Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • zo
  16
  sep
  2018

  Kerkproeverij

  10:00 uur

  MVR kerk Bennekom

  De eerste viering met Arsis ná de zomervakantie, op zondag 16 september, zal in het teken staan van de landelijke actie Kerkproeverij waaraan alle kerken in Bennekom mee doen.

  Het idee achter de Kerkproeverij is dat u anderen uitnodigt om met u mee te gaan naar deze viering, met name mensen die (bijna) nooit meer in de kerk komen. Pastor Hans Lucassen en de liturgiegroep van Arsis hebben er een laagdrempelige viering van gemaakt. Het wordt nl. een Agapè-viering met als titel: ‘Geloven moet je doen’.
  De viering begint om 10.00 uur. Na de viering is er koffiedrinken in de kerk en is er de mogelijkheid om de kerk beter te bekijken. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te vieren. Wie neemt u mee?

   

  Kerkproeverij? Wat is dat?
  Op zondag 16 september staat de landelijke ‘Kerkproeverij’ gepland: een zondag om mensen uit te nodigen eens mee te gaan naar de kerk van hun vrienden of bekenden. Meer dan twintig kerkgenootschappen steunen de campagne. En in Bennekom doen dit keer alle kerken mee!
  Misschien vindt u het een wat vreemd woord, “Kerkproeverij”. Het idee erachter is: voor veel mensen is de drempel om een kerkdienst te bezoeken erg hoog (geworden). Ze willen niet zomaar lid worden van een kerk, maar misschien willen ze wel een keertje de sfeer van een kerkdienst proeven, door met iemand mee te gaan. Zoals je een keertje een ander recept of een nieuw drankje uitprobeert.
  Natuurlijk is iedereen in elke kerkdienst welkom. Waarom dan een speciale datum? Dat is om ervoor te zorgen dat we er wat meer publiciteit aan kunnen geven én u en jou erop attent te maken om juist dán iemand mee te nemen.