Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • vr
  12
  feb
  2016

  Raad van Kerken: Keltische viering

  19:30 uur

  Vrijzinnige Ontmoetingskerk, Bennekom

  Keltische viering met medewerking van Muziekgroep Turas

  De Rakeltischeviering2016-02-12-640pxad van Kerken Bennekom organiseert op vrijdag 12 februari een Keltische viering die in het teken staat van Ierse muziek. Het thema is: op reis. Samen gaan we als pelgrims op reis. In deze viering smelten naar goed Keltisch gebruik muziek, teksten, verhalen, gedichten, filmbeelden en foto’s samen tot een vrolijk, leerzaam en inspirerend geheel.
  Ierse muziek is niet alleen in Ierland een belangrijk onderdeel van de cultuur; maar is wereldwijd een inspiratiebron geweest voor veel muzikanten en Keltische kunstuitingen zoals het Keltische kruis. De Keltische christelijke spiritualiteit, het vroege Ierse christendom, heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van het christendom in West Europa en is nog steeds een bron van inspiratie. Respect voor de schepping, gastvrijheid, mildheid en naastenliefde zijn hier van de kenmerken.
  Muziekgroep Turas uit Ede bestaat uit vijf muzikanten. Het instrumentarium bestaat uit keyboard, gitaren, banjo, bodhran, fluit, viool en accordeon. De zang neemt een belangrijke plaats in en wordt afwisselend solo en meerstemmig uitgevoerd.

  Na afloop wordt een kopje koffie of thee aangeboden met Iers soda bread. Het soda bread wordt gegeten met wat boter en jam en is een voorbeeld van de Ierse gastvrijheid.

  Datum: vrijdag 12 februari 2016
  Tijd : 19.30 uur
  Plaats : Vrijzinnige Ontmoetingskerk, Emmalaan1, Bennekom