Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • vr
  26
  feb
  2021

  Solidariteitsmaaltijd

  Sinds een aantal jaren organiseren leden van de werkgroep ’Sobere maaltijd’ in de 40 dagentijd een sobere maaltijd onder verantwoordelijkheid van de RvK Bennekom.
  In coronatijd is het niet mogelijk om deze activiteit op de gebruikelijke manier te laten plaatsvinden. Dat betekent echter niet dat we ons niet hoeven te bezinnen of dat we niet solidair met elkaar zouden kunnen zijn.
  De werkgroep ‘Sobere maaltijd’ is daarom dit jaar samenwerking aangegaan met het Wageningse initiatief ‘Delen smaakt beter’ (https://www.delensmaaktbeter.nl).

  Op vrijdag 26 februari worden bij mensen die dat willen, ‘solidariteitsmaaltijdenthuisbezorgd en daarna kan ieder op zijn eigen plek deze maaltijd eten. Door een verse, (niet sobere) maaltijd aan huis te bestellen, wordt direct gedoneerd voor een verse maaltijd bestemd voor iemand die in het AZC Wageningen woont of voor iemand die gebruik moet maken van de voedselbank Neder Veluwe. De maaltijd wordt bereid door vrouwen met een migratieachtergrond; zij kunnen zo ervaring opdoen met het werken in Nederland.

  U kunt zich tot 20 februari voor het thuisbezorgen van deze maaltijd aanmelden via de volgende link: https://forms.gle/h2gvx9wR2kTjej6W6.
  Deze link is ook aanklikbaar via de website van de Raad van Kerken Bennekom (www.rvkbennekom.com; vervolgens kiezen voor het item ’samendoen’).
  Na aanmelding ontvangt u een betalingsverzoek. Een bestelde maaltijd kost 15 euro per persoon: dat bedrag is inclusief de maaltijd voor één andere persoon (wonend in het AZC of gebruikmakend van de voedselbank).

  Om elkaar op die datum ook (op afstand) te kunnen ontmoeten, vindt op vrijdag 26 februari om 20.00u een online ZOOM-bijeenkomst plaats. De oprichtster van ‘Delen smaakt beter’, Mahan Eslami, zal vragen beantwoorden en over haar ervaringen en nieuwe projecten vertellen. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd, ook wanneer er geen maaltijd wordt besteld. U kunt uw belangstelling op het aanmeldingsformulier aangeven en ontvangt vervolgens de link naar de ZOOM-bijeenkomst.
  Mocht digitaal aanmelden een probleem opleveren, dan is het mogelijk een aanmeldbericht per email te sturen aan: nicolebischoff60@gmail.com of te bellen naar 0318-417377. Vermeld in een email hoeveel maaltijden u wil bestellen, op welk adres er bezorgd moet worden, wat uw telefoonnummer is en/of u de ZOOM-bijeenkomst wilt bijwonen.

  Clasien Lever- de Vries,
  Raad van Kerken Bennekom