On the Road

On the Road is een jongerengroep voor jongeren in de leeftijd van (bijna) 12 tot en met 14 jaar. Eens in de maand komen we samen voor een gezellige avond, waarin je samen met leeftijdsgenoten bij elkaar komt om (bijvoorbeeld) over het geloof, vriendschap en school te praten. We gaan gekke spelletjes doen, bidden, plezier maken en elkaar echt leren kennen. En uiteraard met wat lekkers te drinken en te snoepen. Wil je meer weten of een keer langskomen? Kijk dan op onze facebookgroep www.facebook.com/groups/ontheroadbennekom/

of neem contact met ons op: ontheroad@rkkerkbennekom.nl


Laatste nieuws On the Road:

 

Eerste jaar jongerengroep On the Road
Op 16 juni 2017 was het grote kick-off feest van On the Road. On the Road is een nieuwe jongerengroep in de Titus Brandsma parochie. Deze groep is speciaal voor jongeren met de leeftijd van (bijna) 12 tot en met 14 jaar.
Elke maand hebben we een onwijs gezellige avond georganiseerd waarin we met elkaar gekke spelletjes doen en kletsen over bijvoorbeeld het geloof, vriendschap en school. Ook hebben we samen gechild, gebeden, geknutseld, uit de bijbel gelezen, gesnoept, het mysterie opgelost van de verdwenen teddy en heel veel samen gelachen.
Elke bijeenkomst heeft een speciaal thema, zoals familie, carnaval, Jezus, muziek, hemelvaart, chocola, bidden, stilte en een heus kerstdiner. De avond met als thema, ‘Jezus, what the FAQ?’ kwam pastoor Henri ten Have ook langs en hebben we hem alles kunnen vragen over Jezus. Begin juni hebben we samen met andere jongerengroepen van de kerken in Bennekom een “nacht zonder dak” gehad en gezamenlijk heel veel geld ingezameld voor straatkinderen in India, Kenia en Bolivia!

Ook dit schooljaar is er elke maand een On the Road avond waarin we samenkomen (meestal in de kerk in Bennekom) en plezier hebben.
De eerste data in 2018 zijn bekend:
– 31 augustus (startfeest seizoen 2018-2019)
– 23 september (jongeren parochiedag)
– 19 oktober
– 23 november
– 14 december (kerstdiner)

Ben je benieuwd naar On the Road? We zouden het super vinden als je een keer langskomt! En neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee als je wilt!
Wil je meer informatie, dan kan je ons mailen, ontheroad@rkkerkbennekom.nl.


On The Road: Kleur en Hoop

 

Vrijdag 29 september kwamen de jongeren van On The Road bijeen voor een kleurrijke activiteit:
het beschilderen van hun eigen salontafel. 
Het thema van de avond was “Hoop” en werd geopend met een lied van John Lennon.
We hebben met elkaar gesproken over hoop. Hoop opgewekt door Jezus of door personen die wij uit onze eigen omgeving kennen. Maar ook hoop die we vonden in de krantenberichten die we met zijn allen van tevoren hadden opgezocht.
Na onze gesprekken over hoop begon het geklieder. Met behulp van knikkers, kwasten en zelfs eigen handen werden alle onderdelen van de salontafel van kleur voorzien. Het was een ontzettend geslaagde, gezellige en kleurrijke avond.
Wij kijken uit naar de volgende On The Road bijeenkomst die zal plaatsvinden op vrijdag 27 oktober. Ben je tussen de 12 en 14 jaar oud, en heb je zin in in gezellig avond? Kom dan vooral langs! We beginnen om 20:00 uur in de Torenzaal van de RK kerk in Bennekom.
Heb je nog vragen, mail ons dan op ontheroad@rkkerkbennekom.nl


Eerste bijeenkomt On the Road

Op vrijdagavond 16 juni 2017 heeft de eerste bijeenkomt van de jongerengroep ‘On the Road’ plaatsgevonden. Met 12 jongeren hebben we een onwijs gezellige avond gehad. De eerste bijeenkomst stond in het teken van genieten en kennismaken.

We hebben verschillende spelletjes gedaan om elkaar (beter) te leren kennen. We weten nu waar we elkaar voor kunnen wakker maken midden in de nacht. Daarna hebben we een stukje uit Prediker gelezen (Prediker 9:7-8, 11-9-10) en samen besproken door middel van het beantwoorden van een aantal vragen. Naast het was serieuzere gedeelte hebben we vooral veel plezier gemaakt met elkaar en hebben we genoten. Na het sjoelen met M&M’s (en ze daarna opeten uiteraard) ging de chocoladefontein aan. Ook hebben we de gebedsbox geïntroduceerd. De jongeren kunnen hun dank- en gebedspunten opschrijven en in de gebedsbox doen. Deze worden gelezen tijdens de voorbeden op zondag.

Op vrijdag 1 september 2017 gaan we weer van start. Iedereen tussen de 12 en 14 jaar is van harte welkom. We beginnen om 20:00 uur in de torenzaal van de RK kerk in Bennekom. We gaan er opnieuw een leuke avond van te maken!

Wil je meer weten of een keer langskomen? Kijk dan op onze facebookgroep www.facebook.com/groups/ontheroadbennekom/ of neem contact met ons op: ontheroad@rkkerkbennekom.nl


[eind van de pagina]