Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • za
  18
  mei
  2019

  Concert Romayne Wheeler in Bennekom

  20:00 uur

  Maria Virgo Regina-kerk van Bennekom

  Zaterdag 18 mei om 20.00 uur geeft pianist Romayne Wheeler een concert in de Maria Virgo Regina-kerk van Bennekom. Het is alweer de vierde keer dat hij optreedt in onze parochie. En dat is heel bijzonder, want Romayne Wheeler is een pianist van internationale allure.

  Zijn bijnaam is ‘El pianista de la siërra‘. Sinds 1992 woont de Amerikaanse Wheeler namelijk bij de Tarahumara-bevolking in Mexico, waar hij muziek componeert die onmiskenbaar is beïnvloed door het extreme landschap en de Tarahumara-cultuur. De Tarahumara zijn een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden.

  Af en toe verlaat Romayne Wheeler ‘zijn’ Tarahumara om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier kan hij geld inzamelen dat de Tarahumara gebruiken voor onderwijs en medische zorg.

  Dit jaar toert Wheeler met een nieuw programma, getiteld ‘Festive Music‘. Wat kunt u zoal verwachten?
  In elk geval ‘Eine Kleine Nachtmusik’ van Mozart, ‘ Clair de Lune’ (Debussy) en twee (!) versies van ‘Ave Maria’. Ook speelt hij enkele eigen composities. Tussendoor vertelt Wheeler meer over zijn muziek en hoort het publiek boeiende anekdotes. Bezoekers zullen genieten van een avond vol prachtige muziek en fraai beeldmateriaal van de Tarahumara en Noordwest-Mexico.

  De toegang is gratis. Er is een collecte waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Tarahumara-bevolking.