Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • do
  11
  jul
  2024

  Vorming & Toerusting - Titus Leerhuis lezing

  19:45 - 22:00 uur

  zaal aan Bergstraat 17 in Wageningen

  Op donderdagavond 11 juli 2024 in de zaal aan Bergstraat 17 in Wageningen komen twee vrouwen vertellen over ’t leven in Palestina uit eigen ervaring:
  Van 20:00 tot 20:55 vertelt ’n Nederlands vrouw die al vele jaren in bezet Oost-Jeruzalem (in Beit Safafa tussen de groene lijn en de muur) woont met haar Palestijnse echtgenoot en hun jonge kinderen, over haar ervaringen en die van haar schoonfamilie en vrienden in bezet Palestijns gebied en Israël en over haar gezellige café in Betlehem en haar werk als gediplomeerd reisleider, tegen de achtergrond van de situatie op dit moment en de geschiedenis van Palestina en Israel. Ze is nu ’n paar weken op vakantie in Nederland bij familie.
  Van 21:05 tot 22:00 vertelt ’n andere Nederlandse vrouw (Sofie) over haar ervaringen als medewerker op door Israëlische kolonisten en soldaten bedreigde boerderij van Daoud (David in ’t Aabisch) en zijn familie op de bezette westelijke oever van de Jordaan. Daoud is boer en lutheraans vredesactivist en oprichter van het vredesproject “Tent of Nations” ten zuidwesten van Bethlehem.

  Op z’n best is de kerk ’n veldhospitaal in de wereld, zegt onze geliefde paus Franciscus. De kerk er voor de wereld, en is de wereld er voor de kerk. Titus Leerhuis is bedoeld om kerk en wereld bij elkaar te brengen.

  Vanaf 19:45 gratis toegang en ontvangst met koffie/thee
  om 20:00 begint de lezing;
  om 21:00 is er ’n kwartier pauze met koffie/thee
  na de pauze tot 22:00 gelegenheid voor de zaal om in gesprek te gaan met de spreker;
  heel graag uw vrijwillige bijdrage in het mandje.

  Graag aanmelden bij Joost IJsselmuiden <joostijss@gmail.com>