Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • ma
  27
  jun
  2022

  Titus Leerhuis - 2e avond: Paus Franciscus

  19:45 u

  Wageningen, grootste zaal van de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat

  Maandagavond 27 juni is de tweede avond, de laatste vóór de zomervakantie.
  In Titus Leerhuis Wageningen zijn alle inwoners van Wageningen e.o. welkom.
  De toegang is gratis.
  In de grootste zaal van de de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat in Wageningen is er vanaf 19.45 uur koffie en thee.
  Om 20.00 uur begint de lezing.
  Professor Erik Borgman, hoogleraar aan de Tilburg University, komt vertellen over paus Franciscus.

  Erik Borgman (Amsterdam, 1 januari 1957) is een Nederlandse leken-dominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. In zijn denken is hij sterk beïnvloed door de katholieke bevrijdingstheologie.
  Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem in 2008 als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen. Ook werd hij in 2012 uitgeroepen tot Theoloog van het jaar.

  Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936), is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk, een ambt dat inhoudt dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein vorst van Vaticaanstad is. De Argentijn is de eerste jezuïet die paus werd, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. Paus Franciscus wordt door de Rooms-Katholieke Kerk beschouwd als de 266e paus. Hij is de opvolger van Benedictus XVI, die op 28 februari 2013 aftrad.