Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • za
  16
  mei
  2020
  zo
  24
  mei
  2020

  Laudato Si-week

  Deze maand is het 5 jaar geleden dat de encycliek Laudato Si van paus Franciscus verscheen. Rond het verschijnen was daar veel belangstelling en aandacht voor en niet alleen in de RK-kerk, maar ook ver daarbuiten. Het was een oproep van de paus om in de gehele wereld massaal samen te werken, grenzen te overschrijden en gedragspatronen aan te passen juist voor het behoud van onze wereld die 7 miljard mensen met elkaar delen.

  De paus heeft de week van 16 t/m 24 mei uitgeroepen tot Laudato Si-week. Juist in deze tijd van een pandemie is de analyse en de oproep van Laudato actueler dan ooit. We hebben van het ene moment op het andere allemaal ons levenspatroon moeten aanpassen. En meer dan ooit wordt er een beroep gedaan op ieders solidariteit met degenen voor wie het leven ongekend zwaar is geworden.

  De week zal op 24 mei worden afgesloten met een moment van gezamenlijk gebed. Dit bidden kan iedereen bij uitstek goed thuis doen. In een volgende nieuwsbrief van ons zult u daar meer informatie over vinden. Voor meer informatie over de oproep van de paus en de Laudato Si-week kunt u terecht op: https://laudato-si.nl/

  Onze nieuwsbrief ook ontvangen? geef u op via onze webpagina informatie/nieuwsbrief/