Nieuws van het bestuur

Groot nieuws:

We verheugen ons als bestuur, u als leden van het KVG te kunnen mededelen, dat ons bestuur zichzelf gaat verjongen. Alleen al de rijkdom dat wij u dit kunnen vertellen!
Er is al een jonger bestuurslid nl. Inge Wijngaard. Zij zit al 3 jaar actief in ons bestuur. En er komen het komend seizoen nog twee jongere bestuursleden bij.
Dat houdt in, dat bestuursleden die er volgens de statuten al te lang in zitten hun taken nu mogen overdragen. De bestuursleden met functie voorzitter en vice voorzitter zitten al 12 jaar in het bestuur en de penningmeester nog een jaar langer: 13 jaar. Na vele jaren van trouwe dienst worden deze drie dames dus door de jongeren opgevolgd. Daar niet alle bestuursleden met een functie volgens de statuten in één keer uit het bestuur mogen gaan, blijft Neeltje Nakken onze secretaris nog het volgend seizoen, 2019-2020. Zij is nu ook al 13 jaar secretaris. De bestuursleden zonder speciale functie blijven nog in het bestuur. Van de aftredende bestuursleden wordt in september 2019 afscheid genomen, bij de start van het nieuwe seizoen.

Kledinginzameling Mensen in Nood 2019

De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 13 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaan naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami met aardverschuivingen. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 2011.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Lees ook op de website van Sams Kledingactie: https://www.samskledingactie.nl/projecten/noodhulp-sulawesi-voorjaarsactie-2019

Welke kleding kunt u inleveren:
– Oude kleding ( broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
– Oud ondergoed of lingerie
– Oude schoenen
– Tassen en accessoires

Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat.
Geen speelgoed, knuffels of beddengoed.
Brengt u alles in gesloten plastic zakken.

Draagt u ook een steentje bij?

Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

Kledinginzameling Mensen in Nood 2018

De kledingactie voor mensen in nood.

U kunt op zaterdag 14 april 2018 uw oude kleding (ook vodden zijn welkom), inleveren tussen 9.00 en 11.00 uur bij onze kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1.
Hier zal Beppie Govers uw spullen in ontvangst nemen.

Kledinginzameling Mensen in Nood

kledinginzameling-Mensen-in-nood-2016De kledingactie voor mensen in nood.

U kunt uw oude kleding (ook vodden zijn welkom), inleveren tussen 9.00 en 11.00 uur bij onze kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1 Hier zal Willemien de Groot uw spullen in ontvangst nemen.

Verslag januari nieuwsjaarsbijeenskomst

Het verslag van maandag 4 januari 2016; de Nieuwjaarsmiddag staat weer uitvoerig beschreven op de ‘verlagen’pagina.

Deze middag begonnen met koffie en thee en iedereen vond het gezellig elkaar weer te zien in het nieuwe jaar. Deze ochtend kwam de heer Van Ingen om een een interessante lezing te houden over de Langbroekerwetering en de kastelen, landschappen en mensen die erbij horen.

Kijk op de ‘verslagen-2015-2016 pagina’ om verder te lezen en scrol naar beneden naar de juiste bijeenkomstdatum

Verslag december Kerstavond

Maandag 21 december: Kerstavond in Villa Erica, vlakbij onze kerk, om 18.00 uur begint de koffietafel. We krijgen de keuze uit een paar soorten soep, heerlijk. En op tafel staan allerlei soorten brood en beleg en beschuiten met blauwwitte muisjes, want een kind is ons geboren. We begonnen met het samen zingen van kerstliederen en elke keer tussen de bedrijven door zongen we enkele van de kerstliederen. Het was een gezellige avond, waarbij een heel aantal mensen bij elkaar aan tafel zaten, heel geanimeerd en gezellig. En tussendoor kregen we een kerstverhaal uit de Bijbel, verteld door Riet Kroes en een persoonlijk verhaal van en door Bep v.d. Knaap over Kerst, zoals ze het als kind beleefd had thuis. En daar herkende ieder van ons wel een stukje vanuit onze eigen jeugd. Heel mooi. Dit alles werd door de dames van wijk 3 georganiseerd. Bravo dames, het was een geweldige, gezellige avond en wij zijn verwend.

Kijk voor alle verslagen op de pagina ‘Verslagen 2015-2016‘.