Activiteitenkalender

2017

 • vr
  13
  jan
  2017

  Muziek uit de hemel

  19:45 uur

  O.L. Vrouwe van Lourdeskerk, v.d. Molenplein 1, 6865 HA Doorwerth

  Vrijdagavond 13 januari kunt u in de kerk van Doorwerth luisteren en meebeleven: ‘MUZIEK uit de HEMEL”. In het parochieblad staat uitgebreid vermeld , wat deze avond inhoudt. De avond begint 19.45 uur.

  Meer info op de website van TitusB:  http://titusb.nl/jaarthema/509-muziek-uit-de-hemel

   

 • zo
  15
  jan
  2017

  Eenheidszondag

  10:00 uur

  Brinkstraatkerk

  Elk jaar in januari is er tijdens de gebedsweek een eenheidszondag georganiseerd door de Raad van Kerken.
  In Bennekom is er op 15 januari om 10 uur een gezamenlijke dienst met de Vrijzinnigen, Katholieken, en de Protestante Kerk Nederland van de Gereformeerden en Hervormden.

  Dit jaar is het thema: Jouw hand, mijn glimlach.

  Het staat in het teken van de verzoening en we blikken terug op 500 jaar reformatie. De liturgie die wereldwijd gevolgd wordt is uitgebracht door het Vaticaan en de Wereldraad.
  Het RK koor o.l.v. Rineke Hoens zingt en ondersteunt de gemeentezang.
  De voorgangers zijn: Wouter Smit en Agnes Gilles voor de PKN, Peter Samwel voor de Vrijzinnigen en Ben Piepers voor de Katholieken

 • ma
  16
  jan
  2017

  Melania Bridge Drive

  19:30 uur

  beide parochiezaaltjes

  melaniadrive-kaarten

  De jaarlijkse BridgeDrive wordt weer gehouden ten bate van Melania.

  De kosten bedragen € 15,– per paar.
  Start 19.30 uur.
  De zaal is open vanaf 19.00 uur.
  Plaats: Katholieke kerk Bennekom

  Melania steunt financieel vrouwenprojecten voor 1,2,of 3 jaar. Daarna zijn deze vrouwengroepen in staat om zelf verder te gaan.

  Opgave bij: Ine Nelissen 0318-413455 inenelissen[at]vodafonethuis.nl
  Marian Bolscher 0318-417237 mgbolscher[at]hotmail.com

 • zo
  29
  jan
  2017

  vijfde zondag: Samen de maaltijd delen

  16:30 uur

  parochiezaal

  Na de zeer geslaagde gezamenlijke maaltijd op de vijfde zondag van oktober, komt hierop een vervolg op de vijfde zondag van januari, te weten de 29ste. Er is dan geen viering in onze kerk, maar naast de centrale Titus Brandsma-viering kunt u deze zondag weer deelnemen aan een meditatief moment (16.30 uur) en de gezamenlijke maaltijd (17.00 uur) in Bennekom.

  Kookgroep Het Heilige Boontje bereidt voor u dan een 3-gangenmenu om van te genieten!

  Voor 29 januari staat een geurige rijstmaaltijd gepland mèt voor- en nagerecht, bereid met eerlijke producten, waar mogelijk FairTrade en biologisch.

  U kunt hierbij aanschuiven voor € 7,50 p.p. en € 5,- voor kinderen. Wijn/fris en koffie/thee € 1,- . Opgave en eventuele dieetwensen uiterlijk 15 januari bij Hermine (wilmink[at]planet.nl). Het maximale aantal deelnemers is 40.

  We zien u graag bij ons aan tafel!

 • zo
  05
  feb
  2017

  Presentatieviering Eerste Communie

  Op zondag 11 juni 2017 is het weer zover: dan mogen kinderen die nu in groep 4 zitten van de basisschool, hun Eerste Communie gaan doen. We hebben inmiddels een groepje van 6 kinderen die in de loop van januari gaan starten met de voorbereiding op de Eerste Communie. Tijdens de presentatieviering op zondag 5 februari a.s. zullen de nieuwe communicantjes zich voorstellen aan iedereen in de kerk. Tevens worden voor deze viering de kinderen die afgelopen jaar hun Eerste Communie hebben gedaan, uitgenodigd om hun eigen symbooltje van hout, dat afgelopen jaar in de kerk heeft gehangen, in ontvangst te komen nemen.

  Mocht u uw zoon of dochter nog willen aanmelden voor deelname aan de Eerste Communie op 11 juni a.s., dan kan dat bij Christianne Marcelis (tel: 0318-418347; e-mail: marcelis.vanacker@hetnet.nl). 

  De werkgroep voorbereiding Eerste Communie

 • do
  23
  feb
  2017

  avond: Waar blijft de kerk?

  20:00 uur

  Bevrijdingskerk Wageningen (van Schelvenweg 2, hoek Ritzema Bosweg 18)

  “Waar blijft de kerk?” Met Erik (Prof. Dr. E.P.N.M.) Borgman, Hoogleraar publieke theologie Tilburg

  De Commissie Vorming & Toerusting van de Protestantse gemeente te Wageningen organiseert onderstaande avond.
  Wellicht ook voor katholieke deelnemers een interessante avond!
  Met hartelijke groet,  Jan Venderbos.

  Vele kerken, protestantse en katholieke, moeten worden gesloten. Dat doet veel mensen pijn. In deze tijd van rouwen daarover schreef Erik Borgman een “liefdesverklaring” in zijn boek: Waar blijft de kerk? Hij voert daarin een pleidooi om nieuwe sporen uit te zetten en tegelijk terug te gaan naar de kern van waar het volgens hem bij kerk-zijn om gaat: leer, liturgie en leven.

  Toegang gratis na aanmelding venderbos-gardebroek@planet.nl

 • za
  04
  mrt
  2017

  Vastenexpositie 2017

  14:00 uur

  St.Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk te Wageningen

  Uitnodiging Vastenexpositie 2017 Wat raakt verbindt

  In de St.Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk te Wageningen wordt sinds vele jaren een kunstexpositie georganiseerd tijdens de veertigdagentijd. Dit jaar sluiten we aan bij het Jaarthema ‘Wat raakt, verbindt’, in de hoop ook parochianen uit andere locaties en belangstellenden buiten de parochie te interesseren. De leden van de expostiegroep hebben Willem van den Heuvel (www.heuvelkunst.nl) uitgenodigd voor deze expositie. Naast zijn loopbaan als architect is hij gaan schilderen in diverse stijlen. Hij vindt zijn inspiratie in dagelijkse dingen die hij ziet in het leven van anderen, die hij leest of zelf meemaakt. Op zaterdag 4 maart 2017 wordt om 14.00 uur de vastenexpositie geopend door Henk van Schaik, een betrokken parochiaan, die inspiratie vindt in het parochieleven en interkerkelijke activiteiten o.a. Kerknet, in aanwezigheid van Willem van den Heuvel. U bent van harte uitgenodigd.

  De expositie is te bezoeken elke zaterdag van 4 maart t/m Paaszaterdag 15 april van 14.00 tot 16.30 uur en rondom de vieringen t/m Pasen in de kerk aan de Bergstraat. Op 8, 15, 22, 29 maart, 5 en 12 april wordt om 19 uur een oecumenische vesper gehouden in genoemde kerk.

  Voor informatie kunt u contact opnemen met:
  Maria van Schaijik (Schaijik1@upcmail.nl  / 06 573 468 71)

 • wo
  08
  mrt
  2017
  do
  09
  mrt
  2017

  Toneelvereniging MARE speelt ‘Caravaggio’

  20:00 uur

  Cultura Ede

  Toneelvereniging MARE speelt op woensdag 8 en donderdag 9 maart 2017 het stuk ‘Caravaggio’ van Jeroen van den Berg.
  Wees toeschouwer van de ‘rise & fall’ van de beroemde schilder Michelangelo Caravaggio en ga mee op reis naar Rome waar het stuk zich afspeelt in een hedendaagse setting. 

  Het verhaal:
  Caravaggio staat aan de start van zijn carrière, maar stoeit al snel met zijn onafhankelijkheid als schilder. Hij raakt verstrikt in een wereld van macht en geld.
  Maar wie kan je vertrouwen in deze glamour’ De gevierde schilder Baglione, die zich geheel schikt naar de eisen van zijn opdrachtgevers? De kunstjournaliste, die graag aanschuift bij betaalde etentjes? Of de boven iedereen verheven Kardinaal, die schildercarrières kan maken of breken? De rivaliteit wordt al snel een ‘hot item’ in de kunstwereld, en merkelijk gevoed door de media.

  MARE viert dit toneelseizoen haar 35e verjaardag  met dit spektakelstuk, wat tevens wordt geregisseerd door haar eigen lid Machteld Vos-de Wael. Het stuk verrast, en bevat voor iedere toneelliefhebber wat wils; het is geestig, intelligent én spannend.

  Entree
  Aanvang om 20.00 uur. Een entreebewijs kost €12,50 (inclusief garderobe en drankje). Reserveren kan via Cultura telefonisch 0318-672800, of via de website www.cultura-ede.nl/theater

  MARE
  MARE is opgericht door de toenmalige R.K. Spelgroep van de R.K. Maria Regina Parochie . De officiële vereniging is opgericht op 10 november 1981 en de vereniging kreeg de naam “MARE” (MARE een afkorting van Maria Regina) mee.

  Meer informatie is te vinden op de website van MARE: www.mare-toneel.nl

  Wordt vrienden met MARE op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 • vr
  10
  mrt
  2017

  MVR60: Startavond MVR 60-jarig jubileum

  19:30 uur

  RK kerk Bennekom

  Beste mede-parochiaan,

  10 maart aanstaande is de startavond van het 60-jarig jubileum van onze Maria Virgo Regina. Zie hiernaast de uitnodiging.

  Hou ook het NieuwSBlad in de gaten, hier zult u het volledige programma vinden, maar natuurlijk ook op de speciale webpagina MVR60

  U bent van harte uitgenodigd. Kom het meevieren!

  De locatieraad en jubileumcommissie Maria Virgo Regina

   

 • za
  11
  mrt
  2017

  Studiedag voor organisten Velp

  10:00 uur

  Grote Kerk, Velp

  Op zaterdag 11 maart 2017 wordt een studiedag voor organisten gehouden in de Grote kerk van Velp (Gld.)
  De dag zal in het teken staan van “functioneel begeleiden”. Uitgangspunt hierbij zal o.a. zijn het maken van een (handig) voorspel.
  Veel organisten komen wekelijks in aanraking met verschillende liederen en stijlen en worden geacht de kerkgangers en/of koorzangers op een juiste manier te ondersteunen. 
  De dag wordt geleid door musicus Marcus de Haard. Tevens worden de deelnemers voorzien van handige tips en deskundige adviezen.
  De dag begint om 10.00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur) en sluit om 15:00 uur.
  De kosten bedragen slechts € 27,50.

  Info en aanmelding:
  NSGV aartsbisdom, 030-6982579 of post@nsgv-aartsbisdom.nl

 • vr
  17
  mrt
  2017

  Taizé-viering

  19:30 uur

  RKkerk Bennekom

  Op vrijdag 17 maart wordt om 19.30 uur weer een Taizé-viering gehouden, georganiseerd door de Raad van Kerken.

  Het samen zingen van meditatieve liederen en verstilling zijn belangrijke elementen in deze viering. Het koor en de muzikale begeleiding bestaan uit mensen uit verschillende kerkgenootschappen, helemaal in de lijn van de oecumenische vieringen in Taizé.

  Iedereen is van harte welkom om deze Taizé-viering bij te wonen, de liederen mee te zingen, te luisteren, stil te zijn; ook is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten na afloop van de viering.

  In Taizé, Frankrijk, heeft zich na 1945 een internationale kloostergemeenschap gevormd die mensen met elkaar wil verbinden, een plek van verzoening, waar mensen samenleven en samen vieren onafhankelijk van tradities en kerkmuren, een plek van verstilling en rust.

 • vr
  17
  mrt
  2017

  Sobere Maaltijd

  18:00 uur

  Torenzaal, Katholieke kerk, Bennekom, Heelsumseweg 1

  Vooraankondiging Sobere maaltijd in de veertigdagentijd 17 maart 2017

  Ook dit jaar bent u weer van harte uitgenodigd voor de sobere maaltijd, een oecumenisch en fair trade initiatief in Bennekom dat in de veertigdagentijd een moment van bezinning, ontmoeting en solidariteit biedt.

  Elk jaar kiezen we een bijzonder project uit waarover we tijdens de maaltijd informatie verstrekken en na de maaltijd collecteren. Dit jaar willen we aandacht besteden aan ons eigen vastenactie-project in samenwerking met de Stichting Catharina Fonds: de renovatie van 3 klaslokalen, inclusief sanitair, van de Namanga Primary School voor de circa 65 leerlingen met een verstandelijke beperking, alsmede een kas voor deze leerlingen om zelf voedsel te leren verbouwen.

  De maaltijd begint om 18 uur en we eten in de torenzaal van de katholieke kerk in Bennekom, Heelsumseweg 1. In aansluiting op de maaltijd is er een Taizéviering in onze kerk, waar u ook van harte welkom bent. Ook is het mogelijk na de maaltijd naar de film “Down to earth” in het kader van het jaarthema ‘wat raakt verbindt’ in de parochiezaal te kijken.

  U kunt zich voor de sobere maaltijd opgeven bij Nicole Bischoff (0318-417377, nicolebischof[at]telfort.nl) of Truus Appelman (0318- 414943, truusapp[at]xs4all.nl)

  We hopen u 17 maart aan onze tafel te mogen ontvangen!

   

 • za
  18
  mrt
  2017

  Stille Omgang Amsterdam

  18:15 uur

  Amsterdam

  Loop mee met de Stille Omgang in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart a.s.
  We herdenken het wonder van Amsterdam uit 1345.

  De bus vertrekt zaterdag om 18:15 uur vanaf NS station Elst.
  Jongeren hebben een speciaal jongerenprogramma “Leef!”
  De jongerenbus vertrekt om 16:15 uur vanuit Arnhem.

 • ma
  27
  mrt
  2017

  Van Laudato Si naar … God in de supermarkt

  20.00 uur, 19.45 uur koffie

  MVR kerk Bennekom

  Paus Franciscus spreekt in zijn encycliek  ‘LAUDATO SI’ over mensen van goede wil die zorg dragen voor onze aarde, ons huis. Om aan deze oproep praktisch gestalte te geven is op de  gemeenschappelijke avond over Duurzaamheid   gekozen voor de titel ‘Van LAUDATO SI’ ….. naar GOD IN DE SUPERMARKT.

  De  workshop leert om te kiezen  in de supermarkt voor medemens, dier en milieu. De supermarkt wordt meer en meer de plek waar je gedrag beïnvloed wordt door wat je weet over en hoe je denkt over ‘goede’ en ‘minder goede’ of ‘slechte’ producten en productieprocessen. Want, wat kies je tijdens de winterdagen; boontjes uit Egypte of boerenkool  uit Nederland. Een hamburger of sojaburger? Of toch vis? En wat betekenen al die keurmerken?

  De workshop verkent de keuze die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. Het wordt  een interactieve en prikkelende avond.

  De workshop wordt verzorgd door Alfred Slomp, een van de  jonge enthousiaste initiatiefnemers van het God in de Supermarkt project.

  De workshop wordt georganiseerd door de Fairtrade werkgroep van onze parochie.
  Truus Appelman, Kika IJsselmuiden en Henk van Schaik

 • zo
  02
  apr
  2017

  MVR60: Mini-Symposium Duurzaamheid en Geloof

  13:00 uur

  in de kerk

  Op 2 april vindt in het kader van het 60-jaar jubileum van Maria Virgo Regina te Bennekom het mini-symposium “De zorg voor ons Gemeenschappelijk Huis” plaats.

  Met Laudato Si doet Paus Franciscus een dringende oproep de aarde beter te beheren. Maar wat kun je daar als eenling aan bijdragen? Voordrachten van bekende en minder bekende sprekers geven zowel achtergrond als praktische handvatten om hier op zinvolle wijze invulling te geven.

  Sprekers:

  • Henri ten Have, pastoor van de Zalige Titus Brandsma parochie, introduceert je in de wereld van Laudato Si’. Wat ligt ten grondslag aan Laudato Si’ en wat houdt Laudato Si’ in?
  • Reinier van den Berg, bekend weerman en bevlogen spreker op (inter)nationaal niveau, geeft een inzicht op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en wat we kunnen doen om op een geloofwaardige en realiseerbare manier naar een duurzame samenleving te gaan.
  • René Wijngaard, jonge wetenschapper, gaat in op een aantal globale milieuproblematieken en op de middelen die ingezet kunnen worden om deze problematieken tegen te gaan.
  • Wouter Koenderman, directeur van de ACV-groep, vertelt hoe we toekomstig thuis een bijdrage kunnen leveren aan een betere leefomgeving door het reduceren van restafval met behulp van een nieuw afvalsorteringssysteem.

  Lokatie: RK Kerk te Bennekom, Heelsumseweg 1
  Aanvang om 13.00 uur
  Vrij entree (een collecte voor een vrijwillige bijdrage na afloop om de kosten te drukken).

 • zo
  02
  apr
  2017

  Messe Basse en Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré

  Raad van kerken - kerk

  faure-235Meezingkoor voor uitvoering van Gabriel Fauré, een unieke kans.

  Op zondag 2 april 2017 wordt Messe Basse en Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré uitgevoerd door gemengd koor en orgel in een dienst van een Bennekomse kerk die aangesloten is bij de Raad van Kerken.
  Op zaterdag 1 april kunt u hiervoor de hele dag meezingen om te oefenen in het scratchkoor van het RK koor onder leiding van dirigent Rineke Hoens.
  Misschien luistert u regelmatig naar de prachtige muziek van Fauré. Nu biedt de Raad van Kerken Bennekom u de unieke kans om zijn muziek te zingen! Het koor heeft het reeds ingestudeerd en u zingt het dan gemakkelijk mee en dat is een heerlijk gevoel.
  Dirigent Rineke Hoens heeft al ervaring met dit soort projecten, Zo hebben wij met haar al het Stabat Mater van J. Rheinberger uitgevoerd en de Mattheus Passie van H.Schütz.

  Vanaf 19 januari 2017 gaan wij eenmaal per twee weken met een basiskoor repeteren op de donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Als u hieraan wilt meedoen dan bedragen de kosten incl. partituur 20,00 euro p.p.

  Komt u alleen op de scratchdag dan betaalt u 15,00 euro p.p. Dit is incl. partituur en koffie en/of thee. U verzorgt zelf uw lunch.

  G. Fauré.( 1845-1924) was één van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie. Fauré is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Tevens heeft hij de Franse religieuze muziek vernieuwd. Fauré studeerde aan de kerkmuziekschool van Louis Niedermeyer in Parijs,waarna hij organist werd, eerst in Rennes en later in verscheidene Parijse kerken. In zijn composities zocht hij naar een evenwicht tussen romantische gevoeligheid en strenge compositieregels om te komen tot een eigen stijl, een compromis tussen muzikale taal en vormgeving. Zijn muziek is vooral ingetogen en fijnzinnig Hij schreef vooral voor kleine bezettingen.

  Houdt u van zingen en wilt u ook eens in een concert meezingen?
  U kunt u zich opgeven bij Janneke Postma.
  janneke59postma[at]gmail.com

 • di
  04
  apr
  2017

  Lezing Stijn Fens: Kan paus Franciscus de Nederlandse katholieke kerk redden?

  20:00 uur

  RK kerk Bennekom

  De rooms-katholieke kerk in ons land heeft het moeilijk. Steeds minder kerkgangers, steeds minder inkomsten met als gevolg ingrijpende parochiefusies en pijnlijke kerksluitingen. Gelukkig hebben we sinds vier jaar paus Franciscus die optimisme en bezieling lijkt te hebben teruggebracht bij grote groepen katholieken in Nederland. Maar is dit genoeg om de Godslamp brandende te houden?

  Over Stijn Fens: (stijnfens.nl/over_mij/)

  In oktober 1978 bezocht ik voor het eerst Rome en wil er sindsdien nooit meer weg. Maakte als toerist het conclaaf mee waarin Johannes Paulus II tot paus gekozen werd. Een fascinatie voor het Vaticaan en haar bewoners was geboren.

  Ik studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdvak Italiaans. In 1990 trad ik in dienst van de KRO, waar ik al snel verslaggever werd bij RKK Kruispunt. Later werd ik eindredacteur van programma’s als Tussen Hemel en Aarde en Soeterbeeck. In 2005 deed ik in Rome verslag van de dood van Johannes Paulus II en van het daarop volgende conclaaf. Ik deed vaak commentaar bij plechtigheden uit Rome en ging met de paus op reis.

  Begin 2008 maakte ik samen met Bart Ruijs een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan onder de titel Kijk het Vaticaan. Deze serie kreeg in 2009 een vervolg en is op DVD uitgebracht. In 2010 verscheen mijn boek ‘Vaticanië. De geheimen van de paus’. Eind april 2013 verscheen ‘De Nieuwe Paus’, het eerste Nederlandstalige boek over paus Franciscus. In november 2015 was ik een van de vier journalisten die het eerste Nederlandse interview met paus Franciscus maakten.

  Momenteel ben ik redacteur en columnist bij dagblad Trouw. Ook werk ik aan een boek over mijn katholieke wortels.

 • za
  08
  apr
  2017

  Kledinginzameling Mensen in Nood

  09:00 - 11:00 uur

  kerkplein

  De stichting Cordaid ”Mensen in Nood” houdt zaterdagmorgen 8 april van 9.00 tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom.
  De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  Met de opbrengst van de kleding wordt door Mensen in Nood speciaal hulp geboden op die plaatsen in de wereld waar hulp het hardst nodig is. Speciale aandacht is er dit jaar voor de slachtoffers van de twee aardbevingen die Nepal in 2015 troffen.

  zie voor meer info het nieuwsbericht op onze site.

 • zo
  09
  apr
  2017

  PalmPasen optocht

  09:45 uur

  kerkplein

  LET OP:  Het is dan ‘zomertijd’ dus de verzameltijden zijn een half uur eerder dan eerder vermeld is op deze website en in het vieringenrooster!
  Dus 09:45 uur verzamelen.

   

 • zo
  09
  apr
  2017

  MVR60: Palmpasen; zaaien in de kiem

  10:30 uur

  RKkerkBennekom

  Bescherming van de aarde begint met het besef wat die aarde voor ons betekent.
  Tijdens de viering worden zaadjes van courgette en pompoen uitgedeeld aan kinderen, om thuis te laten kiemen. De gekiemde plantjes worden tijdens de Kindernatuurhappening geplant en later wordt de opbrengst gezamenlijk geoogst.

 • zo
  09
  apr
  2017

  Jesus Christ Superstar

  19:00 uur

  RKK Rhenen

  Op Palmzondag 9 april 2017, zal er aan het begin van de avond een uitvoering worden gegeven in de Gedachteniskerk te Rhenen.
  Dit is een paasproject dat Titusbreed gedragen wordt.
  Het jongerenkoor vormt als het ware de “kern” van dit muzikale treffen. Deelname aan dit project staat voor alle jongeren van de hele parochie open. Is zingen je hobby, dan sluit je op de dag zelf, of eerder, aan bij het koor. Speel je een instrument, meld je dan bij Simon. Heb je niet zoveel met zingen maar wil je toch mee doen, dan kun je op de dag zelf deelnemen aan één of meerdere tableaus waarmee we, statisch, passages uit de musical, dus uit het leven van Jezus, gaan verbeelden.

  meer info: http://www.gedachteniskerk.nl/node/78

   

 • ma
  10
  apr
  2017
  wo
  12
  apr
  2017

  Stiltevieringen in de Stille week

  19:30 uur

  de Oude of Sint Alexanderkerk

  Om alle statieweg afbeeldingen met tekst te lezen: klik op afbeelding. (website Bernulphus Oosterbeek)

  In de dagen tussen de intocht in Jeruzalem en de gevangenneming van Jezus zijn er op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 april ’s avonds korte momenten van bezinning in de Oude of Sint Alexanderkerk.  Door middel van een vaste opbouw met ruimte voor zang, lezingen, gebeden, muziek en vooral stilte is er gelegenheid tot bezinning te komen in deze Stille Week. De kerk is iedere avond om 19.00 uur open, waarna de vieringen om 19.30 aan zullen vangen en ongeveer een 30-45 minuten zullen duren.

  Deze activiteit valt onder de Raad van Kerken Bennekom. Medewerking wordt verleend door de leden van de voorbereidingscommissie. De muzikale begeleiding is in handen van de heer Sipma, in samenspel met Marja Hulsbergen op de fluit.

 • do
  13
  apr
  2017

  Witte donderdag viering

  19:00 uur

  MVR kerk

  Op Witte Donderdag is er in onze kerk een gezamenlijke eucharistieviering met de parochianen van de locatie Ede.
  De viering begint om 19.00 uur.
  Voorgangers zijn Adri van Dijk en Guido Dieteren. 
  Het gemengd koor zingt.

  Tijdens deze viering wordt ook het altaar leeggemaakt.

 • vr
  14
  apr
  2017

  Goede Vrijdag - kinderviering

  15:00 uur

  MVR kerk

  Goede Vrijdag is een bijzondere dag, tussen Palmpasen en Pasen. Maar wat gebeurde er precies? En waarom denken we daar nu nog steeds aan? Hier staan we in een viering speciaal voor kinderen elk jaar om 15.00 uur in de middag kort bij stil.
  Het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgebeeld en er is gelegenheid tot een bloemengroet, mooi, en stil.
  Breng je een mooie bloem (uit de tuin) mee?

  Voorganger Marian Bolscher met het kinderkoor. 

 • vr
  14
  apr
  2017

  Goede Vrijdag - Arsis-viering

  19:30 uur

  MVR kerk

  Om alle statieweg afbeeldingen met tekst te lezen: klik op afbeelding. (website Bernulphus Oosterbeek)

  Om 19.30 uur is er een Arsis-viering, ook met Marian Bolscher.

  Het thema is “Stilstaan bij…”.

  Leidraad voor deze viering zijn de kruiswegstaties van Jan Toorop; de kopieën van deze kruisweg in de kerk van Oosterbeek hebben jarenlang hun plaats gehad in onze kerk tot de huidige kruisweg ze verving. Ook in deze viering is er gelegenheid tot een bloemengroet.

 • za
  22
  apr
  2017

  Doe-dag

  09:30 uur

  in de kerk, achter de banken, aan het plafond, onder het stof...

  Bijna is het zover…………. “DOE DAG”  🙂
  Een belangrijke dag voor onze MVR komt er aan.
  Zaterdag 22 april gaat het gebeuren.
  Onze beroemde en gezellige “DOE-DAG”
  Jong en oud gaan zich weer inzetten voor onze kerk.
  Met z’n allen de kerk weer super schoon maken.
  Om 9.30 uur verwachten wij U allen bij de koffie met traktatie.
  Dan gaan wij ook de “groepjes” indelen.
  Tussen de middag een heerlijke lunch.
  Daarna een snelle afronding van de werkzaamheden.
  Truus, Riet en ik hebben er reuze zin in.
  We verwachten als vanouds weer een grote opkomst.
  Tot zaterdag 22 april.

  Truus, Riet en ik hebben er weer reuze zin in.
  Pieter Boers.

 • zo
  23
  apr
  2017

  MVR60: Wandeling; tijd voor de lente

  11:45 uur

  parkeerplaats Regentesselaan Wageningen

  Na de wintertijd breekt altijd weer de lente aan. Hèt moment om te genieten van de ontluikende natuur is een wandeling in het frisse groen van de vroege lente. Natuurlijk met oog voor al het moois dat de natuur ons biedt maar ook met de mogelijkheid tot een goed gesprek met een mede-wandelaar.

  In het kader van 60 jaar MVR houden we op 23 april de lentewandeling.

  We gaan wandelen vanaf de parkeerplek aan de Regentesselaan (zo halverwege, zie onderaan voor de uitleg).
  Aanvang zo rond 11.45 uur (direct na de viering van 10.00 uur). Vertrek en ook weer aankomst op deze parkeerplek. U kunt daar met eigen auto naar toe.
  Wilt U meerijden na de dienst vanaf de kerk (vertrek zo rond 11.40 uur)? Dan komt u daarna ook weer terug bij de kerk.

  Vanaf deze parkeerplaats aan de Regentesselaan lopen we door een afwisselend bosgebied met mooie oude lanen (met ontluikende bomen) richting het beekdal alwaar we oversteken richting Informatiecentrum Renkums Beekdal. Daar drinken we een kopje koffie. We lopen weer terug via diverse zwemvijvers, de oliemolenbeek, de theekoepel over nauwe bospaadjes. Een gevarieerde route van ongeveer 5 km.

  Verzamelplek: Regentesselaan Wageningen, dit is een afslag (rechts als je richting Renkum rijdt) van de Keijenbergseweg, na de afslag Hartenseweg de TWEEDE afslag rechts.
  GPS van de parkeerplaats ligt op 51°59’16.1″N 5°43’01.6″E.

 • vr
  05
  mei
  2017

  Film over het leven van Romayne Wheeler bij de Tarahumaras

  20:00 uur

  Salvatorkerk, Veenendaal

  Vrijdag 5 mei om 20:00 uur wordt in de Salvatorkerk een film vertoond over het leven van Romayne Wheeler bij de Tarahumaras.
  De film is in het Engels gesproken en ondertiteld, maar de beelden spreken voor zich. Het belooft een zeer interessante avond te worden.
  De toegang is vrij.

  Romayne Wheeler is een pianist van internationale allure en heeft als bijnaam: ”El pianista de la siërra” Zijn bijnaam vertelt zijn bijzondere levensverhaal: Sinds 1992 woont de Amerikaanse Wheeler bij de Tarahumara-bevolking in Mexico, waar hij muziek componeert die onmiskenbaar is beïnvloed door het extreme landschap en de Tarahumara-cultuur. De Tarahumaras” wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Ze worden Rarámuri genoemd – het volk van hardlopers – omdat zij dagen achtereen op blote voeten kunnen rennen, ongehinderd door de barre weersomstandigheden in het ruige gebergte. Bezit telt niet voor de Tarahumara, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam. Het is een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. De laatste decennia zijn duizenden mensen, vooral jonge kinderen overleden ten gevolge van ondervoeding, ziekte aan de luchtwegen, parasieten en aanverwante ziektes door gebrek aan eten en goed drinkwater. Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier kan hij geld inzamelen dat de Tarahumaras gebruiken voor onderwijs en medische zorg. Bezoekers genieten van prachtige muziek, foto’s en beeldmateriaal van dit unieke volk en de opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Tarahumaras. Het is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over de zeer bijzondere Tarahumara-cultuur en de muziek van Romayne Wheeler.

  Op zondag 28 mei 2017 geeft Romayne Wheeler in de Salvatorkerk een benefietconcert.
  Adres: Adriaen van Ostadelaan 54, Veenendaal.
  Rondom de kerk is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 • zo
  07
  mei
  2017

  MVR60: Escape Room

  middag

  catacomben van de kerk

  Voor de jeugd worden de catacomben van onze kerk omgetoverd tot een heuse escape room.
  Aan de hand van breinbrekers en opdrachten moet een oplossing worden gevonden die de deelnemers laat ontsnappen uit de escape room vóór de klok onverbiddelijk hun verlies aankondigt……

  Escape room zondagmiddag 7 mei

  De inschrijving is geopend voor de Escape Room in de catacomben van onze kerk!
  Voor jeugd van 10-14 jaar en 15-18 jaar wordt op 7 mei in de middag een aantal keren de ultieme uitdaging opgeworpen…..
  Test je puzzelvaardigheid en je samenwerkings­vermogen om uit de kluskelder van Janus de Klusjesman te ontsnappen. Maar doe het snel want de klok tikt onverbiddelijk voort….
  Geef je nu HIER op: vol = vol.
  Als we de opgaven binnen hebben, maken we de indeling en krijg je te horen hoe laat je waar wordt verwacht…

 • za
  13
  mei
  2017

  MVR60: Lustrumconcert Arsis: van Maria tot Maria

  inloop va 19:45 uur

  RKkerkBennekom

  Op 13 mei vindt in het kader van het 60-jaar jubileum van Maria Virgo Regina te Bennekom een lustrumconcert plaats genaamd “Van Maria naar Maria”. 
  In ‘Van Maria naar Maria’, bezingt Arsis 60 jaar historie van de Maria Virgo Regina kerk. Dit betekent naast teksten die tot bezinning uitnodigen, het ophalen van herinneringen en het genieten van het koor en de fraaie akoestiek van de kerk.
  Na afloop van het concert wordt u uitgenodigd voor een drankje om nog gezellig na te kunnen praten.

  Locatie: RK Kerk te Bennekom, Heelsumseweg 1
  Inloop vanaf 19.45 uur
  Vrij entree (een collecte voor een vrijwillige bijdrage na afloop om de kosten te drukken).

  De uitvoering wordt opgenomen en de CD zal na de zomer tegen een “Arsis-vrienden prijs” te koop zijn.

 • za
  20
  mei
  2017

  MVR60: Kindernatuurhappening

  tuin van de kerk

  Voor de jongere garde is er deze zaterdag een Kindernatuur-happening.
  Naast het planten van de gekiemde pompoen- en courgetteplantjes in de kerktuin, is er de mogelijkheid een vogel-huisje of bijenhotel in elkaar te zetten. Die mogen natuurlijk mee naar huis om onze kleine gevleugelde vrienden onderdak te bieden…

  • Kindernatuurhappening 20 mei
  klik op de afbeelding voor het leesbare pdf.

  Op 20 mei gaan we samen in de kerktuin de plantjes poten die de kinderen uit de zaadjes van Palmpasen hebben laten groeien.
  En die middag kan er ook een echt vogelhuisje of bijenhotel in elkaar getimmerd worden, dat mee naar huis mag om thuis op te hangen.

  Natuurlijk zijn ook de kinderen welkom die er met Palmpasen niet waren of waarbij de plantjes niet wilden groeien…….

  De middag is van 14u00 tot 15u30.
  Als je zeker wilt weten dat er ook voor jou een bouwpakketje klaarligt voor het vogelhuisje of bijenhotel, klik dan HIER en geef je op!

 • zo
  21
  mei
  2017

  Lintviering Raad van Kerken; bij MVR zingt Arsis

  10:00 uur

  Brinkstraatkerk, de Oude of St. Alexanderkerk, de Ontmoeting en de Maria Virgo Regina

  Op 21 mei organiseert de Raad van Kerken Bennekom een Lintviering met als thema “All-in the Family”. Zowel in kerkelijk als in gezinsverband kunnen we met elkaar verbonden zijn.
  De Lintviering is ontstaan uit de gedachte om mensen meer betrokken te laten zijn bij de verschillende geloofsbelevingen in de verschillende kerken hier in Bennekom. Het lint wordt gevormd door de kerkgangers die tijdens de viering letterlijk op pad gaan naar een andere kerk.

  Dit jaar is er echter voor een andere opzet gekozen!
  De deelnemende kerken zijn de Brinkstraatkerk, de Oude of St. Alexanderkerk, de Ontmoeting en de Maria Virgo Regina. De voorgangers gaan halverwege de dienst op pad naar een andere kerk. Doordat zij de dienst leiden vanuit hun eigen geloofsbeleving blijft het aspect van oecumene in stand.

  Het motto van de Raad van Kerken luidt:
  Wij kunnen niet één zijn, als we elkaar niet liefhebben,
  Wij kunnen elkaar niet liefhebben, als we elkaar niet kennen,
  Wij kunnen elkaar niet kennen, als we elkaar niet ontmoeten’.

  In elke kerk zal een koor of speciale muzikale begeleiding aanwezig zijn.
  Het gezamenlijke collectedoel is EPAFRAS. Deze organisatie bezoekt Nederlandse gedetineerden in het buitenland en geeft hen geestelijke zorg.
  De begin tijd van de viering is in alle kerken 10.00 uur. Aan het eind is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens een kopje of koffie of thee.

 • ma
  22
  mei
  2017

  Van LAUDATO SI naar... God in de supermarkt (2)

  20:00 uur

  RK Maria Virgo Regina kerk Bennekom

  Na een succesvolle avond op maandag 27 maart volgt er een tweede avond in het kader van een duurzame samenleving.
  Er leven veel vragen met betrekking tot ons koopgedrag in de supermarkt. Bijvoorbeeld:

  • Welke motieven spelen een rol bij het vullen van je winkelwagentje?
  • Wat zijn je onbewuste onderliggende motieven bij het kopen van je producten?
  • Welke producten doen meer recht aan rechtvaardigheid, dierenwelzijn en milieu?

  Ook deze keer zal Alfred Slomp de workshop verzorgen. Hij zal deze avond onderstaande onderwerpen behandelen:

  Gezondheid
  – Ecologische voetafdruk
  – Biologisch, regulier eten
  – Dierenwelzijn
  – Autonomie

  Deze avond is deel 2 van de workshop “God in de supermarkt”, maar deze avond is ook prima te volgen als u het eerste deel niet hebt meegemaakt.

  een impressie van de eerste avond

  Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan op maandag 22 mei naar Bennekom.
  Wilt u zich van tevoren opgeven bij truusapp@xs4all.nl , tel: 0318-414943?
  De toegang is gratis.

  Deze avond wordt georganiseerd door de werkgroep ”Fairtrade”
  van onze parochie.

  Truus Appelman-Komen, Kika IJsselmuiden en Henk van Schaik

  datum: Maandag 22 mei 2017
  tijd: 20.00 uur, 19.45 uur koffie
  locatie: Maria Virgo Regina Kerk, Heelsumseweg 1, Bennekom

 • zo
  28
  mei
  2017

  Benefietconcert Romayne Wheeler

  ?

  Salvatorkerk, Veenendaal

  Op zondag 28 mei 2017 geeft Romayne Wheeler in de Salvatorkerk een benefietconcert.  
  (als vervolg op de film van 5 mei van Romayne Wheeler bij de Tarahumaras.)

  Romayne Wheeler is een pianist van internationale allure en heeft als bijnaam: ”El pianista de la siërra” Zijn bijnaam vertelt zijn bijzondere levensverhaal: Sinds 1992 woont de Amerikaanse Wheeler bij de Tarahumara-bevolking in Mexico, waar hij muziek componeert die onmiskenbaar is beïnvloed door het extreme landschap en de Tarahumara-cultuur. De Tarahumaras” wonen op 3000 meter hoogte in het noorden van Mexico, geïsoleerd in grotten aan de randen van diepe canyons. Ze worden Rarámuri genoemd – het volk van hardlopers – omdat zij dagen achtereen op blote voeten kunnen rennen, ongehinderd door de barre weersomstandigheden in het ruige gebergte. Bezit telt niet voor de Tarahumara, tijd speelt voor hen geen rol en ze zijn zeer zwijgzaam. Het is een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. De laatste decennia zijn duizenden mensen, vooral jonge kinderen overleden ten gevolge van ondervoeding, ziekte aan de luchtwegen, parasieten en aanverwante ziektes door gebrek aan eten en goed drinkwater. Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumaras om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier kan hij geld inzamelen dat de Tarahumaras gebruiken voor onderwijs en medische zorg. Bezoekers genieten van prachtige muziek, foto’s en beeldmateriaal van dit unieke volk en de opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Tarahumaras. Het is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over de zeer bijzondere Tarahumara-cultuur en de muziek van Romayne Wheeler.

  Adres: Adriaen van Ostadelaan 54, Veenendaal.
  Rondom de kerk is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 • zo
  04
  jun
  2017

  Heilig Vormsel

  Johannes de Doperkerk, Wageningen

  Op zondag 4 juni 2017 zal het sacrament van het H. Vormsel worden toegediend in de Johannes de Doperkerk in Wageningen.
  Kinderen met de leeftijd tussen 11 en 14 jaar worden uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding op het H. Vormsel, die gezamenlijk met Wageningen wordt gedaan. Aanmelden per e-mail bij het vormselteam (vormsel.wageningen@gmail.com).

 • zo
  11
  jun
  2017

  Eerste communie

  Op zondag 11 juni 2017 is het weer zover: dan mogen kinderen die nu in groep 4 zitten van de basisschool, hun Eerste Communie gaan doen.
  Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan kunt u uw zoon of dochter aanmelden bij Christianne Marcelis-van Acker (tel: 0318-418347). 
  We hopen ook dit jaar weer voldoende aanmeldingen te krijgen, zodat we begin januari 2017 kunnen starten met het voorbereidingstraject.

 • vr
  16
  jun
  2017

  TitusBrandsma lezing

  15:00 uur

  Stevenskerk Nijmegen

  De 24e Titus Brandsma Lezing zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 16 juni 2O17 en wordt gehouden door Huub Oosterhuis. De titel van zijn lezing:

  Ik moet. Het is mijn roeping.

  Datum: 16 juni
  Tijd: 15:00 – 16:00 uur
  Locatie: Stevenskerk, Sint Stevenskerkof 62, 6511 VZ Nijmegen

  zie voor meer info Uitnodiging voor titus brandsma lezing

  Als u deze wilt bijwonen moet u zich aanmelden via het aanmeldingsformulier

 • zo
  25
  jun
  2017

  MVR-vrijwilligers high tea

  15:00 uur

  Parochiezaaltje en tuin

  Aan alle vrijwilligers van de MVR parochie. 

  Graag nodigen wij alle MVR-vrijwilligers uit voor ene high tea op zondagmiddag 25 juni. Aanvang 15:00 uur. 

  WIE, O WIE, WORDT DE VRIJWILLIGER VAN HET JAAR?

  Wij zouden het fijn vinden als er mensen zijn
  die nog wat hartige hapjes maken voor het tweede
  deel van de high tea.

  Bedankt voor jullie inzet.

  De lokatieraad

 • zo
  30
  jul
  2017

  Titusviering

  10:30 uur

  RK kerk Veenendaal

  Zondag 30 juli is weer een vijfde zondag in de maand. Dat betekent dat er een Tituszondagviering is in één van de kerken in onze parochie. Deze zondag zal de Titusviering plaatsvinden in Veenendaal. De viering start om 10:30 uur en zal in het teken staan van de 75e sterfdag van zalige Titus Brandsma. Voor kinderen is er crèche en kindernevendienst.

 • vr
  01
  sep
  2017

  Jongerengroep On the Road: kom ook op vrijdag 1 september!

  20:00 uur

  Torenzaal RKkerkBennekom

  On the Road is een jongerengroep voor jongeren in de leeftijd van (bijna) 12 tot en met 14 jaar. Eens in de maand komen we samen voor een gezellige avond, waarin je samen met leeftijdsgenoten bij elkaar komt om (bijvoorbeeld) over het geloof, vriendschap en school te praten. We gaan gekke spelletjes doen, bidden, plezier maken en elkaar echt leren kennen. En uiteraard met wat lekkers te drinken en te snoepen.
  Wil je meer weten of een keer langskomen?
  Kijk dan op onze facebookgroep 

  Op vrijdag 1 september is er weer On the Road.
  Alle jongeren van 12 tot 14 jaar oud zijn welkom voor een muzikale avond. We beginnen om 8 uur in de Torenzaal van de RK kerk in Bennekom. Neem vooral je favoriete muziek mee!

 • ma
  11
  sep
  2017

  KVG openingsavond

  19:30 uur

  kerk en parochiezaaltje

  openingsavond met een viering en de alv.

 • zo
  17
  sep
  2017
  wo
  20
  sep
  2017

  MVR60: AGAPE viering 'Mozes'

  11:00 uur

  in de kerk

  In de Chagall expositie worden ook werken getoond met “Mozes” als thema. In deze speciale AGAPE viering geeft Ben Piepers een extra verdieping aan deze werken.

 • zo
  17
  sep
  2017

  MVR60: Opening Chagall expostitie

  13:30 uur

  in de kerk

  “De klokken van Chagall” is een rond-reizende expositie die voor een viertal weken in onze kerk neerstrijkt.
  Tijdens de opening wordt een inleiding gegeven door Pieter Zuidema van Chagall-Galerie Wuyt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mark Snitselaar (klarinet) die een deel van de Messiaen ten gehore brengt.

  Zondag 17 september is de officiële opening van de expositie “De Klokken van Chagall”.

  • Locatie: RK kerk Maria Virgo Regina aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom. Tijd: 13:30 uur.
  • Met muziek van Messiaen, door Mark Snitselaar (klarinet). U bent allen van harte welkom.
  • De expositite is van 17 september t/m 15 oktober op zondag, woensdag t/m vrijdag van 14:00 -17:00 uur.
  • Vrij entree.

  De Klokken van Chagall:
  Zestig jaar geleden trokken drie jonge kunstenaars met zeven lithostenen in een Lelijke Eend naar Zuid Frankrijk. De drie kunstenaars heetten Joop Beljon, Pieter Brattinga en Ed van der Elsken. Brattinga had een stoutmoedig plan: hij verzocht Marc Chagall hoogstpersoonlijk om een nieuwe klok te tekenen. En jawel, de meester stemde toe! Een gewaagde bedoening, maar Chagall tekende inderdaad een klok op een van die stenen. Dat werd de litho ‚Les Pendules’. Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. En wel in de vorm van een reizende expositie. En keert de litho terug naar Nederland. „Ik ken geen andere schilder die de tijdsbeleving als onderwerp oppakt in zijn werk. Kijk, in het Europese denken − dat weer geworteld is in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‚eindtijd’. En volgens mij probeert Chagall met al die zwevende staartklokken de reis naar die ‚oneindigheid’ vorm te geven.“, aldus het Chagall Research Centre Wuyt.

  Naar het laatste MVR60 nieuws 

 • zo
  17
  sep
  2017
  vr
  13
  okt
  2017

  MVR60: Chagall expostitie

  14:00-17:00 uur op zondag, woe tm vrijdag

  in de kerk op zondag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag open

  “De klokken van Chagall” is een rond-reizende expositie die voor een viertal weken in onze kerk neerstrijkt.

  • De expositite is van 17 september t/m 15 oktober op zondag, woensdag t/m vrijdag van 14:00 -17:00 uur.
  • Locatie: RK kerk Maria Virgo Regina aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom. Tijd: 13:30 uur.
  • Vrij entree.

   

   

  • Finissage

   Zondag 15 oktober nodigen wij u uit met ons de Chagall expositie feestelijk af te sluiten. Aanvang  15:00 uur.

   MVR60 jubileumcommissie/Chagall expositie.


  De Klokken van Chagall:
  Zestig jaar geleden trokken drie jonge kunstenaars met zeven lithostenen in een Lelijke Eend naar Zuid Frankrijk. De drie kunstenaars heetten Joop Beljon, Pieter Brattinga en Ed van der Elsken. Brattinga had een stoutmoedig plan: hij verzocht Marc Chagall hoogstpersoonlijk om een nieuwe klok te tekenen. En jawel, de meester stemde toe! Een gewaagde bedoening, maar Chagall tekende inderdaad een klok op een van die stenen. Dat werd de litho ‚Les Pendules’. Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. En wel in de vorm van een reizende expositie. En keert de litho terug naar Nederland. „Ik ken geen andere schilder die de tijdsbeleving als onderwerp oppakt in zijn werk. Kijk, in het Europese denken − dat weer geworteld is in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‚eindtijd’. En volgens mij probeert Chagall met al die zwevende staartklokken de reis naar die ‚oneindigheid’ vorm te geven.“, aldus het Chagall Research Centre Wuyt.

  Naar het laatste MVR60 nieuws 

 • di
  19
  sep
  2017

  Vrede en vluchtelingen

  19:30 uur - 21:30 uur

  Bevrijdingskerk Wageningen

  In het kader van de Vredesweek gaat John van Tilborg (INLIA -Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Asielzoekers) op dinsdag 19 september in op de gevolgen van het ontbreken van vrede, veiligheid en bescherming in onze wereld. Wat kunnen we doen, in het bijzonder voor de slachtoffers, die naar Nederland vluchten?
  De bijeenkomst, georganiseerd door de Werkgroep Coventrygebed & Vredesactiviteiten, vindt plaats in de zijkerkzaal van de Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18 Wageningen.
  Tijdstip: 19.30-21.30 uur.

 • zo
  24
  sep
  2017

  Afscheid pater Koenen

  10:00 uur

  RKkerkBennekom

  Onlangs heeft pater Hans Koenen s.j. in Bennekom zijn 55-jarig priesterjubileum gevierd. Bij deze viering gaf hij ook te kennen dat hij om gezondheidsredenen, met name zijn verminderd gezichtsvermogen, stopt met zijn assistentie in onze parochie. Pater Koenen was van 1994 tot 2004, toen hij 75 werd, pastoor van de Wageningse parochie. Daarna bleef hij tot deze zomer maandelijks voorgaan in Bennekom en Wageningen. Zijn voorgaan en zijn preken werden zeer gewaardeerd. Als pastoraal team en bestuur zijn wij pater Koenen dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Wij willen zijn vertrek dan ook niet ongemerkt voorbij laten. Op zondag 24 september zal pater Koenen daarom aanwezig zijn in de eucharistieviering om 10.00 uur in Wageningen waarin pastoor Henri ten Have zal voorgaan. Aansluitend is er gelegenheid om pater Koenen te begroeten en te bedanken.

 • ma
  02
  okt
  2017

  KVG avond Lezing ballonvaart

  20:00 uur

  parochiezaaltje

  lezing ballonvaart. digitale multimedia show.

 • di
  03
  okt
  2017

  MVR60: Jesus uit de kunst

  20:00 uur

  RKkerk Bennekom

  Piero della Francesca, opstanding, San Sepolcro Italië

  Jezus heeft vele gezichten en ieder heeft een eigen beeld van hem. In de eerste eeuwen werd Jezus niet afgebeeld. Er was een beeldverbod maar ook schroom om Jezus af te beelden. Geleidelijk komt er een stroom van visies op Jezus in de beeldende kunst. Daarbij beweegt de Westerse kunst zich tussen een goddelijke en vooral menselijke Christus. Naast verheven afbeeldingen zijn er uiterst eenvoudige. Soms overheerst het gevoel voor mysterie , soms wordt Jezus concreet ingevuld en is er weinig ruimte voor verbeelding van de toeschouwer. In de handen van de kunstenaars krijgt Jezus vele gestalten…

  In de presentatie neemt Ben Piepers de deelnemers mee in de kunsthistorische ontwikkeling van het Jezusbeeld met accent op eigentijdse vormgeving. De aandacht gaat uit naar significante, betekenisvolle en ook tegendraadse kunstwerken rond Jezus. De voordracht is informatief, biedt ruimte voor eigen verbeelding bij de kunstwerken en enige interactie. De inleiding in de iconografie van Jezus wordt gehouden in het kader van 60 jaar Maria Virgo Reginakerk op dinsdag 3 oktober 2017 om 20.00 uur in de katholieke kerk aan de Heelsumseweg in Bennekom.

 • wo
  04
  okt
  2017

  Jaarthema: Bedevaart naar Kevelaer

  Kevelaer

  Voor de organisatie van overnachtingadressen is het nodig dat u zich vóór 20 juli opgeeft.

  JAARTHEMA: seizoen 2017-2018     –     BEDEVAART NAAR KEVELAER

  In 2012 en 2013 ging onze parochiële bedevaart te voet naar Kevelaer. De daarop volgende jaren gingen we naar Handel, Wittem en Scherpenheuvel. In 2017 gaan we van  4 tot 8 oktober ’s middags, opnieuw naar Kevelaer.
  We vertrekken te voet en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Kevelaer aan te komen.

  We vertrekken op 4 oktober ’s ochtends om 9.00 uur van uit onze eigen Maria-bedevaartskerk; Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum. In de 17e en 18e eeuw kwamen pelgrims uit West Nederland per schip naar Wageningen en legden van daar de laatste 87 km te voet af.

  Onze tocht volgt zoveel mogelijk deze historische route.

  meer info in dit document

 • di
  10
  okt
  2017

  Leerhuis Oosterbeek

  20:00 uur

  Vredebergkerk te Oosterbeek

  Het Leerhuis Oosterbeek organiseert nu voor het 37e jaar een cyclus van 10 avonden waar gerenommeerde sprekers in een uitgebreide lezing hun visie geven over een door ons gekozen onderwerp. Na een korte pauze volgt dan een levendige discussie. Dit jaar is het thema:  Wat kregen wij mee? Maak de aarde leefbaar.

  Geloven: iets voor achter de voordeur. Dat wordt veel gezegd, maar hoe zou je die oude teksten kunnen lezen zonder te merken, dat het juist veelvuldig over vóór die deur gaat. Geboden, verboden, regels, oproepen, waarschuwingen, gejammer, verzuchtingen, recht, onrecht. Het gaat telkens over hoe mensen met elkaar omgaan. Dat wordt meegegeven, als we door die deur naar buiten gaan, een bijdrage vanuit de schriften aan de samenleving. Is niet een behoorlijk deel van onze “normen en waarden” daarop gebaseerd of door geïnspireerd? In een tijd, dat sommigen gruwelijke misdaden begaan met een beroep op Gods naam, is het des te meer van belang te onderzoeken wat wel en wat niet aan die teksten uit Bijbel en Koran toegeschreven kan worden. Dit seizoen in het Leerhuis dus teksten die iets zeggen over de maatschappij “vóór de voordeur”.

  Hartelijk welkom op een van de dinsdagavonden in de Vredebergkerk te Oosterbeek om 20.00 uur.
  Kosten voor 10 avonden, inclusief koffie/ thee: 55 euro.
  Afzonderlijke avond 7,50 euro
  Raadvankerken Oosterbeek

  Aanmelden bij de secretaris: 026-3335770 of roseline_enklaar@live.com

  meer info: http://www.bernulphus.nl/index.php/cursus-a-lezingen/leerhuis/1887-leerhuis

   

 • wo
  11
  okt
  2017

  KVG koffieochtend

  10:00 uur

  Reehorst

  koffieochtend. Opgeven bij Toos.

  Activiteit uit het wensenplan, dus geen KVG activiteit.
  Koffie en evt. gebak dus zelf betalen.

   

 • za
  14
  okt
  2017

  Workshop Gregoriaans

  10:00 - 15:00 uur

  Gedachteniskerk in Rhenen

  Zaterdag 14 oktober a.s. organiseert de parochiële “Schola Cantorum Gregoriana” een workshop Gregoriaans in samenwerking met de NSGV Utrecht. De dag vindt plaats in de Gedachteniskerk in Rhenen een heeft als thema “De getijden met Maria”.

  De nadruk zal vooral liggen op het gezamenlijk zingen van de Gregoriaanse gezangen die worden behandeld en ingestudeerd. Daarnaast zal er deze dag ook kort aandacht zijn voor de historie en achtergronden van het Gregoriaans, als wel de levendige interpretaties van het Gregoriaans van nu! De muzikale leiding van de workshop is in handen van de musici Marcus de Haard en Ronald de Haan.

  Heeft u interesse en wilt u graag kennis maken of zingt u graag Gregoriaans, meldt u dan aan. De kosten bedragen slechts € 10,- (incl. muziek, koffie, thee). Voor een lunch dient u zelf zorg dragen.

  De workshop is van 10.00 uur tot 15.00 uur, inclusief ontvangst en afsluiting, en wordt gehouden in de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 te Rhenen. Aanmelding en informatie: . Telefoon: 030-6982579.

 • zo
  15
  okt
  2017

  MVR60: Feestelijke sluiting Chagall expositie

  15:00 uur

  RKkerkBennekom

  Zondag 15 oktober nodigen wij u uit met ons de Chagall expositie feestelijk af te sluiten. Aanvang 15:00 uur.

  Expositie is open vanaf 14:00 uur.

  MVR60 jubileumcommissie/Chagall expositie.

   

   

   

   


  “De klokken van Chagall” is een rond-reizende expositie die voor een viertal weken in onze kerk neerstrijkt.

  • De expositite is van 17 september t/m 15 oktober op zondag, woensdag t/m vrijdag van 14:00 -17:00 uur.
  • Locatie: RK kerk Maria Virgo Regina aan de Heelsumseweg 1 in Bennekom. Tijd: 13:30 uur.
  • Vrij entree.

  Finissage

  Zondag 15 oktober nodigen wij u uit met ons de Chagall expositie feestelijk af te sluiten. Aanvang  15:00 uur.

  Expositie is open vanaf 14:00 uur.

  MVR60 jubileumcommissie/Chagall expositie.


  De Klokken van Chagall:
  Zestig jaar geleden trokken drie jonge kunstenaars met zeven lithostenen in een Lelijke Eend naar Zuid Frankrijk. De drie kunstenaars heetten Joop Beljon, Pieter Brattinga en Ed van der Elsken. Brattinga had een stoutmoedig plan: hij verzocht Marc Chagall hoogstpersoonlijk om een nieuwe klok te tekenen. En jawel, de meester stemde toe! Een gewaagde bedoening, maar Chagall tekende inderdaad een klok op een van die stenen. Dat werd de litho ‚Les Pendules’. Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. En wel in de vorm van een reizende expositie. En keert de litho terug naar Nederland. „Ik ken geen andere schilder die de tijdsbeleving als onderwerp oppakt in zijn werk. Kijk, in het Europese denken − dat weer geworteld is in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‚eindtijd’. En volgens mij probeert Chagall met al die zwevende staartklokken de reis naar die ‚oneindigheid’ vorm te geven.“, aldus het Chagall Research Centre Wuyt.

  Naar het laatste MVR60 nieuws 

 • ma
  16
  okt
  2017

  Wereldmaaltijd op Wereldvoedseldag

  18:00 uur

  MVR kerk Parochiezaal

  Op 16 oktober, wereldvoedseldag, vraagt de FAO (Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) jaarlijks wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld. De FAO is een organisatie die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden.
  Bij een ‘Wereldmaaltijd’ eet één persoon niet meer voedsel dan beschikbaar is bij een eerlijke mondiale voedselverdeling. Wie zich bij een ‘Wereldmaaltijd’ een sober of karig maal voorstelt zal zich verbazen: het is een ruime, smakelijke en voedzame maaltijd die uit drie gangen kan bestaan!
  Op tal van plekken worden ‘Wereldmaaltijden’ georganiseerd. Dit jaar wil de oecumenische werkgroep sobere maaltijd ook in Bennekom heel graag zo’n maaltijd organiseren.
  Tijdens onze ‘Wereldmaaltijd’ kan iedereen ervaren dat de aarde genoeg voedsel voortbrengt voor iedereen. Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling. De ‘Wereldmaaltijd’ bevat biologisch geteelde producten uit eigen regio en importingrediënten waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met eerlijke handel.
  Tijdens de maaltijd is er veel ruimte voor ontmoeting, bezinning en informatie.
  Leiding: Nicole Bischoff, Truus Appelman, Hans Egberts en Mieke van Oostveen.
  Datum: maandag 16 oktober, aanvang maaltijd: 18.00 uur, plaats: parochiezaal MVR kerk.
  Opgave: truusapp@xs4all.nl , tel: 414943

 • di
  17
  okt
  2017

  MVR60: Maria in beeld

  20:00 uur

  RKkerkBennekom

  Mgr. Woorts , hulpbisschop van het Aartbisdom Utrecht, houdt 17 oktober een presentatie over de verbeelding van Maria door de eeuwen heen.

  Deze presentatie is door hem beschreven met de tekst: “Maria, Moeder van onze Heer Jezus en Moeder van alle gelovigen, is de eeuwen door op vele manieren in beeld gebracht, in schildering, mozaïek en beeldhouwwerk.
  Die ontwikkeling vanaf de 3e eeuw tot heden, in het Oosten en het Westen, wordt aan de hand van deze presentatie in beeld gebracht. De rijke betekenis van de iconografie van Maria zal haar betekenis voor ons hopelijk nog meer doen toenemen.”

  Mgr. Woorts is binnen het Aartsbisdom Utrecht verantwoordelijk voor kerkelijke kunst en relieken en onderwijst geschiedenis van de kerkelijke kunst in verscheidene seminaries. Hij is daarnaast een prettige en toegankelijke spreker: de presentatie wordt u dan ook van harte aanbevolen!

  Aanvang:  20:00 uur

 • vr
  27
  okt
  2017

  On the Road

  Torenzaal 

  De volgende On The Road bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 27 oktober.

  Ben je tussen de 12 en 14 jaar oud en heb je zin in in gezellig avond? Kom dan vooral langs!
  We beginnen om 20:00 uur in de Torenzaal van de RK kerk in Bennekom.

  Heb je nog vragen, mail ons dan op ontheroad@rkkerkbennekom.nl

 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60:Titusviering + herfstwandeling

  10:30 uur

  in de kerk

  In het kader van het 60-jarig bestaan van de geloofsgemeenschap van Bennekom, wordt de Titusviering gehouden in de kerk van Bennekom. Het pastoraal team zal in deze viering voorgaan.
  Aansluitend kunnen de Bennekomers hun bestelde MVR60-goodies ophalen en betalen in de Torenzaal.

  Na de viering een Herfstwandeling.
  De herfstwandeling start na de viering en de koffie op de Tituszondag.
  Henk Koop heeft weer een prachtige, niet te lange, route uitgezet. U bent van harte uitgenodigd.

   

 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60: Kinderoogstmiddag-geannuleerd

  geannuleerd

  Alle courgettes en pompoenen zijn inmiddels geoogst. De kinderoogstmiddag gaat dus niet door. 

  Graag tot op het slotfeest zaterdag 4 november.

   

  Op deze zondag oogsten de kinderen de pompoenen die in het voorjaar zijn gezaaid en gepland en die de hele zomer de tijd hebben gehad om te groeien. De opbrengst wordt verzameld en gebruikt voor het bereiden van een heerlijke soep die geserveerd wordt tijdens de gezamenlijke maaltijd op het slotfeest.

 • zo
  29
  okt
  2017

  Gelderse bedevaart Renkum

  14:00 uur

  Mariabedevaartsoord Renkum

  Op zondagmiddag 29 oktober 2017 vindt in Mariabedevaartsoord Renkum de jaarlijkse Gelderse bedevaart plaats ter ere van Maria van Renkum, de Vrouwe van Gelderland.
  Het bedevaartsprogramma begint om 14.00 uur met bloemenprocessie en rozenkransgebed in de kerk bij Maria van Renkum,
  14.30 uur: Feestelijke eucharistieviering met hoofdcelebrant pastoor M. Massaer van de St Christoffelparochie uit het Land van Maas en Waal.
  De muzikale begeleiding van het programma wordt verzorgd door het gemengd koor Duiven, Zevenaar en Nieuw Wehl onder leiding van dirigente Regina Witte.
  15.45 uur uitstelling en lof Allerheiligste Sacrament.
  16.15 uur: ontmoeting in de pastorie.
  Iedereen is welkom. Toegang gratis.

  meer info

   

   

 • di
  31
  okt
  2017

  Voorlichtingsbijeenkomst over KBO Ede-Bennekom

  19.30 - 21.30 uur

  parochiezaaltje

  Seniorenorganisatie KBO Ede-Bennekom organiseert eind oktober voorlichtingsbijeenkomsten over de KBO voor 50 plussers uit de gemeente Ede. De KBO heeft senioren veel te bieden en iedereen is van harte welkom om persoonlijk kennis te maken met dit aanbod.
  zie verder het nieuwsbericht

 • vr
  03
  nov
  2017
 • za
  04
  nov
  2017

  MVR60: Slotfeest

  18:30 uur

  in kerk en zaaltjes

  Zaterdag 4 november 18:30 uur willen we met u tijdens een slotfeest de periode van MVR60 jubileumactiviteiten afsluiten.
  De courgettes en pompoenen, welke door de kinderen in de kerktuin als kleine plantjes zijn geplant, zijn verwerkt tot iets lekkers!
  De avond wordt opgeleukt met muziek en (samen)zang, veel lekkernijen èn de verloting van de paaskaars; onze “uitgestelde” traditie van de Parochiedag”.
  Loten hiervoor kunt u kopen na de twee komende vieringen èn tijdens de feestavond.
  Kosten: 1 euro per stuk of 6 voor 5 euro.

   

 • zo
  05
  nov
  2017

  MVR60: Alexanderschool Gezinsviering

  10:30 uur

  in de kerk

  Gezinsviering met Alexanderschool en afsluiting MVR 60 lustrum

  Op zondag 5 november is er weer de jaarlijkse gezinsviering met de Alexanderschool, om 10.30 uur in de MVR-kerk aan de Heelsumseweg.
  Dit jaar is de viering een beetje extra feestelijk, omdat het meteen de afsluiting is van het 60-jarig bestaan van onze kerk. Veel kinderen van school zullen een bijdrage leveren aan deze viering, die als thema heeft “Kom je ook in de kring?”. Wij houden altijd plekje vrij in onze kring en aan onze tafel zodat iedereen mee kan doen. Daarom delen we deze zondag samen Turks brood. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

  De tweede collecte is dit jaar door de kinderen van groep 8 uitgekozen:  “hetvergetenkind

  Er is een klein aandenken voor iedereen die mee komt vieren en na afloop mogen de kinderen weer bolletjes planten in de bloembak van de kerk.

  Een heel groot kinderkoor zou mooi zijn om de viering extra feestelijk te maken!
  Wie komt er speciaal voor deze viering meezingen met het kinderkoor? Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. Je mag natuurlijk bij het kinderkoor blijven als je het leuk vindt, maar je mag ook alleen deze viering meezingen.

  Tot 5 november!

  Mariëtte Haver, Marieke Kok, Rita van Doesum, Viviane Ampt, Gertie Savelkoul en pastor Hans Lucassen

 • zo
  05
  nov
  2017

  Jaarthema: Allerzielenconcert door CantAnimus in Oosterbeek

  15:00 uur

  St. Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129 in Oosterbeek.

  Onder de titel ‘HERDENKEN’ wordt een concert gegeven door Cantanimus  in de St. Bernulphuskerk Oosterbeek. 
  De werkgroep Jaarthema nodigt u uit om hierbij aan te schuiven.

  tekst van de website van Oosterbeek: 
  Op zondag 5 november om 15.00 uur geeft CantAnimus een Allerzielenconcert in de St. Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129 in Oosterbeek. Het Koor CantAnimus is een gemengd koor met 23 avontuurlijke zangers en zangeressen uit de regio Arnhem-Nijmegen. Het staat onder leiding van dirigent en componist Caspar van der Vinne, die het koor ook begeleidt op de piano. CantAnimus heeft vorig jaar een soortgelijk programma gebracht in deze kerk en als u van der Vinne’s Requiem veur mien Moe nog nooit heeft gehoord is dit uw kans. 

  Verder bevat dit programma liederen van onder meer Bach, Schönberg en Schubert. Hieronder leest u de ervaring van vijf dankbare luisteraars: “Wij hebben het concert in Oosterbeek voor de vijfde keer beluisterd. Dit jaar was het concert nog verstilder. In de kerk was het over het algemeen zo bijzonder stil”. “Geweldig dat niemand een partituur in zijn hand had, waardoor je als zanger dichter bij je innerlijke bron kan komen en de energie vrijer kan stromen en dat was voel- en hoorbaar. Het is muziek, waarbij de ziel wordt aangeraakt”. “Het instrumentale deel met accordeon werd zo prachtig door Casper gespeeld, zo ontroerend en zo subtiel…” “Waar vind je dit soort muziek, met deze kracht, gevoelig, aangrijpend, vertroostend en toch eenvoudig”. “Geen ego zangers maar een wezenlijke samenzang!” Meer informatie over het Koor CantAnimus kunt u vinden op: www.cantanimus.nl. Entree op basis van vrijwillige bijdrage.

 • vr
  10
  nov
  2017

  Moment van gedenken Bennekom

  19:30 uur

  Oude kerk, daarna begraafplaats

  Een sfeervol verlichte begraafplaats. Mensen die met een brandend kaarsje hun weg zoeken naar het graf van een geliefde. Om hem/haar te gedenken.

  De samenwerkende kerken in Bennekom nodigen iedereen uit die op deze manier een geliefde willen gedenken op de Gemeentelijke Begraafplaats in Bennekom. Vrijdag 10 november begint dit moment van gedenken om 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat met een stilte, muziek en een woord van herinnering.

  Daarna verlaten wij met brandende kaarsjes de kerk om naar de begraafplaats te gaan. Daar wordt op verschillende plaatsen stil gestaan om iedereen de gelegenheid te geven de kaarsjes op het graf van de geliefden te zetten.

  Bij een groot hart van kaarsen krijgen zij van wie de geliefden gecremeerd zijn alle gelegenheid te gedenken door hun kaarsje in het hart neer te zetten. Tijdens de wandeling over de begraafplaats zal er steeds muziek te horen zijn.

  Bij terugkomst in de Oude Kerk is er koffie en thee en alle gelegenheid met elkaar na te praten.

 • za
  11
  nov
  2017

  St Maarten optocht

  17:15 uur

  Sfeervolle lampionnetjes in het donker: Sint Maarten optocht

  Herfst in het land betekent ook dat de St. Maarten lampionnenoptocht zich bijna aandient. De optocht is dit jaar op zaterdag 11 november om 17:15 uur.

  De optocht is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maar oudere kinderen mogen natuurlijk ook gezellig meelopen.

  De optocht begint direct om 17.15 uur in de kerk aan de Heelsumseweg te Bennekom. Vervolgens lopen we in een lange stoet achter Sint Maarten op zijn paard naar het veld bij het Papenpad. Daar luisteren we samen naar het verhaal van Sint Maarten dat heel boeiend wordt verteld en uitgebeeld.

  Zoals elk jaar is het ook nu niet de bedoeling om personenauto’s op het plein voor de kerk te parkeren. Het plein wordt vrijgehouden voor de start van de optocht. Parkeren bij Supermarkt Plus is een goede optie. Bij slecht weer zijn laarzen raadzaam (of wordt het binnen in de kerk gevierd).

  Alvast een hele leuke Sint Maarten toegewenst!
  Werkgroep gezinsviering

 • di
  14
  nov
  2017

  Interkerkelijke koffieochtend

  9:15 - 11:30 uur

  de Brink, Brinkstraat 39, Bennekom

  Dinsdag 14 november 2017 wordt er weer een “Koffieochtend” georganiseerd door een werkgroep van vrouwen uit Bennekom met verschillende kerkelijke achtergronden.
  Spreekster: Marianne Grandia
  Thema: “Dansen in de regen”
  Koor: Sisters uit Veenendaal
  Plaats: Gemeentecentrum de Brink
  Brinkstraat 39, Bennekom. Tel. 415621
  Tijd: 9.15 – 11.30 uur

  Uiteraard is er ook samenzang en gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.
  Er is kinderoppas aanwezig.
  Er is een tafel met boeken van Marianne Grandia.
  Entree: collecte ter dekking van de kosten.
  Voor nadere informatie kunt u bellen mailen naar: Gerda de Nooij tel. 416178 of email: gerdadenooij@gmail.com of naar onze website: www.koffieochtendbennekom.nl

 • do
  16
  nov
  2017

  Geloven in Duurzaamheid

  20:00 - 22:00 uur

  bibliotheek van Wageningen

  Geloven in Duurzaamheid

  Op donderdag 16 november a.s. organiseert de interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping in de bibliotheek van Wageningen aan de Stationsstraat van 20.00 tot 22.00 uur een dialoog tussen vertegenwoordigers uit de wetenschap, uit de kerken en uit de lokale politiek. Het thema van de avond is ‘Geloven in Duurzaamheid’.  Wat bezielt en inspireert mensen om van duurzaamheid een belangrijk issue te maken?

  Klaas van Egmond, professor Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht, ex directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, antroposoof en alumnus van de Wageningse Universiteit, zal een inleiding  houden over de relevantie van Laudato Si, de encycliek van Paus Franciscus over Duurzaamheid, voor het maatschappelijke en politieke debat en handelen betreffende duurzaamheid.  O.a. mw. Lara de Brito, wethouder Groen Links met de portefeuille zorg, onderwijs, cultuur en klimaat in Wageningen en RK pastoor Henri ten Have zullen op de inleiding reageren. 

  U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere avond.

  Interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping

 • zo
  03
  dec
  2017

  1e Adventviering met Arsis

  10:30 uur

  RKkerkBennekom

  Komende zondag 3 december is alweer de eerste Advent-viering. De liturgiegroep van Arsis heeft mogen samenwerken met Antoinette van Schaik. We hebben geworsteld met de Bijbelteksten, hoe moet je die opvatten? Het thema is uiteindelijk geworden:
  ‘Neem jij verantwoordelijkheid?’
  Het wordt vast weer een bijzondere viering.
  In de Advent hebben de boekjes van de vieringen allemaal dezelfde voorkant, er komt alleen steeds iets bij. De voorkant past dit jaar bij het bloemstuk op het altaar, graag uw bijzondere aandacht daarvoor.
  Natuurlijk is er ook weer “het bloemetje van Arsis”. Als u iemand weet die het bloemetje goed kan gebruiken, kunt u vóór de viering de naam en de reden op een briefje schrijven en in het mandje bij het intentieboek doen.