Programma 2016-2017

Het programma voor het jaar 2016-2017:

Maandag 12 september: Openingsavond.
We beginnen zoals ieder jaar met een viering in de kerk. Riet Kroes zal daarin voorgaan en het dameskoor begeleidt de viering onder leiding van Nardie Breteler  Het jaarthema is: ‘Wat raakt, verbindt‘.
Aanvang: 19.00 uur in de Maria Virgo Regina Kerk. De collecte is ook dit jaar voor Melania. Na de viering drinken wij koffie of thee met iets lekkers in de parochiezaal.
Aansluitend is er de Algemene Ledenvergadering.

Maandag 3 oktober: Lezing Ballet.
Mevrouw Polman zal een lezing houden over klassiek Russisch ballet. Plaats: Parochiezaal. Koffie en thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Zij is een boeiend vertelster.

Woensdag 26 oktober: Koffieochtend.
Er komt een intekenlijst tijdens de lezing van 3 oktober en u kunt zich ook opgeven bij Toos Teunissen: 0318-418955, of Lia Fintelman: 0318-617726. De plaats van de koffieochtend, die aanvangt om 10.00 uur, is dit keer in Restaurant Campman. U kunt deze datum alvast in uw agenda zetten.

Maandag 7 november: Lezing Winterreise door de heer R. Bakker.
In de parochiezaal staat de koffie om 19.30 uur klaar, de aanvang van de lezing is 20.00 uur. De heer Richard Bakker houdt een lezing over de Winterreise. Schubert’s liederencyclus ‘die Winterreise‘ is een van de mooiste en bekendste uit de klassieke muziek. De liederen verklanken de gevoelens van mensen een kleine 200 jaar geleden, een geschiedenis van ellende, ijs en sneeuw maar ook van een schoonheid die zijn weerga niet kent. De lach en de traan wonen in hetzelfde portiek. De heer Bakker vertelt zijn verhaal, heeft de liederen bestudeerd en zelf gezongen en in 24 schilderijen verwerkt. Die schilderijen gaan we zien.

Maandag 28 november: Sinterklaas-avond. Koffie en thee om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het zou de Sint plezieren als u een cadeautje van 4 Euro mee wilt nemen, zodat we het feest samen kunnen vieren.

Het zou de Sint plezieren,
met de dames van het K.V.G. zijn verjaardag alvast te vieren.
Op zo’n slordige 1000 jaar,
vindt hij 8 dagen vroeger een mooi gebaar.
De zak zit nu mudvol cadeaus,
daar kan wel wat af voor deze ”damessoos”.
Een wonderdoener is hij dat weten wij,
een ieder ziet hij graag blij.
Daarom drinken wij samen een glaasje,
dat hij er nog 1000 jaren bij mag krijgen dit drukke baas-je.

Wij krijgen deze avond ook nog een lezing van mevrouw O. de Boer: ”Oh kom er eens kijken, proeven en luisteren”.

Maandag 19 december: Kerstavond 19:00 uur (aangepaste tijd!).
kerstbijeenkomst2016Daar we niet gezamenlijk eten, zoals de vorige keer, beginnen wij pas om 19.00 uur.
Het verzoek aan u is een kerstkaart met wens mee te nemen voor iemand en deze in de mand die u bij de voordeur van Villa Erica ziet staan te leggen. De kerstavond wordt gevierd in ”Villa Erica” in het Ericapark, ook aan de Heelsumseweg, zoals onze kerk. Het Ericapark ligt op loopafstand van onze kerk en u kunt dan ook prima op ons kerkplein parkeren. Zo nodig kunt u wel iemand met de auto afzetten bij de voordeur van Villa Erica om vervolgens op ons kerkplein te parkeren.

Het wordt een avond vol gezelligheid, nostalgische verhalen en mooie kerstliederen.

2017:

Maandag 9 januari: Nieuwjaarsmiddag met een lezing over “De kleuren van het leven bij Marc Chagall door Ben Pierpers.

Maandag 16 januari: Melania Bridgedrive

Maandag 6 februari: Creatieve middag. In de parochiezaal vanaf 13:30 uur. Toos, Lia en Marian verzinnen altijd iets creatiefs wat op een middag te maken is.

Vrijdag 3 maart: Wereldgebedsdag
In de avond, om 19.30 uur, is er een viering die deze keer is samengesteld door mensen uit de Filippijnen van allerlei kerkelijke richtingen. Na de viering is er koffie en toont Willemien Brouwer dia’s uit het betreffende land. Deze viering wordt op deze dag over de hele wereld gevierd, op dezelfde wijze en vormt zo een verbinding rond de wereld. Iedereen, alle parochianen, zijn welkom.

Maart – April: Kledinginzamelingactie voor Mensen in Nood. Verzamelt u alvast kleding en lappen stof?

Maandag 6 maart: Lezing over Kippen door de heer G. Glastra.
Alles wat u erover wilt weten… Koffie staat klaar om 19:30 uur. Lezing begint om 20:00 uur.

Woensdag 22 maart: Koffieochtend.
Locatie: De Reehorst

Maandag 3 april: Lezing over “Passie en Pasen” door Ds J. Heine.

Woensdag 10 Mei: KVG Dagreisje

Maandag 15 mei: Slotavond