Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

Upcoming | Archive: 2023 2022 2021 2020
 • di
  04
  apr
  2023
  wo
  05
  apr
  2023

  Toneelvereniging MARE speelt In Wankel Evenwicht

  20:00 uur

  Cultura Ede

  Toneelvereniging MARE uit Bennekom staat binnenkort weer op de planken met de voorstelling In wankel evenwicht. Deze klassieker van Edward Albee is te zien op 4 en 5 april in Cultura in Ede. De regie is in handen van Hans Verwater.

  In wankel evenwicht gaat over vriendschap: hoe ga je ermee om als vrienden te veel van je vragen in moeilijke tijden? Als ze de geborgenheid van je huis binnendringen en verstoren? Als ze je familie uit evenwicht brengen? De relaties in de familie die Edward Albee ten tonele voert, zijn al niet zo sterk. Wijkt dan alles voor vriendschap?

  De heer des huizes, Tobias, neemt een besluit aangespoord door zijn hypochondrische echtgenote Agnes en hysterische dochter Julia, terwijl hij bespot wordt door de inwonende, drankzuchtige Claire.

  Edward Albee is vooral bekend geworden door ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’. Toch wordt In Wankel Evenwicht vaak genoemd als zijn beste toneelstuk. Voor dit toneelstuk kreeg Albee de Amerikaanse Pulitzer Prijs.

  Entree
  De aanvangstijd is 20.00 uur. Een entreebewijs kost €17,50 (inclusief koffie, garderobe en een drankje). Meer informatie en kaartverkoop via www.mare-toneel.nl en Cultura telefonisch 0318-672800, of via de website www.cultura-ede.nl

  MARE
  MARE is opgericht door de toenmalige R.K spelgroep van de R.K. Maria Regina Parochie. De officiële vereniging is opgericht op 10 november 1981 en de vereniging kreeg de naam “MARE” mee. MARE is een afkorting van Maria Regina én betekent ‘boodschap’.

  Meer informatie is te vinden op de website van MARE: www.mare-toneel.nl
  Op facebook worden regelmatig nieuwberichten, foto’s en video’s gedeeld. https://www.facebook.com/ToneelverenigingMare/