Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • za
  30
  mrt
  2019

  Hart dat luistert - door Carmina Ludens

  20:00 uur

  MVR kerk - € 15,00 entree

  Een voorstelling over compassie door Muziektheater Carmina Ludens:

  Een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als ‘vrouwelijk’. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart.

  Maria als toonbeeld van luisterend leven
  Als symbool voor deze compassievolle levenshouding zet Carmina Ludens een persoon centraal die al eeuwen tot de verbeelding spreekt: Maria. Zij is het toonbeeld van een krachtige vrouw die luistert naar de roep van haar bestemming en haar weg gaat, door obstakels en groot lijden heen. Ze laat zich bovendien raken door de wereld waarin zij leeft en hunkert naar de omkering van onrecht in maatschappelijke verhoudingen. In haar vlammende Magnificat klinkt revolutie: machthebbers worden van hun troon gestoten, zogenaamd ‘waardelozen’ boven alles uitgetild. 

  Klankkleur van compassie
  Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listenluister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzen-loos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

  Krachtige aanzet tot liefde
  The hope of loving  van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de  kern van de voorstelling. Maar vergis je niet: ook de ‘wild forces’ hebben daarin hun plek, en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf Maria te zijn.  

  Muziek van o.a. Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis, Runestad.
  Teksten van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri, Bertolt Brecht.
  m.m.v. Corda Strijkkwartet o.l.v. Fons Plasschaert

  30 maart 2019 | 20:00 uur
  Maria Virgo Regina kerk
  Entree €15,- (jongeren t/m 16 jr gratis)


  Op de dag van de voorstelling kunt u aan de kassa kaartjes kopen. Aan de kassa kunt u ook pinnen. U kunt ook online kaarten kopen bij carminaludens

  • Neem de bevestiging van uw aanschaf mee naar de voorstelling! U kunt de bevestigingsmail uitprinten of deze laten zien op uw smartphone.
  • U dient uiterlijk een kwartier voor aanvang een gereserveerde plaats in te nemen. Vanaf een kwartier voor aanvang worden de gereserveerde rijen ook opengesteld voor andere bezoekers.

  U kunt ook een plaats reserveren door een e-mail te sturen naar info@carminaludens.nl. Vermeld dan uw naam en het aantal personen. U betaald dan aan de kassa vóór de voorstelling.