Samen bidden voor vrede – online

Beste parochianen, we naderen de veertigdagen tijd. Tijd van bezinning, gebed en verdieping. Inmiddels zien we wat er aan de deur van Europa gebeurt. Christenen kennen de kracht van het gebed, Jezus zelf heeft het ons geleerd. Overal in de wereld bidden velen voor vrede, ze bidden alleen, met hun gezin, in groepen, op afstand maar toch samen.
Vanaf a.s. donderdag 3 maart, gedurende negen dagen gaan we samen, vanuit onze huizen een Noveen bidden. Dit is een reeks van negen dagen waarop men met een bepaalde intentie tot God bidt. Meestal wordt de Rozenkrans gebeden, dit is ook wat we gaan bidden. Deze intentie kan bijvoorbeeld voor een of meer zieken zijn, voor het beëindigen van een bepaald conflict of voor de wereldvrede. Veel novenen zijn echter gericht tot Maria, de Moeder van God, als voorspreekster bij God. We bidden in het bijzonder voor vrede in onze dagen. Hiermee geven we concreet gehoor aan het verzoek van o.a. de paus om wereldwijd onze krachten te bundelen en te bidden.

Iedereen die mee wil doen, bidt dus vanuit zijn/haar huis. De Noveen is via Zoom, de linkt vindt u hieronder. We beginnen om 20:30 uur en eindigen om 21:00 uur. De eerste dag is donderdag 3 maart, de laatste vrijdag 11 maart. Als we bidden zijn we allemaal kleine lichtjes, door het gezamenlijk bidden bundelen we deze lichtjes samen en voelen we ons met elkaar verbonden. We hopen op een grote opkomst.
Mocht u geen Zoom-verbinding kunnen maken, kunt u natuurlijk ook samen bidden. Ook is het misschien wel mogelijk om in de komende dagen samen te bidden met andere mensen in uw plaatselijke kerk, “live”. Het gebed dat wij bidden via Zoom kan dan naar u worden gemaild, mocht u dat willen.

Met vriendelijke groet,
Marina Pressato en Nicole van Rijn

[zoomlink staat vermeld in de digitale nieuwsbrief van de MVR van 5 maart. Hier kunt u zich aanmelden / hier kunt u het archief teruglezen]