Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • zo
  23
  sep
  2018

  Parochiedag

  10:00 uur

  Kerk en parochietuin

  De  jaarlijkse parochiedag met viering (met gezamenlijke koren) en een gezellig samen-zijn in parochiezaaltje en bij mooi weer ook in de tuin.

  Traditiegetrouw hebben we op de vierde zondag in september de jaarlijkse parochiedag. De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook de bloeiende geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina staat aan het begin van een veelkleurig nieuw seizoen.
  Vele vrijwilligers leveren een bijdrage aan het succes van deze dag. Dit jaar is de coördinatie in handen van de Werkgroepen tuinclub en technisch onderhoud, maar ook de bloemengroep doet mee. Daarom is als thema gekozen:

  Laat duizend bloemen bloeien

  Het past wel bij onze pluriforme geloofsgemeenschap, waar we bijvoorbeeld meer prijs stellen op diversiteit in vieringen, op al experimenterend zoeken naar God en minder op een dogmatisch en eenvormig keurslijf. Ook past dit in het kader van Laudato Si’: biodiversiteit is nodig voor behoud van de schepping. En daarbij niet te vergeten diversiteit van mensen, die er allemaal mogen zijn, mogen bloeien. De 2e collecte is daarom speciaal gewijd aan Caritas Bennekom.
  Ook de kinderen van de St. Alexanderschool doen dit jaar weer mee en dragen hun steentje bij. Zij zorgen voor een groot aantal verschillende, bont gekleurde papieren bloemen om de hele kerk mee vol te hangen op deze feestelijke dag. U zult versteld staan.
  We beginnen om 10:00u met een Woord- en Communieviering, geleid door de voorgangers uit eigen kring, Ruud van der Linden en Gilles Ampt, én met medewerking van al onze koren.
  Aansluitend, volgens traditie, gezellig samenzijn met koffie / thee met iets lekkers erbij en uiteraard limonade voor de kinderen.
  Zo rond kwart voor twaalf begint er een activiteit naar keuze:
  • Voor de kinderen en jongeren is er een speurtocht rond bloemen en insecten.
  • Voor de overige aanwezigen is er een variant van de pub quiz: de enig echte MVR quiz.
  Terwijl de jury zich beraadt over de prijzen, is de bar geopend voor een gezellig glaasje wijn of sap. We zorgen ook voor een grote pan soep en stokbrood.
  Rond 14:00u is de verloting van de paaskaars.
  Tenslotte, zoals gebruikelijk zullen de vele opruimers samen de restjes opmaken.

  Werkgroepen tuinclub, technisch onderhoud en kerkversiering