Anthonius kerk te Ede.
  De voorbereidingscommissie.

 • vr
  25
  mrt
  2016

  Goede vrijdag middagviering

  15:00 uur

  RKkerkBennekom

  Goede Vrijdag middagviering (25 maart 15.00 uur)

  Goede Vrijdag is een bijzondere dag, tussen Palmpasen en Pasen. Maar wat gebeurde er precies? En waarom denken we daar nu nog steeds aan? Hier staan we in een viering speciaal voor kinderen elk jaar om 15.00 uur in de middag kort bij stil. Het verhaal wordt uitgebeeld. Ook brengen we een bloemengroet. Mooi, en stil. Breng je een mooie bloem (uit de tuin) mee?

 • ma
  04
  apr
  2016

  KVG-avond

  20:00 uur

  Parochiezaal

  kvg-bennekom-klEen lezing over ‘Mercy Ships’ door mevrouw Bianca Busser.
  Op deze avond gaat mevr. Busser vertellen hoe zij met de boot ‘Mercy Ships’ afreist naar Zuidelijke landen om daar hulp te gaan bieden. Zij bekostigt deze reis zelf. Kom dus luisteren naar deze interessante avond.
  Koffie om 19.30 uur, aanvang van de lezing 20.00 uur.

  alvast meer info over Mercy Ships? zie hier: https://www.mercyships.nl/wat-wij-doen/volg-wat-we-doen/nieuws

   

 • di
  05
  apr
  2016

  Seniorenochtend

  10:30 - 13:00 uur

  Torenzaal

  Het thema van deze ochtend is: “kloosterleven, toen en nu”

  Pastoor Henri ten Have zal gaan vertellen over het hoe en waarom het kloosterleven ontstaan is, de verschillende vormen van kloosters, hoe was het vroeger en hoe is het nu en wat kan het kloosterleven in deze tijd voor ons betekenen.

  De ochtend wordt gehouden in de torenzaal en begint om 10.30 uur. We sluiten de ochtend af met een goed verzorgde lunch in de parochiezaal.(eindtijd ong. 13.00 uur)

  Alle leden van onze geloofsgemeenschap, die 80 jaar of ouder zijn krijgen een persoonlijke uitnodiging.

  Werkgroep seniorenpastoraat

 • za
  09
  apr
  2016

  inzameling kleding voor Mensen in Nood

  09:00 - 11:00 uur

  RK kerk Bennekom

  kledinginzameling-Mensen-in-nood-2016De Kledingactie voor mensen in nood. U kunt uw oude kleding, ook vodden zijn welkom, inleveren tussen 9.00 en 11.00 uur bij onze kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1 bij Willemien de Groot die uw spullen in ontvangst neemt.

  Informatie:
  De stichting  Cordaid ”Mensen in Nood” houdt zaterdagmorgen 9 april van 9.00  tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  Met de opbrengst van de kleding wordt door  Mensen in Nood  speciaal hulp geboden op die plaatsen in de wereld waar hulp het hardst nodig is. Evenals vorig jaar is er dit jaar speciaal aandacht voor een ontwikkelingsproject van Mensen in Nood in Bangladesh.

  Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld; het Patuakhali district. Het land kampt met het regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen.

  Door uw overtollige, nog bruikbare kleding te brengen, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan dit project. De ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven. Met het geld dat het opbrengt wordt het project als hiervoor genoemd, gefinancierd.

  Draagt u ook een steentje bij?

  Wel graag alles brengen in gesloten plastic zakken.

  Informatie bij Willemien de Groot, tel: (0318)417355 

 • wo
  13
  apr
  2016

  Jaarthema: Werkwinkel 'woorden dichterbij'

  14:00 - 16.30 uur

  Herenstraat Rhenen

  Werkwinkel WOORDEN DICHTERBIJ

  Woensdag 13 april 2016
  14.00 – 16.30 uur
  Herenstraat Rhenen
  Begeleiding: Ben Piepers

  De kunst om met woorden te raken aan de kern, is de kunst van het weglaten en ruimte geven aan verbeelding. We zullen enkele gedichten, liederen, haiku’s, elfjes lezen om de zeggingskracht te ervaren en te zoeken naar de kernmerken in de vormgeving.
  Vanuit die leeservaring en ontdekkingstocht gaan we zelf aan de slag door een gedicht, haiku en elfje te schrijven.
  Aan het eind laten we onze schrijfoefeningen aan elkaar horen in ‘woorden dichterbij’. Hiervoor a.u.b. aanmelden bij ettema.konijn@hetnet.nl / 0318 645831

 • wo
  13
  apr
  2016

  Jaarthema: De Werkwinkel - Woorden Dichterbij

  14:00 - 16:30 uur

  Herenstraat 82, Rhenen

  In het kader van het Jaarthema ‘Tussen de Stilte en het Woord’ wordt

  De Werkwinkel – WOORDEN DICHTERBIJ georganiseerd.

  Woensdag 13 april 2016
  14.00 – 16.30 uur
  Herenstraat  82,
  3911 JG Rhenen
  Begeleiding: Ben Piepers

  De kunst om met woorden te raken aan de kern, is de kunst van het weglaten en ruimte geven aan verbeelding.
  We zullen enkele gedichten, liederen, haiku’s, elfjes lezen om de zeggingskracht te ervaren en te zoeken naar de kernmerken in de vormgeving.

  Vanuit die leeservaring en ontdekkingstocht gaan we zelf aan de slag door een gedicht, haiku en elfje te schrijven. Aan het eind laten we onze schrijfoefeningen aan elkaar horen in ‘woorden dichterbij’.

  Aub. aanmelden bij ettema.konijn@hetnet.nl  /  0318 645831

 • do
  14
  apr
  2016

  KVG-reisje

  08:30 - 18:00 uur

  Twente

  kvg-bennekom-klDonderdag 14 april: KVG reisje. Een leuke tocht naar Twente.
  Het is niet zo ver rijden en we hoeven niet veel te lopen. We maken een tocht met de bus en gids langs de IJssel en bezoeken het Oranje Museum in Diepenheim. We gaan heerlijk eten in Brasserie Kriebelz, bekend om zijn Dekselse Pannetjes. Het wordt vast een gezellige dag.
  brasserie-kriebelzProgramma: alle leden hebben het programma via de brievenbus ontvangen.
  het programma is van 08:30 uur (vertrek) tot 18:00 uur (thuiskomst)
  Graag opgeven middels het invulstrookje onder het programma vóór 21 maart.
  Kosten 52 euro p.p.
  Er dienen minimaal 30 leden mee te gaan om het reisje door te laten gaan.

 • vr
  15
  apr
  2016

  Taizé-viering

  19:30 uur

  RK Kerk Bennekom

  taize-klOp vrijdag 15 april wordt door de Raad van Kerken om 19.30 uur een Taizé-viering gehouden in de Katholieke Kerk aan de Heelsumseweg in Bennekom, een moment van stilte en bezinning voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Een Taizé-viering bestaat uit het samen zingen van eenvoudige liederen die enkele keren worden herhaald, meditatieve stilte, lezingen en gebeden, alles volgens de traditie van de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé, Frankrijk. Taizé-vieringen worden over de hele wereld gehouden en bezocht door mensen uit diverse christelijke geloofstradities.    

  Aan het einde van de dienst is er, zoals dat ook in Taizé de gewoonte  is, gelegenheid om in de kerk nog Taizéliederen te zingen met het koor (of daarnaar te luisteren) en is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten tijdens de koffie  in de Parochiezaal van de kerk.  Allen van harte welkom!

 • zo
  17
  apr
  2016

  Eerste Communie

  RK Kerk Bennekom

  Dit jaar is de Eerste Communie viering op 17 april in de kerk in Bennekom met voorgangers pater Beemster en Hans Lucassen.

  Info hierover? Neem contact op met: 
  Christianne Marcelis-van Acker
  tel 0318-418347

 • zo
  17
  apr
  2016

  Franciscaanse wandeling

  11:30 uur

  Deventer

  flyer Deventer FB

  Op zondag 17 april organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Deventer. Vertrek is vanuit het Etty Hillesum centrum aan de Roggestraat 3 om 11.30 uur.
  Tijdens deze wandeling staat het jaarthema ‘vredelievend’ van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.
  ‘Hoe kun je op een vreedzame manier omgaan met mensen? Hoe kun je jezelf vredelievend en open opstellen? Kun je je verplaatsen in andere mensen?’ Kijkend naar de actuele situatie rondom de vluchtelingen die hun toevlucht in Europa zoeken, kan het zeer verhelderend zijn over deze vragen na te denken. Onderweg is er ruimte voor gesprek rondom deze vragen, maar ook voor stilte en persoonlijke reflectie.
  De wandeling wordt kort gezamenlijk afgesloten op het vertrekpunt. De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

 • za
  23
  apr
  2016

  Landelijke Inspiratiedag Laudato Si’

  10:00 - 16:15 uur

  Brinkstraatkerk

  poster inspiratiedag laudato si def-klAankondiging: Landelijke Inspiratiedag Laudato Si’

  Aanleiding
  Vorig jaar bracht paus Franciscus de encycliek Laudato Si’ uit. Daarin roept hij ‘alle mensen van goede wil’ op om zorg te dragen voor de schepping en voor de armen. De ommekeer waartoe Laudato Si’ oproept is ingrijpend: economie, politiek, maatschappij, ja ook de kerk, moeten gericht zijn op het behoud van de schepping, op het verbeteren van de levensomstandigheden van de zwaksten en op het welzijn van de generaties die na ons komen. Hoe kunnen we dat waar maken? Met wie kunnen we daarbij optrekken?

  Inhoud
  De Landelijke Inspiratiedag is een interkerkelijk initiatief die mensen wil inspireren en uitdagen werk te maken van de ‘zorg voor ons gemeenschappelijk huis’. Vertegenwoordigers van andere religies zullen bijdragen leveren aan de dag. Hoofd, hart en handen zullen worden aangesproken in een afwisselend programma. Er zijn speciale programma’s voor kinderen en jongeren. Zij zullen immers de gevolgen voelen van de beslissingen die nu worden genomen.

  Programma:
  10.00 u. : Kerk open. Koffie en thee staan klaar
  10.30 u. : Welkom door mgr. Gerard de Korte; toelichting programma door moderator Martine Vonk
  10.40 u. :Openingsviering, m.m.v. mgr. G. de Korte en Ds. Anne Verbaan
  11.10 u. : Toespraak
  11.30 u. : Presentatie van activiteiten in den lande rond Laudato Si’ (‘zeepkistpitches’)
  12.00 u. : Luchtig intermezzo
  12.15 u. :  Ideeënmarkt
  12.30 u. : Middagpauze, biologische catering
  13.30 u. : Eerste ronde workshops
  14.30 u. : Pauze
  14.45 u. : Tweede ronde workshops
  15.45 u. : Ideeën en conclusies worden opgehangen in een ‘Boom voor de Aarde’
  16.00 u. : Afsluitend gebed
  16.15 u. :  Mogelijkheid om nog wat te blijven drinken

  Organisatie: Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), missiesecretarissen, interkerkelijke werkgroep Kerk & Schepping Wageningen, i.s.m. Kerk in Actie

  Datum en plaats: 23 april 2016, Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41  te Bennekom

  Aanmelding: vóór 16 april 2016 via e-mail: LS@knr.nl of 073 – 6921321

  Kosten: € 10,- (graag gepast betalen bij binnenkomst) als bijdrage voor de lunch

  Meer informatie: KNR (Gerard Moorman), tel. 073-6921301 of e-mail: LS@knr.nl
  Zie ook: www.laudato-si.nl

 • za
  30
  apr
  2016

  Spring Barbecue Shalom voor jongeren

  16:00 - 20:00 uur

  Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemening kerk te Renkum

  bbq-shalom-2016Op zaterdag 30 april organiseert de Gemeenschap Shalom Nederland de ‘Spring Barbecue Shalom’ voor jongeren. Het programma is heel bijzonder, want wij ontvangen Pater Cristiano Pinheiro van de Shalom missie van Rome. Hij is leider van de internationale Shalom Band. Tijdens de aanbidden zal hij de muziek begeleiden.

   Programma:
   Om 16 uur inloop;
   Om 16:30 uur aanbidden;
   Om 17:30 uur barbecue + concert;
   Om 20:00 uur einde;

  De dag wordt afgesloten met een speciaal concert van Pater Cristiano Pinheiro.

  De Spring Barbecue Shalom vindt plaats in de pastorie van de Kerk O.L.V. ten hemelopneming, Dorpsstraat 1, Renkum.
  De eigen bijdrage voor deelname aan deze dag is €5,-.
  De locatie is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom zorgt de organisatie voor vervoer vanaf station Ede-Wageningen naar Renkum. Indien je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij je aanmelding.

  Opgave kan via apostolicautrecht@comshalom.org, telefonisch via 06-17009194 of via facebook: Shalom Nederland.

  Info: apostolicautrecht@comshalom.org
  telefoon: 0317-356724/06-17009194

 • ma
  09
  mei
  2016

  KVG-slotavond

  20:00 uur

  Parochiezaaltje

  kvg-bennekom-klKVG-slotavond Voor deze slotavond hebben we mevrouw E. Halma uitgenodigd voor een presentatie over “Vergeten groentes”. Zij zal daarbij ook lekkere hapjes laten proeven. Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden.
  Koffie in de parochiezaal vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

 • vr
  27
  mei
  2016

  Aanbiddingsweekend in Renkum

  17:00 uur

  Renkum

  In het weekend van 27 mei (27, 28 en 29 mei) organiseert de Gemeenschap Shalom een 40 uur durende aanbidding in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming Kerk te Renkum. De Gemeenschap Shalom is een nieuwe roeping in de Katholieke Kerk en is sinds 3 jaar in Nederland om hun roeping; “De Vrede van de Verrezen Christus” te brengen naar alle mensen en met name jongeren.

   

  Er is speciaal gekozen voor een 40 uur durende aanbidding omdat dit een mooie traditie is binnen de Katholieke Kerk. Immers kan het getal 40; worden herleid naar verschillende Bijbelse gebeurtenissen.

  De aanbidding start op vrijdag 27 mei om 17:00uur met een Heilige Eucharistie. Daarnaast is voor de resterende uren een programma samengesteld bestaande uit verschillende gebeden, zoals het Rozenkransgebed, lofprijzing met jongeren op zaterdagavond en het Getijdengebed maar daarnaast is er ook voldoende ruimte voor gebed in stilte.

  Iedereen is van harte uitgenodigd voor de aanbidding en u mag komen op de momenten die u wilt. Tijdens de aanbidding staan de deur wijd open zodat u kunt kiezen aan welke gebeden u wilt deelnemen en hoelang u hieraan wilt deelnemen. De Gemeenschap Shalom verwelkomt u graag!

  Aanbiddingsweekend
  27 mei 17:00u tot 29 mei 9:00u.
  Dorpstraat 1A, 6871AA Renkum
  Info: apostolicautrecht@comshalom.org
  telefoon: 0317-356724/06-17009194

 • za
  28
  mei
  2016

  Symposium; balans in Waarden, Werk en Wereld

  10:00 - 15:00 uur

  't Kerkheem, Bennekom

  Op zaterdag 28 mei wordt vanuit de Hervormde Gemeente te Bennekom een symposium georganiseerd over de vraag: Hoe te handelen als idealen en principes, persoonlijke waarden en normen niet nageleefd kunnen worden omdat er in beroep en/of in de samenleving situaties voorkomen waarbij je oordeel en keuze noodzakelijk is.

  Wat is er dan voor nodig om in die situatie een verantwoorde keuze te maken? Kan je dat leren? En hoe kunnen we in Nederland samen leven als er steeds meer mensen van verschillende religie en levensbeschouwing, politieke voorkeur en cultuur een thuis zoeken?

  Deze vragen komen achtereenvolgens aan bod in de lezingen van:
  Franck Meijboom, onderzoeker en docent aan het Ethiek Instituut, Universiteit Utrecht.
  Ton Zondervan, onderzoeker en docent aan de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle, en 
  Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de Staatkundig Gereformeerde Partij in de Tweede Kamer.

  zie ook: website Hervormd-Bennekom

  Zie de officiële uitnodiging in deze pdf.

 • zo
  29
  mei
  2016

  Lezing over Jeroen Bosch

  13:00 uur

  RK Kerk Bennekom

  Op 29 mei , een Tituszondag, zal er in onze kerk een lezing worden gehouden door Ds. Heine uit Bennekom over de schilder Jeroen Bosch in onze kerk .
  De lezing begint om 13.00 uur en voorafgaand is er gelegenheid om koffie of thee te drinken (vanaf 12.30 uur). De lezing duurt tot ca 15.00 uur.

  Ds Heine is een zeer boeiend verteller en voor u is er een gelegenheid om deze bijzondere werken met uitleg te zien.
  We hopen er velen te ontmoeten.

  Truus Appelman en Nardie Breteler

 • za
  04
  jun
  2016

  MVR Doe-Dag

  09:30 uur

  RK kerk Bennekom

  Het is bijna zover…………

  Zaterdag 4 juni is weer onze jaarlijkse “DOE DAG”.
  Wat was dat ook alweer?
  U weet waarschijnlijk wel dat elke week door een groep vrijwilligers roulerend de ruimtes in ons kerkgebouw worden schoongemaakt.
  De kerk zelf is een heel grote ruimte en vraagt natuurlijk extra inzet van hulp. Daarom willen wij U en jullie (jongeren en ouderen) slechts 1 x per jaar vragen ons te komen helpen.
  Het wordt ook, naast het werk, een heel gezellige dag, dat is vorig jaar wel gebleken!
  We starten om 9.30 uur met koffie/thee en wat lekkers,voor de lunch wordt gezorgd en na afloop nog even gezellig napraten. Voor alles wordt gezorgd, van U en jullie verwachten wij een goed humeur en een gezonde werklust.
  Met zo’n aktieve en meelevende geloofsgemeenschap moet het ook dit jaar weer zeker lukken !
  Komt allen spontaan zaterdag 4 juni om 9.30 uur naar onze kerk voor onze “DOE DAG”
  Met velen is deze klus ook zo weer voor elkaar,
  wij rekenen op U en jullie,

  Pieter Boers

 • zo
  12
  jun
  2016

  Vrijwilligers High Tea

  15:00 uur

  tuin RK kerk Bennekom

  Onze jaarlijkse Vrijwilligers High Tea staat er weer aan te komen.

  De Locatieraad MVR nodigt àlle vrijwilligers binnen MVR Bennekom van harte uit voor een bedankmiddagje op zondag 12 juni 2016, aanvang 15:00 uur.

 • zo
  12
  jun
  2016

  Jaarthema: - Titus- of Parochiewandeling

  aansluitend aan de viering

  Oosterbeek

  Het zal een wandeling van ongeveer 5 km worden, voorafgegaan  door een viering.

 • zo
  19
  jun
  2016

  Taizéviering

  10:00 uur

  RK kerk Bennekom

  taize-klZondag 19 juni om 10:00 uur is er een Taizéviering in onze kerk.
  We zingen liederen uit Taizé en er is aandacht voor stilte en persoonlijk gebed.

  Wees welkom.

 • wo
  22
  jun
  2016

  TitusBreed kopij aanleveren

  TitusBreed kopij aanleveren bij de Locale redactie TitusBreed – MVR Bennekom, 
  te weten: Henny de Nijs,
  Webmaster RKkerkBennekom

 • zo
  07
  aug
  2016

  Kinderkamp Beestenbende!

  kinderkamp-beestenbende-2016Deze zomer organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp. Het is van zondag 7 augustus tot en met vrijdag 12 augustus en het belooft weer een ontzettend toffe kampweek te worden. Vanuit het thema ‘Beestenbende’ gaan de deelnemers deze week kijken naar verschillende verhalen in de bijbel waar dieren in voorkomen. Natuurlijk doen we ook allerlei leuke activiteiten. We gaan veel spelletjes spelen, knutselen, zwemmen, slapen (en een beetje keten), lekker eten en nog veel meer. Wil jij ook in zes dagen iets moois meemaken? Ga dan mee op kinderkamp! Een sfeerimpressie van het kinderkamp is te vinden op de Facebookpagina: Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht. We zien jullie graag in Ermelo!

  Wanneer: 7 tot en met 12 augustus 2016
  Waar: Kampeerboerderij de Aalbertshoeve, Nijkerkerweg 65 te Ermelo
  Voor wie: Meisjes en jongens van 8 tot en met 12 jaar (je zit op de basisschool tijdens het aanmelden)
  Aantal deelnemers: maximaal 50
  Hoofdleiding: Pieter Struyk en Juliette Schouten
  Kosten: € 115 per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin mee gaan, is er een speciaal tarief van € 60 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 175 i.p.v. € 230)

  Aanmelden: www.jongaartsbisdom.nl

  Meer info: http://www.jongaartsbisdom.nl/index.php?id=372 

  klik  hier voor de flyer (pdf, dus download naar je pc)
  06-30531470 of e-mail: julietteschouten@hotmail.com

 • wo
  17
  aug
  2016

  TitusBreed kopij aanleveren

  TitusBreed kopij aanleveren bij de Locale redactie TitusBreed – MVR Bennekom, 
  te weten: Henny de Nijs,
  Webmaster RKkerkBennekom

 • wo
  24
  aug
  2016

  Vlegeldag

  Plein RK kerk Bennekom

  Op woensdag 24 augustus is het weer zover: Vlegeldag in Bennekom. vlegeldag

  In en rond de MVR Kerk is opnieuw van alles te doen zoals lekker koffie drinken op het plein en snuffelen, kijken, kopen van spullen bij de kramen met boeken, kleding maar ook kleine cadeautjes gemaakt door een groep vrouwen. We duimen natuurlijk voor prachtig weer en een mooie opbrengst zoals vorig jaar.

  Hulp: Evenals vorig zijn weer veel vrijwilligers in touw om geld bij elkaar te krijgen voor het opknappen van onze parochiezaaltjes. Er zijn nog wat helpende handen nodig. Als je een paar uurtjes mee wilt doen, bel dan 414943.

  Inleveren: Boeken kunnen vanaf half juli worden afgegeven in de Torenzaal tijdens de parochiewacht. Kleding kan gebracht worden bij Janneke Postma. Voor vragen kun je terecht bij Truus Appelman-Komen en Janneke Postma-Bosch.

 • ma
  12
  sep
  2016

  KVG openingsavond

  19:00 uur

  MVR kerk en parochiezaal

  kvg-bennekom-kl

  Openingsavond. We beginnen zoals ieder jaar met een viering in de kerk. Riet Kroes zal daarin voorgaan en het dameskoor begeleidt de viering onder leiding van Nardie Breteler.
  Het jaarthema is: ‘Wat raakt, verbindt’.
  Aanvang: 19.00 uur in de Maria Virgo Regina Kerk. De collecte is ook dit jaar voor Melania.
  Na de viering drinken wij koffie of thee met iets lekkers in de parochiezaal.
  Aansluitend is er de Algemene Ledenvergadering.

 • za
  17
  sep
  2016

  Raad van Kerken - excursie Kerkmuseum Elst

  14:00 - 16:15 uur

  Kerkmuseum Elst

  Excursie Kerkmuseum Elst-2016-09-17-kl
  klik op afbeelding voor pdf versie complete uitnodiging

  Excursie Raad van Kerken Bennekom naar het Kerkmuseum Elst op zaterdag 17 september

  Klik op afbeelding voor de volledige informatie.

  Bij aanmelding voor deze excursie naar het kerkmuseum Elst, de kerkelijke bijgebouwen en de mooie tuin graag doorgeven of u met eigen auto naar Elst gaat en hoeveel personen er nog bij u in uw auto kunnen meerijden. Diegene, die niet zelf rijdt kan dit ook aangeven en wordt dan bij een andere auto ingedeeld! Kosten voor deze excursie zijn € 5,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Vervoer voor eigen rekening.

  Datum: zaterdag 17 september 2016
  Tijd rondleiding:  14.00-16.15 uur
  Vertrekplaats en tijd: 13.15 uur Maria Virgo Regina kerk, Heelsumseweg 1 Bennekom
  Organisatie en aanmelding: Raad van Kerken Bennekom: Mevr. Olga Meijer
  E-mail: jjthmeijer@hetnet.nl / telefoon 0318-417865

   

   

 • za
  17
  sep
  2016
  zo
  18
  sep
  2016

  Jubileumfestival Youth for Christ

  Driebergen

  youth-f-christYouth for Christ bestaat 70 jaar. Dat willen ze vieren, want samen met jóu gaat de beweging verder!

  Op en rondom de locatie de Lindenhorst in Driebergen begint het jubileumfestival zaterdagochtend met het Trainingsevent voor jeugdleiders en pioniers.

  Vanaf zaterdagavond 18:00 uur is iedereen welkom, jong en oud, om terug te blikken, vooruit te kijken en vooral te vieren. Om 19:00 uur is de grote aftrap van het jubileumfestival. Blijf kamperen en vier op zondagochtend de Outburst met YfC mee!

  Alle info is op de website van Youth for Christ te vinden.

 • zo
  18
  sep
  2016

  Joodse lezing

  15:00 uur

  Apeldoorn - synagoge

  Wij als MVR Bennekom ontvangen regelmatig uitnodigingen, zoals deze:

  Joodse lezing: De Synagogedienst
  “Gedachten over de Toralezing van de week”

  Datum: 18 september 2016
  Tijd: 15:00 uur
  Spreker: Opperrabbijn Binyomin Jacobs
  Waar: Synagoge van Apeldoorn, Paslaan 18

  Toegang is gratis en er is goede parkeergelegenheid.
  Alle informatie vindt u op de website JoodseLezingen

 • vr
  23
  sep
  2016

  A Rocha: wildexcursie

  13:45 uur

  Natuurcentrum Ginkelse Heide, Ede

  a-rochaOp vrijdagmiddag 23 september wordt er door A Rocha weer een wildexcursie georganiseerd. Wie gaat er mee?

  Er wordt verzameld om 13.45 uur bij het Natuurcentrum op de Ginkelse Heide in Ede. Vanaf daar vertrekken wij om 14.00 uur per fiets (die wij ter plekke krijgen) naar het wildtheater, een voor het publiek afgesloten plek, van waar wij een fantastisch uitzicht hebben op het natuurgebied. Om 16.00 uur zijn wij weer terug.  Met een beetje geluk – want dat is wel nodig – zien wij dan zwijnen, herten en wie weet wat nog meer. Vorig jaar liep er een prachtige geweidrager heel dichtbij langs.

  Geef je even op bij John Smits (zie hieronder), zodat bekend is hoeveel fietsen er gereserveerd moeten worden.

  Hartelijke groet,
  namens het A Rocha team,
  John Smits  M 06-22827060

  A Rocha is een onderdeel van de taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving.

 • zo
  25
  sep
  2016

  Parochiedag

  MVR kerk

  Inspiratie opdoen tijdens de parochiedag op 25 september

  Op zondag 25 september zijn jong en oud van harte welkom tijdens de jaarlijkse feestelijke parochiedag in Bennekom van de Maria Virgo Regina-geloofsgemeenschap. De dag wordt geopend met een gezinsviering waar alle koren samen zingen. Daarna is er een veelheid aan gezellige en inspirerende activiteiten waarbij gezorgd wordt voor tal van lekkere hapjes en dranken.

  Dit jaar staat parochiedag in het teken van Laudato Si, de jongste encycliek van paus Franciscus. Hierin roept de paus alle mensen van goede wil op om op hun eigen manier en in verbondenheid zorg te dragen voor de schepping. Laudato Si is wereldwijd zeer goed ontvangen, ook buiten de katholieke gemeenschap. Een goede aanleiding en gelegenheid om tijdens parochiedag hier bij stil te staan en inspiratie op te doen.

  Wat kunt u allemaal verwachten en doen tijdens parochiedag? Wat dacht u van het maken van een groot gezamenlijk bijenhotel in de tuin, het zingen van het zonnelied van Franciscus van Assisi, of ideeën opdoen voor de vergroening van de eigen straat? Mooi weer of niet (we hopen op mooi weer uiteraard), er is in de tuin een ludiek waterspel voor kinderen.

  De viering begint om 10 uur en u kunt na de viering zo lang blijven als u wilt. De meeste activiteiten vinden plaats direct voor of na de lunch. Uiteraard zal de lunch niet alleen smakelijk en voedzaam zijn, maar ook duurzaam bereide ingrediënten bevatten.

  Laat u inspireren door medeparochianen en enkele gasten die deze parochiedag tot een unieke ervaring zullen maken. U bent van harte welkom.

  Namens de Werkgroep organisatie parochiedag
  Riet Kroes, Brigitte Kaptein, Ineke Ammerlaan, Gilles Ampt, Klaas van der Meulen, Truus en Wim Appelman, Alex Grashof en Arend-Jan Nell

   

 • za
  01
  okt
  2016

  A Rocha weer aan het werk

  13:30 - 16:00 uur

  FranseKampweg

  Zaterdagmiddag 1 oktober kunnen we weer aan het werk in de natuur.
  Op ons terrein aan de Franse Kampweg is er al meer openheid ontstaan, maar we zijn er nog niet klaar mee en we moeten het ook onderhouden zodat het terrein niet weer dichtgroeit.

  Dus er is genoeg te doen!  Gereedschap is daar aanwezig.

  Komt u en kom jij meedoen?
  We beginnen om half twee en gaan door tot 4 uur à half vijf.

  We hopen dat er weer velen mee gaan doen.
  Wilt u zich in verband met de catering even aanmelden op ons adres bennekom@arocha.org ? 
  Namens A Rocha:  John Smits en Piet Ribberink

 • zo
  02
  okt
  2016

  Themadag over Paus Franciscus en Barmhartigheid

  11:30 - 15:30 uur

  Dominicanenklooster Huissen

   

  Wilfred Kemp, theoloog en presentator bij de KRO, gaat met leden van de Orde der Dominicanen in Huissen en u als KRO-lid in gesprek over de betekenis voor de wereld van paus Franciscus.

  Om 10.00 uur is er voorafgaand aan deze KRO-bijeenkomst in de Kapel van het klooster een eucharistieviering waaraan u, zo u wilt, kunt deelnemen.

  De themadag begint om 11.30 uur met ontvangst met koffie en een kloosterkoek.
  Daarna volgt een rondleiding door het klooster.

  Om 13.00 uur is er een eenvoudige lunch, waarna Wilfred Kemp zijn visie zal geven op de betekenis van Paus Franciscus en het thema  Barmhartigheid. Dat doet hij in gesprek met enkele leden van de orde en met u, als publiek aanwezig.  

  Deze middag wordt muzikaal afgesloten met samenzang.

  Eind van de bijeenkomst  verwachten we om  15.30 uur.

  Deze dag is voor leden van de KRO gratis. Wilt u bij het aanmelden uw Lidmaatschapsnummer vermelden? Er is plaats voor 60 mensen, dus meld u zich zo spoedig mogelijk aan, uiterlijk 22 september, bij het volgende e-mailadres:  afdelingsraad.utrecht@kro.nl

  Organisator: De Afdelingsraad Utrecht van de KRO in samenwerking met het Dominicanenklooster in Huissen.

  Deze en meer informatie is ook hier op de website van de KRO te vinden.

 • ma
  03
  okt
  2016

  KVG-avond

  19:30 uur

  Parochiezaal

  kvg-bennekom-klLezing Ballet.
  Mevrouw Polman zal een lezing houden over klassiek Russisch ballet. Zij is een boeiend vertelster.

  Koffie en thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

 • di
  04
  okt
  2016

  "MVR draait door" avond

  20:00 uur MVR kerk

  De Locatieraad en de werkgroep MVR Toekomst willen U van harte uitnodigen voor

  de eerste ´MVR draait door’ avond

  die gehouden zal worden op

  Dinsdag 4 oktober om 20:00 uur in onze Kerk.

  U bent al vanaf 19:30 uur welkom voor een kop koffie.

  Tijdens deze avond zal de werkgroep MVR Toekomst haar eindverslag doen over hoe wij als geloofsgemeenschap de komende jaren verder willen gaan. Er zijn twee thema’s benoemd waar wij als geloofsgemeenschap de komen jaren aan willen werken.
  Dit zijn:

  • Aanwezig zijn. Hieronder kan je denken aan aanwezig zijn in daden, gemeenschapszin, andere activiteiten naast de vieringen;
  • Het verhaal, de mooie boodschap. Dit komt met name tot uiting bij vieringen, aanwezig zijn in woorden, rituelen.

  In maart van dit jaar heeft de werkgroep MVR Toekomst samen met de werkgroepen van onze geloofsgemeenschap verdere invulling gegeven aan deze thema’s. Dit leidde tot een aantal conclusies die de locatieraad en de werkgroep aan U willen presenteren.

  Daarnaast zal een aantal werkgroepen een korte presentatie geven over wat hen inspireert en beweegt om dit werk te doen en wat wij de komende jaren nog aan mooie dingen mogen verwachten. Deze avond zal begeleid worden door een gespreksleider, die in staat is om de onderlaag wat mensen beweegt om zich in te zetten voor een werkgroep, te raken. Een en ander zal verder opgeluisterd worden met muziek en zang.

  Noteer nu alvast deze avond in Uw agenda en mis deze avond niet!

  De Locatieraad
  De werkgroep MVR Toekomst

 • wo
  05
  okt
  2016

  TitusBreed kopij aanleveren

  locale redactie TitusBreed

  TitusBreed kopij aanleveren bij de Locale redactie TitusBreed – MVR Bennekom, 
  te weten: Henny de Nijs,
  Webmaster RKkerkBennekom

 • ma
  10
  okt
  2016

  Concert VIVAVoce

  20:00 uur

  MVR Bennekom

  vivavoce-concert-10-10-16Op maandag 10 oktober geeft een afvaardiging van het koor Vivavoce uit Wageningen onder leiding van de Letse dirigent Krista Audere een (gratis) concert in onze kerk. Het is een herhaling van de succesvolle uitvoering die wij mochten geven in Nes (Ameland) op 10 en 11 september jl.  Het programma is zeer gevarieerd. U bent van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen en wij hopen u te mogen begroeten op 10 oktober a.s. van 20.00 – 21.00 uur in de MVG kerk.

  Hartelijke groet,

  Gertie Savelkoul

 • wo
  12
  okt
  2016

  Vesper 'wat raakt, verbindt'

  19:30 uur

  Wageningen

  Op woensdag 12 oktober om 19:30 uur is in Wageningen een vesper in het kader van de expositie “Wat raakt verbindt”. 
  Voorganger is Maria van Schaijk, de vesper  wordt muzikaal ondersteund door leden van het Johanneskoor.

 • zo
  16
  okt
  2016

  Scheppingzondag

  10:00 uur

  4 Bennekomse kerken

  Op zondag 16 oktober  wordt er in 4 Bennekomse kerken Scheppingszondag gevierd. Dit is een mooie oecumenische samenwerking en wordt georganiseerd door de Taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving. Iedere twee jaar vindt dit plaats in november, maar dit jaar in oktober.
  Omdat het op 16 oktober ook WERELDVOEDSELDAG is staat de viering, en ook de activiteiten daarna, in het teken van voedsel. Het thema is: “Om de aarde geven; voedselbron van alle leven“.
  Na de viering is er voor iedereen koffie in De Brink en worden er biologische sandwiches geserveerd. Daarna zijn er diverse activiteiten waaronder een wandeltocht  verzorgd door A Rocha, een video, een fietstocht naar het kunstwerk onder de A12 (tunneltje) en een  excursie naar een biologische boerderij. Van harte welkom iedereen.

  AANVULLING:

  We nodigen alle kerkgangers uit om één biologisch stuk fruit mee te brengen. Door de kinderen zullen daar fruit mandjes van worden gemaakt. Daarna worden ze gebracht naar zieken en mensen die niet naar de kerk kunnen komen. Van harte welkom.                            
  De voorbereidingscommissie.

 • zo
  16
  okt
  2016

  Gelderse Bedevaart

  14:00 uur

  Renkum

  GELDERSE BEDEVAART TER  ERE VAN O.L.V. VAN RENKUM

  Op zondagmiddag 16 oktober 2016 vindt in de RK bedevaartskerk te Renkum de jaarlijkse Gelderse bedevaart plaats ter ere van Maria van Renkum, de Vrouwe van Gelderland!
  Parochianen van Gelderland en ook daarbuiten worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze traditionele bedevaart.

  • 14:00 uur: Het programma begint met bloemenprocessie en gezamenlijk rozenkransgebed (meegebrachte bloemen worden aan Maria aangeboden).
  • 14.30 uur: Plechtige Eucharistieviering met hoofdcelebrant pater P.M. Reehuis O. Carm. (Titus Brandsma Instituut) uit Nijmegen. Het bedevaartsprogramma wordt muzikaal begeleid door het dameskoor Maria Fiori uit Beesd. Organist  is T. Nagel van de St Jan Kathedraal ‘s-Hertogenbosch.  
  • 15.45 uur: Lof met uitstelling van Allerheiligste Sacrament.
  • 16.15 uur: na afloop is er gelegenheid voor koffie/thee en ontmoeting.

  Adres: Parochiekerk OLV Ten Hemelopneming Dorpsstraat 1 te Renkum.
  Bereikbaar vanuit Arnhem en Wageningen met buslijn 352, uitstappen halte Don Boscoweg.  Aan het eind van de Don Boscoweg staat de kerk.

  Deelname gratis!


  INVITATION – PILGRIMAGE TO OUR LADY OF GELDERLAND

  Sundayafternoon the 16th of October 2016 there will be the famous pilgrimage of Gelderland tot OUR LADY OF RENKUM with famous, traditional Marysongs and other pilgrimage music. You are invited to participate too!

  The programme will start at 14.00 hours with the flowerprocession and the rosaryprayer. 14.45 hours:  Holy Mass, 15.45 hours: adoration Holy Sacrament 16.15 hours: coffee/teatime. 

  Please bring a flower for Our Lady of Renkum!

  Address: Parishchurch Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming Dorpsstraat 1 te Renkum. You can reach the church by bus from Arnhem and Wageningen with busnumber 352,  get out at the busstop Don Boscoweg. Take the Don Boscostreet, at the end you will find the church.

  Free entrance.  WELCOME!

 • zo
  23
  okt
  2016

  Missiezondag

  RK kerk Bennekom

  PosterWMM2016Wereldmissiemaand 2016: Filipijnen
  In de Wereldmissiemaand oktober besteedt Missio/Pauselijke Missiewerken dit jaar aandacht aan de katholieke gelovigen in de Filipijnen, met als thema ‘Getuigen van barmhartigheid’. Natuurrampen, armoede en arbeidsmigratie zijn slechts enkele van de problemen in dit land.

  Missiezondag 23 oktober
  Wereldwijd wordt op Missiezondag 23 oktober de verbondenheid van onze katholieke geloofsgemeenschappen gevierd. Ook vindt er een collecte plaats in elke parochie, dus ook in onze MVR-kerk, voor de mensen in de Filipijnen.
  In het eerste weekend van oktober (1 en 2 oktober) staan de kinderen in de Filipijnen centraal op de Wereldmissiedag van de kinderen.

  Meer informatie: www.missio.nl

 • zo
  23
  okt
  2016

  Arsis viering in Emmaüs Ede

  10:30 uur

  Kerkelijk Centrum Emmaüs, Ede

  logo-arsis-klTijd: 23 oktober 2016
  vanaf 10.30 tot 11.30

  Locatie: Kerkelijk Centrum Emmaus
  Adres Laan der Verenigde Naties 94, 6716 JE Ede

  vijfkerken-kerkelijkcentumedeZie tevens:
  http://emmaus-ede.ning.com/events/viering-ruud-van-der-linden

 • wo
  26
  okt
  2016

  KVG koffieochtend

  10:00 uur

  kvg-bennekom-klKVG koffieochtend

 • za
  29
  okt
  2016

  Benefietconcert: het orgel en Dvořák

  20:15 uur

   Johannes de Doperkerk, Wageningen

  flyer-koor-314Zaterdagavond, 29 oktober 2016, geeft Laudate Dominum in samenwerking met het St. Martinuskoor, Hoogland van de Onze Lieve Vrouw van Amersfoort parochie, een benefietconcert ten behoeve van de vervanging van het orgel in de Johannes de Doperkerk in Wageningen. De titel van het concert is het orgel en Dvořák. De Tsjechische componist Antonin Dvořák was in zijn geboortestreek Bohemen ook werkzaam als kerkorganist.

  Voor de pauze zingen Laudate Dominum en het St. Martinuskoor werken met het orgel: Festive Alleluia van Lyn Williams, Mass Prince of peace van Andrew Lloyd Webber, de Missa Brevis van Jacob de Haan en Psalm 150 van César Franck. Tussendoor wordt een werk voor orgel vierhandig uitgevoerd: Introduction und Fuge van Franz Lachner.

  Na de pauze komt het accent te liggen op de componist Dvořák met een werkje van Rameau als opmaat: het Duo des Sauvages en Rondeau uit zijn opera Les Indes galantes. Hierna volgen enkele Biblische Lieder, twee Slavische dansen op piano vierhandig, enkele Zigeunerlieder en tenslotte het Te Deum van Dvořák.

  Aan het concert wordt meegewerkt door Iris de Koomen, sopraan en de bariton Yonathan van den Brink. De organisten van beide koren zijn Bea van de Hoef, Regina van den Berg en Jan van Laar. De muzikale leiding is in handen van Ronald de Haan.

  Het concert wordt herhaald op zondag 8 januari 2017 in Hoogland. Ook dan is het een benefietconcert voor het orgelfonds in de St. Martinus.

  De aanvang van het concert op zaterdag 29 oktober is 20.15 uur (kerk open 19.45 uur). De entree bedraagt € 10,- (incl. koffie/thee).

 • zo
  30
  okt
  2016

  Jaarthema: Herfstwandeling na Titusviering

  12:10 uur

  Wageningen

  Ná de afsluiting van de expositie met de Titusviering op zondag 30 oktober en ná de koffie start de herfstwandeling o.l.v. Henk Koop.

  De start is tussen 12.00-12.10 uur. Verzamelen bij de uitgang.
  Er is een prachtige wandeling van ongeveer 5-6 km uitgezet die o.a. ook het Arboretum aandoet!

  Doet u mee? Dan ook de wandelschoenen mee!  

 • zo
  06
  nov
  2016

  Gezinsviering 'Waar geloof jij in?'

  10:30 uur

  MVR Bennekom

  Themaweek St. Alexanderschool 31 oktober – 6 november 2016
  Waar geloof jij in?

  (Namens de Werkgroep Identiteit St Alexanderschool)

  Deze vraag staat centraal op de St Alexanderschool gedurende de eerste week van november.
  Bij het zoeken naar antwoorden kijken we niet alleen naar de wereldreligies, maar ook naar ons zelf. Geloven we in God, iets, onszelf of “Geloven we het wel?” Hoe doen we dat dan en waar? Tijdens de themaweek zijn we van plan om met de onderbouw de katholieke kerk te bezoeken. De middenbouw gaat een moskee bezoeken. Ook de bovenbouw bezoekt een moskee en gaat naar museum Orientalis in Nijmegen. Pastor Hans Lucassen komt ook op school om met de kinderen en het team van gedachten te wisselen over geloven.

  Op zondag 6 november om 10.30 uur wordt de themaweek afgesloten in de katholieke kerk met een gezinsviering. Alle groepen zullen hier een bijdrage aan leveren. Hans Lucassen is de voorganger.
  De collecte tijdens deze gezinsviering is voor de Speelgoedbank Wageningen.
  Iedereen is welkom om bij deze speciale gezinsviering aanwezig te zijn.

  Hartelijke groeten,
  Werkgroep Identiteit St Alexanderschool

 • ma
  07
  nov
  2016

  KVG lezing

  19:30 uur

  parochiezaaltje

  kvg-bennekom-klLezing Winterreise door de heer R. Bakker.
  In de parochiezaal staat de koffie om 19.30 uur klaar, de aanvang van de lezing is 20.00 uur. De heer Richard Bakker houdt een lezing over de Winterreise. Schubert’s liederencyclus ‘die Winterreise‘ is een van de mooiste en bekendste uit de klassieke muziek. De liederen verklanken de gevoelens van mensen een kleine 200 jaar geleden, een geschiedenis van ellende, ijs en sneeuw maar ook van een schoonheid die zijn weerga niet kent. De lach en de traan wonen in hetzelfde portiek. De heer Bakker vertelt zijn verhaal, heeft de liederen bestudeerd en zelf gezongen en in 24 schilderijen verwerkt. Die schilderijen gaan we zien.

 • di
  08
  nov
  2016

  Seniorenpastoraat

  10:30 uur

  Op dinsdag 8 november 2016 is de eerstkomende seniorenpastoraatsochtend.
  De ochtend start om 10.30 uur.
  Pastor Hans Lammers zal deze ochtend komen vertellen over het inloophuis OASE te Oosterbeek.
  De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

 • vr
  11
  nov
  2016

  St Maarten optocht

  17:15 uur

  MVR Bennekom

  Mooie lichtjes in het donker: Sint Maarten optocht vrijdag 11 november

  Herfst in het land betekent ook dat de St. Maarten lampionnenoptocht zich bijna aandient. De optocht is dit jaar op vrijdag 11 november om 17:15 uur.

  De optocht is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maar oudere kinderen mogen natuurlijk gezellig ook meelopen.

  De optocht begint direct om 17.15 uur in de kerk aan de Heelsumseweg te Bennekom. Vervolgens lopen we in een lange stoet achter Sint Maarten op zijn paard naar het veld bij het Papenpad. Daar luisteren we samen naar het verhaal van Sint Maarten dat heel boeiend wordt verteld en uitgebeeld.

  Zoals elk jaar is het ook nu niet de bedoeling om personenauto’s op het plein voor de kerk te parkeren. Het plein wordt vrijgehouden voor de start van de optocht. Parkeren bij Supermarkt Plus is een goede optie. Bij slecht weer zijn laarzen raadzaam (of wordt het binnen in de kerk gevierd).

  Alvast een hele leuke Sint Maarten toegewenst!

 • za
  12
  nov
  2016

  Gospelkoor Together presenteert:

  20:15 uur

  Schaffelaartheater Lunteren

  flyer-when-love-comes-to-town_page_2-800flyer-when-love-comes-to-town_page_1-800

 • wo
  16
  nov
  2016

  interkerkelijke koffieochtend

  09:15 - 11:30 uur

  de Brink

   

  KOFFIEOCHTEND!

  Woensdag 16 november 2016 wordt er weer een Koffieochtend georganiseerd  door een werkgroep van vrouwen uit Bennekom met verschillende kerkelijke achtergronden.

  Spreekster: Bea Sonneveld
  Thema: “Groei in relaties”
  Plaats: Gemeentecentrum de Brink, Brinkstraat 39, Bennekom. Tel. 415621
  Tijd: 09.15 – 11.30 uur

  Uiteraard is er ook samenzang en gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen. Er is kinderoppas aanwezig.
  Er is ook een boekentafel.
  Entree: collecte ter dekking van de kosten.
  Voor nadere informatie kunt u bellen  mailen naar:
  Gerda de Nooij  tel. 416178 of email: gerdadenooij@gmail.com
  of naar onze vernieuwde website: www.koffieochtendbennekom.nl

 • vr
  18
  nov
  2016

  Taizé-viering

  19:30 uur

  MVR  Bennekom

  taize-klOp vrijdag 18 november wordt om 19.30 uur een Taizé-viering gehouden in de Katholieke Kerk aan de Heelsumseweg in Bennekom, een moment van stilte en bezinning voor een ieder die daar behoefte aan heeft.
  Een Taizé-viering bestaat uit het samen zingen van eenvoudige liederen die enkele keren worden herhaald, meditatieve stilte, lezingen en gebeden, alles volgens de traditie van de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé, Frankrijk. Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte broeder Roger in 1940 een internationale, oecumenische gemeenschap. Vanaf het einde van de jaren vijftig vonden duizenden jongeren uit vele landen de weg naar Taizé. Ze nemen dan deel aan wekelijkse ontmoetingen van gebed en bezinning. Taizé-vieringen worden over de hele wereld gehouden en bezocht door mensen uit diverse christelijke geloofstradities. 

  Aan het einde van de viering is er, zoals dat ook in Taizé de gewoonte is, gelegenheid om in de kerk nog Taizéliederen te zingen met het koor (of daarnaar te luisteren) en is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten tijdens de koffie in de Parochiezaal van de kerk.  
  Allen van harte welkom!

  Het koor en muziekensemble repeteren altijd een aantal keren voor deze viering. Wil je hieraan deelnemen als koorlid of bij het ensemble, mail naar anneke.vos@wur.nl dan ontvang je de muziek en de data per email.

   

 • wo
  23
  nov
  2016

  TitusBreed kopij aanleveren

  TitusBreed kopij aanleveren bij de Locale redactie TitusBreed – MVR Bennekom, 
  te weten: Henny de Nijs,
  Webmaster RKkerkBennekom

 • ma
  28
  nov
  2016

  KVG Sinterklaas-avond

  19:30 uur

  Parochiezaaltje

  sinterklaasSinterklaas-avond. Koffie en thee om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

  Het zou de Sint plezieren als u een cadeautje van 4 Euro mee wilt nemen, zodat we het feest samen kunnen vieren.

  Het zou de Sint plezieren,
  met de dames van het K.V.G. zijn verjaardag alvast te vieren.
  Op zo’n slordige 1000 jaar, 
  vindt hij 8 dagen vroeger een mooi gebaar.
  De zak zit nu mudvol cadeaus, 
  daar kan wel wat af voor deze ”damessoos”.
  Een wonderdoener is hij dat weten wij,
  een ieder ziet hij graag blij.
  Daarom drinken wij samen een glaasje,
  dat hij er nog 1000 jaren bij mag krijgen dit drukke baas-je.

  Wij krijgen deze avond ook nog een lezing van mevrouw O. de Boer: ”Oh kom er eens kijken, proeven en luisteren”.

 • di
  29
  nov
  2016

  Lezing: Barmhartigheid en het Mensbeeld van de Tora

  20:00 uur

  MVR kerk

  Hoe tegemoet te treden aan de grote uitdagingen waarvoor mens en samenleving zich in alle tijden gesteld zien. Waaraan ontlenen wij onze waarden en normen? Daarover spreekt Peter van ’t Riet in zijn lezing over:

  Barmhartigheid en het Mensbeeld van de Tora

  “Een van de grondhoudingen waartoe de Tora de mens oproept is het doen van barmhartigheid. In deze lezing wordt uiteengezet welke rol barmhartigheid speelt in het jodendom en waarin dit verschilt van het christendom. Na een inleiding over de betekenis van ‘Tora’ en het mensbeeld van de Tora komen aan de orde: barmhartigheid in het christendom en in het jodendom, sociale gerechtigheid, naastenliefde en daden van vriendschap (persoonlijke hulpverlening). Uitgelegd wordt hoe men in het jodendom op basis van de Tora omgaat met recht, rechtspraak, armenzorg, ondersteuning van zieken en stervenden, begraven van doden en troosten van treurenden. “ Aldus de korte aankondiging door Peter van ’t Riet van zijn lezing.”

  Datum: Dinsdag 29 november
  Tijd: 20.00 uur ( 0m 19.30 uur is er koffie)
  Plaats: MVR kerk Heelsumseweg 1 te Bennekom.
  Aanmelden/contactpersoon Truus Appelman 0318-414943, truusapp@xs4all.nl
  Toegang gratis, collecte na afloop

 • do
  15
  dec
  2016
  za
  17
  dec
  2016

  Kerstmarkt Renkum

  10:00 - 16:00 uur

  RKkerk RENKUM, Dorpsstraat 1

  kerstmarktrenkum2016Kerstmarkt IN de kerk, dus warm en droog.

 • ma
  19
  dec
  2016

  KVG Kerstbijeenkomst

  19:00 uur

  Huize Erica, Ericapark Bennekom

  kerstbijeenkomst2016KVG Kerstavond (let op de aangepaste tijd!)
  Daar we niet gezamenlijk eten, zoals de vorige keer, beginnen wij pas om 19.00 uur.

  Het verzoek aan u is een kerstkaart met wens mee te nemen voor iemand en deze in de mand die u bij de voordeur van Villa Erica ziet staan te leggen.

  De Kerstavond wordt gevierd in ”Villa Erica” in het Ericapark, ook aan de Heelsumseweg, zoals onze kerk. Het Ericapark ligt op loopafstand van onze kerk en u kunt dan ook prima op ons kerkplein parkeren. Zo nodig kunt u wel iemand met de auto afzetten bij de voordeur van Villa Erica om vervolgens op ons kerkplein te parkeren.

  Het wordt een avond vol gezelligheid, nostalgische verhalen en mooie kerstliederen.