Programma

Programma’s van de afgelopen jaren:
2022-2023 / 2021-2022 /2020-2021 /2019-2020 / 2018-2019 / 2017-2018 /
2016-2017 / 2015-2016


Het programma voor het jaar 2023-2024:

DatumBijeenkomstspreker(s) / info
Maandag 11 septemberOpeningsdienstaansluitend ledenvergadering
Maandag 2 oktoberLezing "Oud Bennekom"Mevr. M. de Vos
Woensdag 25 oktober Koffieochtend ( = wensenplan) .. / opgeven bij Marlise
Maandag 6 novemberLezing over de Mississippi bluesde heer A. Brouwers
Maandag 11 decembercreatieve middag..
Maandag 18 decemberKerstavond

Besloten avond
Maandag 8 januariNieuwjaarsmiddagMelania werkgroep
Maandag 5 februariMiddag / Lezing "Muzikaal bewegen”.
Maandag 4 maartLezing over bijende heer Glastra
Woensdag 20 maartKoffieochtend ( = wensenplan) .. / opgeven bij Marlise
Maandag 8 aprilLezing "Muziekreis door Nederland"de heer G. van de Born
.. aprilgeen reisje dit jaar
Maandag 6 meiSlotbijeenkomst
KVG Bennekom 65 jaar!
verrassings bijeenkomst

Maandag 11 september 2023 – Openingsavond (viering en ledenvergadering)

De dienst zal worden geleid door Antoinette van Schaik, de muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Marlise Peters en op de piano Wendy Beukema.

Het thema van de dienst is Verbonden met elkaar

(klik op afbeelding om het vieringboekje te lezen – pdf-bestand).(nog niet beschikbaar. sorry)

Na de dienst drinken wij koffie of thee met iets lekkers in de Hummezaal. Aansluitend is daar de Algemene Ledenvergadering.

 

Maandag 2 oktober 2023 – Lezing Oud Bennekom

Marijke de Vos van de Historische Vereniging Oud-Bennekom zal een lezing geven over het Bennekom van vroeger. Aan de hand van oude foto’s van gebouwen en plekjes, wordt er een rondje door Bennekom gemaakt. Zo wordt duidelijk dat er veel veranderd is, maar dat we op sommige plaatsen nog een stukje historie tegen kunnen komen.

Introducees zijn welkom en betalen € 3,- voor een bijeenkomst. Graag vooraf aanmelden bij  een bestuurslid.

 

Woensdag 25 oktober –  koffieochtend

We gaan in oktober weer een koffieochtend organiseren.
Als iemand deze wil organiseren,
neem dan even contact op met Marlise of een ander bestuurslid.

Locatie: Het Oude Postkantoor
Tijd: Tussen 10:00 en 12:00 uur.
vooraf opgeven en betalen bij Marlise zie hieronder.

Gewoon gezellig even bijkletsen onder het genot van 2 drankjes en een lekker stukje taart naar keuze. Iedereen is welkom vanaf 10.30 uur.
Aanmelden kan tot en met 20 oktober, door € 11,00 over te maken naar Kath. Vrouwengilde Bennekom NL28 INGB 0002 9938 09.
We hopen jullie allemaal te zien!
Heb je een vervoersprobleem, dan gaan we dat voor je proberen op te lossen!

 

Maandag 6 november 2023 – Lezing over Mississippi Blues – door de heer Ad Brouwers

De blues is een muziekstijl die vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw werd gespeeld en gezongen door de zwarte slaven in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze hadden die muziek meegenomen uit West Afrika, vooral de streek in en rond Mali. De blues wordt gekenmerkt door een melodie die telkens ongeveer hetzelfde lijkt, maar toch telkens weer anders klinkt. Opvallend is dat het altijd gaat over verdrietige onderwerpen, maar het vreemde is dat je je na afloop opgebeurd voelt. De muziek heeft een troostend effect. In de loop van de tijd is de blues beïnvloedt door de muziek die andere immigranten naar de Verenigde Staten meebrachten en zo is de moderne Amerikaanse muziek ontstaan. Dhr. Brouwers zal daar voorbeelden van laten horen. Merkwaardig is dat slaven die uit hetzelfde gebied in Afrika afkomstig zijn maar terecht zijn gekomen in Midden of Zuid Amerika juist extreem vrolijke muziek maken. Dhr. Brouwers heeft daar een aantal verklaringen voor, welke hij bespreekt en de muziek laat horen.

Introducees zijn welkom en betalen € 3,- voor een bijeenkomst. Graag vooraf aanmelden bij  een bestuurslid.

 

Maandag 11 december 2023 – Creatieve middag

De dames Ans Strik en Andrea Weber gaan voor ons een creatieve middag verzorgen met kerststukjes en ‘sterren van riet’ maken. Ans en Andrea hebben ons in Corona-tijd verrast met mooie creaties waar we zo van hebben kunnen genieten.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus u dient zich hiervoor op te geven bij Marlise Peters.

 

Maandag 18 december 2023 – Kerstavond

Wijk 5 (Marianne van Oostrum) gaat ons verrassen met de kerst , de mooiste tijd van het jaar. Gezellig met de KVG leden bij elkaar. Bekende kerstliederen zingen en luisteren naar naar mooie verhalen. Laten we er vooral een gezellig samenzijn van maken met warmte en aandacht voor elkaar, net als ons jaarthema “verbonden met elkaar”.

Locatie: onze eigen Hummezaal
Binnenkomst vanaf 18:30 uur, Aanvang 19:00 uur.

 

Programma 2024

Maandag 8 januari – Nieuwjaarsmiddag

De Nieuwjaarsmiddag word georganiseerd door de werkgroep Melania.
Het blijft nog even een verrassing wat zij voor leuke invulling aan deze middag gaan geven. Dat het gezellig wordt is zeker!

 

Maandag 5 februari – Lezing “Muzikaal bewegen”

Stap in de wereld van Muziek & Beweging! Je wordt meegenomen op een reis door de kracht van muziek en beweging op onze vitaliteit en zelfstandigheid.
Tijdens deze workshop word je bijgepraat over de belangrijkste inzichten die gekoppeld worden aan ons dagelijks leven en hoe we op een laagdrempelige manier het verschil kunnen maken voor onze gezondheid. We gaan samen op prachtige muziek vijf dansoefeningen doen, die ook vanuit de stoel kunnen worden meegedaan voor degenen die moeite hebben met lopen.
Je wordt begeleid door een danslerares die gespecialiseerd is in het bewegen met ouderen, terwijl onze spreker je uitnodigt om te bewegen op de muziek en de oefeningen samen te doen. Het is een geweldige kans om nieuwe inzichten te krijgen en tegelijkertijd te genieten van de voordelen van muziek en beweging.
Dus zet je schrap voor een middag vol energie, passie en inspiratie. Muziek & Beweging is niet alleen informatief, maar vooral ook een geweldige manier om samen te bewegen op prachtige muziek en te genieten van wat het leven te bieden heeft!

Let op: dit is een middag bijeenkomst.

 

Maandag 4 maart – Lezing over bijen door de heer Glastra

Bijen, bloemen en bloesem horen onafscheidelijk bij elkaar. Vooral de relatie met bloesem en bloemen van vruchtdragende planten is van wezenlijk belang. Zelfs mensen als Einstein spraken zich uit over het enorme nut van bijen. Hij kwam tot de conclusie dat zonder bestuiving door de bijen er wereldwijd een dermate groot voedseltekort zou ontstaan, dat dit het einde van de mensheid en de meeste diersoorten zou betekenen.

We worden meegenomen via de prehistorische bijen naar de huidige bijenteelt. En we krijgen uitleg hoe dat nu zit met haar belang in de natuur? Wat is honing en welke soorten kennen we zoal? Ook stuifmeel, propolis, mede en bijenwas zijn belangrijke bijenproducten. Hoe herken je bijen en wanneer steken ze en wanneer niet en wat moet je (niet) doen als je ooit gestoken wordt?
Hoe fascinerend is het hoe bijen van nectar honing maken. Waar moet je op letten als je honing koopt en wat kun je verantwoord doen als je honing gekristalliseerd is?
Dit en nog veel meer komt aan de orde en zal dhr. Glastra met u van gedachten over wisselen. Dhr. Glastra heeft zich decennia lang verwonderd over deze magische insecten, die in grote kolonies leven met één koningin, darren, bouwbijen, kraamkamerbijen, wachthoudende bijen en haalbijen, hun uitstekende onderlinge communicatie en hun ongelofelijke reukvermogen.

 

Woensdag 20 maart – Koffieochtend

In het voorjaar gaan we de koffieochtend ook weer
door laten gaan. Als iemand deze wil organiseren,
neem dan even contact op met een bestuurslid.

Meer info over het opgeven en vooraf betalen, volgt in de voorgaande KVG bijeenkomst of per email.

Locatie: …
vooraf opgeven en betalen bij Marlise
Tijd: Tussen 10:00 en 12:00 uur.

 

Zaterdag xx April – Kledingactie voor mensen in Nood

Meestal wordt voor begin april gekozen voor deze actie. Nadere mededelingen hierover zullen ook verschijnen in het NieuwSblad, op het mededelingenbord bij de kerk en op de kerkwebsite. Contactpersoon: Beppie Govers – 0318-414850.

De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 1 april 2023 van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar Ethiopië ten behoeve van betere zorg voor moeder en kind. Met uw hulp kunnen we op deze manier heel veel mensen in nood ondersteunen.
Welke kleding kunt u inleveren:
– Kleding ( broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
– Ondergoed of lingerie
– Schoenen
– Tassen en accessoires
Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat.
Geen speelgoed, knuffels of beddengoed.
Brengt u alles in gesloten plastic zakken.
Draagt u ook een steentje bij?
Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

 

Maandag 8 april – Lezing Nostalgische muziekreis, door Gert van de Born

Dhr. Van de Born neemt ons mee op een nostalgische muzikale reis door Nederland in 1970. Hij ontmoet dat jaar zijn vrouw, natuurlijk in een discotheek en ze besloten een rondreis door Nederland te maken. De reis begint in Noord-Holland en eindigde in Limburg. Van veel steden en dorpjes zijn prachtige oude beelden van huizen, kerken, pleintjes en mensen te zien. Te horen zijn o.a. André van Duin, Corry Brokken, Guus Meeuwis, Toon Hermans, vader Abraham, The Cats, Boertjes van Buten en nog veel beroemdheden uit die tijd. Tieneridolen zorgden ervoor dat het motto was ogen dicht en schuifelen. Als het geld op is gaan ze weer naar huis in hun Fiat-je 850. En natuurlijk ontbreekt ook André Rieu niet. Het programma wordt nostalgisch afgesloten met “het dorp” van Wim Sonneveld.

 

April – jaarlijkse reisje

Ons jaarlijks reisje komt ook dit jaar te vervallen. Dit jaar i.v.m. het 65 jarig bestaan van ons KVG. Zie hieronder …

 

Maandag 6 mei – Slotavond – KVG Bestaat 65 jaar

Wat wij gaan doen blijft nog even een verrassing.
Maar houd een plekje vrij in de agenda.