Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • wo
  10
  okt
  2018

  Amnesty International avond: Een oplossing voor Syrië?

  19:30 uur

  De Brink, Bennekom

  De Werkgroepen Bennekom en Wageningen van Amnesty International organiseren op woensdag 10 oktober ‘Een oplossing voor Syrië’, een bijeenkomst over Syrië in Zalencentrum De Brink in Bennekom. In de voorverkoop bij Boekhandel Novita zijn de kaarten voor deze thema-avond €5,00. De kaarten aan zaal zijn €6,50. U kunt ook online kaarten reserveren voor €5,00 via de website: bennekom.amnesty.nl.
  Bijeenkomst
  Gastspreker Carolien Roelants, Midden-Oosten expert en NRC-columnist, geeft een overzicht van de situatie in Syrië. Haar verhaal wordt aangevuld door de Syrische co-spreker Mohammed Kafina. In het nagesprek onder leiding van Jack Bogers, worden vragen uit het publiek beantwoord en wordt ingegaan op mogelijke oplossingsrichtingen voor deze langdurige crisis. De inloop van deze avond start om 19.30 uur met gratis kopje koffie of thee. De start van het programma is om 20.00 uur. Afsluiting om 22.00 uur. De voertaal van de bijeenkomst is Nederlands.
  Achtergrond
  De opstand van diverse bevolkingsgroepen in Syrië die begon in maart 2011 is verworden tot een jarenlange, complexe oorlog. Het ziet er steeds meer naar uit dat het regime van Bashar al-Assad de Syrische oorlog zal “winnen”. Zijn overwinning is tegelijk een nederlaag voor de rechten van de mens. Voor de gemiddelde Nederlander is het niet makkelijk om een beeld te krijgen over hoe de situatie daar is. Het is duidelijk dat er mensenschendingen zijn geweest, dat deze nu nog plaatsvinden en het is voor Amnesty International een zorgpunt hoe de toekomst van de mensenrechten eruit ziet in Syrië.
  Deze lezing is de vierde in een serie georganiseerd door de Werkgroepen Bennekom en Wageningen van Amnesty International. In 2015 presenteerde Petra Stienen haar boek over de Arabische Lente en in 2016 nam Italië-correspondent Rop Zoutberg ons mee in zijn ervaringen met de vluchtelingensituatie in Europa. In 2017 sprak Sunny Bergman uitgebreid na met het publiek na de vertoning van haar film Wit is ook een kleur. Elke bijeenkomsten werd drukbezocht door ca 120- 125 bezoekers. Wees daarom niet te laat en koop of reserveer uw kaartje snel!