Activiteitenkalender

2019

Upcoming | Archive: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
  • zo
    06
    jan
    2019

    Nieuwjaarsreceptie

    aansluitend aan de viering


    De Locatieraad MVR nodigt U allen van harte uit voor de Nieuwjaarsreceptie, die wordt gehouden op zondag 6 januari, aansluitend op de viering in onze kerk.

    Graag willen wij met U het glas heffen op een voorspoedig jaar voor onze geloofsgemeenschap.

  • ma
    07
    jan
    2019

    KVG-Nieuwjaarsmiddag met lezing

    14:00 uur

    parochiezaaltje

    Lezing: Pelgrimsreis op de fiets naar Santiago de Compostella.

    Aan de hand van foto’s en video’s zal de heer Gerritsen ons vertellen over de reis door mooie landschappen, langs prachtige kathedralen, het zoeken en vinden van onderdak, pech en over de ontmoetingen onderweg.

  • za
    19
    jan
    2019

    Musical Jona

    RK kerk Wageningen

    Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en wil jij schitteren in een musical? Ja, natuurlijk! Meld je dan aan om mee te doen met de musical Jona op zaterdag 19 januari 2019 in de RK-kerk in Wageningen.

    Jona, ja die Jona van de wallevis ….. Jona is een profeet en wordt geroepen door God om op pad te gaan naar Ninevé. Deze stad met zijn slechte koning doet alles wat niet mag en moet hartig toegesproken worden door Jona. Hij ziet dat echter niet zitten en gaat de hele andere kant op. Jona komt op zijn weg stoere zeelui tegen, krabben die hem weer de goede kant op sturen, maar ook de koning en de rovers van Ninevé.

    In één dag studeert De Vliegende Speeldoos met jou deze musical in. ’s Avonds treedt je op voor je ouders, opa’s en oma’s en alle andere mensen die jou graag willen zien stralen! Op de website van De Vliegende Speeldoos kun je al een paar foto’s zien van een eerdere voorstelling devliegendespeeldoos.com/fotos-en-video/, maar ook een filmpje van de musical Esther die november 2016 in de parochie op de planken is gebracht.

    Als je 6 jaar of ouder bent dan verwachten we je om 13.00 uur in de RK kerk in Wageningen. Als je 4 of 5 jaar bent, dan ben je om 15.00 uur welkom. De spelers van de Vliegende Speeldoos geven eerst uitleg over de musical en het finale lied wordt samen geoefend. Daarna ga je met je leeftijdsgenootjes aan de slag om jouw eigen scene te oefenen en je eigen kostuum compleet te maken. Ondertussen geniet je van lekkere versnaperingen en een feestelijk avondmaal. Natuurlijk is er een generale repetitie om zeker te weten dat je alles goed weet. En dan om 19.00 uur: licht uit en spot aan!

    Natuurlijk doe jij mee!!! Meld je snel online aan via dit formulier of stuur een mailtje naar: musical@pztb.nl . Je ontvangt begin januari een brief met alle informatie over de dag zoals aanvangstijd en welke kleding.

    PS: Op 9 januari 2019 wordt tijdens de kindercatechese door pastoor Ten Have ook aandacht besteed aan de profeet Jona. Je bent welkom in de RK kerk van Renkum (Dorpsstraat 1) van 14.30 – 15.30 uur.

     

    Deze info staat ook op de titusbrandsma website: https://www.ztitusbrandsmaparochie.nl/algemeen-nieuws/678-musical-jona

     

     

  • zo
    20
    jan
    2019

    Raad van Kerken: Eenheidszondag - viering

    10:00 uur

    Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41, Bennekom

    De Eenheidszondag (georganiseerd op initiatief van de Raad van Kerken-Nederland) markeert het begin van de Week van Gebed. Deze Week van Gebed valt in de Maand van de Spiritualiteit.
    De Raad van Kerken-Bennekom organiseert daarom op zondag 20 januari 2019,  een gezamenlijke viering van de Gereformeerde kerk, de Hervormde gemeente (wijk 2 en 3), de RK geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina en de Vrijzinnigen uit Bennekom.
    Hans Lucassen (Katholieke kerk), Loeki van der Laan (Gereformeerde kerk), Peter Samwel (Vrijzinnigen) en Wouter Smit (Hervormde gemeente) zijn in deze dienst de voorgangers. Zij zullen elk hun eigen bijdrage aan deze samenkomst leveren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Edese koor ‘The New Creation’, dat onder leiding staat van Jan Broekhuis.

    Het thema van ‘onze’ Eenheidszondag is: ‘Leven met recht voor ogen vraagt lef!’ Le(e)f is het plaatselijke thema van de Week van de Spiritualiteit’; ‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen.

    Er is op 20 januari geen kindernevendienst. Maar…‘de Vliegende Speeldoos’ zal met kinderen uit groep 1 tot en met de brugklas de musical Jona komen instuderen en deze ’s middags opvoeren.
    Om 9:45u wordt er verzameld in de grote zaal van de Brink, om 16:00u zal de uitvoering zijn in de Brinkstraatkerk. Alle kinderen (maximaal 120), die mee willen doen, zijn van harte welkom. Het is  wel nodig om van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar bennekommusical@gmail.com o.v.v. naam, leeftijd en groep.
    Er wordt nog gezocht naar een aantal groepsleiders. Belangstelling? Ook graag aanmelden op bovenstaand emailadres! 

    Viering:       Eenheidszondag
    Locatie:       Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41, Bennekom
    Datum:        zondag 20 januari 2019
    Aanvang:    10.00 uur

  • zo
    20
    jan
    2019

    Raad van Kerken: Eenheidszondag - musical Jona

    09:45 uur

    Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41, Bennekom

    Er is op 20 januari geen kindernevendienst tijdens de eenheidsviering (zie andere activiteit)  Maar…‘de Vliegende Speeldoos’ zal met kinderen uit groep 1 tot en met de brugklas de musical Jona komen instuderen en deze ’s middags opvoeren.
    Om 9:45u wordt er verzameld in de grote zaal van de Brink, om 16:00u zal de uitvoering zijn in de Brinkstraatkerk. Alle kinderen (maximaal 120), die mee willen doen, zijn van harte welkom. Het is  wel nodig om van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar bennekommusical@gmail.com o.v.v. naam, leeftijd en groep.
    Er wordt nog gezocht naar een aantal groepsleiders. Belangstelling? Ook graag aanmelden op bovenstaand emailadres! 

    Viering:       Eenheidszondag
    Locatie:       Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41, Bennekom
    Datum:        zondag 20 januari 2019
    Aanvang:    10.00 uur

  • ma
    21
    jan
    2019

    Geloven Nu - Gegroet, Koning!

    19:30 uur

    Renkum: Dorpsstraat 1 (pastorie)

    Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

    De "Geloven Nu" bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
    De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
    Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

    • 21 januari: Renkum:

    Gegroet, Koning :  dit is het thema van de parochiële Geloven Nu bijeenkomst van maandag 21 januari.
    Het verhaal dat centraal staat is Johannes 18:28-19:16. Jezus wordt naar de hogepriester Kajafas gebracht waar Hij ondervraagd wordt over Zijn leerlingen en Zijn leer. Daarna wordt hij naar Pilatus gebracht. De rechtzitting draait vooral om Jezus' koningssschap en heeft een centrale plaats in het passieverhaal van Johannes waarin Jezus wordt gevangengenomen en gemarteld.
    Aan de hand van Geloven Nu boek praten we o.a. over het Bijbelverhaal, de plaats en tijdsaanduiding in de Bijbel, de opbouw van de scenes. Maar er is ook ruimte om persoonlijke ervaringen en meningen te delen.
    De avond vindt deze keer plaats in Renkum. Adres: Dorpsstraat 1 (pastorie). 
    Inloop 19.30 uur. Start 20.00 uur.
    Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen of bellen naar Marijke van Silfhout marijkealkema@planet.nl (0317) 314987 of Jos Oomen jos.oomen@freeler.nl (0317) 318148.
    Indien u nog niet eerder aan een parochiële Geloven Nu bijeenkomst heeft deelgenomen, kunnen Marijke of Jos u desgevraagd een kopie toemailen van de tekst met de bijbehorende vragen die we deze avond bespreken. 

    Andere data:

    • maandag 24 september, Renkum: 'De aanhouder wint', Matteus 15, 21-28
    • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
    • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
    • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
    • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
    • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
    • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
    • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
  • zo
    27
    jan
    2019

    Heilig Boontje

    Heilig Boontje Agenda 

    • Zondag 27 januari 2019
    • Zondag 31 maart 2019
    • Zondag 30 juni 2019

    Wij zien u graag aan onze tafel!

    Natuurlijk is zondag 27 januari geen 'echte' 5e zondag, maar januari en februari zijn wel een beetje 'grauwe' maanden waarin het extra fijn is om samen te genieten van een heerlijke maaltijd bereid door Kookgroep Het Heilige Boontje.
    Het menu is nu nog onbekend, maar na een wellicht overvloedige kerst, richten we ons op een eenvoudige maar smakelijk maaltijd.
    We beginnen zoals altijd om 17.00 uur en u kunt bij de maaltijd aanschuiven voor € 7,50 p.p. en € 5 voor kinderen. Consumpties € 1.

    Opgave en eventuele dieetwensen graag uiterlijk 23 januari bij Hermine (wilmink@planet.nl); het maximale aantal deelnemers is 36. Mocht u niet zo mobiel zijn – laat het ons weten, dan proberen wij vervoer te regelen.
    We zien u graag bij ons aan tafel!
    Kijk ook eens op onze eigen webpagina voor meer informatie en onze 2019 agenda.

  • zo
    03
    feb
    2019

    Arsisviering 3 februari

    10:30 uur

    MVR kerk

    Zondag 3 februari staat de viering in onze kerk in het teken van Diaconie.

    • Maar wat is dat eigenlijk?
    • En wie doen er aan diaconie?

    De viering is voorbereid door een aantal mensen uit het Diaconieberaad, de liturgiegroep van Arsis en voorganger Antoinette van Schaik. In de lezing staan 6 (schilder)werken van Barmhartigheid centraal. Later is daaraan nog een zevende en, door paus Franciscus, zelfs nog een achtste werk toegevoegd.
    Na de viering is er gelegenheid de ‘Werken van Barmhartigheid’ te bekijken.
    Bij de schilderijen staan vertegenwoordigers van groepen uit onze geloofsgemeenschap, die zich met diaconie bezig houden. Ze leggen graag uit waar ze mee bezig zijn!

    Door een briefje in te vullen voor het ‘Bloemetje van Arsis’ doet ook u aan diaconie, wist u dat?
    De tweede collecte is bestemd voor Caritas.
    Van harte welkom bij deze viering!

  • ma
    04
    feb
    2019

    KVG - creatieve middag

    14:00 uur

    parochiezaaltje

    Ook dit jaar weer gaan we onder leiding van Lia Fintelman, Toos Teunissen en Marian Hulsbosch iets leuks maken. Wat wij gaan maken blijft nog een verrassing.

  • wo
    06
    feb
    2019

    Bezoek aan "Oase Oosterbeek

    14:00 - 16:00 uur

    Lebretweg 2a, 6861 ZW te Oosterbeek

    De jaarthemagroep nodigt u uit voor woensdag 6 februari van 14.00 tot 16.00 uur voor een bezoek aan “Oase Oosterbeek”,
    Lebretweg 2a, 6861 ZW te Oosterbeek.

    Hans Lammers zal daar, aan de hand van ons thema: “Speuren naar God – Sporen van God”, een inleiding geven over zijn werk in de Oase. Er is gelegenheid nog wat na te praten en eventueel vragen te stellen. We sluiten uiterlijk om 16.00 uur af met een rondleiding door de ruimten die door Oase gebruikt worden.

    U bent daarbij heel welkom!

    Omdat wij graag door willen geven met hoeveel mensen we komen, vragen wij U om zich even aan te melden bij Toos Etttema tel. 0318-645831 of ettema.konijn@hetnet.nl vóór maandag 4 februari !!

  • ma
    11
    feb
    2019

    Geloven Nu

    19:30 uur

    div. locaties, zie activiteit-informatie

    Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

    De "Geloven Nu" bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
    De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
    Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

    Data:

    • maandag 24 september, Renkum: 'De aanhouder wint', Matteus 15, 21-28
    • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
    • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
    • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
    • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
    • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
    • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
    • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
  • vr
    01
    mrt
    2019

    Wereldgebedsdag

    10:30 en 19:30 uur

    div. locaties, zie activiteit-informatie

    Eén van de oudste oecumenische bewegingen is de Wereldgebedsdag. Ontstaan in het begin van de 19e eeuw in de Verenigde Staten. Vrouwen van verschillende kerken organiseerden over kerkmuren heen een gezamenlijke dag van gebed. In 1887 kreeg het vaste vorm en groeide spoedig uit tot een wereldwijde beweging, waaraan nu bijna 180 landen meedoen. Het land is dat dit jaar de liturgie heeft samengesteld is Slovenië.
    * Om 10.30 uur is er een viering met medewerking van het Dameskoor o.l.v. Nardie Breteler in de Berighemzaal in het Baron van Wassenaarpark in Bennekom .
    * Om 19.30 uur is de viering in de Maria Virgo Regina Kerk te Bennekom, deze is toegankelijk voor alle parochianen.

  • za
    02
    mrt
    2019

    Avondmuziek

    20:00 uur

    Oude Kerk Bennekom

    Het Bennekoms Vocaal Ensemble komt weer met Avondmuziek
    Zaterdag 2 maart, in de Oude Kerk van Bennekom, om 20.00 uur.

    Het belooft een mooie avond te worden, met prachtige vocale muziek van de 16e tot in de 19e eeuw. Zo klinken naast twee a capella werkjes, enkele langere stukken met begeleiding van een instrumentaal ensemble: een mis, een motet en tot slot een cantate van Buxtehude. Dan zal vast blijken hoe mooi ook muziek van minder bekende componisten kan zijn.
    Een hoogtepunt van de avond is in ieder geval het optreden van de alt Mariska Wessel. Zij zingt twee keer een aria uit cantates van J.S. Bach.
    Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent en oprichter van het BVE, Gert Winkelhorst.

    Het is al jaren een goede traditie dat in deze tijd van het jaar het Bennekoms Vocaal Ensemble zich laat horen met een Avondmuziek. Zaterdag 2 maart vanaf 20.00 uur is het zover. Iedereen is dan welkom in de Oude Kerk van Bennekom, Dorpsstraat 45. De toegang is vrij, maar na afloop is er wel een collecte bij de uitgang, om deze traditie in stand te kunnen houden.

    meer info: http://www.bennekomsvocaalensemble.nl/nieuws/

  • za
    02
    mrt
    2019

    Opening vastenexpositie Wageningen

    14:00 uur

    St.Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk te Wageningen

    In de St.Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk te Wageningen wordt sinds vele jaren een kunstexpositie georganiseerd tijdens de veertigdagentijd. Deze expositie is bedoeld voor alle parochianen van de TitusBrandsmaparochie, voor andere belangstellenden en iedereen die zomaar wil binnenlopen. De leden van de expostiegroep hebben Myriam Hazelzet uit Renkum uitgenodigd om te exposeren. Haar werk kan omschreven worden als ´iconen´van een onzichtbare wereld’. Haar inspiratiebronnen zijn de Bijbel, dromen en het leven. Haar werk omvat een breed scala aan schilderijen.
    Op zaterdag 2 maart 2019 wordt om 14.00 uur de vastenexpositie geopend door Hadewych Klaassen, de nieuwe voorzitter van de Locatieraad Wageningen in aanwezigheid van Myriam Hazelzet. U bent van harte uitgenodigd.
    De expositie is te bezoeken elke zaterdag van 2 maart t/m 13 april van 14.00 tot 16.30 uur en rondom de vieringen in de kerk aan de Bergstraat 17.

    Op 13, 20 en 27 maart, 3 en 10 april wordt van 19.00 tot 19.30 uur een oecumenische vesper gehouden in genoemde kerk, geïnspireerd op de expositie. De voorgangers zijn: 13 maart Jeannette den Ouden, 20 maart Toine Sterk, 27 maart Nico Sjoer, 3 april Guido Dieteren en op 10 april Marc Jan Schouten. De samenzang wordt ondersteund door leden van het Johanneskoor.
    Laat u inspireren gedurende de veertigdagentijd!

  • zo
    03
    mrt
    2019

    Viering met aandacht voor 60 jaar KVG & Melania

    10:30 uur

    MVR kerk

    Normale viering maar met speciale inbreng van, door en voor KVG leden in verband  met het 60 jarig bestaan van de KVG Bennekom. Na de viering koffie met traktatie.

    zie ook: www.kvgbennekom.nl

    Melania voor vrouwen door vrouwen
    Tijdens de viering van het 60 jarig bestaan van het KVG Bennekom wordt er tijdens de 2e collecte gecollecteerd voor onderstaand project. De "Melania-werkgroep Zuid West Veluwe" staat hier volledig achter.
    Continent: Afrika; 
    Land: Soedan; 
    Regio: Khartoem;
    Plaats: Omdurman.
    Project: Naai- en bakproject; 
    Doel: 15 ontheemde moeders hebben een regelmatig inkomen; 
    Activiteiten: De vrouwen volgen samen een naaicursus en bakcursus, zodat ze allen aan één activiteit kunnen werken als dat nodig is.

    Informatie over Melania: Melania.nl, in de kerk en in het boekje van de viering.

  • ma
    04
    mrt
    2019

    Geloven Nu

    19:30 uur

    div. locaties, zie activiteit-informatie

    Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

    De "Geloven Nu" bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
    De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
    Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

    Data:

    • maandag 24 september, Renkum: 'De aanhouder wint', Matteus 15, 21-28
    • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
    • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
    • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
    • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
    • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
    • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
    • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
  • vr
    08
    mrt
    2019

    Sobere maaltijd

    17:45 uur

    Parochiezaaltje MVR

    Dit jaar organiseert de oecumenische werkgroep Sobere Maaltijd van de Raad van Kerken weer een moment van bezinning, ontmoeting en solidariteit in de veertigdagentijd.
    Vrijdag 8 maart bent u vanaf 17.45 uur welkom aan de gedekte tafel in de parochiezaal van de katholieke kerk in Bennekom (Heelsumseweg 1). We beginnen om 18. 00 uur met het eten.

    Voor, tijdens en na de maaltijd wordt informatie gegeven over de stichting ‘Tree of life’, die als noodhulporganisatie sinds januari in Griekenland actief is om vluchtelingen te voorzien van warme maaltijden. Verder zullen wij ons bezinnen over onze rol in deze complexe situatie van de vluchtelingen in Griekenland. We delen met u foto’s, verhalen en gevoelens over de situatie daar, de hulp die door ‘Tree of Life’ nu gegeven wordt en hun toekomstplannen.

    We beloven er weer een bijzondere avond van te maken!

    Graag aanmelden vóór 7 maart bij Nicole Bischoff (nicolebischoff60@gmail.com, 0318-417377) of Leni Muilwijk (0317-419717).

    We hopen u 8 maart aan onze tafel te ontmoeten!

    Werkgroep Sobere Maaltijd

  • vr
    08
    mrt
    2019

    Jaarthema: Filmprogramma maart

    19:30 uur

    Veenendaal

    In februari en maart 2019 is het filmprogramma in het kader van het jaarthema "Speuren naar God – Sporen van God".
    Vanaf 19.15 uur inloop en koffie/thee; 19.30 tot plm. 22.00 uur film en nagesprek.

    Meer info: https://www.ztitusbrandsmaparochie.nl/jaarthema/685-jaarthema-filmprogramma-in-februari-maart

  • vr
    15
    mrt
    2019

    Taizé-vesper

    19:30 uur

    RK kerk Bennekom

    Op vrijdag 15 maart om 19.30 uur wordt er in de Katholieke Kerk, Maria Virgo Regina, aan de Heelsumseweg 3, te Bennekom weer een Taizé-vesper gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken.
    Het thema van deze vesper is: ‘Wait for the Lord’, naar het gelijknamige Taizé-lied. Dit thema heeft betrekking op op de veertigdagentijd, een tijd van inkeer, maar ook een tijd die verlicht wordt door het uitzicht op de blijdschap van Pasen.

    De kloostergemeenschap van Taizé , gevestigd in Frankrijk, wil wereldwijd mensen uit verschillende kerkelijke tradities met elkaar verbinden. Tijdens de vespers wordt een aantal eenvoudige meditatieve liederen gezongen, worden korte Bijbellezingen gehouden en is er tijd voor gebed en stilte.
    Iedereen is van harte welkom om te zingen, tot rust te komen en om elkaar na afloop van de vesper te ontmoeten.

    Taizé-vesper
    Datum: 15 maart 2019
    Locatie: Katholieke Kerk, Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 3, te Bennekom
    Aanvang: 19u30
    Thema: ‘ Wait for the Lord’ (Veertigdagentijd)
    Collectie: onkostenbestrijding van de dienst

  • za
    16
    mrt
    2019
    zo
    17
    mrt
    2019

    Loopt u mee met de Stille Omgang?

    Amsterdam

    In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2019 wordt de Stille Omgang gelopen in Amsterdam.

    De intentie van de Stille Omgang 2019 luidt: Vreugde is het onmiskenbare teken van God (Pierre Teilhard de Chardin, s.j.)

    Wij nodigen u allen uit tot deelname aan deze jaarlijkse tocht. Gaarne zien wij uw aanmelding tegemoet vóór 11 maart 2019. Om 18:15 vertrekt er een bus vanaf NS-station Elst (Gld.) naar Amsterdam. Er is daar voldoende gratis parkeergelegenheid. Voorafgaand aan het lopen van de Stille Omgang is er om 22:00 een Eucharistieviering aldaar. De terugreis vanaf Amsterdam vertrekt om 01:15. De kosten voor de busreis zijn 20 euro. Graag te voldoen bij de bus. Gaat u (weer) mee?

    Voor aanmelding en/of meer informatie, neem contact op met: De heer J. Gielink, tel. 088 – 99 02 113 of Mevrouw N. Donders, tel. 026 – 364 88 59; e-mail: .

    Meer info en achtergrond vindt u op www.stille-omgang.nl.

  • di
    19
    mrt
    2019

    Senioren Pastoraat Nieuws

    Op dinsdag 19 maart a.s. zal er weer een Senioren Pastoraatochtend MVR zijn. Parochianen van 80 jaar en ouder zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.
    Pastor Hans Lucassen komt dan het ochtend-programma verzorgen en zal ons meenemen op zijn reis naar Griekenland, welke hij maakte in 1973 tijdens zijn studie. Hij gaat ons vertellen over de Grieks-orthodoxe liturgie, iconologie, de bijzondere betekenis van Maria in de Grieks-orthodoxe kerk, en de muziek en de architectuur die daar kenmerkend voor zijn.
    Het belooft weer een zeer boeiende ochtend te worden! Houd uw brievenbus dus in de gaten en zet het alvast in de agenda.

  • ma
    25
    mrt
    2019

    Geloven Nu

    19:30 uur

    div. locaties, zie activiteit-informatie

    Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

    De "Geloven Nu" bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
    De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
    Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

    Data:

    • maandag 24 september, Renkum: 'De aanhouder wint', Matteus 15, 21-28
    • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
    • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
    • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
    • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
    • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
    • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
    • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
  • di
    26
    mrt
    2019

    Wij en Afrika: door klimaat verbonden

    20:00 uur

    Binnen de parochie loopt in de vastentijd het project `Lopend Vuur`. Elke geloofsgemeenschap organiseert een bijeenkomst of activiteit, waarvoor de andere locaties worden uitgenodigd. Bennekom organiseerde de laatste twee jaar bijeenkomsten met het thema duurzaamheid toegepast op voeding en kweken en gebruik van voedsel. Ook dit jaar kozen we voor het thema duurzaamheid, maar nu verder van huis in ontwikkelingslanden.
    Op dit moment is bij ons klimaatverandering een hot item. We zijn er heel druk mee. Maar hoe zit het elders in de wereld, met name in ontwikkelingslanden. Zij dragen nauwelijks bij aan de opwarming van de aarde, maar ondervinden er wel de gevolgen van. Wat die gevolgen voor ontwikkelingslanden zijn, zal worden toegelicht door Gijs Aarts.
    Gijs Aarts, tot voor kort werkzaam voor de noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie Cordaid, kan putten uit meer dan 30 jaar ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Hij zal specifiek ingaan op de problematiek in Oost Afrika op het gebied van duurzaamheid en klimaatsverandering. Hierbij zal hij trachten een link te leggen tussen de ontwikkelingen op dat gebied hier en daar.
    Na de voordracht van Gijs is er gelegenheid om samen over dit thema te discussiëren en te kijken wat onze verantwoordelijkheid en betrokkenheid is voor/bij gevolgen van klimaatsverandering in ontwikkelingslanden.

    De bijeenkomst is in de Maria Virgo Regina kerk op dinsdag 26 maart en begint om 20 uur. U komt toch zeker ook?
    Werkgroep duurzaamheidsavond

  • vr
    29
    mrt
    2019

    Jaarthema: Filmprogramma maart

    19:30 uur

    Ede

    In februari en maart 2019 is het filmprogramma in het kader van het jaarthema "Speuren naar God – Sporen van God".
    Vanaf 19.15 uur inloop en koffie/thee; 19.30 tot plm. 22.00 uur film en nagesprek.

    Meer info: https://www.ztitusbrandsmaparochie.nl/jaarthema/685-jaarthema-filmprogramma-in-februari-maart

  • za
    30
    mrt
    2019

    Hart dat luistert - door Carmina Ludens

    20:00 uur

    MVR kerk - € 15,00 entree

    Een voorstelling over compassie door Muziektheater Carmina Ludens:

    Een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als 'vrouwelijk'. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart.

    Maria als toonbeeld van luisterend leven
    Als symbool voor deze compassievolle levenshouding zet Carmina Ludens een persoon centraal die al eeuwen tot de verbeelding spreekt: Maria. Zij is het toonbeeld van een krachtige vrouw die luistert naar de roep van haar bestemming en haar weg gaat, door obstakels en groot lijden heen. Ze laat zich bovendien raken door de wereld waarin zij leeft en hunkert naar de omkering van onrecht in maatschappelijke verhoudingen. In haar vlammende Magnificat klinkt revolutie: machthebbers worden van hun troon gestoten, zogenaamd ‘waardelozen’ boven alles uitgetild. 

    Klankkleur van compassie
    Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listenluister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzen-loos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

    Krachtige aanzet tot liefde
    The hope of loving  van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de  kern van de voorstelling. Maar vergis je niet: ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek, en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf Maria te zijn.  

    Muziek van o.a. Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis, Runestad.
    Teksten van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri, Bertolt Brecht.
    m.m.v. Corda Strijkkwartet o.l.v. Fons Plasschaert

    30 maart 2019 | 20:00 uur
    Maria Virgo Regina kerk
    Entree €15,- (jongeren t/m 16 jr gratis)


    Op de dag van de voorstelling kunt u aan de kassa kaartjes kopen. Aan de kassa kunt u ook pinnen. U kunt ook online kaarten kopen bij carminaludens

    • Neem de bevestiging van uw aanschaf mee naar de voorstelling! U kunt de bevestigingsmail uitprinten of deze laten zien op uw smartphone.
    • U dient uiterlijk een kwartier voor aanvang een gereserveerde plaats in te nemen. Vanaf een kwartier voor aanvang worden de gereserveerde rijen ook opengesteld voor andere bezoekers.

    U kunt ook een plaats reserveren door een e-mail te sturen naar info@carminaludens.nl. Vermeld dan uw naam en het aantal personen. U betaald dan aan de kassa vóór de voorstelling.

  • za
    30
    mrt
    2019

    Inspiratiedag “Bezield bezielen" voor onze vrijwilligers

    13:00 - 16:30 uur

    Ede

    Voor vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen, jongeren en jonge gezinnen in onze parochie is er op zaterdag 30 maart, in de kerk in Ede, een inspiratiedag, met als titel “Bezield bezielen”.
    Het doel is om met elkaar in gesprek te gaan, om na te denken en van elkaar te horen waarom we het geloof overdragen, om zo zelf bezield de volgende generaties te kunnen bezielen.

    Meer info op de website van TitusB: https://titusb.nl/algemeen-nieuws/713-inspiratiedag-voor-vrijwilligers-bezield-bezielen

    of te lezen in de Titusbreed op pagina 11.

    Aanmelden kan via redactiejongtitus@outlook.com

  • zo
    31
    mrt
    2019

    Heilig Boontje

    Heilig Boontje Agenda 

    • Zondag 31 maart 2019
    • Zondag 30 juni 2019

    Wij zien u graag aan onze tafel!

     

    Op zondag 31 maart is er weer een 'echte' 5e zondag, waarop Kookgroep Het Heilige Boontje graag voor u een heerlijke maaltijd bereidt. Deze maaltijd valt midden in de Vastentijd en het menu dat we voor ogen hebben, is daarom zonder vlees maar zal er niet minder smakelijk om zijn! Opgave en eventuele dieetwensen graag uiterlijk 27 maart bij Hermine. Mocht u niet zo mobiel zijn – laat het ons weten, dan proberen wij vervoer te regelen. We zien u graag bij ons aan tafel!

  • wo
    03
    apr
    2019

    infoavond SchuldHulp verlening

    19:30 uur

    de Bibliotheek Wageningen

    De informatieavond wordt georganiseerd door ISOFA – SchuldHulpMaatje, waarvoor regelmatig gecollecteerd wordt in de MVR kerk.

    Op deze avond maak je, op soms indringende wijze, kennis met wat het betekent als je leven gekleurd wordt door (de angst voor) schulden.
    Dat kan iedereen overkomen, de mensen om je heen maar ook jijzelf. Misschien besluit je daarom deze mensen te helpen en vrijwilliger te worden.

    In de bijlage staat het volledige programma voor die avond die 3 april gehouden wordt in de Bibliotheek in Wageningen.

    info op site van bibliotheek: https://bblthk.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven.300.html

     

  • za
    13
    apr
    2019

    Doe-dag

    Zaterdag 13 april is er weer onze gezellige “DOE-DAG”

    Wat is dat ook al weer?
    Zoals U weet worden onze zaaltjes, etc., door een groep vrijwilligers het gehele jaar door schoongemaakt. De kerkruimte is een hele klus en daarvoor vragen wij dus extra hulpkrachten. Dat is alle jaren prima gelukt, we maken er dan ook een speciale dag van. We beginnen om 9.30 uur met een kop koffie of thee en daar is natuurlijk ook wat lekkers bij. Dan verdelen we de aanwezigen in werkgroepjes die met elkaar de kerk intrekken om het karwei te klaren. Natuurlijk wordt voor gezellige muziek gezorgd en de “catering” zorgt voor wat te drinken onder het werk. Rond 12.00 uur wordt gezorgd voor een heerlijke lunch van soep en broodjes. Rond 14.00 uur is dan alles weer gebeurd, ziet de kerk er weer tiptop uit en gaat iedereen weer tevreden naar huis. Het is dan een super fijne dag geweest waar “jong en oud” met elkaar samengewerkt hebben. Intekenlijsten zijn er niet, we verwachten U allen net als voorgaande jaren spontaan met een goed humeur en een gezonde werklust.
    Riet, Truus en ik hopen en rekenen weer op een grote opkomst van jong en oud om deze bijzondere en vertrouwde “DOE-DAG” weer een succes te laten zijn.
    Tot zaterdag 13 april op onze “DOE-DAG”.
    Met vriendelijke groet, ook namens Riet en Truus,
    Pieter Boers.

  • za
    13
    apr
    2019

    Kledinginzameling ”Mensen in Nood"

    9.00 tot 11.00 uur

    MVR kerkplein

    De stichting Mensen in Nood (Sams kledingactie) houdt zaterdagmorgen 13 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

    De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaan naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami met aardverschuivingen. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 2011.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

    Welke kleding kunt u inleveren:
    – Oude kleding ( broeken, shirts vesten overhemden, etc.)
    – Oud ondergoed of lingerie
    – Oude schoenen
    – Tassen en accessoires

    Wij ontvangen uw kleding graag schoon en in redelijke staat.
    Geen speelgoed, knuffels of beddengoed.
    Brengt u alles in gesloten plastic zakken.

    Draagt u ook een steentje bij?

    Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

  • zo
    14
    apr
    2019

    Gezinsviering Palmpasen

    10:00 uur

    MVR kerk

    Op zondag 14 april is het Palmpasen. In de katholieke kerk in Bennekom wordt dit gevierd met een speciale gezinsviering in het thema Palmpasen.

    De viering starten we gezamenlijk om 10 uur op de parkeerplaats voor de kerk (verzamelen om kwart voor tien).
    Hierna gaan we gezamenlijk naar binnen. Alle kinderen mogen hun zelfgemaakte Palmpasenstok meenemen. Dus als je op school of thuis een mooi versierde Palmpasen stok hebt gemaakt, neem hem mee naar de kerk. We beginnen met een mooie optocht buiten (of bij slecht weer binnen) waarin we de Palmpasen stok aan iedereen kunnen laten zien. Hieronder staan de onderdelen die meestal bij de palmpasenstok gebruikt worden en de betekenis ervan.

    Werkgroep gezinsviering

    De symboliek van de palmpasenstok

    Stok
    Soort kruis; het teken van Jezus en van onze kerk

    Haantje (van brooddeeg)
    Verkondiger van de nieuwe dag. ‘Let op, het is bijna Pasen’
    Het brooddeeg is teken van leven, kiemkracht

    Buxustakjes
    Teken van terugkeer van groen en van het leven.
    Staan symbool voor palmtakken die gebruikt
    werden bij de intocht van Jezus in Jeruzalem

    Vruchten
    Staan voor dragers van nieuw levenszaad

    Eieren
    Betekenen nieuw leven dat zal ontstaan uit iets
    wat dood lijkt te zijn

    Ronde kransen
    Symbool voor kringloop van het jaar en
    van het leven

    Slingers
    Feest en Gezelligheid