Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • vr
  12
  sep
  2014

  Parochiereis Tunesië * 12-26 sept.

  Tunesië

  tunesie-2-klOok dit najaar zal ik, pastor Guido Dieteren, vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. En deze keer is het misschien een wat onbekendere, maar zeker niet minder bijzondere bestemming: Tunesië.

  Misschien heeft u niet direct een beeld van dit compacte land, maar Tunesië heeft voor een parochiereis bijzonder veel te bieden. Hier is de grote kerkvader Augustinus geboren en hij was er van 396 tot 430 bisschop. In Tunesië vinden we de resten van de klassieke stad Carthago, ooit de aartsvijand van het oude Rome. We bezoeken Kairouan, de vierde heilige stad van de Islam (na Mekka, Medina en Jeruzalem), en de enige van deze vier waar je (sinds kort) ook als niet-moslim binnen mag.

  tunesieReisprogramma
  Maar behalve Carthago en Kairouan is er nog veel meer te zien in Tunesië. De Romeinen lieten er de imposante bouwwerken neerzetten, Arabieren en Turken zorgden voor prachtige islamitische architectuur en de Berbers hebben met hun holwoningen en versterkte graanopslagplaatsen een stempel gedrukt op het land. Woestijnen en moskeeën, oases en medina’s, soeks en amfitheaters, tijdens onze parochiereis ziet u het allemaal.
  Want we komen in Dougga, waar een complete Romeinse stad is opgegraven, die dan ook het Pompeji van Afrika genoemd wordt. We rijden via een dam het enorm uitgestrekte zoutmeer Chott el-Jerid over. We bezoeken het Arabische fort van El Kef, we ontdekken de dadelstad Tozeur, en verkennen Nefta, de tweede heilige stad van Tunesië. We gaan uiteraard naar de hoofdstad Tunis en bezoeken er het grootste Romeinse mozaïekenmuseum in Afrika. We maken een woestijnwandeling en een kamelentocht door de Sahara op weg naar een heuse oase voor een ontmoeting met Berbers. Maar ook verblijven we in de gezellige badplaats Mahdia. We komen in het diepe zuiden bij Tataouine waar de Star Wars films zijn opgenomen. We brengen een bezoek aan El Jem met haar schitterende Colosseum, dat tot het werelderfgoed behoort. En we gaan naar het schilderachtige dorpje Sidi Bou Saïd, prachtig gelegen aan een azuurblauwe zee.
  En natuurlijk doen we nog véél meer........


  Reisdata
  Dus of u nu houdt van overweldigende culturele pracht, of geniet van de landschappelijke schoonheid, of u nu op zoek bent naar woestijnervaringen of interreligieuze ontmoetingen, deze rondreis door Tunesië heeft het allemaal te bieden.
  Intussen kan ik u melden dat de reis data zijn vastgelegd. Deze complete 15-daagse reis met een op maat samengesteld reisprogramma zal gehouden worden van

  vrijdag 12 september t/m vrijdag 26 september 2014.

  Het is een reis waarbij veel te zien en te beleven valt. En waarbij natuurlijk de nadruk ligt op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond. Omdat deze reis avontuurlijker is dan de laatste parochiereizen, is het erg belangrijk dat u over een goede lichamelijke conditie beschikt.

  Informatiebijeenkomst op 30 april 
  Op dit moment ben ik druk bezig om de laatste hand te leggen aan het reisprogramma. Wilt u dit als eerste ontvangen, neemt u dan even contact met mij op, dan plaats ik u op mijn mailinglijst.
  En natuurlijk is er een informatiebijeenkomst over deze reis op woensdagavond 30 april om 20.00 uur in de Gedachtenishal, Herenstraat 82 te Rhenen.

  Uiteraard kunt u ook voor verdere informatie geheel vrijblijvend contact met mij opnemen:  
  pastor Guido Dieteren,
  telefoon: 0317-619198
  e-mail: guido.dieteren@casema.nl