Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

Upcoming | Archive: 2023 2022 2021 2020
 • vr
  10
  feb
  2023

  Raad van kerken: Keltische viering

  19:30 uur

  de Ontmoeting Emmalaan 1 in Bennekom

  Op vrijdag 10 februari 2023 vindt er onder verantwoording van de Raad van Kerken Bennekom vanaf 19u30 een Keltische Viering plaats in de Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.
  Het thema is: Een nieuw begin! De inhoud van deze viering is gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit en ‘voert’ naar oude Ierse tradities. Elementen daarvan zijn behalve de Ierse muziek, die gespeeld wordt door The Coincidences, ook teksten van de Ierse dichter/priester/filosoof John O’Donohue.
  ‘Imbolc’ is een van oorsprong Keltisch feest waarbij het begin van de lente wordt gevierd; de Kelten vieren dat de natuur op het punt staat langzaam weer te ontwaken uit haar winterslaap. Dit jaar valt ‘Imbolc’ op 1 februari. Het is dan ook een goed moment om een grote schoonmaak te gaan houden. Door alles wat je niet meer nodig hebt op te ruimen, maak je (ook in je hoofd) ruimte voor nieuwe dingen. Het biedt de mogelijkheid om na te denken over wat je dit jaar voor jezelf of de ander wilt laten ‘groeien’. Voor iedereen is er daarom na afloop van de bijeenkomst een bloembolletje beschikbaar. Door het bolletje te planten kan symbolisch een nieuw begin worden gecreëerd: voor eenieder zelf, voor de omgeving en voor de rest van de wereld.
  Na de viering wordt een doedelzak bespeeld (bij goed weer buiten) en laten The Coincidences nog wat jigs & reels horen. Binnen staat een een kopje koffie/thee klaar en voor de liefhebbers is er Guinness bier. Daarbij wordt natuurlijk ook een heerlijk stukje Sodabread met boter en jam gepresenteerd!