Activiteitenkalender

2018

 • zo
  28
  jan
  2018

  Arsis-viering "Volg je mij?"

  10:30 uur

  RKkerkBennekom

  Komende zondag 28-1 is er weer een Arsis-viering met als voorganger Marian Bolscher.
  We hebben bij de voorbereiding geworsteld met de boodschap van profeten: hoe weet je of iemand de waarheid spreekt? De opdracht om iemand klakkeloos te volgen roept bij ons veel weerstand op!
  Thema van de viering is daarom:  Volg je mij?

  U bent weer van harte uitgenodigd!

  Denkt u ook aan het bloemetje van Arsis? Bij het intentieboek liggen papiertjes waarop u vóór de viering een naam kunt schrijven van iemand die een bloemetje kan gebruiken.

 • zo
  28
  jan
  2018

  Samen de maaltijd delen

  17:00 uur

  Parochiezaal

  Op zondag 28 januari om 17:00 uur bent u weer van harte welkom om samen te genieten van een heerlijke maaltijd bereid door Kookgroep Het Heilige Boontje. Er is dan gewoon ’s morgens een viering in onze kerk, maar we vonden de tijdspanne tot de volgende ‘5e zondag’ wel erg groot.
  Deze keer gaan we voor een echte wintermaaltijd, waarbij u moet denken aan lekkere stamppotten met een kuiltje jus.

  U kunt bij de maaltijd aanschuiven voor € 7,50 p.p. en € 5,- voor kinderen. Wijn/fris en koffie/thee kosten € 1,-. Opgave en eventuele dieetwensen graag uiterlijk 24 januari bij Hermine (wilmink@planet.nl).
  Het maximale aantal deelnemers is 36 – en ja, we moeten soms ‘nee’ zeggen omdat het anders teveel wordt!
  Mocht u niet zo mobiel zijn – laat het ons weten, dan proberen wij vervoer te regelen.
  We zien u graag bij ons aan tafel!

 • za
  10
  feb
  2018
 • zo
  11
  feb
  2018

  Gezinsviering Alaaf!

  10:30 uur

  MVR kerk

  De gezinsviering van zondag 11 februari staat in het teken van Carnaval en Maskers. Wat betekent carnaval? Waarom verkleden we ons? Omdat het carnaval is, lijkt het ons erg leuk als de kinderen verkleed komen. De viering begint om 10.30 uur. Tot dan!
  Ook nemen we na meer dan 10 jaar afscheid van Gertie als dirigente van het kinderkoor — én heten we onze nieuwe dirigente (Matty Huls) van harte welkom.
  Werkgroep Gezinsviering

 • wo
  14
  feb
  2018

  Aswoensdag

  19.30 uur

  woordviering mmv dameskoor
  pastoor Adri van Dijk

 • vr
  16
  feb
  2018

  Raad van Kerken: Sobere maaltijd 40-dagentijd

  17:45 uur

  Parochiezaal RKkerkBennekom

  Ook dit jaar organiseert de Raad van Kerken werkgroep Sobere maaltijd weer een moment van bezinning, ontmoeting en solidariteit in de veertigdagentijd met een sobere maaltijd.
  Deze vindt dit jaar plaats op vrijdag 16 februari in de parochiezaal van de katholieke kerk in Bennekom.
  U bent vanaf 17.45 uur welkom aan de gedekte tafel. De maaltijd begint om 18.00 uur.
  De opbrengst van de maaltijd is dit keer voor het project van de Steppenomaden Mongolië, een lokaal gestart initiatief dat door kerken in Bennekom al meerdere jaren gesteund wordt. Tijdens de maaltijd hoort u hier meer over.
  We beloven er weer een bijzondere avond van te maken.

  Aanmelden sobere maaltijd graag vóór 15 februari bij Nicole Bischoff (nicolebischoff@telfort.nl) Hans Egberts (0318-413930), Gozien van der Schans (g-vanderschans@hetnet.nl) of Truus Appelman (0318-414943)
  We nodigen u van harte uit vrijdagavond 16 februari samen met ons te eten en te delen.

  Na de maaltijd kunt u ook de Keltische viering in de Ontmoetingskerk bijwonen. Deze viering begint om 19.30 uur.

  Plaats: Parochiezaal, Katholieke Kerk Bennekom, Heelsumseweg 1

 • za
  03
  mrt
  2018

  ARocha zaterdag 3 maart

  13:00 uur

  Heideveld in het bos

  Na een goed begin op het heideveld achter het scoutinggebouw, ons nieuwe werkterrein, gaan we voor dit seizoen daar nog één keer verder werken.
  Het is goed te zien hoe er een heel stuk heide weer open is geworden na ons zagen en snoeien. Omdat we in verband met het broedseizoen na half maart niet meer in het bos mogen werken, willen we toch graag nog een boel werk verzetten op zaterdag 3 maart.
  We beginnen om 13.00 uur en werken door tot ongeveer 16.00 uur. We hopen dat velen met ons mee zullen willen doen. Voor werkmateriaal is gezorgd. We verzamelen op de Oost Breukelderweg, bij het ruiterpad na de splitisng met de Heinrich Witteweg.
  Graag even opgeven op bennekom@arocha.org

 • za
  03
  mrt
  2018

  jaarthema/vastenproject: Thomasviering

  18:00 uur

  RKkerkEde

  Deze viering is de start van het vastenproject ‘lopend vuur’ van het jaarthema.

  In het spoor van de discipel Thomas gaan we in deze bijzondere viering uitzoeken hoe Thomas ook in deze tijd ons kan inspireren. De viering, geleid door pastor Hans Lucassen met assistentie van verschillende mensen, heeft een pastoraal karakter.
  De viering is met name gericht op volwassenen van alle leeftijden.
  Belangrijk bij deze viering is een sfeer van warmte, openheid en respect.
  Drie elementen staan centraal: Bijbellezing, gebed en het delen van (brood en wijn) tijdens een maaltijd.
  Het gesproken woord is kort en eenvoudig en er is ruimte voor verbeelding, muziek, beweging en stilte.
  Een belangrijk element in de viering is de ‘heilige chaos’, waar mensen vorm kunnen geven aan dat wat hen bezighoudt rond het thema ‘wat raakt, verbindt’.  Deze ‘chaos’ overigens, verloopt in een rustige meditatieve sfeer.
  Meer dan in andere vieringen gaat het naast luisteren, ook om kijken, voelen en beleven.
  De viering eindigt met een gezamenlijke maaltijd waarbij we de oerelementen
  van brood en wijn aan elkaar geven.
  Als tegemoetkoming in de kosten gaat op het einde van de maaltijd een mandje rond. Voor die maaltijd is het prettig om te weten hoeveel mensen er komen. Aanmelden bij : ettema.konijn@hetnet.nl /0318 645831.

  Van 3 t/m 11 maart wordt het ‘lopend vuur’ door de hele parochie gedragen.
  Iedere dag is in een van de locaties een bijzondere activiteit.
  Achter in de kerk ligt een flyer voor u klaar over het vastenproject ‘lopend vuur’. Daarin staan de belangrijkste gegevens van alle activiteiten tijdens die negen dagen . Ook op de parochiesite en in de nieuwe TitusBreed kunt u uitgebreid lezen over de de onderdelen van dit project.

 • ma
  05
  mrt
  2018

  Rondleiding kerk Rhenen

  15:00 uur

  Gedachteniskerk Rhenen, Herenstraat 82

  Op maandag 5 maart 15:00 uur zal er een rondleiding in de Gedachteniskerk plaatsvinden met het bijzondere verhaal over de geschiedenis van deze kerk en ook de bezichtiging van de kruiswegstaties van Johannes Ponsioen. (adres: Herenstraat 82)

 • di
  06
  mrt
  2018

  Groen leven binnen handbereik/ “Voedsel uit eigen tuin of buurt”

  20:00 uur

  RKkerk Bennekom

  Bijna dagelijks klinkt in elk huishouden de vraag:
  Wat eten we vandaag?
  Wat hebben we nog in huis of moeten we nog naar de winkel?

  We vinden dat heel gewoon. Maar waar we het zelden over hebben:
  Waar komt ons voedsel vandaan?
  Daar weten we weinig van en maken ons er niet druk over.

  Dit wordt een avond over voedsel: beleving van voedsel, vers en regionaal voedsel en het leren kweken van voedsel in het project “moestuinen voor scholen”.

  Is uw nieuwsgierigheid gewekt, geef u dan op bij Truus Appelman per mail: truusapp@xs4all.nl of bel 0318-414943 en kom op dinsdag 6 maart naar Bennekom. De avond begint om 20.00 uur en is in de Katholieke Kerk te Bennekom, Heelsumseweg 1.

 • di
  06
  mrt
  2018

  Bijbelcursus voor Dummies

  9.30 uur tot 11.30 uur

  parochiezaal Wageningen, Bergstraat 17

  In de veertigdagentijd zal pastor Guido Dieteren weer een ‘Bijbelcursus voor Dummies’ presenteren. Eerdere edities waren een succes. Daarom komt er nu een vervolg.
  Deze Bijbelcursus is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over dit bijzondere boek. We kennen ongetwijfeld allemaal wel een paar Bijbelverhalen. Maar kent u ook de grotere lijn achter deze verhalen? Hoe zijn ze opgebouwd, wie heeft ze geschreven en waarom staan deze verhalen in de Bijbel? Wat is de Bijbel eigenlijk voor een boek? En vooral: wat raakt ons in deze bijzonder verhalen?
  Op luchtige en humoristische wijze zal pastor Guido Dieteren op deze vragen ingaan en nog veel meer vertellen.
  De Bijbelcursus voor beginners en gevorderden wordt gehouden op de dinsdagochtenden 6, 13 en 20 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur in de parochiezaal van Wageningen, Bergstraat 17.
  Deelname is gratis. U bent van harte welkom!

 • wo
  07
  mrt
  2018

  Studieavond met rabbijn Chaim Eisen in Ede over “Verlossing in Joods perspectief”

  20:00 uur

  De Ark, Heyendaal 10 in Ede

  Op woensdag 7 maart is er in Ede een studieavond met rabbijn Chaim Eisen uit Israël in een avond van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Verlossing in Joods perspectief. De bijeenkomst vindt plaats in De Ark, Heyendaal 10 in Ede. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

  Verlossing in Joods perspectief
  Deze avond valt tussen Poeriem en Pesach. Beide feesten vieren de verlossing van Israël uit de hand van een vijand. De staat Israël, die dit jaar zeventig jaar bestaat, wordt in het synagogale gebed ‘het ontluikende begin van onze verlossing’ genoemd. Wat is verlossing in Joods perspectief? Daarover spreekt rabbijn Chaim Eisen uit Jeruzalem tijdens de Israëlcursus.

  Achtergrond spreker
  Rabbijn Chaim Eisen uit Israël ziet het als een taak van het Joodse volk om de universele waarheid van Gods Woord te delen met de niet-Joodse volkeren.

 • za
  10
  mrt
  2018

  jaarthema: muziek uit de hemel

  20:00 uur

  Salvatorkerk Veenendaal

   

  Op zaterdag 10 maart, 20.00 u. laat ds.Theo Hop uit Hillegom in de Salvatorkerk in Veenendaal, muziek horen uit de Russisch Orthodoxe kerk.
  In de met veel kaarsen en iconen versierde kerk klinkt deze muziek op zijn mooist. Meeslepende melodieën, lage basstemmen, muzikale afwisselingen. Deze avond zal in het teken staan van Paasmuziek.

  Een geweldige ervaring !
  Komt u ook??
  Iedereen is van harte welkom!!

  Deze avond wordt georganiseerd door de jaarthemagroep van de z.Titus Brandsmaparochie en is onderdeel van het “9-daagse vastenproject LOPEND VUUR ”.

 • di
  13
  mrt
  2018

  Bijbelcursus voor Dummies

  9.30 uur tot 11.30 uur

  parochiezaal Wageningen, Bergstraat 17

  In de veertigdagentijd zal pastor Guido Dieteren weer een ‘Bijbelcursus voor Dummies’ presenteren. Eerdere edities waren een succes. Daarom komt er nu een vervolg.
  Deze Bijbelcursus is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over dit bijzondere boek. We kennen ongetwijfeld allemaal wel een paar Bijbelverhalen. Maar kent u ook de grotere lijn achter deze verhalen? Hoe zijn ze opgebouwd, wie heeft ze geschreven en waarom staan deze verhalen in de Bijbel? Wat is de Bijbel eigenlijk voor een boek? En vooral: wat raakt ons in deze bijzonder verhalen?
  Op luchtige en humoristische wijze zal pastor Guido Dieteren op deze vragen ingaan en nog veel meer vertellen.
  De Bijbelcursus voor beginners en gevorderden wordt gehouden op de dinsdagochtenden 6, 13 en 20 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur in de parochiezaal van Wageningen, Bergstraat 17.
  Deelname is gratis. U bent van harte welkom!

 • do
  15
  mrt
  2018

  Seniorenpastoraat

  Donderdag 15 maart komt Jan Heine naar ons toe.
  Het programma heeft als onderwerp: “van Passie naar Pasen”
  Muziek, beelden en brieven wisselen elkaar af.
  Parochianen van 80 jaar en ouder worden hiervoor uitgenodigd middels een persoonlijke uitnodiging.

  M. Bolscher,
  Werkgroep seniorenpastoraat Bennekom

 • vr
  16
  mrt
  2018

  Raad van Kerken: Taizé-viering

  19:30 uur

  RKkerkBennekom

  Op vrijdag 16 maart wordt om 19.30 uur in de katholieke kerk, Heelsumseweg 1 in Bennekom een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken.

  Het samen zingen van meditatieve liederen en verstilling zijn belangrijke elementen in deze viering. Het koor en de muzikale begeleiding bestaan uit mensen van meerdere kerken, geheel in de lijn van de oecumenische vieringen in Taizé.

  In Taizé, Bourgondië (Frankrijk), heeft zich na 1945 een internationale kloostergemeenschap gevormd die mensen met elkaar wil verbinden. Het is een plek van verzoening, waar mensen samenleven en samen vieren, onafhankelijk van tradities en kerkmuren, een plek van verstilling en rust. Iedere belangstellende is dan ook van harte welkom om te zingen, stil te zijn en elkaar te ontmoeten.

 • di
  20
  mrt
  2018

  Bijbelcursus voor Dummies

  9.30 uur tot 11.30 uur

  parochiezaal Wageningen, Bergstraat 17

  In de veertigdagentijd zal pastor Guido Dieteren weer een ‘Bijbelcursus voor Dummies’ presenteren. Eerdere edities waren een succes. Daarom komt er nu een vervolg.
  Deze Bijbelcursus is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over dit bijzondere boek. We kennen ongetwijfeld allemaal wel een paar Bijbelverhalen. Maar kent u ook de grotere lijn achter deze verhalen? Hoe zijn ze opgebouwd, wie heeft ze geschreven en waarom staan deze verhalen in de Bijbel? Wat is de Bijbel eigenlijk voor een boek? En vooral: wat raakt ons in deze bijzonder verhalen?
  Op luchtige en humoristische wijze zal pastor Guido Dieteren op deze vragen ingaan en nog veel meer vertellen.
  De Bijbelcursus voor beginners en gevorderden wordt gehouden op de dinsdagochtenden 6, 13 en 20 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur in de parochiezaal van Wageningen, Bergstraat 17.
  Deelname is gratis. U bent van harte welkom!

 • zo
  25
  mrt
  2018

  Palmpasenviering

  10:00 uur * ZOMERTIJD *

  RKkerkBennekom en parkeerplaats

  Op zondag 25 maart is het Palmpasen. In de katholieke kerk in Bennekom wordt dit gevierd met een speciale gezinsviering in het thema Palmpasen. De viering starten we gezamenlijk om 10 uur op de parkeerplaats voor de kerk (verzamelen om kwart voor tien). Hierna gaan we gezamenlijk naar binnen. Alle kinderen mogen hun zelfgemaakte Palmpasenstok meenemen. Dus als je op school of thuis een mooi versierde Palmpasen stok hebt gemaakt, neem hem mee naar de kerk. We beginnen met een mooie optocht buiten (of bij slecht weer binnen) waarin we de Palmpasen stok aan iedereen kunnen laten zien.

  Hieronder staan de onderdelen die meestal bij de palmpasenstok gebruikt worden en de betekenis ervan.

  Werkgroep gezinsviering

  De symboliek van de palmpasenstok

  Stok
  Soort kruis; het teken van Jezus en van onze kerk.
  Haantje (van brooddeeg)
  Verkondiger van de nieuwe dag. ‘Let op, het is bijna Pasen’. Het brooddeeg is teken van leven, kiemkracht.
  Buxustakjes
  Teken van terugkeer van groen en van het leven. Staan symbool voor palmtakken die gebruikt werden bij de intocht van Jezus in Jeruzalem.
  Vruchten
  Staan voor dragers van nieuw levenszaad.
  Eieren
  Betekenen nieuw leven dat zal ontstaan uit iets wat dood lijkt te zijn.
  Ronde kransen
  Symbool voor kringloop van het jaar en van het leven.
  Slingers
  Feest en Gezelligheid.

 • vr
  30
  mrt
  2018

  Goede Vrijdag gezinsviering

  15:00 uur

  RK kerk Bennekom

  Goede Vrijdag is een bijzondere dag, tussen Palmpasen en Pasen.
  Maar wat gebeurde er precies? En waarom denken we daar nu nog steeds aan?
  Hier staan we in een viering om 15.00 uur in de middag kort bij stil. Ook brengen we een bloemengroet. Mooi, en stil. Breng je een mooie bloem (uit de tuin) mee?
  Het is op vrijdag 30 maart om 15.00 uur.

 • za
  07
  apr
  2018

  Doe-dag

  Zaterdag 7 april is er weer onze beroemde DOE-DAG voor jong en oud. We gaan er als vanouds weer lekker tegen aan om de kerk weer blinkend en glimmend te maken. Met elkaar in saamhorigheid en gezelligheid, want dat speelt natuurlijk ook een grote rol. Starten met een kop koffie of thee en wat lekkers, daarna de groepjes verdelen en met een heerlijke lunch van broodjes en soep. We hopen weer op een grote opkomst, net als vorig jaar , toen waren we om 14.00 uur kant en klaar. Truus, Riet en ik hebben er weer reuze zin in. Reserveer ZATERDAG 7 APRIL voor uw Kerk en kom in grote getalen.
  Met vriendelijke groet, Pieter Boers.

 • za
  14
  apr
  2018

  Kledinginzameling 'Mensen in Nood'

  9.00 tot 11.00 uur

  RKkerk Plein

  De stichting Cordaid ”Mensen in Nood” houdt zaterdagmorgen 14 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom.
  De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  Met de opbrengst van de kleding wordt door Mensen in Nood speciaal hulp geboden op die plaatsen in de wereld waar hulp het hardst nodig is. Speciale aandacht is er dit jaar voor de slachtoffers van de hongersnood Zuid-Soedan. Het land is getroffen door een schrijnende hongersnood. 100.000 mensen leven er op de rand van de afgrond. Ze leveren hulp aan 30.000 mensen in de zwaarst getroffen gebieden.
  Overzicht van de hulp aan Zuid-Soedan:
  • distributie van visgerei, zaden en gereedschappen;
  • extra voedzaam eten voor de meest kwetsbaren;
  • waterzuiveringstabletten;
  • medicijnen;
  • (weder)opbouw van watervoorzieningen en sanitair en hygiënevoorlichting;
  • distributie van tenten;
  • uitdelen van voedselbonnen.

  Mensen in Nood zet zich dit jaar in het bijzonder in om deze hulp te verlenen. Door uw overtollige, nog bruikbare kleding te brengen, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan dit project. De ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven. Met het geld dat het opbrengt, wordt het project als hiervoor genoemd, gefinancierd.

  Draagt u ook een steentje bij? 
  Wel graag alles brengen in gesloten plastic zakken.

  Informatie bij Beppie Govers, tel: (0318)414850

 • zo
  15
  apr
  2018

  Bloesembedevaart

  15:00 uur

  OLV ten Hemelopneming te Renkum

  De Bloesembedevaart is op zondag 15 april 2018 om 15.00 uur in de kerk OLV ten Hemelopneming te Renkum.
  Deze bedevaart richt zich op ouders en schoolgaande kinderen. Kinderen die hun eerste communie doen worden speciaal uitgenodigd.
  Iedereen brengt een bloesemtak mee. Na een korte viering in de kerk is er een processie door het park, dat achter de kerk gelegen is. Dit park draagt de naam ‘Rosarium Mariae’. Centraal staan daarbij de rozenkransmysteriën, die het verhaal van Jezus en Maria in 20 afbeeldingen vertellen.De deelnemers leggen daar de bloesemtakken neer.
  Na afloop van de processie is er ontmoeting met koffie en thee. Voor de kinderen is er een frisdrankje en een prijsvraag met leuke prijzen.

  Louis Slangen,
  Voorzitter werkgroep Bedevaarten Renkum

 • di
  17
  apr
  2018

  Ruilbeurs Duurzaam Vernieuwen

  18:00-21:00 uur

  CGK Ede  – Verlengde Maanderweg 146

  [Ingezonden activiteit waar wij als kerk graag bekendheid geven:]

  Ruilbeurs Duurzaam vernieuwen
  Je kan je kleding, boeken, decoratie, spelletjes of speelgoed, tuinspullen of stekken ruilen. Dat is nog eens duurzaam omgaan met je spullen.

  Hoe werkt het?
  Jij neemt kleding, boeken, woondecoratie, spelletjes of speelgoed, tuinspullen of stekken mee. Dit lever je in en daarna kan je naar binnen. Je mag net zoveel spullen mee terug nemen. Heb je geen spullen (genoeg) om te ruilen? Dan kost elk artikel jou maar €1,-. Koopje dus! Er is koffie/ thee en wat lekkers aanwezig (tegen betalen).

  Waarvoor?
  Een duurzame actie waardoor je bijdraagt aan het Bijbelvertaalwerk in Tanzania (via Wycliffe Bijbelvertalers ).

  Kosten?
  Kinderen gratis, Volwassenen €5,-

  Meer info?
  mail: actievoortanzania@gmail.com

 • zo
  22
  apr
  2018

  Eerste Heilige Communie

  10:00 uur

   Johannes de Doperkerk/Verrijzenis des Heeren, Bergstraat 17 Wageningen

  Kinderkoor EigenWijs vraagt om hulp bij het zingen op 22 april a.s. tijdens de feestelijke viering van de Eerste Heilige Communie.
  Hiervoor willen wij een gelegenheidskoor vormen die tezamen met het kinderkoor de liturgie zal ondersteunen. Ook volwassenen worden uitgenodigd om mee te zingen.

  Doet u/Doe jij met ons mee?
  Waar: Johannes de Doperkerk/Verrijzenis des Heeren, Bergstraat 17
  Aanvang: 10.00 uur
  Aanwezig: 09.15 uur om repertoire door te nemen.

  Extra oefenen op:

  • Woensdag 11 april van 18.30 uur tot 19.30 uur
   (kerk Bergstraat 17 te Wageningen.)
  • maandag 16 april van 18.30 uur tot 19.30 uur
   (kerk Bergstraat 17 te Wageningen.)
  • Vrijdag 20 april 2018 van 18.30 uur tot 19.30 uur
   (R.K. kerk Maria Virgo Regina aan Heelsumseweg 1 te Bennekom.)

  In verband met te verstrekken materialen graag opgeven via e-mail: matty@living-voice.nl of 0317415632.

  Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet.
  Namens kinderkoor EigenWijs,
  Matty Huls

 • di
  24
  apr
  2018

  Open Parochievergadering

  19:45 uur

  De locatieraad wil U graag uitnodigen voor een open parochievergadering. Deze is op dinsdag 24 april en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

  Op deze vergadering komen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aan de orde: diverse vormen van vieringen, gang van zaken eigen geloofsgemeenschap, voorstellen nieuwe werkgroepen (wellicht PR en Nieuwe initiatieven, en On the Road).
  En natuurlijk heeft U de mogelijkheid om vragen te stellen aan de locatieraad.

  U bent allen van harte welkom.
  Meer bericht volgt nog in het komende NieuwSBlad maar zet het vast in Uw agenda.

  De locatieraad.

 • zo
  29
  apr
  2018

  Maaltijd Heilig Boontje

  17:00 uur

  Parochiezaaltje

  Op zondag 29 april bent u weer van harte welkom om samen te genieten van een heerlijke maaltijd bereid door Kookgroep Het Heilige Boontje.
  Het menu is nog een verrassing; eerlijk gezegd hebben we daar zelf nog niet over besloten… maar als altijd koken we drie gangen met eerlijke en duurzame producten, waar mogelijk FairTrade.

  U kunt bij de maaltijd aanschuiven voor € 7,50 p.p. en € 5,- voor kinderen. Wijn/fris en koffie/thee kosten € 1,-.

  Opgave en eventuele dieetwensen graag uiterlijk 26 april bij Hermine (wilmink@planet.nl); het maximale aantal deelnemers is 36.
  Mocht u niet zo mobiel zijn – laat het ons weten, dan proberen wij vervoer te regelen.
  We zien u graag bij ons aan tafel! Kijk ook eens op http://www.rkkerkbennekom.nl/mvr-gemeenschap/werkgroepen/heilig-boontje/ voor meer informatie over dit initiatief.

 • zo
  29
  apr
  2018

  Titusviering

  10:30 uur

  Renkum

  Een Titusviering begint om 10.30 uur en zal door het pastoraal team voorbereid en verzorgd worden. Een parochieel koor zal zingen.

  zondag 29 april in Renkum
  zondag 29 juli in Oosterbeek
  zondag 30 september in Rhenen
  zondag 30 december in Wageningen

 • vr
  04
  mei
  2018

  4 mei Herdenkingsconcert

  19:00 uur

  Oude Kerk Bennekom

  Het is een concert met een boodschap. De muziek en het programma maakt dat de concertganger beseft wat het voor Bennekom betekende om in oorlog te zijn. Een concert voor en door alle generaties met Stolpersteine (Struikelstenen) als “rode draad”. Stenen die ook in Bennekom in de stoep gelegd zijn voor huizen waar joden zijn weggevoerd naar de vernietigingskampen.

  Voice-Male werkt mee met passende liederen met daarbij soms een kinderstem. Het verhaal van de joodse familie Frankenthal wordt verteld en omlijst met o.a. klarinetmuziek. Mariska Wessel zingt het prachtige en indringende Kaddish van Ravel. Het gedicht “De stenen spreken” van Larissa Verhoeff wordt door haarzelf en kinderen voorgedragen. De Hymn to Freedom van Oscar Peterson laat ons denken aan alle oorlogsslachtoffers die gevallen zijn voor de vrede en de vrijheid.

  Een moment van mooie muziek, bezinning en herdenken waarna men kan aansluiten bij de stille tocht voor de herdenkingsceremonie in het Bart van Elst Plantsoen om 20.00 uur. Uit respect voor de mensen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid kan men tijdens het defilé bloemen op de banken neer leggen. Op het kerkplein worden bloemen uitgedeeld maar zelf bloemen meenemen zegt meer.

 • di
  29
  mei
  2018

  Maria/ziekenbedevaart

  10:30 uur

  Renkum

  De Maria/ziekenbedevaart is traditiegetrouw op de laatste dinsdag in de maand mei. Deze bedevaart vond voor het eerst plaats in 1956. Op dinsdag 29 mei 2018 wordt deze dan ook voor de 62e keer gehouden. Pastoor Henri ten Have zal dan voorgaan in de Eucharistieviering en in het plechtig Lof van deze Maria/Ziekenbedevaart. Ook pastoors van omliggende parochie zullen aanwezig zijn. De organisatie stelt zich op deze dag al jaren in op het ontvangen van zieken, personen die bedlegerig of slecht ter been zijn en ouderen. Maar daarnaast is iedereen welkom. Het programma van de 62ste Maria/ziekenbedevaart start om 10.30 uur. Voor koffie en lunch wordt gezorgd. Deelnemers kunnen zich opgeven bij onderstaande persoon.

   

 • zo
  03
  jun
  2018

  Sacramentsdag

  10:00 uur

  Renkum

  Op zondag 3 juni 2018 wordt Sacramentsdag gevierd. Het programma begint om 10.00 uur met een Eerste Communieviering. Daarna is er de Sacramentsprocessie met het Heilig Sacrament en baldakijn door het park (het ‘Rosarium Mariae’) achter de kerk. Na afloop is er ontmoeting met koffie en thee, met een frisdrankje voor de kinderen.

 • za
  23
  jun
  2018

  Fiets mee met de GroeneKerkenroute
  (komt langs Bennekom)

  10:00 uur - 14:00 uur

  Het fietsen van een GroeneKerkenroute biedt u een leuk dagje uit én nieuwe inspiratie op gebied van duurzaamheid.

  De groene kerken en moskeeën stellen hun deuren open op zaterdag 23 juni van 10.00 – 14.00.

  Bekijk de routes en meld u aan.

   

   Route 2: Wageningen

  Een gedeelte van deze fietstocht legt u af door langs rivier de Nederrijn te fietsen. Een mooi stukje Hollands glorie.
  Deze Gelderse route van 30 kilometer begint en eindigt bij station Ede-Wageningen en passeert de Grote Kerk en Arboretumkerk in hartje Wageningen en de Veluwse kerken in Renkum en Bennekom.

 • zo
  24
  jun
  2018

  Viering "Bijzonder" mmv koor Arsis

  10:00 uur

  RKkerkBennekom

  Zondag 24 juni is er om 10.00 uur een viering met het koor Arsis en parochieel voorganger Marianne Thie.

  Het thema is dit keer “Bijzonder”.
  Deze zondag staat bekend als het hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper. We horen in de evangelielezing onder andere over de bijzondere manier waarop Johannes aan zijn naam komt.

  De tweede collecte is bestemd voor het Leger des Heils.

  Zoals bij iedere viering waarin Arsis zingt, is er ook dit keer een bloemetje voor iemand die onze aandacht nodig heeft. U kunt zelf iemand aandragen door vóór de viering de naam van deze persoon op een briefje te schrijven en dit in het mandje bij het intentieboek te leggen. Het is fijn als u het bloemetje zelf gaat brengen!
  Bij meerdere briefjes wordt er door de pastoraatsgroep ook aan de andere mensen aandacht geschonken.

  Van harte welkom op 24 juni!

 • zo
  24
  jun
  2018

  Vrijwilligersmiddag

  15:00 - 17:00 uur

  Parochiezaaltje en tuin

  Op zondag 24 juni is het weer zover: een gezellige middag voor alle vrijwilligers van onze gemeenschap die zich het afgelopen jaar ingezet hebben voor onze parochie.
  Naast de uitreiking van de zeer gewilde oorkonde voor de ‘vrijwilliger van het jaar’ is er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.
  Dit jaar zal het thema: ‘Spaanse Tapas’ zijn.

  Graag nodigen wij u van harte uit voor deze middag van 15.00 – 17.00 uur, plaats Parochiezaal.

  Tot dan,
  de Locatieraad

 • zo
  24
  jun
  2018

  Concert Jongerenkoor Ede (JKA) in kader van seizoensafsluiting

  15:00 uur

  Kerk Ede: Stationsweg 112, Ede.

  Koor JKA in Ede geeft nog een laatste concert dit seizoen. Tijdens dit concert hoort u wat zij tijdens het nationale jongerenkorenfestival in Rijsbergen hebben gezongen en ook andere favorieten van het koor.
  Ook zal een aantal koorleden laten horen welke talenten ze nog meer hebben buiten het koor om.
  Kortom: een uurtje muzikaal vertier dat zeker de moeite waard is!
  Datum: zondag 24 juni.
  Tijd: 15.00. uur.
  Entree is €2,- per persoon en voor vrienden van JKA gratis toegankelijk (max 4p) ter plekke een donatie doen en vriend worden is ook mogelijk!
  Adres is Stationsweg 112, Ede.

 • za
  30
  jun
  2018

  Kledingbeurs in de kerk

  14:00 - 16:00 uur

  in de "kerk"

  kledingbeursOok dit jaar gaat er weer tweedehandskleding verkocht worden. Dit kan alleen als u eens lekker door de kasten gaat en er mooie, schone en bruikbare kleding uithaalt! 

  U kunt kleding inleveren bij Janneke Postma, Selterskampweg 23, Bennekom.

  De kledingbeurs is op 30 juni in de kerk!

  En zoals als altijd is de opbrengst weer bestemd voor de hoognodige verbouwing van onze koffie/vergader/keuken/toiletruimte.

 • zo
  29
  jul
  2018

  Titusviering

  10:30 uur

  Oosterbeek

  Een Titusviering begint om 10.30 uur en zal door het pastoraal team voorbereid en verzorgd worden. Een parochieel koor zal zingen.

  zondag 29 juli in Oosterbeek
  zondag 30 september in Rhenen
  zondag 30 december in Wageningen

 • za
  18
  aug
  2018

  Kledingverkoop voor goed doel

  14:00 - 16:00 uur

  kerkplein MVR kerk

  Tijdens de Vlegeldag vindt er weer een kledingverkoop plaats. Janneke Postma organiseert dit weer voor ons goede doel. Ze heeft dit jaar een uitgebreid assortiment samengesteld. 

  Maar er is ook een extra moment voor de kledingverkoop, namelijk op zaterdagmiddag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur op het kerkplein.
  speciaal voor diegenen die niet kunnen wachten 😉

 • wo
  22
  aug
  2018

  Vlegeldag

  overdag

  Kerkplein

  Woensdag 22 augustus is het weer “VLEGELDAG “ in Bennekom.
  Ook op ons kerkplein dus weer diverse activiteiten te vinden. De “Vlegels “ willen U en jullie ook dit jaar weer verrassen met onder andere: 

  • natuurlijk weer de kledingverkoop van Janneke, ze heeft dit jaar weer een uitgebreid assortiment samengesteld. 
   Als verrassing staat ze ook op zaterdagmiddag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur op het kerkplein voor diegenen die niet kunnen wachten.
  • en………..er wordt iets “NIEUWS” gepresenteerd!
   Wat?
   Dat houden we nog even geheim tot op de Vlegeldag, maar elke Bennekommer, jong en oud, kan het dagelijks gebruiken, bijna onmisbaar voor thuis. Ook om als cadeau weg te geven. Nieuwsgierig?

  Kom gezellig naar ons kerkplein, we verwachten U en jullie in groten getale.

  Met vriendelijke groet,
  de “Vlegels “

 • vr
  31
  aug
  2018

  On the Road

  18:30 uur

  Startfeest seizoen 2018-2019.

 • zo
  16
  sep
  2018

  Kerkproeverij

  10:00 uur

  MVR kerk Bennekom

  De eerste viering met Arsis ná de zomervakantie, op zondag 16 september, zal in het teken staan van de landelijke actie Kerkproeverij waaraan alle kerken in Bennekom mee doen.

  Het idee achter de Kerkproeverij is dat u anderen uitnodigt om met u mee te gaan naar deze viering, met name mensen die (bijna) nooit meer in de kerk komen. Pastor Hans Lucassen en de liturgiegroep van Arsis hebben er een laagdrempelige viering van gemaakt. Het wordt nl. een Agapè-viering met als titel: ‘Geloven moet je doen’.
  De viering begint om 10.00 uur. Na de viering is er koffiedrinken in de kerk en is er de mogelijkheid om de kerk beter te bekijken. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te vieren. Wie neemt u mee?

   

  Kerkproeverij? Wat is dat?
  Op zondag 16 september staat de landelijke ‘Kerkproeverij’ gepland: een zondag om mensen uit te nodigen eens mee te gaan naar de kerk van hun vrienden of bekenden. Meer dan twintig kerkgenootschappen steunen de campagne. En in Bennekom doen dit keer alle kerken mee!
  Misschien vindt u het een wat vreemd woord, “Kerkproeverij”. Het idee erachter is: voor veel mensen is de drempel om een kerkdienst te bezoeken erg hoog (geworden). Ze willen niet zomaar lid worden van een kerk, maar misschien willen ze wel een keertje de sfeer van een kerkdienst proeven, door met iemand mee te gaan. Zoals je een keertje een ander recept of een nieuw drankje uitprobeert.
  Natuurlijk is iedereen in elke kerkdienst welkom. Waarom dan een speciale datum? Dat is om ervoor te zorgen dat we er wat meer publiciteit aan kunnen geven én u en jou erop attent te maken om juist dán iemand mee te nemen.

 • zo
  23
  sep
  2018

  Parochiedag

  10:00 uur

  Kerk en parochietuin

  De  jaarlijkse parochiedag met viering (met gezamenlijke koren) en een gezellig samen-zijn in parochiezaaltje en bij mooi weer ook in de tuin.

  Traditiegetrouw hebben we op de vierde zondag in september de jaarlijkse parochiedag. De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook de bloeiende geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina staat aan het begin van een veelkleurig nieuw seizoen.
  Vele vrijwilligers leveren een bijdrage aan het succes van deze dag. Dit jaar is de coördinatie in handen van de Werkgroepen tuinclub en technisch onderhoud, maar ook de bloemengroep doet mee. Daarom is als thema gekozen:

  Laat duizend bloemen bloeien

  Het past wel bij onze pluriforme geloofsgemeenschap, waar we bijvoorbeeld meer prijs stellen op diversiteit in vieringen, op al experimenterend zoeken naar God en minder op een dogmatisch en eenvormig keurslijf. Ook past dit in het kader van Laudato Si’: biodiversiteit is nodig voor behoud van de schepping. En daarbij niet te vergeten diversiteit van mensen, die er allemaal mogen zijn, mogen bloeien. De 2e collecte is daarom speciaal gewijd aan Caritas Bennekom.
  Ook de kinderen van de St. Alexanderschool doen dit jaar weer mee en dragen hun steentje bij. Zij zorgen voor een groot aantal verschillende, bont gekleurde papieren bloemen om de hele kerk mee vol te hangen op deze feestelijke dag. U zult versteld staan.
  We beginnen om 10:00u met een Woord- en Communieviering, geleid door de voorgangers uit eigen kring, Ruud van der Linden en Gilles Ampt, én met medewerking van al onze koren.
  Aansluitend, volgens traditie, gezellig samenzijn met koffie / thee met iets lekkers erbij en uiteraard limonade voor de kinderen.
  Zo rond kwart voor twaalf begint er een activiteit naar keuze:
  • Voor de kinderen en jongeren is er een speurtocht rond bloemen en insecten.
  • Voor de overige aanwezigen is er een variant van de pub quiz: de enig echte MVR quiz.
  Terwijl de jury zich beraadt over de prijzen, is de bar geopend voor een gezellig glaasje wijn of sap. We zorgen ook voor een grote pan soep en stokbrood.
  Rond 14:00u is de verloting van de paaskaars.
  Tenslotte, zoals gebruikelijk zullen de vele opruimers samen de restjes opmaken.

  Werkgroepen tuinclub, technisch onderhoud en kerkversiering

 • zo
  23
  sep
  2018
 • zo
  30
  sep
  2018

  Titusviering

  10:30 uur

  Rhenen

  Een Titusviering begint om 10.30 uur en zal door het pastoraal team voorbereid en verzorgd worden. Een parochieel koor zal zingen.

  zondag 30 september in Rhenen
  zondag 30 december in Wageningen

 • zo
  30
  sep
  2018

  Heilig Boontje

  Heilig Boontje Agenda 

  • Zondag 30 september 2018
  • Zondag 25 november 2018
  • Zondag 27 januari 2019
  • Zondag 31 maart 2019
  • Zondag 30 juni 2019

  Wij zien u graag aan onze tafel!

 • di
  09
  okt
  2018

  Seniorenpastoraat

  10 Jaar Senioren Pastoraat MVR!
  Op dinsdag 9 oktober zal er weer een Senioren Pastoraat ochtend zijn, met een extra feestelijk tintje wegens het 10 jarig bestaan daarvan.

  Wat het ochtendprogramma zal zijn is nog even geheim, achter de schermen wordt er druk aan gewerkt.

  Alle MVR parochianen van 80 jaar en ouder zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

 • wo
  10
  okt
  2018

  Amnesty International avond: Een oplossing voor Syrië?

  19:30 uur

  De Brink, Bennekom

  De Werkgroepen Bennekom en Wageningen van Amnesty International organiseren op woensdag 10 oktober ‘Een oplossing voor Syrië’, een bijeenkomst over Syrië in Zalencentrum De Brink in Bennekom. In de voorverkoop bij Boekhandel Novita zijn de kaarten voor deze thema-avond €5,00. De kaarten aan zaal zijn €6,50. U kunt ook online kaarten reserveren voor €5,00 via de website: bennekom.amnesty.nl.
  Bijeenkomst
  Gastspreker Carolien Roelants, Midden-Oosten expert en NRC-columnist, geeft een overzicht van de situatie in Syrië. Haar verhaal wordt aangevuld door de Syrische co-spreker Mohammed Kafina. In het nagesprek onder leiding van Jack Bogers, worden vragen uit het publiek beantwoord en wordt ingegaan op mogelijke oplossingsrichtingen voor deze langdurige crisis. De inloop van deze avond start om 19.30 uur met gratis kopje koffie of thee. De start van het programma is om 20.00 uur. Afsluiting om 22.00 uur. De voertaal van de bijeenkomst is Nederlands.
  Achtergrond
  De opstand van diverse bevolkingsgroepen in Syrië die begon in maart 2011 is verworden tot een jarenlange, complexe oorlog. Het ziet er steeds meer naar uit dat het regime van Bashar al-Assad de Syrische oorlog zal “winnen”. Zijn overwinning is tegelijk een nederlaag voor de rechten van de mens. Voor de gemiddelde Nederlander is het niet makkelijk om een beeld te krijgen over hoe de situatie daar is. Het is duidelijk dat er mensenschendingen zijn geweest, dat deze nu nog plaatsvinden en het is voor Amnesty International een zorgpunt hoe de toekomst van de mensenrechten eruit ziet in Syrië.
  Deze lezing is de vierde in een serie georganiseerd door de Werkgroepen Bennekom en Wageningen van Amnesty International. In 2015 presenteerde Petra Stienen haar boek over de Arabische Lente en in 2016 nam Italië-correspondent Rop Zoutberg ons mee in zijn ervaringen met de vluchtelingensituatie in Europa. In 2017 sprak Sunny Bergman uitgebreid na met het publiek na de vertoning van haar film Wit is ook een kleur. Elke bijeenkomsten werd drukbezocht door ca 120- 125 bezoekers. Wees daarom niet te laat en koop of reserveer uw kaartje snel!

 • di
  16
  okt
  2018

  Wereldmaaltijd op wereldvoedseldag

  18:00 uur

  Parochiezaal MVR Bennekom

  Wereldwijd wordt jaarlijks op 16 oktober in het kader van de Wereldvoedseldag aandacht besteed aan de wereldvoedselverdeling.
  Sinds drie jaar organiseert de oecumenische werkgroep sobere maaltijd in dat kader ook een wereldmaaltijd. De wereldmaaltijd maakt ons weer opnieuw duidelijk dat de voedselproductie en voedselconsumptie niet in evenwicht verkeert. Op onze aardbol wordt voldoende voedsel voor iedereen geproduceerd en toch is er honger. Tijdens de maaltijd staan we stil bij onze eigen keuzen en wat we zelf heel direct kunnen bijdragen aan een minder verspillend voedselpatroon. We hebben weer een mooi programma bedacht. Ook dit jaar gaat uw vrijwillige bijdrage aan de maaltijd naar de Voedselbank in Ede.

  Graag ontmoeten we u dinsdag 16 oktober, 18 uur in de parochiezaal van de katholieke kerk aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom.

  U kunt zich tot 15 oktober aanmelden door een email te sturen naar Nicole Bischoff (nicolebischoff@telfort.nl) of te bellen naar Truus Appelman 0318-414943 of Leni Muilwijk 0317-419717.

 • wo
  17
  okt
  2018

  Kindercatechese

  14.30 tot 15.30 uur

  Renkum (Dorpsstraat 1)

  Catechese voor kinderen door pastoor Henri ten Have
  Willen jouw kinderen meer weten over het geloof?
  Of misschien hebben je kinderen al regelmatig vragen over het geloof?

  Op woensdag 17 oktober en 28 november van 14.30 tot 15.30 uur is weer een kindermiddag. Kinderen uit alle geloofsgemeenschappen die hun Eerste Communie hebben gedaan zijn van harte welkom. Pastoor Henri ten Have vertelt op boeiende wijze een bijbelverhaal en laat de kinderen hier even bij stilstaan. Ook is er ruimte om vragen te stellen.
  Bij deze middag is ook de werkgroep van de Eerste Heilige communie Oosterbeek/Renkum betrokken.

  Ouders kunnen ondertussen in de pastorie een kopje koffie of thee drinken als zij dat willen.
  Adres: Dorpsstraat 1, Renkum (in de pastorie).

 • vr
  19
  okt
  2018
 • wo
  31
  okt
  2018

  Geloofsgesprekavonden

  20:00 uur

  MVR kerk Bennekom

  Regelmatig wordt de vraag gesteld naar meer vorming of informatie met betrekking tot geloofsvragen, soms ook als vervolg op de basiscursus katholiek geloof.
  Graag wil het pastoraal team, samen met pastoraal stagiair Gauthier de Bekker daaraan voldoen. De vraag voor ons is echter, over welke onderwerpen u het liefst zou willen spreken.
  Afgelopen jaar zijn we in Veenendaal begonnen met ‘Geloofsgesprekavonden’, waarbij de deelnemers zelf de onderwerpen voor deze avonden konden aangeven. Wij zijn voornemens deze geloofsgespreksavonden uit te breiden naar de hele parochie en deze bijeenkomsten op verschillende locaties te houden. Op basis van de interesses van de deelnemers kunnen dan de thema’s voor de vervolgavonden worden vastgesteld, alsmede de data en de locaties.

  De avonden zijn open voor iedereen, u hoeft er geen eerdere cursus voor gevolgd te hebben. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en worden gehouden op:

  • donderdagavond 27 september in de parochiezaal te Veenendaal (A. van Ostadelaan 54).
  • woensdagavond 31 oktober in de parochiezaal van Bennekom (Heelsumseweg 1).
  • dinsdagavond 20 november in de parochiezaal van Ede. (stationsweg 112)
 • vr
  02
  nov
  2018

  Allerzielen

  19:30 uur

  MVR kerk

  Vrijdag 2 november om 19.30 uur is er een Allerzielenviering in onze kerk. Voorgangers zijn Nettie Oegema en Brigitte Kaptein.

 • zo
  04
  nov
  2018

  Gezinsviering met Alexanderschool

  10:30 uur

  MVR kerk Bennekom

  Op zondag 4 november is de jaarlijkse gezinsviering met de Alexanderschool om 10.30 uur in de MVR-kerk aan de Heelsumseweg. Veel kinderen van school zullen een bijdrage leveren aan deze viering, die als thema heeft “Heb je even tijd?
  Hoe vaak zeggen wij het niet: “ik heb nu geen tijd!” Op deze zondag nemen we de tijd om er met z’n allen een mooie viering van te maken, samen met pastor Hans Lucassen, kinderkoor Eigenwijs en werkgroep Identiteit Alexanderschool. We delen Turks brood zodat iedereen mee kan doen. Iedereen is welkom om mee te doen, van jong tot oud!
  De tweede collecte is dit jaar voor Terre des Hommes en uitgekozen door een aantal kinderen en Mariëtte.
  Na afloop mogen de kinderen net als vorige jaren bolletjes planten in de bloembak voor de kerk.

  Een heel groot kinderkoor zou mooi zijn om de viering extra feestelijk te maken!  Wie komt er speciaal voor deze viering meezingen met kinderkoor Eigenwijs? Kinderen vanaf groep 3 zijn welkom. Je mag natuurlijk bij het kinderkoor blijven als je het leuk vindt, maar je mag ook alleen deze viering meezingen.
  De repetities zijn op dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur op de Alexanderschool in het lokaal van Karin.
  Dirigente Matty Huls is ook op zoek naar ouders/leerkrachten die voor deze viering een combo willen vormen om het kinderkoor te begeleiden.

  Allemaal van harte welkom op 4 november!
  Werkgroep Identiteit St. Alexanderschool

 • ma
  05
  nov
  2018

  Geloven Nu

  19:30 uur

  div. locaties, zie activiteit-informatie

  Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

  De “Geloven Nu” bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
  De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
  Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

  Data:

  • maandag 24 september, Renkum: ‘De aanhouder wint’, Matteus 15, 21-28
  • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
  • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
  • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
  • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
  • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
  • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
  • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
 • vr
  09
  nov
  2018

  Moment van gedenken Bennekom

  19:30 uur

  Gemeentelijke Begraafplaats Bennekom

  Een sfeervol verlichte begraafplaats. Mensen die met een brandend kaarsje hun weg zoeken naar het graf van een geliefde. Om hem/haar te gedenken.
  De samenwerkende kerken in Bennekom nodigen iedereen uit die op deze manier een geliefde willen gedenken op de Gemeentelijke Begraafplaats in Bennekom.
  Vrijdag 9 november begint dit moment van gedenken om 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat met een stilte, muziek en een woord van herinnering.
  Daarna verlaten wij met brandende kaarsjes de kerk om naar de begraafplaats te gaan. Daar wordt op verschillende plaatsen stil gestaan om iedereen de gelegenheid te geven de kaarsjes op het graf van de geliefden te zetten.
  Bij een groot hart van kaarsen krijgen zij van wie de geliefden gecremeerd zijn alle gelegenheid te gedenken door hun kaarsje in het hart neer te zetten. Tijdens de wandeling over de begraafplaats zal er steeds muziek te horen zijn.
  Bij terugkomst in de Oude Kerk is er koffie en thee en alle gelegenheid met elkaar na te praten.

 • vr
  09
  nov
  2018

  JKA 50 jaar - meezingconcert

  19:30 uur

  aula van het Marnix College

  Zoals u wellicht heeft meegekregen, viert jongerenkoor JKA dit najaar haar 50e verjaardag met een meezingconcert op 9 november en een jubileumdienst 11 november.
  Voor deze beide activiteiten willen we u van harte uitnodigen!

  HIER vindt u de uitnodiging

 • za
  10
  nov
  2018

  Sint Maarten viering

  17:15 uur

  RKkerk Bennekom

  Sfeervolle lampionnetjes in het donker: Sint Maarten optocht op zaterdag 10 november

  Herfst in het land betekent ook dat de St. Maarten lampionnenoptocht zich bijna aandient. De optocht is dit jaar op zaterdag 10 november om 17:15 uur.
  De optocht is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maar oudere kinderen mogen natuurlijk ook gezellig meelopen.
  De optocht begint direct om 17.15 uur in de kerk aan de Heelsumseweg te Bennekom. Vervolgens lopen we in een lange stoet achter Sint Maarten op zijn paard naar het veld bij het Papenpad. Daar luisteren we samen naar het verhaal van Sint Maarten dat heel boeiend wordt verteld en uitgebeeld.

  Zoals elk jaar is het ook nu niet de bedoeling om personenauto’s op het plein voor de kerk te parkeren. Het plein wordt vrijgehouden voor de start van de optocht. Parkeren bij “Plus-supermarkt” is een goede optie. Bij slecht weer zijn laarzen raadzaam (of wordt het binnen in de kerk gevierd).

  Alvast een hele leuke Sint Maarten toegewenst!

  Werkgroep gezinsviering

 • zo
  11
  nov
  2018

  JKA 50 jaar - feestelijke viering

  10:30 uur

  Sint Antoniuskerk te Ede

  Zoals u wellicht heeft meegekregen, viert jongerenkoor JKA dit najaar haar 50e verjaardag met een meezingconcert op 9 november en een jubileumdienst 11 november.
  Voor deze beide activiteiten willen we u van harte uitnodigen!

  HIER vindt u de uitnodiging

 • vr
  16
  nov
  2018

  Taizé-viering

  19:30 uur

  RK kerk Bennekom

  Op vrijdag 16 november wordt om 19.30 uur in de katholieke kerk aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken. Centraal in deze viering staat deze keer het gedachtegoed van Franciscus van Assisi aan wie een gebrandschilderd raam in de kerk van Taizé is gewijd.
  De oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (Frankrijk) streeft ernaar wereldwijd mensen uit verschillende kerkelijke tradities met elkaar te verbinden. De eenvoudige vieringen bestaan uit het samen zingen van korte meditatieve liederen, het lezen van enkele teksten en er is ruimte voor stilte, en gebed. Iedereen is van harte welkom om te zingen, tot rust te komen en elkaar na afloop van de viering te ontmoeten.

 • za
  17
  nov
  2018
  ma
  19
  nov
  2018

  Bennekomse kerken organiseren klimaatweekend 17-19 nov

  Op 17,18 en 19 november wordt in Bennekom het klimaatweekend gehouden. Vóór de intocht van Sinterklaas kunt u al warmlopen tijdens de klimaatwandeling op zaterdagmorgen 17 november. Tijdens deze wandeling starten we om 10.15 u in de Brink met toelichting op de duurzaamheid in de Brinkstraatkerk, daarna wandelen we naar de Groenestraat 73 waar we een voorbeeld zien van een energie neutrale woning, vervolgens naar de bibliotheek waar vanuit een caravan Vallei Energie zijn duurzame beleid zal uiteenzetten om te eindigen in de Katholieke kerk waar we horen op welke manier het regenwater van het kerkgebouw is los gekoppeld van de afvoer. Bovendien krijgen we daar soep. Lees verder voor de overige activiteiten tijdens het klimaatweekeinde

 • zo
  18
  nov
  2018

  Scheppingszondag - klimaatweekend 17-19 nov

  Op zondag 18 november zal er in veel kerkdiensten in Bennekom
  met dankbaarheid en verwondering worden stilgestaan bij de schepping.
  Ook het effect van ons mensen op het klimaat en onze verantwoordelijkheid voor de schepping komen aan bod. De taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving heeft rondom de Scheppingszondag twee activiteiten georganiseerd.

  De dag ervoor, op zaterdag 17 november, kan men deelnemen aan een klimaatwandeling langs een aantal plaatsen in Bennekom. Men krijgt praktische informatie over klimaat-neutraal wonen, energiebesparende maatregelen en loskoppelen regenwaterafvoer.
  Op maandag 19 november is er een voorlichtingsbijeenkomst, waar wethouder Lex Hoefsloot zal ingaan op het beleid dat Ede inzet om Ede duurzamer te maken. De heer Peter Scholtens zal namens de gemeente de “Routekaart Ede energieneutraal 2050” & “Ede los van gas vóór 2030” toelichten. Weerman Reinier van den Berg zal bijdragen met zijn visie op de actuele ontwikkelingen rond klimaatverandering. Ook zijn er enkele standjes aanwezig zijn met informatie over technische mogelijkheden, zoals de warmtepomp.

  De data van het drieluik zijn:
  Zaterdag 17 november: klimaatwandeling, start 10:15 in de Brink, afsluiting 12:15, R.K. kerk
  Zondag 18 november: Scheppingszondag, zie kerkdiensten in Bennekom
  Maandag 19 november: voorlichtingsavond, 20:00 uur in het Kerkheem, inloop vanaf 19:30 uur
  Iedereen van harte welkom bij alle activiteiten!

  Voor meer informatie zie ook: www.kms-bennekom.nl

 • di
  20
  nov
  2018

  Geloofsgesprekavonden

  20:00 uur

  parochiezaal RK kerk Ede (stationsweg 112)

  Regelmatig wordt de vraag gesteld naar meer vorming of informatie met betrekking tot geloofsvragen, soms ook als vervolg op de basiscursus katholiek geloof.
  Graag wil het pastoraal team, samen met pastoraal stagiair Gauthier de Bekker daaraan voldoen. De vraag voor ons is echter, over welke onderwerpen u het liefst zou willen spreken.
  Afgelopen jaar zijn we in Veenendaal begonnen met ‘Geloofsgesprekavonden’, waarbij de deelnemers zelf de onderwerpen voor deze avonden konden aangeven. Wij zijn voornemens deze geloofsgespreksavonden uit te breiden naar de hele parochie en deze bijeenkomsten op verschillende locaties te houden. Op basis van de interesses van de deelnemers kunnen dan de thema’s voor de vervolgavonden worden vastgesteld, alsmede de data en de locaties.

  De avonden zijn open voor iedereen, u hoeft er geen eerdere cursus voor gevolgd te hebben. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en worden gehouden op:

  • donderdagavond 27 september in de parochiezaal te Veenendaal (A. van Ostadelaan 54).
  • woensdagavond 31 oktober in de parochiezaal van Bennekom (Heelsumseweg 1).
  • dinsdagavond 20 november in de parochiezaal van Ede. (stationsweg 112)
 • vr
  23
  nov
  2018
 • zo
  25
  nov
  2018

  Heilig Boontje

  Heilig Boontje Agenda 

  • Zondag 25 november 2018
  • Zondag 27 januari 2019
  • Zondag 31 maart 2019
  • Zondag 30 juni 2019

  Wij zien u graag aan onze tafel!

 • ma
  26
  nov
  2018

  Geloven Nu

  19:30 uur

  div. locaties, zie activiteit-informatie

  Geloven Nu is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen.

  De “Geloven Nu” bijeenkomsten vinden wisselend plaats in Renkum, Wageningen en Veenendaal. 
  De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).
  Het volledige programma leest u op de website van TitusBrandsma en in TitusBreed. Daar kunt u ook lezen hoe u zich hiervoor aanmeldt.

  Data:

  • maandag 24 september, Renkum: ‘De aanhouder wint’, Matteus 15, 21-28
  • maandag 15 oktober, Veenendaal: Amos 6, 1-8
  • maandag 5 november, Renkum: Familie, Marcus 3, 31-35
  • maandag 26 november, Wageningen: Psalm 139
  • maandag 21 januari, Renkum: Het proces tegen Jezus, Johan- nes 18, 28-19, 16
  • maandag 11 februari, Wagenin- gen: de profeet Jeremia, Jeremia 20, 7-18
  • maandag 4 maart, Renkum: de Transfiguratie, Marcus 9, 2-10
  • maandag 25 maart, Veenendaal: Psalm 82; over goden en mensen. Film: Des Hommes et des Dieux.
 • di
  27
  nov
  2018

  Lezing Jozef Wissink - Katholieke lokale gemeenschappen

  20:00 uur

  Maria Virgo Reginakerk

  Katholieke lokale gemeenschappen: Waarheen?
  Nieuwe ontwikkelingen

  ‘Vroeger’ werd het samenvallen van lokale geloofsgemeenschap (parochie) en Kerk (instituut) haast onbewust als een vanzelfsprekendheid ervaren. Toen in de loop van de jaren 1970 en volgende het priestertekort desastreuze vormen aannam en tegelijkertijd velen de kerk verlieten, werden wij, de gewone gelovigen die bleven, ons bewust van onze eigen verantwoordelijkheid en ontdekten we dat wij de Kerk zijn. Dat maakt het noodzakelijk om samen na te denken over het behoud van de vitale gemeenschappen die er zijn en tegelijk over uitdagingen voor die gemeenschappen en het uitzien naar nieuwe manieren van gemeenschapsvorming.

  Daarover gaan wij samen spreken onder leiding van professor Jozef Wissink. Jozef Wissink is priester van het aartsbisdom Utrecht en was hoogleraar praktische theologie aan de theologische faculteit Tilburg/Utrecht. Hij is bekend geworden vanwege zijn pleidooi om plaatselijke geloofsgemeenschappen serieus te nemen. Men moet ze niet willen dwingen zichzelf op te geven, ook niet als er kerken gesloten worden.

  De bijeenkomst waartoe wij u allen van harte uitnodigen wordt gehouden:

  Datum: Op dinsdag 27 november 2018
  Plaats: Maria Virgo Reginakerk te Bennekom, Heelsumseweg 1
  Tijd: 20:00 uur; inloop 19:30 uur koffie enz.
  Einde: 22:00; met een drankje napraten

  Opgave: Graag opgeven vóór 25 november bij: Truus Appelman, truusapp@xs4all.nl of per telefoon 0318 414 943

  De “Werkgroep Bezinning”

   

  info over Jozef Wissink: wikipedia

 • wo
  28
  nov
  2018

  Kindercatechese

  14.30 tot 15.30 uur

  Renkum (Dorpsstraat 1)

  Catechese voor kinderen door pastoor Henri ten Have
  Willen jouw kinderen meer weten over het geloof?
  Of misschien hebben je kinderen al regelmatig vragen over het geloof?

  Op woensdag 17 oktober en 28 november van 14.30 tot 15.30 uur is weer een kindermiddag. Kinderen uit alle geloofsgemeenschappen die hun Eerste Communie hebben gedaan zijn van harte welkom. Pastoor Henri ten Have vertelt op boeiende wijze een bijbelverhaal en laat de kinderen hier even bij stilstaan. Ook is er ruimte om vragen te stellen.
  Bij deze middag is ook de werkgroep van de Eerste Heilige communie Oosterbeek/Renkum betrokken.

  Ouders kunnen ondertussen in de pastorie een kopje koffie of thee drinken als zij dat willen.
  Adres: Dorpsstraat 1, Renkum (in de pastorie).

 • do
  29
  nov
  2018

  Parochiebestuur komt op bezoek

  Op donderdag 29 november komt het parochiebestuur van de zalige Titus Brandsma parochie op bezoek bij onze MVR Geloofsgemeenschap.
  Zij zal dan schetsen hoe het staat met de huidige situatie en de toekomst van onze parochie in het algemeen en onze MVR gemeenschap in het bijzonder. Uiteraard kunt u dan ook uw vragen stellen en in discussie gaan.

  Het is in onze eigen kerk aan de Heelsumseweg en het begint om 8 uur ‘s avonds. Komt allen!
  De locatieraad.

 • zo
  02
  dec
  2018

  Viering met Arsis zondag 2 december.

  10:30 uur

  MVR kerk

  Komende zondag is alweer de eerste zondag van de Advent. In de kerk hangt de krans al klaar en op het altaar staat de eerste kaars te wachten om aangestoken te worden. In deze donkere tijd is een lichtpuntje om naar uit te kijken meer dan welkom. Dit staat ook centraal in de viering; de evangelielezing komt in eerste instantie nogal duister over. Maar toch gaan we weer op weg naar Kerst, naar de geboorte van het Licht. Het thema van de viering is: ‘En toch, als ik naar de hemel kijk…’. Voorganger is Gilles Ampt en het koor Arsis zingt.
  Als u iemand weet die het ‘bloemetje van Arsis’ goed kan gebruiken, vergeet dan niet een briefje in te vullen en in het mandje achterin de kerk te leggen. Een mooie manier om wat licht te brengen.
  Van harte welkom!

 • vr
  14
  dec
  2018

  On the Road - kerstdiner

  Op 14 december is er samen met de jongerengroepen van de andere kerken in Bennekom een kerstdiner, American Style.

  En in het nieuwe jaar is er weer een ontzettend leuke bijeenkomst van On the Road op vrijdagavond 18 januari in onze kerk in Bennekom!

  On the Road is een jongerengroep in de Titus Brandsma parochie speciaal voor jongeren met de leeftijd van (bijna) 12 tot 15 jaar. Ben je benieuwd naar On the Road? We zouden het super vinden als je een keer langskomt! En neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee als je wilt!
  Wil je meer informatie, dan kun je ons mailen, ontheroad@ rkkerkbennekom.nl.
  Groetjes van On the Road, 
  Mark, René en Suzanne

 • ma
  17
  dec
  2018

  KVG kerstbijeenkomst

  18:30 uur

  Villa Erica

  Het wordt weer een gezellige avond in “Villa Erica” aan de Heelsumseweg.
  Koffie en thee vanaf 18.30 uur en aanvang van de avond 19.00 uur. Deze avond wordt verzorgd door wijk 6.

 • zo
  23
  dec
  2018

  Volkskerstzang met het Edes orkest

  19:00 uur

  Oude of Sint Alexanderkerk Bennekom

  De Raad van Kerken organiseert dit jaar de Volkskerstzang, met teksten en liederen, op 23 december om 19.00 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk in Bennekom. De Volkskerstzang komt in de plaats van de gebruikelijke avonddienst. Het thema is dit jaar ‘Verlangen naar vrede’.
  De begeleiding is in handen van Dik Sipma op het orgel en van Het Edes Orkest onder leiding van Madeleine Boertje. Er zullen bekende en minder bekende kerstliederen worden gezongen. Het Edes Orkest brengt onder andere ook ‘O douce nuit’ van Bruno Chapelat, ‘Ich steh an deiner Krippen hier’ van J.S. Bach en de ‘Cantique de Jean Racine’ ten gehore. Voorafgaand aan de Volkskerstzang speelt Dik Sipma op het orgel een variatie op NLB 1010 (Geef vrede Heer geef vrede) en Het Edes Orkest speelt vooraf ‘En Vintersaga’ van Lars-Erik Larsson (1908-1986).
  Het wordt een mooi en sfeervol samenzijn waar een ieder die op deze wijze mee wil vieren van harte welkom is.

 • ma
  24
  dec
  2018

  Kerstgezinsviering

  19:00 uur

  MVR kerk

  Op maandag 24 december is er om 19.00 uur een Kerstgezinsviering in onze kerk. We maken een reis naar kerst in het kerstspel.
  Het kinderkoor onder leiding van Matty Huls zingt en begeleidt de kerstliedjes. Aan het einde van de viering is er voor de kinderen beschuit met muisjes.
  Werkgroep Gezinsvieringen Bennekom

  Vieringinfo:
  maandag 24 december, Kerstavond
  19.00 uur: Gezinsviering m.m.v. kinderkoor Eigenwijs
  voorganger: Piet Muilwijk
  collecte 1: voor de eigen parochie
  collecte 2: Enda Bolivia
  intenties: Wim van Vught

 • zo
  30
  dec
  2018

  Titusviering

  10:30 uur

  Wageningen

  Een Titusviering begint om 10.30 uur en zal door het pastoraal team voorbereid en verzorgd worden. Een parochieel koor zal zingen.

  zondag 30 december in Wageningen