Activiteitenkalender

2022

 • vr
  11
  feb
  2022

  Keltische viering

  19:30 uur

  RKkerk Bennekom

  Op vrijdag 11 februari a.s. vindt er vanaf 19.30 uur in onze kerk een Keltische Viering plaats, die wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Bennekom.

  Het bijzondere van deze viering is dat de inhoud gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit. Dat voert naar oude Ierse tradities. Een mooi voorbeeld daarvan is de Ierse muziek die gespeeld wordt door The Good Celts en de teksten van de Ierse dichter/priester/filosoof John O’Donohue.

  Eenieder, die deze bijzondere viering wil meebeleven, is van harte welkom!
  De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze viering.
  Als gevolg van beperkingen door de corona-pandemie is er dit jaar geen mogelijkheid voor een gezellig samenzijn na afloop van de bijeenkomst. Bovendien is het aantal plaatsen beperkt door de noodzaak afstand te kunnen houden. Dit betekent dat u zich van tevoren moet aanmelden wanneer u de viering wilt bijwonen bij secretaris@deontmoetingbennekom.nl.

 • vr
  04
  mrt
  2022

  Sobere maaltijd

  17:45 uur

  Wassenaerzaal in het Kerkheem

  Uitnodiging: Sobere maaltijd in de van Wassenaerzaal in het Kerkheem op 4 maart.
  De maaltijd wordt deze keer bereid van voedsel dat voor 100% afkomstig is van lokale bodem; gezaaid en geoogst door mensen van de Hoge Born in Wageningen.
  De samenkomst is in de van Wassenaerzaal in het Kerkheem van de Alexanderkerk (Oude Kerk Bennekom). Behalve de anderhalve meter afstand zal ook de regel gelden: toegang alleen als u gevaccineerd (en geboosterd), getest of genezen verklaard bent. De controle vindt plaats bij de ingang van de zaal, u moet een geldige QR -code kunnen tonen. De regels kunnen in de komende periode veranderen; houdt daarom de nieuwsberichten hierover in de gaten! Inlopen is mogelijk vanaf 17.45 uur, om 18 uur start de maaltijd.
  Opgeven is verplicht en kan tot 2 maart via een email naar nicolebischoff60@gmail.com, vermeld daarbij altijd uw telefoonnummer. Bellen naar Nicole kan ook 06-24888105
  De werkgroep sobere maaltijd.

 • vr
  04
  mrt
  2022

  Wereldgebedsdag 2022

  10:30 u en 19:30 uur

  2 locaties zie info in het bericht.

  Op vrijdag 4 maart wordt er wereldwijd gebeden voor de noden en zorgen van een uitgekozen land. Dit jaar is dat EWNI, of wel Engeland, Wales en Noord-Ierland. De liturgie is ook grotendeels door hen voorbereid. Het thema van de vieringen is naar aanleiding van Jeremia 29:1-14: “Ik heb jullie geluk voor ogen”.

  Vieringen in Bennekom:
  10.30: De Beringhemzaal van Walraven, Oostbreukelderweg 1
  19.30: De Ontmoeting, Emmalaan 1

  Muzikale medewerking in de avonddienst wordt verleend door Elly Meijer en de mannenzanggroep van Chr. Gem. Koor ‘Con Amore’.

  Afhankelijk van de dan geldende maatregelen graag aanmelden bij: Gerda_Boorsma@hotmail.com

  Voor meer informatie zie: www.wereldgebedsdag.nl / rvkbennekom.com/wereldgebedsdag

 • vr
  11
  mrt
  2022

  RvKerken: Taizé-viering

  19:30 uur

  RK kerkBennekom

  Op vrijdag 11 maart om 19.30 uur wordt in onze katholieke kerk weer een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken.

  Het thema van deze vesper is ‘GEEF LICHT’.
  Een Taizé-viering bestaat uit het samen zingen van eenvoudige meditatieve liederen, momenten van stilte, lezingen en gebed. Koor en muzikanten komen uit verschillende kerkgenootschappen, in lijn met de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé (Frankrijk) waar men ernaar streeft wereldwijd mensen uit verschillende christelijke tradities met elkaar te verbinden.
  U bent van harte welkom deze viering bij te wonen. Aanmelden hoeft niet, iedereen kan gewoon weer naar de kerk komen (zonder coronatoegangsbewijs). Wel wordt gevraagd om rekening met elkaar te houden en afstand te bewaren, zeker als je mee wilt zingen. Voor actuele informatie over eventuele coronaregels, kunt u de website van de Raad van Kerken raadplegen: https://rvkbennekom.com/coronacrisis/

  Collectie: onkostenbestrijding van de dienst.

  meer info: https://rvkbennekom.com/taize-vieringen/

 • za
  12
  mrt
  2022

  Parochiebedevaart naar Lourdes info bijeenkomst

  14:00 uur

  Wageningen

  Van maandag 2 t/m 8 mei 2022 organiseert onze parochie een bedevaart naar Lourdes.

  Voor zaterdag 12 maart a.s. om 14.00 uur staat een informatiebijeenkomst gepland in Wageningen.
  U komt toch ook?
  We willen graag weten op hoeveel belangstellenden we kunnen rekenen.
  Achter in de kerk hangt een poster met meer informatie. Ook liggen er flyers met de gegevens van degene bij wie u zich op kunt geven.
  Houdt ook de site van de Zalige Titus Brandsma parochie in de gaten.

  Gaat u ook mee?!
  Wilt u nu al meer weten – neemt u dan contact op met Elly Croon, parochiecoördinator van de bedevaart, tel. 06 5554 2876. U bent van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op zaterdag 12 maart 2022 om 14.00 uur in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 in Wageningen. U kunt zich hiervoor opgeven via de mail – ellycroon@outlook.com of telefonisch onder het bovengenoemde nummer.

  https://www.ztitusbrandsmaparochie.nl/mariabedevaarten/1251-parochiebedevaart-naar-lourdes-in-2022

 • zo
  13
  mrt
  2022

  Afscheidsviering Ria Aukes - koor Kleurrijk Veenendaal

  10:15 uur

  kerk in Veenendaal

  Afscheidsviering Ria Aukes

  Zondag 13 maart zwaait Ria Aukes na 45 jaar af als dirigent van het parochiële koor Kleurrijk.

  U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere viering in de kerk in Veenendaal bij te wonen. Deze begint om 10.15 uur. Er is ook een livestream. Na afloop is er gelegenheid om Ria te ontmoeten in de parochiezaal te Veenendaal.

  klik hier om naar de livestream te gaan.

   

 • zo
  13
  mrt
  2022

  Internationale programma van pater dr. Joseph Vadakkel

  15.00-17.00

  bedevaartskerk van Renkum 

  Op zondag 13 maart a.s. wordt in de bedevaartskerk van Renkum van 15.00-17.00 uur het bekende internationale programma van pater dr. Joseph Vadakkel georganiseerd.

  Programma:
  Uitstelling Allerheiligste met lof en genezingsgebeden, voordracht pater Vadakkel ( met tolk), eucharisieviering, rozenkrans voor de wereldvrede, zegening met relikwie van h. Paus Joh. Paulus ll.

  Meer info via website Renkum (pdf bestand)

 • ma
  14
  mrt
  2022

  Lezing over Henri Matisse door Ben Piepers

  20:00 uur

  MVR kerk Bennekom

  Lezing over Henri Matisse, levensvreugde in vorm en kleur.
  De lezing wordt gegeven door Ben Piepers

  In de lezing met afbeeldingen is er aandacht voor de ontwikkeling in de kunst van Henri Matisse (1869-1954). De thema’s zijn: levensvreugde, dans en muziek, vorm en kleur, venster op een creatieve en geestrijke wereld.
  Inleider Ben Piepers heeft zich naast zijn studie theologie verdiept in hedendaagse kunst en de ruimte daarin voor geloofsverdieping en spiritualiteit.

  Voor meer info zie het groene boekje.

  Toegang gratis.

 • ma
  14
  mrt
  2022

  "Zij heeft een verhaal"

  19:45 uur

  Verrijzeniszaal in Wageningen (Bergstraat 17

  Wilt u meepraten en informatie horen van o.a. voorzitter Maria van Diepen-van Schaijk? Op maandagavond 14 maart vanaf 19.45 uur bent u welkom in de Verrijzeniszaal in Wageningen (Bergstraat 17).

  Het Netwerk Katholieke vrouwen heeft het synodeproject ‘Zij heeft een verhaal’ gelanceerd tijdens een digitale talkshow in maart.

  Ruim 1800 vrouwen vulden tot nu toe de vragenlijst in met hun wensen en verlangens over de toekomst van de katholieke kerk. Dit project van het Netwerk Katholieke Vrouwen (NKV) in het kader van de wereldwijde synode 2023 is halverwege de reactie termijn al een groot succes te noemen. Het project loopt van nog tot 31 maart.

  maandag 14 maart dus meer info in Wageningen!

 • za
  26
  mrt
  2022

  uitnodiging deelname synodaal proces

  10:00 uur

  St. Antonius kerk aan de Stationsweg 112 in Ede

  De katholieke kerk zit momenteel in een ‘synodaal proces’. In 2023 is er een grote bisschopsvergadering in Rome. Maar voordat paus Franciscus met de bisschoppen in gesprek gaat, wil hij graag horen wat er leeft onder de gelovigen. Dat betekent dat alle katholieken mee kunnen denken over hoe het verder moet met de kerk.

  Ook vanuit onze z. Titus Brandsma parochie zal gehoor worden gegeven aan de oproep van onze paus. Meedoen met een proces van luisteren , participeren en inspireren. In TitusBreed heeft u kennis kunnen nemen van de achtergrond en beweegredenen van dit synodale proces.
  Wij nodigen u uit voor een bijeenkomst op zaterdag 26 maart in de St. Antonius kerk aan de Stationsweg 112 in Ede. De bijeenkomst begint om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en zal om 12.00 uur worden afgesloten.
  De centrale thema’s in ons bisdom zijn:
  * Vieren.
  * Medeverantwoordelijkheid voor missie.
  * Dialoog in kerk en samenleving.

  Lees hier de gehele uitnodigingsbrief 

   

   

 • zo
  27
  mrt
  2022

  oecumenische gebedsviering voor Oekraïne

  16:30 uur

  Gedachteniskerk in Rhenen

 • za
  02
  apr
  2022

  Kledinginzameling ”Mensen in Nood"

  09:00 - 11:00 uur

  MVR kerkplein

  De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 2 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom.
  De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  De opbrengst:

  Welke kleding kunt u inleveren:

  • Kleding ( broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
  • Ondergoed of lingerie
  • Schoenen
  • Tassen en accessoires

  Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat. (Géén speelgoed, knuffels of beddengoed). Wel graag in gesloten plastic zakken brengen. 

  Draagt u ook een steentje bij?

  Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

 • ma
  11
  apr
  2022
  wo
  13
  apr
  2022

  RvKerken: Stiltevieringen

  19:30 uur

  Oude- of Sint Alexanderkerk

  Stiltevieringen in de Stille week
  Al van oudsher is de 40 dagentijd – van Aswoensdag tot Pasen – een periode van inkeer en bezinning. De laatste week voor Pasen is de Stille- of de Goede Week. We staan dan stil bij het lijden en sterven van Jezus en leven toe naar het feest van Pasen.
  In deze week kan er op drie achtereenvolgende dagen aan bezinningsmomenten worden deelgenomen in de Oude- of Sint Alexanderkerk.
  Het zijn Stiltevieringen met liederen en muziek, lezingen, momenten van stilte en gebed. Ze vinden plaats op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april van 19.30 tot ongeveer 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.
  U bent hierbij van harte welkom; aanmelden is niet meer nodig. Wel vragen we u om rekening met elkaar te houden door enige afstand te bewaren.

  Actuele informatie over de coronaregels is onder andere te vinden op de website van de Raad van Kerken Bennekom (https://rvkbennekom.com).

  Werkgroep Stiltevieringen Raad van Kerken Bennekom.
  Vanuit onze kerk: Marianne Thie
  samen met Lenny Berkhout en Gozien van der Schans

 • di
  12
  apr
  2022
  wo
  13
  apr
  2022

  Toneelvereniging MARE bestaat 40 jaar en speelt De Vriend N.V.

  20:15 uur

  Cultura in Ede

  Toneelvereniging MARE bestaat 40 jaar en speelt De Vriend N.V.

  Toneelvereniging MARE uit Bennekom viert dit seizoen haar 40-jarige bestaan en staat dinsdag 12 en woensdag 13 april weer in Cultura in Ede met de voorstelling De Vriend N.V. van Willem de Vlam. De regie is in handen van Machteld Vos de Wael.

  De voorstelling gaat over zakenvrouw Eva de Vriend. Zij heeft haar vijf kinderen altijd het beste van het beste gegeven: de duurste internationale scholen, het beste netwerk, de beste baantjes, en veel – heel veel meer. Vanavond moet ze haar kinderen iets opbiechten. Ze heeft het geld voor al dat moois jarenlang bij elkaar gefraudeerd, en dat komt aan het licht. Voortaan moeten de kinderen het op eigen kracht zien te redden. Maar kunnen ze dat wel? En wíllen ze dat wel?

  Entree
  Aanvang om 20.15 uur. Een entreebewijs kost €12,50 (inclusief garderobe en drankje). Reserveren kan via Cultura telefonisch 0318-672800, of bestel via de website van Cultura:

  MARE
  MARE is opgericht door de toenmalige R.K spelgroep van de R.K. Maria Regina Parochie. De officiële vereniging is opgericht op 10 november 1981 en de vereniging kreeg de naam “MARE” mee. MARE is een afkorting van Maria Regina én betekent ‘boodschap’.

  Meer informatie is te vinden op de website van MARE

  Op facebook worden regelmatig nieuwberichten, foto’s en video’s gedeeld. https://www.facebook.com/ToneelverenigingMare/ Volg ons!

 • vr
  15
  apr
  2022

  Goede Vrijdag gezinsviering

  15:00 uur

  MVR kerk

 • zo
  24
  apr
  2022

  Viering wereldwijde feest van de Goddelijke barmhartigheid

  15:00 - 17:00 uur

  MVR kerk 

  De vriendenclub van de barmhartige Jezus organiseert op zondag 24 april
  2022 in onze kerk de viering van het wereldwijde feest van de Goddelijke barmhartigheid!

  Het barmhartigheidsprogramma zal dit jaar speciaal in het teken staan van het behoud van de wereldvrede en voor hulp aan de vele slachtoffers in Oekraïne.
  Kom je ook meebidden voor een snelle vreedzame oplossing van dit oorlogsconflict?

  Programma:

  • 15.00 uur: Gebeden van de Goddelijke Barmhartigheid met Litanie bij het schilderij
  • 15.15 uur: Eucharistieviering met celebrant kapelaan B. Theunissen uit
   Vught, rector van Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt
  • 16.00 uur: Uitstelling Allerheiligste Sacrament. Tevens biechtgelegenheid
  • 17.00 uur: Afsluiting met na afloop koffie/thee en ontmoeting.

  Het programma wordt muzikaal begeleid door organist Ton Nagel (organist van de St Janskathedraal Den Bosch) en een gelegenheidskoor.

  Toegang gratis. De collecte is voor de bestrijding van de onkosten.
  De RK kerk is met busnr. 86 vanaf Wageningen en Ede goed bereikbaar, uitstaphalte is Bart van Elst plantsoen te Bennekom.

  Toelichting:
  De vriendenclub komt met regelmaat samen voor ontmoeting, gezelligheid en om inspiratie op te doen voor de bevordering van de devotie van de Goddelijke barmhartigheid.
  Gratis lid worden van de Vriendenclub van de barnhartige Jezus?
  Info T 06 193 44 199 (sms)
  E jozefsmakt@gmail.com

  Zie ook hier: (onze website) / of hier (website Renkum)

   

 • di
  03
  mei
  2022

  Geloven in de ander - Samen één missie

  13:00 - 15:30 uur

  in onze MVR kerk

  Marc van der Post, missionair werker in Argentinië, is presentiepastor en zet zich in voor de mensen in de volkswijk waar hij leeft. Jacinta van Luijk werkt in Kenia met kwetsbare groepen.Marc en Jacinta werken elk op een eigen manier aan een betere wereld.
  Graag ontmoeten zij u op 3 mei in H. Maria Virgo Regina in Bennekom.

  U komt toch ook?

  Brochure: klik hier

  Programma:

  • 13.00 uur Inloop
  • 13.15 uur Welkom en inleiding door frater Wilfried van der Poll, voorzitter WNM
  • 13.30 uur Week Nederlandse Missionaris en de Pinksteractie
  • 13.45 uur De missie van Jacinta van Luijk, missionair werker in Kenia
  • 14.15 uur In gesprek met Jacinta
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur De missie van Marc van der Post in Argentinië
  • 15.15 uur In gesprek met Marc
  • 15.30 uur Afsluiting

  Aanmelden:
  Graag vóór 1 mei onder vermelding van Bennekom
  telefonisch: 06 – 15 14 2100
  of per e-mail:  contact@weeknederlandsemissionaris.nl

   

   

 • zo
  08
  mei
  2022

  Moeder Maria bedanken op moederdag

  14:30 - 17:00 uur

  Bedevaartskerk O.LV. ten Hemelopneming Dorpsstraat 1 6871 AA Renkum

  Gebed, Eucharistie en Aanbidding

  Op Moederdag, zondag 8 mei 2022 wordt in de bedevaartskerk van Renkum van 14.30-17.00 uur het bekende internationale programma van de Indiaase pater dr. Joseph Vadakkel georganiseerd, ter ere van Onze hemelse Moeder Maria. U bent van harte uitgenodigd!

  Programma:
  Rozenkrans, eucharisieviering, uitstelling Heilig Sacrament met lof en genezingsgebeden, voordracht pater Vadakkel ( met tolk) ,zegening met relikwie van h. Paus Joh. Paulus ll.

  14.30 u Gezamenlijk Rozenkransgebed bij Maria van Renkum
  15.00 u Barmhartigheidsrozenkrans
  15.15 u Eucharistieviering celebrant Indiaase pater J. Vadakkel
  16.15 u Uitstelling Allerheiligste (lof, gebed om genezing)
  17.00 u Einde, aansluitend koffie/thee en ontmoeting

  Toegang gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor de onkosten.

  Pater dr. Joseph Vadakkel van de Mission Congregation of the Blessed Sacrament en oprichter van de Eucharistic Flame Evangelization heeft van paus Benedictus XVI en paus Fransicus persoonlijk de pauselijke zegen ontvangen.
  Zijn missie is met name gericht op het bekendmaken van de werking van de H. Eucharistie. Hoe werkt Jezus? Hoe leren wij Jezus beter kennen in ons leven?

   

 • zo
  22
  mei
  2022

  Nationale dankviering heiligverklaring Titus Brandsma

  's middags

  Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch

  Op zondag 22 mei wordt er in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch een nationale dankviering georganiseerd om de heiligverklaring van Titus Brandsma te vieren. Daar zijn behalve Nederlandse bisschoppen ook vertegenwoordigers van de Karmel Orde, de Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) en andere genodigden bij aanwezig.
  U bent van harte uitgenodigd deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

 • ma
  23
  mei
  2022

  Lezing over Titus Brandsma door Peter Nissen

  19:45 uur

  Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, 6701AB Wageningen.

  Op maandagavond 23 mei komt de briljante spreker Peter Nissen, vijfvoudig hoogleraar, in Wageningen vertellen over Titus Brandsma.
  U bent van harte welkom. Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee, om 20.00 uur begint de lezing in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17, 6701AB Wageningen.

  Peter Nissen is hoogleraar Cultuurgeschiedenis van de religiositeit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is regelmatig te zien op televisie als commentator op zaken die met de Katholieke Kerk te maken hebben. Hij is de eerste spreker in het Titus Leerhuis Wageningen.

  meer uitleg:

  TITUS BRANDSMA: DE MOED VAN EEN BESCHEIDEN MENS

  Op 15 mei wordt de Nijmeegse hoogleraar en pater karmeliet Titus Brandsma door paus Franciscus heilig verklaard. Hij werd op 26 juli 1942 door een injectie in het concentratiekamp Dachau om het leven gebracht. In januari van dat jaar was hij door de Duitse bezetter opgepakt omdat hij de redacties van katholieke kranten had aangemoedigd niet mee te werken aan NSB-propaganda. Via de strafgevangenis in Scheveningen, het kamp Amersfoort en de strafgevangenis in Kleef kwam hij in Dachau terecht, waar hij zwaar werd mishandeld.
  Als iemand heilig wordt verklaard, kan al snel het idee ontstaan dat die persoon in alle opzichten volmaakt is. Maar Titus Brandsma had ook zijn beperkingen. Wie was deze man, die vanaf de oprichting in 1923 bijna twintig jaar hoogleraar was van de Nijmeegse universiteit? Waar stond hij voor?

  Peter Nissen zal in zijn lezing het levensverhaal van Titus Brandsma volgen: zijn jeugd en opleiding, zijn studie bij de karmelieten en in Rome, zijn werkzaamheid in Oss en Nijmegen, en de vele terreinen in wetenschap, kerk en samenleving waarop hij van betekenis was.
  Peter Nissen is hoogleraar kerkgeschiedenis, spiritualiteitsstudie en oecumenica geweest aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

  Het is voor de organisatie van belang om te weten hoeveel mensen er komen. Als u van plan bent om te komen, wilt u dit dan laten weten aan Joost IJsselmuiden: joostijss@gmail.com of 0630.784 209.

  Het Titus Leerhuis Wageningen vervolg: 
  De tweede spreker in het Leerhuis is (prof.) Erik Borgman. Hij komt op maandagavond 27 juni vertellen over paus Franciscus. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen.

 • zo
  29
  mei
  2022

  Eerste Communieviering Ede

  11:00 uur

  R.K. Kerk St. Antonius van Padua te Ede

  EUCHARISTIEVIERING MET EERSTE HEILIGE COMMUNIE

  Op zondag 29 mei gaan drie kinderen uit onze geloofsgemeenschap (Rutger Klein Woolthuis, Noëll de Ruig en Rosalie Manga), hun eerste communie doen in de Anthoniuskerk in Ede, om 11.00 uur.

  Voorganger : Pastoor ten Have
  Kinderkoor : Sing to God

  Het zou heel mooi zijn als hierbij ook parochianen uit onze geloofsgemeenschap aanwezig zouden zijn!
  Van harte welkom!

 • di
  31
  mei
  2022

  Alpha Experience in Renkum

  18:00 uur

  Dorpsstraat 1 Renkum

  Wil je Alpha een keer van dichtbij meemaken? Dan ben je van harte welkom op deze Alpha Experience in Renkum!

  Tijdens een Alpha Experience maak je een van de Alpha-bijeenkomsten mee. Je schuift aan het begin van de bijeenkomst aan bij een maaltijd. In dit geval gaan we (bij mooi weer) genieten van een heerlijke barbecue! Vervolgens kijk je een aflevering van de Alpha Film Series. Daarna ga je in een kleine groep uit elkaar om over het onderwerp door te praten. De perfecte kans om te ontdekken wat Alpha is.

  Wanneer: 31 mei, 18.00 uur
  Waar: Dorpsstraat 1 6871 AA  Renkum.

  Er zijn wereldwijd en in Nederland al veel ervaringen met Alpha opgedaan. Zo wordt Alpha in Nederland elk jaar door honderden kerken gegeven. Inmiddels hebben ruim 325.000 deelnemers een Alpha gevolgd. Wereldwijd zijn dat er miljoenen!
  Wil jij meer weten over Alpha? Of ben je al van plan om een Alpha te geven? Meld je dan aan via het formulier op de website van Alpha Nederland via deze link. Daarna ontvangt je binnenkort een e-mail van ons met meer informatie over de Alpha Experience.

  meer info ook hier: https://alphanederland.org/agenda/alpha-experience-renkum-bisdom-utrecht/

   

 • vr
  24
  jun
  2022

  Heilig Hart feest in Maria’s bedevaartsoord

  14:30 - 17:00 u

  Maria bedevaartskerk OLV ten Hemelopneming Dorpsstraat 1 Renkum

  Programma (met muzikale begeleiding door mevr R. Witte-Koppen)
  • Opening met Heilig Hart verering gebeden/liederen
  • Meegebrachte H Hartbeelden/afbeeldingen kunnen worden gezegend
  • Rozenkransgebed Goddelijke barmhartigheid
  • Feestelijke H Mis met celebrant priester Koos Smits
  • H.Uur met toewijding aan het Goddelijk Hart

  Na afloop is er een gezellige samenkomst. Meegebrachte snacks zijn welkom!
  Zo mogelijk zal er voor de liefhebbers ook een film worden gedraaid (maar is op dit moment nog onzeker).
  U bent van harte welkom!

 • zo
  26
  jun
  2022

  Eerste H. Mis van de nieuwe priester Erik Rozeman

  10:00 uur

  Wageningen

  Het bestuur van onze parochie nodigt u allen van harte uit voor de Eerst H. Mis van de nieuwe priester Erik Rozeman op zondag 26 juni om 10.00 uur te Wageningen, met medewerking van drie koren.
  Tijdens de viering is er kindernevendienst.
  Daarna is er een gezellig samenzijn. Er zullen activiteiten zijn, zoals een springkussen voor de kinderen. Naast de traktatie die u wordt aangeboden leek het ons een goed idee samen te eten waarbij ieder die wil, wordt uitgenodigd iets te eten mee te nemen om te delen met anderen.