MVR60

Op deze pagina staat alle informatie over de ‘MVR 60 jaar’ evenementen en bijeenkomsten.

Verslagen en foto’s vind u HIER.

 


 • Zondag 5 november: Gezinsviering met Alexanderschool

Op zondag 5 november is er weer de jaarlijkse gezinsviering met de Alexanderschool, om 10.30 uur in de MVR-kerk aan de Heelsumseweg. 
Dit jaar is de viering een beetje extra feestelijk, omdat het meteen de afsluiting is van het 60-jarig bestaan van onze kerk. Veel kinderen van school zullen een bijdrage leveren aan deze viering, die als thema heeft “Kom je ook in de kring?”. Wij houden altijd plekje vrij in onze kring en aan onze tafel zodat iedereen mee kan doen. Daarom delen we deze zondag samen Turks brood. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

De tweede collecte is dit jaar door de kinderen van groep 8 uitgekozen:  “hetvergetenkind

Er is een klein aandenken voor iedereen die mee komt vieren en na afloop mogen de kinderen weer bolletjes planten in de bloembak van de kerk.

Een heel groot kinderkoor zou mooi zijn om de viering extra feestelijk te maken!
Wie komt er speciaal voor deze viering meezingen met het kinderkoor? Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. Je mag natuurlijk bij het kinderkoor blijven als je het leuk vindt, maar je mag ook alleen deze viering meezingen.

Tot 5 november!

Mariëtte Haver, Marieke Kok, Rita van Doesum, Viviane Ampt, Gertie Savelkoul en pastor Hans Lucassen


 • Zaterdag 5 november: Slotfeest 


 • Dinsdag 17 oktober: Maria in beeld 

Mgr. Woorts , hulpbisschop van het Aartbisdom Utrecht, houdt 17 oktober een presentatie over de verbeelding van Maria door de eeuwen heen.
Deze presentatie is door hem beschreven met de tekst: “Maria, Moeder van onze Heer Jezus en Moeder van alle gelovigen, is de eeuwen door op vele manieren in beeld gebracht, in schildering, mozaïek en beeldhouwwerk.
Die ontwikkeling vanaf de 3e eeuw tot heden, in het Oosten en het Westen, wordt aan de hand van deze presentatie in beeld gebracht. De rijke betekenis van de iconografie van Maria zal haar betekenis voor ons hopelijk nog meer doen toenemen.”

Mgr. Woorts is binnen het Aartsbisdom Utrecht verantwoordelijk voor kerkelijke kunst en relieken en onderwijst geschiedenis van de kerkelijke kunst in verscheidene seminaries. Hij is daarnaast een prettige en toegankelijke spreker: de presentatie wordt u dan ook van harte aanbevolen!

Aanvang:  20:00 uur


 • Zondag 15 oktober: Feestelijke sluiting Chagall expositie  

Zondag 15 oktober nodigen wij u uit met ons de Chagall expositie feestelijk af te sluiten. Aanvang 15:00 uur.

Expositie is open vanaf 14:00 uur.

MVR60 jubileumcommissie/Chagall expositie.

 

 

 

 

 

 


 • Dinsdag 3 oktober: Jezus uit de kunst  
Piero della Francesca, opstanding, San Sepolcro Italië

Jezus heeft vele gezichten en ieder heeft een eigen beeld van hem. In de eerste eeuwen werd Jezus niet afgebeeld. Er was een beeldverbod maar ook schroom om Jezus af te beelden. Geleidelijk komt er een stroom van visies op Jezus in de beeldende kunst. Daarbij beweegt de Westerse kunst zich tussen een goddelijke en vooral menselijke Christus. Naast verheven afbeeldingen zijn er uiterst eenvoudige. Soms overheerst het gevoel voor mysterie , soms wordt Jezus concreet ingevuld en is er weinig ruimte voor verbeelding van de toeschouwer. In de handen van de kunstenaars krijgt Jezus vele gestalten…

In de presentatie neemt Ben Piepers de deelnemers mee in de kunsthistorische ontwikkeling van het Jezusbeeld met accent op eigentijdse vormgeving. De aandacht gaat uit naar significante, betekenisvolle en ook tegendraadse kunstwerken rond Jezus. De voordracht is informatief, biedt ruimte voor eigen verbeelding bij de kunstwerken en enige interactie. De inleiding in de iconografie van Jezus wordt gehouden in het kader van 60 jaar Maria Virgo Reginakerk op dinsdag 3 oktober 2017 om 20.00 uur in de katholieke kerk aan de Heelsumseweg in Bennekom.


 • Zondag 17 september: Opening Chagall expositie  

“De klokken van Chagall” is een rond-reizende expositie die voor een viertal weken in onze kerk neerstrijkt. Tijdens de opening wordt een inleiding gegeven door Pieter Zuidema van Chagall-Galerie Wuyt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mark Snitselaar (klarinet) die een deel van de Messiaen ten gehore brengt.

Zondag 17 september is de officiële opening van de expositie “De Klokken van Chagall”.

 • Locatie: RK kerk Maria Virgo Regina aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom.
 • Tijd: 13:30 uur.
 • Met muziek van Messiaen, door Mark Snitselaar (klarinet).
  U bent allen van harte welkom.
 • De expositite is van 17 september t/m 15 oktober op zondag, woensdag t/m vrijdag van 14:00 -17:00 uur.
 • Vrij entree.

De Klokken van Chagall:
Zestig jaar geleden trokken drie jonge kunstenaars met zeven lithostenen in een Lelijke Eend naar Zuid Frankrijk. De drie kunstenaars heetten Joop Beljon, Pieter Brattinga en Ed van der Elsken. Brattinga had een stoutmoedig plan: hij verzocht Marc Chagall hoogstpersoonlijk om een nieuwe klok te tekenen. En jawel, de meester stemde toe!
Een gewaagde bedoening, maar Chagall tekende inderdaad een klok op een van die stenen. Dat werd de litho ‚Les Pendules’.
Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. En wel in de vorm van een reizende expositie. En keert de litho terug naar Nederland.

„Ik ken geen andere schilder die de tijdsbeleving als onderwerp oppakt in zijn werk. Kijk, in het Europese denken − dat weer geworteld is in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‚eindtijd’. En volgens mij probeert Chagall met al die zwevende staartklokken de reis naar die ‚oneindigheid’ vorm te geven.“, aldus het Chagall Research Centre Wuyt.


 • Zondag 17 september: Vering Mozes 

In de Chagall expositie worden ook werken getoond met “Mozes” als thema. In deze speciale agape viering geeft Ben Piepers een extra verdieping aan deze werken. 
Let op: Deze viering begint om 11:00 uur!


 • Het programma voor het het najaar 2017

 


 • Kindernatuurhappening 20 mei
klik op de afbeelding voor het leesbare pdf.

Op 20 mei gaan we samen in de kerktuin de plantjes poten die de kinderen uit de zaadjes van Palmpasen hebben laten groeien.
En die middag kan er ook een echt vogelhuisje of bijenhotel in elkaar getimmerd worden, dat mee naar huis mag om thuis op te hangen.

Natuurlijk zijn ook de kinderen welkom die er met Palmpasen niet waren of waarbij de plantjes niet wilden groeien…….

De middag is van 14u00 tot 15u30.
Als je zeker wilt weten dat er ook voor jou een bouwpakketje klaarligt voor het vogelhuisje of bijenhotel, klik dan HIER en geef je op!


 • Verslag lustrumconcert van Maria tot Maria

Verslag en foto’s van het concert staan op de pagina: Foto’s MVR60

De complete tekst van het jubileumconcert is daar ook te vinden.


 • MVR60: Lustrumconcert van Maria tot Maria (door Arsis)
klik op afbeelding voor leesbare versie.

Op 13 mei vindt in het kader van het 60-jaar jubileum van Maria Virgo Regina te Bennekom een lustrumconcert plaats genaamd “Van Maria naar Maria”.

In ‘Van Maria naar Maria’, bezingt Arsis 60 jaar historie van de Maria Virgo Regina kerk. Dit betekent naast teksten die tot bezinning uitnodigen, het ophalen van herinneringen en het genieten van het koor en de fraaie akoestiek van de kerk.
Na afloop van het concert wordt u uitgenodigd voor een drankje om nog gezellig na te kunnen praten.

Locatie: RK Kerk te Bennekom, Heelsumseweg 1
Inloop vanaf 19.45 uur
Vrij entree (een collecte voor een vrijwillige bijdrage na afloop om de kosten te drukken).

De uitvoering wordt opgenomen en de CD zal na de zomer tegen een “Arsis-vrienden prijs” te koop zijn.


 • Escape room zondagmiddag 7 mei

  De inschrijving is geopend voor de Escape Room in de catacomben van onze kerk!
  Voor jeugd van 10-14 jaar en 15-18 jaar wordt op 7 mei in de middag een aantal keren de ultieme uitdaging opgeworpen…..
  Test je puzzelvaardigheid en je samenwerkings­vermogen om uit de kluskelder van Janus de Klusjesman te ontsnappen. Maar doe het snel want de klok tikt onverbiddelijk voort….
  Geef je nu HIER op: vol = vol.
  Als we de opgaven binnen hebben, maken we de indeling en krijg je te horen hoe laat je waar wordt verwacht…

 • Goodies: MVR60-mok, kalender, glas-in-lood-kaartenset

 • MVR60 mok: € 4,95
 • 7 schitterende kaarten op zwaar hamerslagpapier met de glas-in-lood ramen van onze kerk. Compleet met enveloppen en een uitleg over de symboliek van de ramen: € 12,50 [ –> NIET MEER LEVERBAAR ]
 • Schitterende verjaardagskalender op zwaar papier (A4)met vertrouwde en typerende beelden uit onze kerk. Voorzien van een toelichting op de foto’s op de achterzijde van iedere maand: € 12,50

U kunt deze goodies tijdens MVR60 activiteiten bestellen middels een formulier op de goodies-tafel of via het digitale formulier hier op onze website.


 • Verslag van de lentewandeling

De wandeling was een succes. Tijdens de koffie met wat lekkers viel die ene voorspelde regenbui. René heeft de wandelaars veel verteld over het groen wat gepasseerd werd. “Voor herhaling vatbaar” waren de reacties achteraf.

Geen foto’s beschikbaar.


 • De MVR60 Lentewandeling op 23 april
  In het kader van 60 jaar MVR houden we op 23 april de lentewandeling.

We gaan wandelen vanaf de parkeerplek aan de Regentesselaan (zo halverwege).
Aanvang zo rond 11.45 uur (direct na de viering van 10.00 uur). Vertrek en ook weer aankomst op deze parkeerplek. U kunt daar met eigen auto naar toe.
Wilt U meerijden na de dienst vanaf de kerk (vertrek zo rond 11.40 uur)? Dan komt u daarna ook weer terug bij de kerk.

Vanaf deze parkeerplaats aan de Regentesselaan lopen we door een afwisselend bosgebied met mooie oude lanen (met ontluikende bomen) richting het beekdal alwaar we oversteken richting Informatiecentrum Renkums Beekdal. Daar drinken we een kopje koffie. We lopen weer terug via diverse zwemvijvers, de oliemolenbeek, de theekoepel over nauwe bospaadjes. Een gevarieerde route van ongeveer 5 km.

Verzamelplek: Regentesselaan Wageningen, dit is een afslag (rechts als je richting Renkum rijdt) van de Keijenbergseweg, na de afslag Hartenseweg de TWEEDE afslag rechts.
GPS van de parkeerplaats ligt op 51°59’16.1″N 5°43’01.6″E.


 • 2 april:  Mini symposium

Op 2 april vindt in het kader van het 60-jaar jubileum van Maria Virgo Regina te Bennekom het mini-symposium “De zorg voor ons Gemeenschappelijk Huis” plaats.

Met Laudato Si doet Paus Franciscus een dringende oproep de aarde beter te beheren. Maar wat kun je daar als eenling aan bijdragen? Voordrachten van bekende en minder bekende sprekers geven zowel achtergrond als praktische handvatten om hier op zinvolle wijze invulling te geven.

Sprekers:

 • Henri ten Have, pastoor van de Zalige Titus Brandsma parochie, introduceert je in de wereld van Laudato Si’. Wat ligt ten grondslag aan Laudato Si’ en wat houdt Laudato Si’ in?
 • Reinier van den Berg, bekend weerman en bevlogen spreker op (inter)nationaal niveau, geeft een inzicht op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en wat we kunnen doen om op een geloofwaardige en realiseerbare manier naar een duurzame samenleving te gaan.
 • René Wijngaard, jonge wetenschapper, gaat in op een aantal globale milieuproblematieken en op de middelen die ingezet kunnen worden om deze problematieken tegen te gaan.
 • Wouter Koenderman, directeur van de ACV-groep, vertelt hoe we toekomstig thuis een bijdrage kunnen leveren aan een betere leefomgeving door het reduceren van restafval met behulp van een nieuw afvalsorteringssysteem.

Lokatie: RK Kerk te Bennekom, Heelsumseweg 1
Aanvang om 13.00 uur
Vrij entree (een collecte voor een vrijwillige bijdrage na afloop om de kosten te drukken)

Zie ook deze informatie in onze activiteitenkalender


 • Foto’s openingsavond 10 maart

Foto’s van de openingsavond staan op de fotopagina: Foto’s MVR60


 • Het uitgebreider beschreven programma voor het voorjaar is HIER te vinden. 


 • Het programma voor het het voorjaar 2017


 • 10 maart… 60 jaar MVR
  2017….. Wat zal dat jaar ons brengen? Nou, één ding kunnen we verklappen, namelijk dat het een jubileumjaar wordt. Een feestjaar waarin onze kerk en onze geloofsgemeenschap 60 jaar bestaat. En dat gaan we vieren! Hoe? Dat blijft nog even geheim. Wat er wel gezegd kan worden, is dat het begint met een mooie openingsavond op vrijdag 10 maart. Dus, 10 maart, schrijf het in uw agenda!

 • vrijdag 10 maart: Openingsavond MVR 60 jaar

Dit jaar, 2017, is het 60 jaar geleden dat er op 10 maart de eerste steen werd gelegd van onze kerk. En daarmee werd Bennekom een kerk rijker, een Rooms-Katholieke kerk. En dat mogen we vieren, nu in 2017, 60 jaar kerk in Bennekom.

“Tijd voor Bezinning” is het thema van de feestelijkheden. En reken maar dat er gevierd gaat worden. Op 10 maart van dit jaar is de startavond, de aankondiging daarvan heeft u al in het vorige NieuwSBlad kunnen lezen. En daarnaast een mini-symposium in het kader van Laudato Si’, diverse vieringen, een prachtige Chagall tentoonstelling, kinderhappening, een jubileumconcert en voor de jeugd escape rooms. 

Ook zullen er diversie “goodies” worden verkocht zoals een fraaie verjaardagskalender, ons succesnummer van het 50-jaar feest: de glas-in-lood-ramen kaarten, en een leuk koffiekopje om thuis nog eens na te genieten met een kopje koffie. Hieronder ziet u de officiële uitnodiging.


 • vrijdag 10 maart: Dé uitnodiging voor onze openingsavond “MVR 60 jaar”

Klik op de afbeelding voor de pdf-versie.


einde van de pagina