Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • wo
  11
  dec
  2019

  Amnesty Nederland - Write for Rights-schrijfactie

  14:00 - 17:00 uur

  bibliotheek Bennekom (Collage), Hoge weg 23.

  Ingekomen oproep van: werkgroep Amnesty International Bennekom
  Betreft: oproep voor deelname aan Write for Rights

  Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de zevende keer de Write for Rights-schrijfactie. De vorige zes evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werd er in Nederland op 1000 locaties geschreven en werden er wereldwijd 6 miljoen brieven verstuurd. Ook in Bennekom wordt dit jaar weer een schrijfactie georganiseerd.
  De Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International draait om de persoonlijke, handgeschreven brief. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen, om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie, en geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.
  Alle brieven die we schrijven vormen een vuist tegen onrecht. Want machthebbers willen liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator. Ook de kaarten die we sturen aan mensenrechtenactivisten die onder druk staan zijn heel belangrijk. Als ze weten dat er over de hele wereld mensen zijn die voor hen opkomen, geeft ze dat de kracht om vol te houden.
  Dit jaar vragen we tijdens Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Jongeren als Magai Matiop Ngong uit Zuid-Soedan, die de doodstraf kreeg toen hij pas 15 jaar oud was. Amnesty is altijd tegen de doodstraf, overal en voor iedereen.

  In de bibliotheek van Bennekom (Collage) schrijven we op 11 december 2019 van 14.00 – 17.00 uur aan één stuk door brieven. Het adres is Hoge weg 23. Iedereen is welkom.

  We hopen van harte dat u ook meedoet.