Lezing 100 jr Melania en 50 jr KVG-Melania

Maandagavond, 4 oktober 2021, wordt er weer een avond gehouden van het KVG Bennekom die in het teken zal staan van 100 jaar Melania en 50 jaar KVG-Melania.
Ceciel Bruin, coördinator Projectcommissies van Melania, Truus Appelman en Marian Bolscher zullen samen deze avond verzorgen.

U zult veel horen over de beginjaren van Melania waar liefdadigheid en hulp de belangrijkste drijfveren zijn geweest (1921-1970). Emancipatie en internationale solidariteit kenmerkt de volgende 20 jaren. Vanaf 1990 tot nu toe draait het om het sterk maken van vrouwen in sociaal en economisch opzicht.
U zult ook horen hoe Melania vroeger functioneerde, hoe ze zich steeds aanpaste aan de tijd en hoe ze voorbereid is op de toekomst.

Deze avond wordt er een nieuw project gekozen wat het KVG Bennekom  financieel zal gaan steunen de komende tijd. De leden van het KVG hebben deze projecten per mail ontvangen en staan ook op deze website.

Project 1: Dhaka kledingproductie en accessoires / Ajirkot, Gorkha, Nepal

Project 2: Kinda Ojende (zelfstandig door hard werken) / Kibos, Kenia

Project 3: Spinazie en kool op droge grond / Gaza Village, Rarieda District, Kenia

Aanvang 20.00 uur, koffie en thee vanaf 19.30 uur.

Bent u geen lid van het KVG Bennekom maar u wilt wel komen? Hartelijk Welkom.  Wilt u zich dan wel vooraf aanmelden zodat we weten dat u komt? De kosten bedragen dan €3,-