Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • vr
  14
  nov
  2014

  Taizé Vesperviering

  19.30 uur

  MVR Kerk Bennekom

  taize-kl14 nov. 2014 | Taizé Vesperviering

  Twee keer in het jaar hebben we in Bennekom een Taizé gebedsviering. De vieringen zijn in de Maria Virgo Regina Kerk, Heelsumseweg 1 en worden begeleid door een gelegenheidskoor en ensemble.

  Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte broeder Roger in 1940 een internationale, oecumenische gemeenschap. Vanaf het einde van de jaren vijftig vonden duizenden jongeren uit vele landen de weg naar Taizé. Ze nemen deel aan wekelijkse ontmoetingen van gebed en bezinning. Taizé staat ook voor een speciale vorm van viering. 
  De viering in de stijl van Taizé heeft een meditatief karakter. Er worden eenvoudige liederen gezongen door een klein koor waarbij iedereen wordt uitgenodigd mee te zingen. Daarnaast zijn lezingen, stilte en gebed belangrijke elementen in de viering, momenten van bezinning en rust.
  De viering begint om 19.30 uur en maakt deel uit van de serie vespers van de Raad van Kerken Bennekom.

  Na afloop van de viering is gelegenheid om in de kerk nog enkele liederen te zingen met het koor (of daarnaar te luisteren) en om elkaar te ontmoeten tijdens de koffie  in de Parochiezaal van de kerk.  Allen van harte welkom!

   

  Het koor en muziekensemble repeteren altijd een aantal keren voor deze viering. Wil je hieraan deelnemen als koorlid of bij het ensemble, mail naar anneke.vos@wur.nl dan ontvang je de muziek en de data per email.