Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • za
  20
  apr
  2024

  Titus Leerhuis - innerlijke verstilling met Kick Bras

  13:00-15:30

  Katholieke kerk Maria Virgo Regina

  Zaterdag 20 april 2024: Themadag: Innerlijke verstilling door de eeuwen heen met Kick Bras

  Plaats: Katholieke kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1, Bennekom
  Tijd: 13:00-15:30

  Op 20 april zal de theoloog Kick Bras spreken over het thema Innerlijke verstilling door de eeuwen heen. Hij heeft hierover onlangs het boek Christelijke Meditatie gepubliceerd (uitgeverij Adveniat).

  Kick Bras is emeritus predikant van de PKN, als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma instituut en auteur van meer dan 30 boeken op het gebied van spiritualiteit, meditatie en mystiek.

  Over het boek: Meditatie is buitengewoon populair. Maar weinig bekend is dat Europa al een eeuwenlange traditie van mediteren heeft. En dat deze traditie nog steeds springlevend is en zich steeds weer vernieuwt.

  Dit boek wil deze rijke traditie van christelijke meditatie ontsluiten voor hedendaagse mensen. Uit de rijke geschiedenis hiervan heeft de auteur de grootste parels opgediept en de meest sprankelende inzichten beschreven. Hij beschrijft de ontwikkeling van meditatie via de woestijnvaders en de kloosters en latere vernieuwingsbewegingen tot in onze tijd toe. Hij behandelt de betekenis van meditatie door de tijd heen. Het boek geeft ook inzicht in hedendaagse bewegingen op het gebied van christelijke meditatie.

  Het boek en de lezing nodigen uit tot studie, reflectie, bezinning en meer om zo te ontdekken wat ze betekenen voor je eigen religieuze en spirituele ontwikkeling.

  Dit wordt een heel interessante bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom!

  Graag aanmelden bij Joost IJsselmuiden / joostijss@gmail.com