Activiteitenkalender

2022

Upcoming | Archive: 2024 2023 2022 2021 2020
 • wo
  24
  aug
  2022

  Vlegeldag

  hele dag

  MVR kerkplein

  Op woensdag 24 augustus is er na 2 jaar weer een Vlegeldag. Ook op ons kerkplein zijn dit jaar weer diverse activiteiten.
  U kunt allemaal langskomen om gezellig koffie te komen drinken met zelf gebakken lekkers.

  Vanaf maandag 15 augustus kunt u tijdens de parochiewacht boeken en kleding komen brengen voor de verkoop.
  Als u iets wilt bakken of geven voor bij de koffie hangt er achter in de kerk een lijst waarop u kunt intekenen.

  De opbrengst van de markt is natuurlijk voor de verbouwing van onze parochiezaal. Komt allen.

 • zo
  25
  sep
  2022

  Parochiedag

  Kerkplein en Torenzaal

  Omdat Corona nog steeds niet de wereld uit is moeten we voorzichtig zijn en alert blijven. Desondanks gaan we dit jaar toch weer gezellig Parochiedag vieren. We hadden een beetje gehoopt dat dat al in de nieuwe Parochiezaal zou plaatsvinden maar zoals u weet heeft de bouw van verschillende kanten wat hinder ondervonden en heeft daardoor vertraging opgelopen. Dus doen we maar weer vanouds in Torenzaal en op kerkplein.
  De Parochiedag is dit jaar – zoals eigenlijk elk jaar – eind september en wel op zondag 25 september. Die dag zal weer beginnen met een mooie liturgische viering verrijkt met zang van de diverse koren. En daarna een gezellig samenzijn met koffie, thee en koek, en een drankje ter afsluiting (naar goed Katholiek gebruik). Ook de Paaskaars willen we weer verloten, dus lootjes zullen te koop zijn op de zondagen daaraan voorafgaand en in ieder geval ook op de dag zelf.
  En omdat we nog geen aparte vrijwilligersmiddag hebben kunnen houden, zal dan op deze dag de vrijwilligster of vrijwilliger van het jaar worden gekozen. Wij weten al wie het wordt, maar het blijft natuurlijk spannend.
  We zijn uiteraard nog op zoek naar mensen die wel iets willen bakken of maken voor bij de koffie. Wil u dat, geef het dan even door aan de locatieraad, of op het invulschema achterin de kerk. Bij voorbaat onze hartelijke dank.
  De MVR locatieraad

 • zo
  09
  okt
  2022

  Kerkproeverij

  10:00 uur

  MVR kerk

  Kerkproeverij is een initiatief van de protestantse en katholieke kerken in Nederland.
  Het is een zondag waarop parochianen hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen. Maar misschien is het ook een mooie gelegenheid voor mensen uit de parochie om kennis te maken met de Maria Virgo Regina geloofsgemeenschap.
  Of je regelmatig in de kerk komt of er nog nooit bent geweest, je bent welkom!

  De geloofsgemeenschap MVR organiseert de Kerkproeverij op zondag 9 oktober om 10:00 uur in de MVR kerk in Bennekom. Pastor Hans Lucassen en het koor Arsis gaan er een mooie viering van maken. Na afloop kan er met een kop koffie of thee nagepraat worden.
  Het is ook mogelijk om na de viering een rondleiding door de kerk te volgen. Pastoraatsgroep-leden, herkenbaar aan een badge, staan voor u klaar!
  Wie neemt u mee?

  Meer informatie, ook over eventuele coronamaatregelen, vindt u t.z.t. hier op de website en in onze digitale nieuwsbrief.

 • di
  15
  nov
  2022

  Lezing over Marc Chagall door Ben Piepers

  20:00 - 22:00 uur

  in de MVR kerk

  Ben Piepers verzorgt op dinsdag 15 november de lezing “Verhalen van het begin, beelden van hoop” over het werk van kunstschilder Marc Chagall.

  De lezing is in de RK Kerk, Heelsumseweg 1 in Bennekom en begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee.
  De lezing wordt georganiseerd door de Vormings- en ToerustingsCommissie Bennekom


  Marc Chagall komt uit een joodse traditie en is er zeer mee verweven. Hij beschikt over een grote innerlijke ruimte en heeft op verschillende momenten in zijn leven vorm gegeven aan de verhalen van het begin. Naast zijn grote doeken en kleurrijke glas-in-loodramen, zijn ook de voorstudies, de gouaches en litho’s boeiend om in een voordracht samen te brengen.
  Het boek Genesis vertelt de verhalen van de wording, in den beginne… Het zijn symbolische verhalen die ons – met Marc Chagall – verwonderd laten kijken naar het heelal, licht en donker, oerzeeën en vruchtbaar land, vruchtbomen, planten- en dierenwereld en naar onszelf als mens, deel van het geheel. De verhalen werpen de vraag op: waartoe zijn wij op aarde? Ze dromen hoe het allemaal bedoeld kan zijn, maar vertellen ook van de mens op zoek naar eigen verantwoordelijkheid en strijd om de macht en de moord van een onschuldige… In die oerverhalen staat ook het verhaal van de grote vloed, de allesverwoestende kracht van het water en de boog aan de hemel. Het gaat over goed en kwaad, de onmetelijke kracht van de natuur, de mens als kans en gevaar voor heel de schepping.
  Kijkend naar de kunstwerken van Chagall wil ik met u de oerverhalen tot leven wekken. Misschien gaan we anders, meer beschouwend, bescheidener én hoopvol kijken naar ons leven op aarde…

  S.v.p. aanmelden bij: Ineke Ammerlaan,
  E-mail ineke_ammerlaan@hetnet.nl
  Tel. 0318-414936.
  Kosten: Koffie/thee bijdrage