KVG puzzel

Als verrassing hebben wij voor u een KVG-woordzoeker-puzzel gemaakt met mooie KVG-gedachten en woorden. Deze vindt u als bijlage bij deze mail. En als extra verrassing staat er in ons NieuwSblad over een week óók een woordzoeker. De grap is dat de puzzels dezelfde woorden hebben, maar dat ze anders in de puzzel verwerkt zijn! Dus dubbele pret!

Hier opent u puzzel 1 ———-  hier opent u puzzel 2

Hier opent u puzzel 1 ———-  hier opent u puzzel 2

 

Resultaat kledinginzameling “Mensen in Nood”

Op 10 april heeft de jaarlijkse inzameling weer plaatsgevonden voor ‘Mensen in Nood’ op ons kerkplein.

Er zijn in totaal 125 zakken ingeleverd met een totaalgewicht van 530 kg.

 

Dit is een goed resultaat, want in 2020 waren het 115 zakken met een gewicht van 510 kg.
Velen krijgen hierdoor weer hoop op een betere toekomst.
Was uw bijdrage klein of groot, iedereen heel erg bedankt.

Tot volgend jaar.
Beppie Govers en Mieke de Heij

Wereldgebedsdag vrijdag 5 maart

Ieder jaar wordt op de eerste vrijdag in maart de Wereldgebedsdag gehouden. In 180 landen worden gebedsdiensten georganiseerd waarbij een land centraal staat. Deze keer is dat Vanuatu, een eilandengroep in de Stille Oceaan.

Door een interkerkelijke werkgroep uit dit land is de liturgie gemaakt. Het thema is: Rotsvast, naar aanleiding van de gelijkenis uit Mattheus 7: 24-27. Klik hier voor meer informatie over Vanatu en de wereldgebedsdag 2021.

Bij locatie Opella is inmiddels al een viering gehouden en opgenomen. Deze kunt u op 5 maart en daarna via deze YouTube link bekijken. Deze link is: https://youtu.be/ls_jCZwWYDE

Kledinginzameling ”Mensen in Nood” 2021

De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 10 april 2021 van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar Congo. Dankzij uw gebruikte kleding en schoeisel kunnen wij in Congo op 25 scholen klaslokalen opknappen, schoolborden en bankjes aanschaffen en latrines (WC’s) bouwen.

voor meer info: https://www.samskledingactie.nl/projecten/betere-leeromstandigheden-voor-schoolkinderen-in-kananga-dr-congo

Welke kleding kunt u inleveren:
– Gebruikte kleding (broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
– Ondergoed of lingerie
– Schoenen
– Tassen en accessoires

Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat.
Geen speelgoed, knuffels of beddengoed.
Brengt u alles in gesloten plastic zakken.

Draagt u ook een steentje bij?

Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

Wel en Wee bij het KVG

Lezingen en andere ontmoetingen hebben dit jaar nog niet plaats kunnen vinden, maar dat snapt iedereen wel intussen.

Intussen zitten we als bestuur niet stil. Sommige dingen blijven om aandacht vragen zoals het “Wel en Wee” van onze leden. We zien en ontmoeten elkaar nu in deze tijd minder, daarom is het des te belangrijker dat we op de hoogte zijn van het wel en wee van onze leden.
Wilt u even bijkletsen, neem dan even contact op met Ria Roelofs. Of… weet u iemand die aandacht kan gebruiken, laat het ook Ria weten. Dan kan er actie ondernomen worden door onze nieuwe groep binnen het KVG. Deze noemen we “Wel en Wee-groep”.
Deze Wel en Wee groep is nog aan het opstarten, maar dan weet u dat alvast!
Wilt u actief bijdragen aan deze groep? Graag! Spreek ons even aan…

Melania nieuws december 2020

Nieuws december 2020:

Melania-bakstenenproject/ Ceciel Bruin-Mosch heeft een bericht doorgestuurd van Kitty, de projectverantwoordelijke van ons bakstenen-project in Uganda. Kitty heeft gevraagd hoe het met hen gaat in tijden van Corona en klimaatveranderingen in Oost-Afrika.

Zie hier het laatste bericht van twee weken geleden:

Good evening to you dear.
It is really very nice that you are thinking about us. Kanyangeya War Widows Group are very fine. We have no Corona Virus (COVID – 19) pandemic disease. We are following COVID – 19 rules and regulations. We hope God will save us from this disease.

On the side of our project we are moving on slowly by slowly since we are working in shifts.
The challenges that we are facing is much rainfall, and it is raining almost every day which is causing floods and it has affected some of our members. These members are already in Camp because their houses has been washed away.

Zoals je kan lezen, er zijn altijd weer veel problemen, maar de vrouwen gaan gewoon door! Dat is altijd weer bemoedigend en ze hebben veel aan onze steun.
Groeten, Kitty

Melania – Truus Appelman
Ceciel heeft een verslagje gemaakt van een mooi gesprek dat zij onlangs met Marian’s Melania- voorganger Truus had over haar werk met Melania. Klik hier voor het verslag met een foto.

Melania kerstcadeau geven?
Als laatste willen we jullie wijzen op de mogelijkheid om aan je vriendinnen een Melania-cheque voor de kerst cadeau te doen. Daarmee wil Melania de mooie organisatie bij veel meer vrouwen onder de aandacht brengen (en de kas nog wat spekken aan het einde van dit Corona-jaar.)
Zie: https://melania.nl/14235-2/

Geslaagde kledingactie voor ‘mensen in nood’

De kledingactie voor “Mensen in Nood” op 12 september was geslaagd.

Er is een grote hoeveelheid kleding ingezameld. Maar liefs 113 zakken (510 Kilo textiel).
Dankzij uw bijdrage kunnen ze in Ethiopië ca 5.000 mensen voorzien van schoon drinkwater en sanitair.

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk dank.
Beppie Govers en Mieke de Heij

KVG seizoen 2020-2021

Beste dames van het KVG,

Met volle moed gaan we weer een nieuw KVG jaar tegemoet en hopen wij u allen op 14 september te ontmoeten bij onze openingsdienst en ALV. Het jaarprogramma met een mooie samenstelling van lezingen en andere activiteiten is klaar en ontvangt u begin september, tegelijk met de vergaderstukken voor de ALV.

Of we ons jaarprogramma kunnen uitvoeren zoals gepland, is natuurlijk afhankelijk van de Corona ontwikkelingen. We zullen u tijdig op de hoogte brengen bij wijzigingen. Onze eerste bijeenkomsten zullen uit voorzorg plaatsvinden in de kerk zodat we daar beter rekening kunnen houden met de 1,5 meter afstand.

Hierbij alvast een verkort overzicht van bijeenkomsten die we voor u hebben samengesteld:
• Film over de Trans Siberië Express
• Lezing over Onderwijs vroeger en nu
• Lezing over Engelen in de Kunst
• Lezing over Voeding voor ouderen
• Lezing over reddingshonden
• Lezing over Byzantijnse kerken
• en natuurlijk onze vaste Kerst-, koffie-, en knutselbijeenkomsten.

Bent u geen lid en wilt u een lezing bijwonen, geef u op via deze website via het aanmeldformulier. De kosten bedragen 3 euro.

Wij wensen u een mooi en vooral gezond KVG jaar.

Namens het KVG bestuur,
Inge Wijngaard en Henny de Nijs