ARSIS oliebollenfeest geslaagd

Foto-arsis-oliebollenDe laatste Arsis vieringen gingen veel over de vluchtelingen die er zijn in de wereld en daarom wilden ze als koor ook eens actief wat voor deze groep mensen doen. En zo gebeurde het.
Bijna oudjaarsdag om 10:00 uur waren enkele koorleden present om aan de slag te gaan met oliebollenmix, water, rozijnen, appel en olie. De hele dag was de keuken van de Scouting Bennekom bezet voor dit gezellig sociaal gebeuren, waar de fanatieke bakkers en (Top2000-)zangers maar liefst 300 oliebollen bakten. Deze waren voor de bewoners in de noodopvang van de COA Ede om hen op  een ludieke manier te laten proeven aan de Nederlandse traditie van oliebollen en chocomelk.

Om 15:15 uur werden de bollen en de twee gigantisch grote pannen met warme chocomelk naar het kazerneterrein gereden. Aarzelend, maar nieuwsgierig kwamen eerst de kinderen kijken er allemaal meegebracht was. Nadat zij de oliebollen heerlijk vonden en dat ook duidelijk uitstraalden, kwamen al snel ook de (jong)volwassenen de oliebollen en chocomelk proeven.

Het was een zeer geslaagde actie! Iedereen heeft er van genoten. Met lege auto’s maar wel met gemengde gevoelens zijn de Arsis leden weer huiswaarts gekeerd.

zie ook:

geslaagd oliebollenfeest