Activiteitenkalender

2013

 • zo
  15
  dec
  2013

  ARSIS en Projectkoor Brinkstaatkerk zingen Huub Oosterhuis

  18:30 - 20:00

  Oude Kerk Bennekom

  Viering 3e adventzondag.

  Tijdens deze muzikale bijeenkomst staan de adventliederen en -teksten van Huub Oosterhuis centraal. De liederen zijn zoals we van Huub Oosterhuis gewend zijn, afwijkend van het traditionele kerstgenre.

  Het Katholieke koor ARSIS en het gelegenheidskoor van Wim van de Heide, zullen de liederen zingen. Verder zijn er solistische delen en muzikale intermezzo’s.

  Datum: Zondag 15 dec. 2013
  Tijd: 18.30 uur
  Plaats: Oude Kerk
  Informatie: Hans Kleinhout, h.kleinhout1[at]chello.nl, 417479 of spreek een koorlid van ARSIS aan.

  (Groene Boekje blz 29 staat per abuis de verkeerde kerk genoemd)

 • di
  17
  dec
  2013

  Kerstconcert St. Caeciliakoor te Renkum

  20:00

  RK Kerk Renkum; 

  kerstconcert-renkumTraditioneel kerstconcert door het St. Caeciliakoor.

  Het belooft dinsdagavond 17 december weer een sfeervolle gebeurtenis te worden waar alle koorleden van St. Caeciliakoor het beste beentje voor zullen zetten en voor u de sterren van de hemel zullen zingen.

  Namens alle zangers en zangeressen van het St. Caeciliakoor, Rob Siepermann, tenor

  PS. Onlangs hebben de leden van het koor op professionele wijze een prachtige CD opgenomen met zo’n 25 bekende Maria-liedjes. Nederlandstalige, Latijnse en Gregoriaanse liederen waarbij het beroemde Maria van Renkum en Gij komt van ver en zijt weer thuis natuurlijk niet ontbreken. Wellicht wordt dit mooie album tijdens het concert al gepresenteerd.

 • zo
  22
  dec
  2013

  Volkskerstzang

  18:30 uur

  Oude of St. Alexanderkerk

  volkskerstzang-edes-orkest“Een heel gewoon kind” Volkskerstzang Bennekom 22 december 2013

  Wilt u zich dit jaar zingend en luisterend voorbereiden op de kerst? Dan wordt u op zondag 22 december de gelegenheid geboden om bekende en minder bekende advents- en kerstliederen mee te zingen en te luisteren naar inspirerende teksten, tijdens de welbekende Volkskerstzang. Het thema is: “Een heel gewoon kind..”
  In navolging op de mooie, met muziek gevulde, Volkskerstzang in 2012 heeft de Raad van Kerken Bennekom ook dit jaar het Edes Orkest bereid gevonden haar muzikale medewerking te verlenen. Laat u inspireren en meevoeren met de mooie muziek van het Edes Orkest olv van dhr. Ritzen, de gevarieerde advents- en kerstliederen met bijbehorende teksten en meditatie verzorgd door ds. Hilde Graafland op weg naar kerst.

  U bent om 18.30 uur van harte welkom op zondag 22 december in de Oude of Sint Alexanderkerk aan de Dorpsstraat in Bennekom.
  Inlichtingen bij: Janneke Postma 0318-415813

 • do
  26
  dec
  2013

  mediatief uur met Schola Catharina Arnhem

  11:00

  RK Kerk Bennekom

  Op Tweede Kerstdag wordt er in de RK Maria Regina Kerk, Heelsumseweg 1 te Bennekom, om 11.00 ’s morgens een meditatief uur verzorgd door de Schola Catharina Arnhem.
  Tijdens dit meditatief uur worden de lezingen van Tweede Kerstdag gelezen en de bijbehorende gezangen uitgevoerd. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.