Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • za
  09
  apr
  2016

  inzameling kleding voor Mensen in Nood

  09:00 - 11:00 uur

  RK kerk Bennekom

  kledinginzameling-Mensen-in-nood-2016De Kledingactie voor mensen in nood. U kunt uw oude kleding, ook vodden zijn welkom, inleveren tussen 9.00 en 11.00 uur bij onze kerk Maria Virgo Regina, Heelsumseweg 1 bij Willemien de Groot die uw spullen in ontvangst neemt.

  Informatie:
  De stichting  Cordaid ”Mensen in Nood” houdt zaterdagmorgen 9 april van 9.00  tot 11.00 uur weer een kledinginzameling in Bennekom. De inzameling wordt gehouden op het plein van onze kerk.

  Met de opbrengst van de kleding wordt door  Mensen in Nood  speciaal hulp geboden op die plaatsen in de wereld waar hulp het hardst nodig is. Evenals vorig jaar is er dit jaar speciaal aandacht voor een ontwikkelingsproject van Mensen in Nood in Bangladesh.

  Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld; het Patuakhali district. Het land kampt met het regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen.

  Door uw overtollige, nog bruikbare kleding te brengen, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan dit project. De ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven. Met het geld dat het opbrengt wordt het project als hiervoor genoemd, gefinancierd.

  Draagt u ook een steentje bij?

  Wel graag alles brengen in gesloten plastic zakken.

  Informatie bij Willemien de Groot, tel: (0318)417355